| נשלח ב-12/5/2022 22:01 |
|
| |
גפני נגד דרעי: "מי שאומר שאלך עם השמאל הלך איתם בעצמו והביא את אוסלו"
משה גפני מעלה הילוך ומשיב אש לאריה דרעי, בנקודה הכי כואבת לו: ״למה מישהו מעלה ישי כהן: בדעתו שאני אלך עם הטיפשים והרשעים האלה (ממשלת בנט-לפיד). מי שאומר כל הזמן שאני ילך עם השמאל הלך איתם בעצמו והביא את אוסלו״. (אפילו בן גביר לא מזכיר לדרעי את אוסלו. גפני יוצא לקרב).
ישי כהן: לא חושב שייחסי גפני דרעי הגיעו לשפל כזה מאז שדרעי חזר לפני כעשור.
גפני - להערכתי - אמר את המשפט הזה במכוון. הוא רצה לפגוע בדרעי בנקודה הכי רגישה אצלו.
זה כבר לא עוד התבטאות פוליטית, זה הכי אישי שיש. ודרעי לא יסלח מהר על התבטאות כזאת.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 12/05/2022 22:36:34
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 22:02 |
|
| |
נראה שאנו ממש לקראת מערכת בחירות
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 22:04 |
|
| |
בתגובה לדבריו של גפני, אמר יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ מיכאל מלכיאלי: "בתחילת השבוע גפני טען שלפיד לא הוזמן ליום הולדת ואז התברר שכן. לאחר מכן אנחנו שומעים על פגישות שנערכות בבית דגל התורה עם 'יש עתיד', מעניין מה הדבר הבא שנשמע. לא מאוחר להגיד טעיתי, ואכן גפני מוזמן ללמוד מדרעי איך מתנהלים מול האנשים שרוצים להרוס את היהדות וכל דבר שבקדושה". ח"כ משה ארבל הגיב: "מר גפני. כשהכחשת שנפגשת עם שר מיש עתיד במשרדי דגל התורה ובסוף התברר שכן היתה פגישה אמרו לי שהיית נבוך. כנראה שהדיוק אצלך התחיל קצת לתעתע. אז אני כאן בכדי לסייע עם עובדות: דרעי מעולם אבל מעולם לא תמך ולא הצביע בעד אוסלו. ובממשלת השמאל של אהוד ברק אתה היית חבר בקואליציה. מצטער שהעובדות הורסות לך את הסיפורים".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 22:09 |
|
| |
יקי אדמקר: תזכרו את הערב הזה שבו גפני האשים את דרעי באוסלו. דרעי השקיע השקעה פוליטית אדירה כדי למחוק מעליו את הכתם הזה. זאת אמירה שהוא לא יסלח עליה ובוודאי גם ייתן תגובה משמעותית משלו בהמשך. נראה לי שאפשר להכריז על שפל חדש ביחסי יהדות התורה וש״ס
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 22:23 |
|
| |
עמית סגל: אם כבר גפני הזכיר לדרעי את חטאי אוסלו, ראוי להזכיר שהקולות של גפני הכשירו את ממשלת ההתנתקות ונתנו לה חמצן פוליטי חיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 22:35 |
|
| |
ח״כ בוסו: עוגת יום הולדת אחת הצליחה להחזיר את גפני בחזרה לקידמת במת השמאל, בעבר כבר התבטא גפני מספר פעמים כנגד הימין בועידות שונות ולא השכיל להבין שאין לנו מחנה אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 22:42 |
|
| |
פלדלפי
| נוירולוג כתב: |  | בתגובה לדבריו של גפני, אמר יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ מיכאל מלכיאלי: "בתחילת השבוע גפני טען שלפיד לא הוזמן ליום הולדת ואז התברר שכן. לאחר מכן אנחנו שומעים על פגישות שנערכות בבית דגל התורה עם 'יש עתיד', מעניין מה הדבר הבא שנשמע. לא מאוחר להגיד טעיתי, ואכן גפני מוזמן ללמוד מדרעי איך מתנהלים מול האנשים שרוצים להרוס את היהדות וכל דבר שבקדושה". ח"כ משה ארבל הגיב: "מר גפני. כשהכחשת שנפגשת עם שר מיש עתיד במשרדי דגל התורה ובסוף התברר שכן היתה פגישה אמרו לי שהיית נבוך. כנראה שהדיוק אצלך התחיל קצת לתעתע. אז אני כאן בכדי לסייע עם עובדות: דרעי מעולם אבל מעולם לא תמך ולא הצביע בעד אוסלו. ובממשלת השמאל של אהוד ברק אתה היית חבר בקואליציה. מצטער שהעובדות הורסות לך את הסיפורים". |
|
גפני לא אמר שלפיד הוזמן!! הייתי שם ושמעתי בדיוק מה הוא אמר! מנהלת הסיעה שלחה הודעה לכל הסיעות
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 22:44 |
|
| |
איפה כתוב בתגובה שצירפת שגפני אמר שלפיד הוזמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 23:18 |
|
| |
תוקן על ידי החלוץ ב- 12/05/2022 23:18:18
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 23:32 |
|
| |
אז כמובן שהעובדות ההיסטוריות לא מעניינות יותר מדי את הצדדים הניצים, אבל מי שרוצה לדעת, סתם בתור תחביב כזה, אז כך:
ליצחק רבין היו 61 עם הערבים , גם ללא שס. אבל קשה להאמין שהוא אכן היה הולך לאוסלו על סמך קולות הערבים, ללא המנעות שס. צריך לזכור שאוסלו היה פרויקט של פרס וביילין,שרבין רק נגרר אליו. בלי "רוב יהודי", קשה להאמין שזה היה נעשה. מצד שני, ייתכן בהחלט שאת העריקים מצומת שהגיעו לרבין באוסלו ב'(אחרי שדרעי פרש מהממשלה), הוא היה משיג כבר באוסלו א'.
לסיכום- לשאלה "האם היה הסכם אוסלו א' לולא הצטרפות שס לממשלה והמנעותה בהסכם", אין תשובה חד משמעית.
לעומת זאת, לשאלה "האם ההתנתקות היתה יוצאת לפועל גם ללא הצטרפות ג' לממשלה" התשובה היא חד משמעית כן, בלי צל צילו של ספק. לאריק שרון היה באותה עת רוב עצום עם העבודה ושינוי, צירוף ג' והוצאת שינוי רק גרעו מהקואליציה 10 קולות! (שינוי היתה 15 וג' היתה 5 )
הסיבה ששרון הלך בכלל למהלך הזה של צירוף ג', היא רק בגלל לחץ של סילבן שלום, שלשרון היה חשוב לתגמל אותו.
אגב, אם יש תנועה פוליטית שאפשר להאשים אותה בהתנתקות, זוהי , לא תאמינו, המפד"ל ע"ה. ב2004,מיד לאחר ההכרזה על ההתנתקות, והרבה לפני שההסכם הקואליציוני עם העבודה התגבש בכלל, גורמים פוליטיים (תשאלו את רעיונוביץ מי...) פעלו מאחורי הקלעים להביא לפיזור הכנסת והפלת הממשלה על רקע ההכרזה על התכנית. המפד"ל (מלבד היו"ר המודח אפי איתם) סירבה להצטרף למהלך והוא נגדע באיבו.
תוקן על ידי פצקו ב- 13/05/2022 00:04:51
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 23:49 |
|
| |
הטענה על גפני בעניין ההתנתקות היתה שבזכות תמיכתו בתקציב ממשלת שרון (שכללה גם תקציב להתנתקות) ההתנתקות יצאה לפועל, אילולי אישור התקציב הממשלה לא היתה ממשיכה להתקיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 23:52 |
|
| |
מאוד מצחיק. אלמלא תמיכת ג', התקציב היה עובר בקולות העבודה ושינוי.
אגב בעניין ההתנתקות אין כל הבדל בין ליצמן לגפני,אבל נניח לזה...
תוקן על ידי פצקו ב- 13/05/2022 00:05:18
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 00:31 |
|
| |
נזכיר גם לגערער את הריצה של אגודת ישראל לממשלת פרס ורצ שהיתה קמה אלמלא ההברזה של אליעזר מזרחי.
אז לא גפני הוא זה שצריך להוכיח שהוא לא הולך לממשלת שמאל אלא אלה עם העבר בריצה לממשלת שמאל, ואותה חסידות שנושאת ונותנת עם לפיד בשביל תקציבים ובנינים בערד. כמובן שלפיד מאפשר את זה כקשר עתידי לקואליציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 01:23 |
|
| |
2 ילדים קטנים שיפסיקו לריב כמו תינוקות בגן. ממש בושה שאלו נציגי הציבור שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 10:35 |
|
| |
תראו את התמונות הללו,
ותבינו שגפני עשה פה טעות,
אלא מאי.....
גפני ראה שחסידי גור נדל"ן עושים עסקים עם יאיר לפיד,
ומכשירים אותו לבוא בקהל, לא בצורה ישרה אלא דרך הנגיד יצחק שפירא (כאילו שזה לא מתוכנן......)
ומקבלים ממנו כל מיני תופינים ציבוריים, עבור הקהילות שלהם,
וכעס, גם הוא רוצה לדאוג לציבור שלו, והוא לא יכול בגלל דרעי,
לכן כל המהומה הזאת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 10:56 |
|
| |
רעיונוביץ
גפני ולפיד זה לא דבר חדש הוא לא צריך אף אחד שיכשיר לו את לפיד, בשנה שעברה הוא הוזמן לאירוע של דגל התורה ונאם שם, אז די עם הדמגוגיה. גפני עושה את זה כי זה האיש ואלו דעותיו.
ואם מדברים על עסקים, איילת שקד היתה אורחת של כבוד בבית הרב קנייבסקי, גפני וראש העיר כרכרו סביבה בעזרת הנשים, איילת שקד ויצחק רביץ זה כבר רומן מתמשך, אז די עם הדמגוגיה. העיקר שהם תוקפים (בצביעות האופיינית להם) בזעם רב אחרים שדואגים לציבור שלהם.
|
|
|
|
|