| נשלח ב-2/5/2022 01:36 |
|
| |
היית מביא את שכתבת בתגובה הנ''ל מסרוחניק שכמוך
11והנה למה החרדים מזלזלים במזרוחניקיםישראל, (01.05.2022) כדתי לאומי אני מתבייש בכם בכל רמ"ח ושס"ה. מתבייש להיות שייך למגזר שבאתר שהוא משתייך אליו עולה אופציה לעבור על תורה שבעל פה. אתם לא דתיים, אתם רפורמים כפשוטו ממש נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 02:06 |
|
| |
אולי תקציר לחסומים?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 03:56 |
|
| |
לא תשנא את אחיך בלבבך ! בבקשה, למחוק אשכול זה שבו קוראים ליהודים יקרים בשם מסרוחנים ! בושה ! זה נגד התורה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 07:05 |
|
| |
זהו. זה מה שיש לך להגיב, על דברי הבלע של מדריכת כלות מחשבת בציבור הדל''י, שמלמדת את כלותיה שמחמת גזירה שאין הציבור יכולים לעמוד בה, להיצמד רק לדאורייתא, בהלכות נדה, וכך האשה תהיה אסורה רק 7 ימים ולא יותר, וגם בשבעת ימים אלו לא תהיה אסורה בהרחקות
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 07:10 |
|
| |
סיפור ישן. חלק מאלה שכבר מזמן על הרצף המזרחי-רפורמי מזמן קידשו מלחמה על רב זירא, עפ"ל. ועל אלה שמתחכמים לחלק את ימי ליבונה וכו' - כבר מובא במסכת שבת המעשה באותו תלמיד שמת כיוון שכך סבר בטעות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 10:25 |
|
| |
כואב לראות את התופעה, אבל שוליים "קאלטערס" יש בכל חברה. להערכתי מדובר בכתבה שיש בה יותר הנדסת תודעה מאשר עובדות; סתם השערה שלי, שאלה שממש לא מקפידים (נניח, מסורתיים) בטח גם ככה לא "שומרים נגיעה" לאורך כל התקופה, ומאידך אני מאמין שכל מי שחשוב לו טהרת המשפחה שומר שבעה נקיים. שוליים יש בכל מקום, כבר לפני מליון שנה שמעתי שיש חרדים כאלה. זה לא משנה את העובדה שהציבור המקל הוא בשוליים ולרוב הוא מכחיד את עצמו (אחרי תקופה הוא שב להחמיר או עוזב לגמרי). אגב אם מזכירים את הנושא, שמעתי פעם משפט יפה וחכם מהמדריך חתנים של מרכז הרב, שגם החומרות שצצות בשנים האחרונות בנושא שמירת נדה וסיבה, הן מאת השם, בגלל שהפריצות גואה וצריך עוד יותר לשמר את התאוות ולייחד את הרצון לאשה כדברי רבי שמעון.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 10:47 |
|
| |
סיפור ישן שמוביל רופא הנשים ד"ר רוזנק.
ויש חרדים שאינם מקפידים על "לא תעמוד על דם רעך" שזה מהתורה. ויש מזרוחניקעס שמקפידים על כל "קוצו". ויש..ויש...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 11:21 |
|
| |
איך אפשר לקרוא לזה נידה דאורייתא? א. זה לא נידה זו זבה גדולה , ב. בפולטת שכבת זרע לא עוזר שבעה נקיים. אם כבר שיישמרו 10 ימים .. מאין להם השבע הזה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 11:32 |
|
| |
חבל מאד, שנותנים לזה במה... לעניות דעתי לסגור את האשכול, או להביא את הכתבה בשלמותה , שלא ירויחו כניסות לאתר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 12:41 |
|
| |
יש גבול
נכון שתוס ביבמות נב דה הדר פוסק בשל סופרים הלך אחר המיקל
אבל לרדת עד הדאורייתא בזמן שהתורה עצמה מצווה לעשות סייגים...
זה כבר מוווווגזם
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 13:32 |
|
| |
מתחרפן, גשיש מחלוקת בהלכה של סופרים, הולכים אחר המיקל (וגם זה לא בכל מצב). כאן אין מחלוקת, מדובר בהלכה ברורה מדרבנן, אז שומרים את זה כמו כל מצוה מדרבנן. הצדיקים האלה ביטלו את מצוות אכילת מרור?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 14:31 |
|
| |
סליחה על העמארצות, אבל בלי לזלזל בצורך לשמור על זה, לא מדובר בחומרה ש"בנות ישראל נהגו על עצמן"? מה שאומר שזה גם לא דרבנן?...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 16:15 |
|
| |
באמת עםרצות, גם ברכת המזון הוא אותה חומרא, הם החמירו על עצמם, והקב"ה נושא פנים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 16:54 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  | זהו. זה מה שיש לך להגיב, על דברי הבלע של מדריכת כלות מחשבת בציבור הדל''י, שמלמדת את כלותיה שמחמת גזירה שאין הציבור יכולים לעמוד בה, להיצמד רק לדאורייתא, בהלכות נדה, וכך האשה תהיה אסורה רק 7 ימים ולא יותר, וגם בשבעת ימים אלו לא תהיה אסורה בהרחקות |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 16:59 |
|
| |
מתנצל, עכשיו תגיב לדברי הבלע של ה"מדריכה"?
על מה אני מתנצל?
|
|
|
|
|