בית פורומים בחדרי חרדים

הפעם פריי צודק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2022 23:05 לינק ישיר 

הם בונים על כך שהציבור יגלה "ערבות הדדית" ויפנה את ההר בכדי שהבאים בתור יוכלו להיכנס.
בקיצור אם על זה בונים, המצב לא משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 00:09 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אגב, מישהו יודע לאיפה הולך הכסף ממכירת הכרטיסים לשהייה במירון?

זה אתה צריך לשאול את הפרוייקטור טסלר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 00:17 לינק ישיר 

פלנטה כתב:

אני לא מאמין ששוינגר ועוד מהחבורה הם בענינים השנה.

לאדע אם הם ממש,
אבל בראיון של טסלר הפרוייקטור ברדיו קול חי שאלו אותו על הגעת רבנים והוא ענה שיש ועדה שלא קשורה אליו אלא למשרד לענייני דת או משהו כזה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 00:22 לינק ישיר 

דברי כתב:

הציבור החרדי צריך להתכונן לכך שבמירון תהיה השנה אלימות חזקה של המשטרה על כל סטיה ואי משמעת.היא לחוצה בעקבות הכשלון האדיר שלה שלא יחזור שום אסון או בעיה הכי קלה. כל שנה התמודדו עם כשלון התחבורה וכו' וכו' ושנת אשפ"ת הגדילה לעשות. וכשאין פתרון הלחץ ונאלימות יפתרו הכל.

תוקן על ידי דברי ב- 03/05/2022 22:37:37

מי שהיה ב-ז' אדר במירון וראה את החזרה הגנרלית של המחסומים מבין שהילולת מירון השנה לא תהיה נעימה למי שהורגל בה במשך שנים.
פשוט לא נעים להסתובב במקום שאתה מרגיש עויינות כל 5 מטר ממש כמו ערבים במחסום בידוק בטחוני....
אופס... פריי מאחוריך...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 00:29 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

הם בונים על כך שהציבור יגלה "ערבות הדדית" ויפנה את ההר בכדי שהבאים בתור יוכלו להיכנס.
בקיצור אם על זה בונים, המצב לא משהו.

בתכלס, חוץ ממי שנוהג לסיים את כל התהלים על הציון, לשאר האנשים פשוט ישעמם שם וארבע שעות יספיקו די והותר.
לפי המתווה שפורסם, כל העסק יראה אנמי ובלתי מזמין מצד זמינות המתחמים (אוכל, ריקודים, תפילות) והאוירה הכללית.

אין הכנסת אורחים בטווח זמין (רק בחניונים למטה)
אין ריקודים בחצר (זה לא זה)
ותחשבו על עוד עשרות נקודות ומתחמים שהולכים להיות מסורסים השנה.
פשוט לטבול ולצאת ו"לקיים את מצוות ההילולה" כדברי הפרוייקטור.

נ ב. מעניין אם מתחם חב"ד הצווחני בכניסה ליישוב יעמוד כמימים ימימה כאילו אגרות קודש הם המשך ישיר לזוהר הקדוש...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 00:44 לינק ישיר 

לא תהיה תזמורת בחצר המערה?

יש כמה טישים ואירועים פרטיים בהר עצמו (והקהל שיהיה בטישים לא נראה שיהיה מוגבל מבחינת שעות).
יש את מתחם החסידויות למטה (אני לא יודע בדיוק היכן, והאם זה בתוך מירון או בחוץ), שם יהיו כמה הופעות, של תולדות אברהם יצחק, הרב בידרמן, ישיבת אורייתא, ואולי עוד. סמוך על היהודים שאוכל יהיה (לשובע ולא לרזון, ח"י רוטל ועוד).
נכון שיהיו פחות מכל שנה, בכל זאת לא יהיה הפנינג והופעות ומתחמי פרעס לאורך כל היממה, אבל עדיין יהיו יותר משהפרוייקטור חושב ורוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 01:34 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

יש כמה טישים ואירועים פרטיים בהר עצמו (והקהל שיהיה בטישים לא נראה שיהיה מוגבל מבחינת שעות).
יש את מתחם החסידויות למטה (אני לא יודע בדיוק היכן, והאם זה בתוך מירון או בחוץ), שם יהיו כמה הופעות, של תולדות אברהם יצחק, הרב בידרמן, ישיבת אורייתא, ואולי עוד. סמוך על היהודים שאוכל יהיה (לשובע ולא לרזון, ח"י רוטל ועוד).
נכון שיהיו פחות מכל שנה, בכל זאת לא יהיה הפנינג והופעות ומתחמי פרעס לאורך כל היממה, אבל עדיין יהיו יותר משהפרוייקטור חושב ורוצה.

הדלקתי רדיו בוקר אחד והספקתי לשמוע את הפרטים שכתבתי.
נאמר במפורש שלא תהיה תזמורת בחצר המערה ולא יותרו ריקודים שם (לא יודע אם יפרקו כל מעגל ספונטני)

לפי מה שהמשטרה מתכננת, לא יוכלו להקים או להביא כל דוכן אוכל וכנראה גם דוכנים אחרים יוגבלו.
אוהלים כנ"ל.
פשוט יפרקו ויפנו הכל מיידית גם אם מישהו יצליח איכשהו להסתנן.
שמועה שמעתי שאכיפה מתוכננת גם באיזורי הדירות הן העליונות והן במושב עצמו והמשטרה תסגור כל מתחם שתחליט שהוא מסוכן או שנדחקים בו יותר מדי אנשים.

רוב הציבור לא מודע לאיך הילולת מירון הולכת להראות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 10:47 לינק ישיר 

מעניין

נראה איך יהיה בפועל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 11:19 לינק ישיר 

קשה להאמין שהציבור יהיה ממושמע.. היה צריך לקחת פרויקטר מהזאנר, שמבין... לא אטזה מוצנח עם כיפה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 13:49 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

בימים עברו שמירון היתה נחלת כלל ישראל כל אחד היה בא ושוהה זמן ממושך, שעה שעתיים שלוש או אפילו ארבע, נכנס לציון שופך את לבו ומתפלל, הולך קצת לחצר להשתתף או לחזות בריקודים של כלל ישראל השמח בהילולא דרשב"י. 
אחרי שעות מספר היה חוזר לביתו מלא סיפוק והנאה רוחנית. 
אלו שנסעו בלילה המתינו הרבה מהם עד לאחר שחרית עם הנץ ואח"כ נסעו הביתה. 
היו באים קבוצות, התארגנו בריקודים קטנים ספונטניים למשך שעה או יותר וזהו. לא משך קהל ולא עניין קהל. וכ"ש שלא היה ענין לעשות כן. הרי כולנו יחד אצל רשב"י. 

מאז שהתחילו האירועים הגדולים של האדמו"רים הפך מירון בלג בעומר למקום אירועים גדול ומעניין. ציבור גדול מאד לא היה רוצה לפספס שום אירוע. כך שהשהות של הציבור הכפיל ושילש את עצמו ועוד יותר מזה, כך הצטבר יחסית קהל גדול מאד בזמן אחד בכללות בכל ההר.

מניעת האירועים הטישים וכו' גם ימנע סיבה לשהות בציון הק' רשב"י יותר מדי ללא צורך. 
חבל שלא עומדים על זה. 

אני זוכר איך שסילקו את התופעה של האדמורי"ם שהיו באים עם מחנה חסידיהם לתוך הציון ודוחפים ודורכים על כלל הציבור. 
פשוט שנה אחר שנה פרסמו הודעות בגנות התופעה עד שהתחילו להתבייש בזה, לא היה צריך את המשטרה.

לא יאונה שום דבר אם יערכו את הטישים הריקודים ועוד כל אחד בחצרו בבית משכנו. כבוד גדול יהיה לרשב"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 15:59 לינק ישיר 

מסכים אתך

כתבתי בעבר כמה פעמים דברים דומים, רשב"י יסתדר גם בלי כל ההפנינג שצמח בשנים האחרונות, מה שהביא עמ קהלים גדולים שאילולי זה כנראה לא היו מגיעים לרשב"י ומירון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:14 לינק ישיר 

לענ"ד, שלילת התזמורת בחצר המערה, שהוא לכלל ישראל הבאים לפקוד את הציון ולשמוח בשמחת רשב"י, תהא עוולה גדולה מאד.
כמוה כשלילת האפשרות להתפלל בפנים הציון הק'.

איך? אל דאגה.
הסתדרו תמיד עם זה.
הריקודים הם הרי ברצף כל שעות היממה פרט לזמן שחרית בהנץ. יש מספיק זמן לשהות כל אחד בעת זמן עלייתו לציון הק'.
וכאמור, שזה לא 'אירוע' ולא משוייך לשום רב או אדמו"ר וכיוצא בזה, ולא כל מיני דברים העלולים למשוך המון ללא הגבלה.

אסור לשלול זאת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:17 לינק ישיר 

רק שלא ישתלטו על זה ה'סלבים' ה'אמנים' וכל מיני גורמים ו'כוכבים' בעולם המוסיקה ה'חסידית'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:23 לינק ישיר 

פלנטה כתב:
לענ"ד, שלילת התזמורת בחצר המערה, שהוא לכלל ישראל הבאים לפקוד את הציון ולשמוח בשמחת רשב"י, תהא עוולה גדולה מאד.
כמוה כשלילת האפשרות להתפלל בפנים הציון הק'.

איך? אל דאגה.
הסתדרו תמיד עם זה.
הריקודים הם הרי ברצף כל שעות היממה פרט לזמן שחרית בהנץ. יש מספיק זמן לשהות כל אחד בעת זמן עלייתו לציון הק'.
וכאמור, שזה לא 'אירוע' ולא משוייך לשום רב או אדמו"ר וכיוצא בזה, ולא כל מיני דברים העלולים למשוך המון ללא הגבלה.

אסור לשלול זאת. 

בהחלט. הופתעתי לקרוא מה שכתב ידידנו הג'ינג'י ששמע שלא תהיה תזמורת בחצר המערה.
זה חלק בלתי נפרד מהאווירה של ההילולא במירון מימים ימימה. ואם מוצאים הסר לתפילה בציון אין סיבה שלא יהיה הסדר לריקודים המסורתיים  (בדגש על ה"מסורתיים" בהמשך להערה שלך בתגובה השניה) בחצר המערה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 17:28 לינק ישיר 

דברי כתב:

מי שבמשמרת שלהם נהרגו 45 איש, במדינה שפויה הם היו עפים במקרה הטוב הפעם הפושעים מנהלים את הזירה שוב.

נתנו גם ליעקב חיים מילר שוב להפיק את האירועים. נראה שכמה מהעסקנים רק הרוויחו מהרשלנות ויהנו השנה מתקציבים גדולים יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הפעם פריי צודק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.