|
|
| נשלח ב-8/5/2022 16:31 |
|
| |
ירו_שלמי
ולכל המגינים על האידיוטים הקופצים בראש, נניח שמותר להם לעלות, מותר להם גם לשיר ולרקד שם רק כדי להוציא את העיניים?
כשאני אומר זאת לחברים אומרים לי - מה איתך, אתה לא יודע שערבים מבינים רק כח?
ערבים הם אנשים, גויים, יש הבדלים מנטליים בין הגויים אבל עדיין כולם בעלי אותו מבנה נפשי כללי, ברור שיש כאלה שהטיפול בהם מחייב יותר כח, אבל עדיין כשהם כועסים הם לא כועסים כי לא הפעלת מספיק כח - אלא כי השפלת אותם, והכבוד הוא דוקא כן מאפיין ערבי, יחסית. אז ברור שצריך הרבה כח בתמהיל אבל צריך גם שכל.. (לכן הייתי מצביע לנתניהו ולא לסמוטריץ/בנט, כפי שעשו חלק מאותם חכמים שאומרים שערבים מבינים כח).
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 08/05/2022 16:31:32
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 18:55 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  |
אין שום גדול בתורה מדרג א' המתיר לעלות להר הבית. יש כמה ת"ח בינוניים שמתירים. לעומת 99% מחכמי ישראל במשך 100 השנים האחרונות שאוסרים באיסור נחרץ. זה כולל את עמדת הרבנות הראשית מאז הראי"ה קוק ועד ימינו. מי שעולה להר הבית, נמצא בסיכון קרוב לחטוא באיסור כרת, ובחטא החמור ביותר בתורה (טומאת מקדש וקדשיו), ותמיד הוא יהיה גם מחטיא את הרבים, שבגללו יכשלו בוודאות באיסור זה. הוא גם מתגרה בערבים, וגורם לשפיכות דמים, ודמם של הנרצחים הי"ד על ידיו.
וכל זה על דבר שאין בו שום מצוה.
השמרו לכם עלות בהר ונגוע בקצהו.
|
|
אני רואה שאכן השמטת את המילה כרת, כי היא לא שייכת לכאן, עכשיו אתה מוזמן להשמיט את הביטוי 'דרג א' שגם הוא לא קשור, הגיע הזמן שתתווכחו לעניין ולא תשתמשו עם צעקות ודפיקות על השולחן כשאין לכם תשובות ענייניות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 19:13 |
|
| |
התשובות ענייניות לחלוטין, ודיבורי העולים אינם אלא דמגוגיה זולה. העולה להר הבית הוא חוטא ומחטיא את הרבים, וגורם לשפיכות דמים, ושאר איסורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 19:39 |
|
| |
אוקיי, אז אמרת. עכשיו אתה מוכן למצוא מקור שכותב שיש איסור כרת בהר הבית. משהו מחז"ל או מראשונים אפילו מאחרונים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 19:39 |
|
| |
ענית כסיל כאוולתו, אני מחזיק בידי בירור הלכץי מקיף של אחד שהחליט פשוטלבדוק את שלל טענותיהם, כולל הרמב"ם וכלל הבית כנסת שהיה על ההר, הכל הכל, איך אמרת חבורת הוזיים, חוטים ומחטיאים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 19:41 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 21:23 |
|
| |
| דבר_תורה כתב: |  | ענית כסיל כאוולתו, אני מחזיק בידי בירור הלכץי מקיף של אחד שהחליט פשוטלבדוק את שלל טענותיהם, כולל הרמב"ם וכלל הבית כנסת שהיה על ההר, הכל הכל, איך אמרת חבורת הוזיים, חוטים ומחטיאים |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 21:52 |
|
| |
שאלה מטומטמת. לשיטתך היהודים אשמים. גם בשואה היינו אשמים שהיטלר טען שאנחנו לא מגזע ארי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 22:56 |
|
| |
| Aטורף כתב: |  | האם לעולי הר הבית יש חלק בדם הנרצחים?
גם מבלי להזכיר את האיסור כרת הגורף שפרסמו רבנים מכל גווני הקשת בדבר העליה להר הבית, אלא אף מבחינת התגרות באומות. והנה הבוקר מפורסם שאחד המחבלים מהפיגוע באלעד כתב צוואה שהמניע לפיגוע הינו העליה להר הבית.
א"כ מלבד האיסור כרת שעברו ועוברים העולים להר הבית, האם יש על ידי העולים גם מדם הנרצחים? חומר למחשבה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 23:41 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ולכל המגינים על האידיוטים הקופצים בראש, נניח שמותר להם לעלות, מותר להם גם לשיר ולרקד שם רק כדי להוציא את העיניים?
ערבים הם אנשים, גויים, יש הבדלים מנטליים בין הגויים אבל עדיין כולם בעלי אותו מבנה נפשי כללי, ברור שיש כאלה שהטיפול בהם מחייב יותר כח, אבל עדיין כשהם כועסים הם לא כועסים כי לא הפעלת מספיק כח - אלא כי השפלת אותם, והכבוד הוא דוקא כן מאפיין ערבי, יחסית. אז ברור שצריך הרבה כח בתמהיל אבל צריך גם שכל.. (לכן הייתי מצביע לנתניהו ולא לסמוטריץ/בנט, כפי שעשו חלק מאותם חכמים שאומרים שערבים מבינים כח).
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 08/05/2022 16:31:32 |
|
באמת קשה להבין למה יש כל כך הרבה אמפתיה ולימוד זכות על גויים שהקב"ה מתחרט שברא אותם, אבל רק על יהודים מחפשים חובה מתחת לאדמה. אבל לפחות לשיטתך, אני מציע לך להתאסלם. ככה בטוח הערבים לא יהרגו אותך כי אתה יהודי ומפריע להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2022 02:22 |
|
| |
נכון מאוד, ביום העצמאות היתה עליה ענקית להר הבית, זה עוד אולי מוצדק, היה גם התבטויות מיותרות של בן גביר. זה מה שאני זוכר. מי שעולה להר הבית הוא חצוף, והוא נותן ציפצוף אחד ארוך על כמעט כל הרבנים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2022 07:55 |
|
| |
אנחנו עדיין מחכים לחיבורו המעמיק של "דבר תורה". בתקווה, כמובן, שאין של רק סיסמאות והתלהמויות אלא דיון מעמיק עם הוכחות רציונליות (אם לא, אני מציע בחום להחליף את שם הניק ל"דבר תורא", ואת שם הקונטרס ל"חזון הפרה")
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2022 09:44 |
|
| |
ירו_שלמי
| הדיבוק כתב: |  | ולכל המגינים על האידיוטים הקופצים בראש, נניח שמותר להם לעלות, מותר להם גם לשיר ולרקד שם רק כדי להוציא את העיניים?
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 08/05/2022 16:31:32
באמת קשה להבין למה יש כל כך הרבה אמפתיה ולימוד זכות על גויים שהקב"ה מתחרט שברא אותם, אבל רק על יהודים מחפשים חובה מתחת לאדמה. אבל לפחות לשיטתך, אני מציע לך להתאסלם. ככה בטוח הערבים לא יהרגו אותך כי אתה יהודי ומפריע להם. |
|
התגובה שלך ממש מייצגת את העיוות של אותם קיצוניים, הם תמיד משווים גויים ליהודים באותם קריטריונים ממש, ההבדל בין יהודי לערבי שהיהודי חכם והגוי מבין רק את המקל, זהו פירוש ילדותי שלמדו בחיידר ל'שלא עשני גוי' ונשארו תקועים בו לנצח. ההבדל הוא עמוק וקיצוני הרבה יותר.
בשבילך זה שאני כועס על יהודים שמתגרים ומצד שני מסביר את הלך הרוח הערבי בעיניים אנושיות, אני מוציא את הערבים יותר טוב היהודים. בשבילי - זה שאני כועס על יהודי שמתגרה ופחות מתרגש מערבי צמא דם, זה כי ה'שלא עשני' שלי מוחלט! זה שערבי הוא רוצח לא חדש לי ולא מזיז לי, זה שיהודי יורד לרמה שלהם ומתגרה בהם בשפה שלהם - זו השפלה ליהודים, מבחינתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2022 11:58 |
|
| |
ראה יקירי, אני את העמדות שלי מגבש בעצמי ואין לי מחויבות לשום דבר מלבד מה שנראה לי נכון. אני מנהל איתך דיון (ולא רק איתך) ואני מבטיח לך שאם אבין אותך לא אתווכח, ואם דבריך יישרו בעיניי אני הראשון שאחתום עליהם. עם זאת, לצערי, הפעם אני מרגיש שעם יד על הלב, אפילו אתה לא הבנת מה כתבת. פתחת בכך שאצלי הגוי והיהודי הוא אותו דבר ומיד כתבת שאצלי הגוי הוא כלב והיהודי הוא אדם. אמרת שמשהו ממה שכתבת קודם - ילדותי, לא הסברת למה, ומיד נהיית מלומד וכתבת ש"ההבדל הוא עמוק וקיצוני הרבה יותר", ושוב לא פירטת מהו כן ההבדל. הוספת עוד בליל של מילים, אחר כך כתבת שאתה לא מתפעל מערבי צמא דם - אבל למען השם, הערבי הוא לא כלב! הוא אדם!! המשכת עם היומרה של "שלא עשני - מוחלט", ושוב לא הסברת מה הוא לא עשה אותך ומה הוא כן עשה אותו. המשכת וטענת שיהודי מסכן שרוצה להתפלל במקום מסוים, הוא בעצם יורד לרמה של גוי שרוצח בדם קר. יקירי, אולי אתה דובר שפה אחרת. באמת לא הבנתי מילה ממה שכתבת. (וזה עוד לפני השאלה של מה עושים. כלומר, גם אם נניח שהגוי הוא x והיהודי הוא z, אז מה? רוצחים את כל הגויים?! כולאים את כל היהודים?! אבל אני מדבר על הרבה לפני השלב הזה)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 09/05/2022 12:00:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2022 16:09 |
|
| |
ירו_שלמי
הדיבוק
האשמת אותי באמפתיה לערבים יותר מאשר היהודים, והצעת גם שאתאסלם.. אז במחילה, גם אילו קראתי לך ילדותי - אין טעם לעשות מזה עניין. ולא היא, דיברתי על הקיצוניים ככלל שעדיין תקועים בפירוש הילדותי מהחיידר. אבל תגובתך עניינית ואנסה להסביר את עצמי.
יש את אלו שמשווים כל הזמן את התנהגות היהודים להתנהגות הערבים, למשל "להם מותר להסתובב חופשי בין היהודים/לזרוק אבנים/וכו' - אז גם לנו". בעיניי זה כמו שהמלמדים בחיידר יתאחדו ויטענו שאם לילדים מותר (לא משנה מה) אז גם להם.. או לחילופין יטענו "איך אפשר לבוא אלינו בטענות על התנהגות פלונית, הילדים לוקים בכך הרבה יותר ואף אחד לא מפטר אותם.."
הסגנון הזה מצמצם את ההבדל בין ישראל לעמים לדיון במקרים פרטניים המלמדים על רמה שכלית ורגשית ולא יותר מכך. תמיד אמצא יהודים מופרעים וגם גויים מעודנים, ובכל זאת אוהב יותר את היהודי.
אני חושב שיהודי נולד עם נשמה ממעל, מה שמתבטא למשל במצפון מוסרי שלא נותן מנוח, וקל לי לזהות את זה אף בקרב אותם קיצונייים המתגרים בערבים ללא סיבה, הם אנשים טובים וחוש הצדק בוער בהם.
כשערבי נוהג כמו חיית טרף זה כואב, אבל מוכר למדי. כשיהודי מידרדר לאלימות שאין בה הרבה יותר מפורקן של תיסכול, אף אם תסכול של חוש הצדק, זה כואב הרבה יותר. כשדתיים וגם חרדים מצטרפים לטירוף, זה משגע אותי.. אתם הרי צועקים צדק צדק, וגם יש לכם מושג או שניים על מה זה צדק מעמיק, חוקים ומשפטים צדיקים, תורת אמת. אז איך אתם מצטרפים להפגנות שאינן אלא חיקוי עלוב של הפגנות הערבים, איך אתם נותנים יד לאותם אלה ששמחים תדיר לראות ערבי עובר אורח בורח או סובל? על 'צער בעלי חיים' שמעתם?
לא אמרתי שערבים הם אנושיים כמונו, אמרתי רק שהם אנושיים כמו כל שאר הגויים, ולכן לא נכון לומר שהם מבינים רק כח, מה שלא נהוג לומר על אירופאים למשל. הם אנשים, יש להם צורך בכבוד, והם חושבים שהם צודקים, בערך. ועם נתונים אלו יש לשחק, להפחיד כשצריך, ולא להשפיל סתם כשלא צריך.
ראיתי פעם תהלוכת דגלים בעיר העתיקה, אין שם תורה ואהבת הארץ ואין שם ציונות, אתה רואה רק התגרות לשמה, השירים הופכים לצרחות זייפניות כל אימת שמוסלמי נקרה בדרכם. בוא לא נדבר על ערבים, נדבר על יהודי, עליך. מה היית מרגיש כשעושים לך את זה בחזרתך מהמכולת השכונתית. ואל תספר לי עכשיו על זכות היסטורית, כי זה שהוא ערבי שחושב שיש לו זכות על ביתו זה לא משהו שתשנה על ידי הפגנת כוח ועריצות.
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 09/05/2022 16:13:39
 |
|
|
|
|
|