| נשלח ב-13/5/2022 15:24 |
|
| |
מי מתכוון לעלות השנה למירון בל"ג בעומר ?
האמת שאני מפחד גם בגלל חוסר הסדר
ובעיקר בגלל שממשלה שבנויה על הרס הדת לא יכול להיות להם סייעתא דשמיא
מי מחברי הפורום מתכוון לעלות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 15:33 |
|
| |
כרטיס יש לך?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 15:34 |
|
| |
כרטיס אני יכול להשיג
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 16:27 |
|
| |
למה אתה חושב שיהיה חוסר סדר? אם כבר הבעיה היא שיהיה יתר סדר. כדאי רבי שמעון לסמוך עליו ולא על הסיעתא דשמיא לציונים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 17:19 |
|
| |
הייתי שם הבוקר, ותחושת החמצה באויר. טיפשים אלו שניסו להזיק לציוד, מה זה יועיל, רק נותן להם תירוץ הפריעו לנו. בפועל לקחו את המקום 20 שנה אחורה, כל מה שנבנה מנסיון ובמטרה לעזור לציבור פורק, גם בלי שום הגיון. מרפסת הכהנים, הפכה למלכודת, פירקו את המדרגות מ2 הכיוונים, הגישה רק מהציון. לציון כניסה ויציאה אחת צרה מכל צד, ח"ו אם יקרה משהו בפנים הציבור המבוהל..... דרך המהדרין עם גשר הכהנים מוביל ל.... שום מקום. הפארענצעס שניבנו במימון ממשלתי בצורה טובה ובטוחה ומאפשרים לקהל גדול לעמוד ולצפות פורקו, כי זה פופוליזם להתנגד לפארענצעס כי בקרלין מישהו פישל, זה לא דומה, אבל לך תסביר. לכל אורך דרכי העליה והירידה, השבילים מגודרים, ממה נפשך, אם לא יהיה קהל רב, מדוע לגדר. ואנם כן זה מלכודת מוות. אין לכל האורך נקודה למבוגרים לעצור לנוח. בקיצור תוכנית שלא מתאימה לכלום ומשום מה לא שומעים לא את שליחי הציבור ולא את העיתונות הממסדית. בן גביר קצת כן צייץ במקום, ואח"כ מתפלאים מדוע צעירינו מעריצים אותו?! מדוע לא למדו לקח מהלווית רבי חיים, פיזרו מסכים במרחק רב והציבור עמד וצפה. במקום זה מרכזים את הציבור להדלקה אחת בלבד, ומה מצפים? נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 17:42 |
|
| |
מצטרף להנ"ל גם אני ראיתי עין בעין. וכה כתבתי באשכול מקביל:
הלילה, לפנות בוקר עשו שם קנאים ומתנגדים שמות. פתחו את המקווה. השוטרים המנומנמים הסתכלו חסרי אונים.
טעות א' אין לרוב החרדים (האמיתיים) שום הרגשה שמירון הוא ''של המדינה'. מירון הוא בהרגשה כמו פרבר של מאה שערים (פינת מוסיוף). כך שאם היה ח"ו אירוע בשכונת מאה שערים, ויבואו לובשי מדים, והגרוע מהם חובשי כיפה קטנה, ויחוו דעות וינחיתו הוראות איך לפתוח ומה לעשות. כולם יגחכו בפנים. ומכיון שכן, אין הירושלמיים האורגינליים מסתכלים בשום הערכה לעבודתם המסכנה של אנשי השלטון. חבל.
טעות ב' טסלר הקיף את עצמו ביועצים ומסבירנים, שכולם או רובם מהמגזר הליטאי. ואין להם שום שייכות רגשית לכל אירועי ל"ג בעומר. משה גפני לא יודע יותר מזהבה גלאון. ואדרבה. וזו הטעות החמורה שלו שאין לו מסבירי ניואנסים פנימיים שהוא באמת ובתמים כה השתוקק והתאמץ לדעת ולהכיר.
טעות ג' לא הורסים לפני שעושים משהו, ובפרט לא מתגאים על הריסת 63 מתקנים לפני שיישרת אף לא שטח אחד ויחיד!!. המדינה היתה יותר משכילה, אילו היתה מכשירה לפחות כמה מגרשים ברמה אצטדיונית, ואז כולם היו סולחים להם על הריסת כל המבנים. כאן אין להם את הציבור איתם.
תקופת הקורונה הוכיחה, שעם תקנות קנסות כוחניות אי אפשר להלך כנגד ציבור שלם ש'איננו איתך'. זה טוב להפגנות זה טוב לתקשורת. אבל זה גרוע לאסונות שעלולים להיות חלילה חלילה חלילה. בהעדר חשיבה מינימלית.
המקום לפי ראותי הטרייה נראה קטסטרופה, גדרות שלא במקום, שבילים צרים, המון המון שטויות. בכלל לא בכיוון. חבל, היתה הזדמנות לשפר, אבל הגאווה הישראלית והפטרונות המזרחיסטית הרגה את ההזדמנות הנאותה. חבל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2022 18:26 |
|
| |
אף שאינני בר סמכא, אך מהמבט שלי, ארגון ההילולה נראה מתוכנן באופן מקצועי ויסודי כמו במבצע צבאי. מכשולים של מדרגות, מעברים, קרוונים, בקתות, מבנים, ודוכנים, הוסרו.
הכרטיסים שנמכרו הם בפיזור זמנים ובהגבלת זמן. הגעת התחבורה למירון תוכננה להיות מסונכרנת עם כמות השוהים בהר בכל זמן נתון.
כל הפסימיסטים רואי השחורות, המלאים ביקורת כרימון על אופן הכנת האירוע, אני מציע להם להכין כובעים לאכילה. לא משוקולד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2022 20:48 |
|
| |
אתה יכול לסגור את ההר ולבטל את הילולה כמו בקורנה ולומר הצלחתי. אבל באו עם הפנים לציבור, וניסו אבל פיספסו. והנקודה המרכזית, אי אפשר להרוס הכל בלי לתת חלופה מינימלית, מה שעשו בנתיים זה מצביע על מחוסר הבנה בסיסי. התרחיש שאותו מנסים למכור עכשיו הוא חד מימדי, שביל נחש שכולם צריכים להשתלב בו. בפועל יש כ"כ הרבה גוונים בחוגגי מירון שכלל לא ניסו להתחשב ולנצל את הפיזור הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 00:11 |
|
| |
נראה שככל שעובר הזמן נשמעים יותר ויותר קולות המבטאים את מה שזועק מצדרביעי כבר שנה שלמה: מירון, לפחות מבחינה חיצונית, נראה כמו שטח ענקי שאפשר לקיים בו אירועים ענקיים ורבי משתתפים. כל מה שהיה צריך לעשות (מזמן, אבל האסון חידד את המשמעות), זה להרחיב את המתחם ולהכשיר בו לפחות 3-4 מיני איצטדיונים עם מקום הפאראנצעס לכמה אלפי אנשים, שכל אחד מהם כניסה נפרדת (ברכב ועדיף גם ברגל). אפשר היה גם חבקש מהחסידויות או מעולי הרגל לשלם סכום פעוט להשתתפות בהוצאות, וככה היה מספיק מרווח וחלוקה הגיונית של שעות ואירועים. תכלס, אם הנושא הוא ריקודים ופרעסן, זה יכול לקרות גם 200 מטר מהציון ולא תהיה בעיה. אבל בחלם, במקום להרחיב ולמנוע בלגן, מצמצמים והתוצאה היא שההרפתקה נהיית הרבה יותר "שווה" וגם מפסידים לציבור וכמובן הורסים מבנים ולא מאפשרים מקום לנוח ולאכול. לדעתי, השלטונות מנסים להתקמצן בהוצאות, היחצנים מוותרים על העונג לשווק אתר חדשני מדי והעסקנים שמחים כשהכרטיסים נהיים יקרים וקשים להשגה (זה מאפשר את פערי המעמדות שעליהם אנחנו חיים, וגם מעניק רווח גדול לראש, לצד פיחות בהוצאות על השינוע והארגון).
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 01:17 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אף שאינני בר סמכא, אך מהמבט שלי, ארגון ההילולה נראה מתוכנן באופן מקצועי ויסודי כמו במבצע צבאי. מכשולים של מדרגות, מעברים, קרוונים, בקתות, מבנים, ודוכנים, הוסרו.
הכרטיסים שנמכרו הם בפיזור זמנים ובהגבלת זמן. הגעת התחבורה למירון תוכננה להיות מסונכרנת עם כמות השוהים בהר בכל זמן נתון.
כל הפסימיסטים רואי השחורות, המלאים ביקורת כרימון על אופן הכנת האירוע, אני מציע להם להכין כובעים לאכילה. לא משוקולד.
|
|
במבצע צבאי אתה מפרק כל מה שמפריע ועלול לסכן את הכוחות. בארגון ארוע צריך קצת יותר מחשבה וגם בניה. על הגבלת מתפללים וחוגגים בצורה קיצונית ממש לא מגיע צלש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 02:49 |
|
| |
מה שעשו בתרופה האחרונה זה לפרק כל חלקה בלי אבחנה אם זה טוב בטחותי יישור השטח, והכנסת כל מבנה הרשב"י ללא דרכי מילוט אופטימליים, ללא שלטי הכוונה, לא מקנה מי שמאשר את המחדל הזה. אחרי שפרקו בונים בחזרה את אותו גשר כוהנים רק בשינויים קוסמטיים, וחסימת צירי החירום, צריך למשהו ליפול הסימון שמירון הינו האתר לאומי שמתוייר השני בארץ, ונדרש השקעה של מאות מליונים לקליטת מאות אלפים. רק מה לעשות הארוויזיון כנראה לא תתקיים במירון, אז אפשר להמשיך לתקצב בחסר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 07:54 |
|
| |
חבל מאוד שגם מוות מיותר של 45 איש לא נותן שכל לאנשים !!
פירוק מבנים שעוזרים לציבור ? כמה כאלו יש מתוך ה64 ? דוכן ברסלב שנבנה על קרקע ציבורית ומפריע לציבור 30 שנה? איך תרחיב את כביש הגישה אם הוא תקוע שם? קרוון של אור הרשב"י ? 5 אברכים שעושים מליוני שקלים.... הכנסת אורחים? בשנים האחרונות הוא לא חילק אוכל... הרב סגל חילק וקרליבעך רק אסף כסף... אלפים צבאו על הדלתות לזכות להיכנס לפתח המערה (שלא באמת ברור מזה זה) והוא הכניס רק את העשירים כאילו שרשב"י פרטי שלו בטאבו
לטעון שהמדינה מזמן הייתה צריכה להשקיע וכו' וכו' הרי כולנו זוכרים איך כל ניסיון לעשות שינוי הכי קטן גרם להשתוללות של הקיצונים! רק כשהאתרא קדישא קיבל את השוחד שלו הכל זרם
המדינה שלנו דפוקה אבל זה ממש לא מסיר את האשמה מכל המעכרים והחפרים ומכול אלו שהשתלטו על רשב"י ומהקיצונים ומכל הנוכלים שמוכרים שמן הקודש וגם מאלו שסתם דוחפים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 09:50 |
|
| |
אנחנו נמצאים רק שנה מהאסון הנורא. בשלב זה העשייה במירון התמקדה בסור מרע - סילוק הפרנצעס ו-70 הקרוונים והמבנים המאולתרים שהוקמו בכח הזרוע. ללא חוק, דין, וסדר.
ה-עשה טוב יגיע אח"כ. איך אומר הפתגם? לטיפש לא מראים חצי עבודה. יש להמתין בסבלנות לסיום ההליכים להעברת אתר הרשב"י לרשות המדינה ולניהולה.
הפיתוח יבוא לאחר מכן. בעוד שנים אחדות המקום שהיה נראה זוועה, ישנה את פניו. הוא יהיה מקום יפה, ראוי, מכובד, ובטוח. מותאם לעידן הנוכחי. יהיה נעים לבוא אליו כמו אל קבר רחל והכותל המערבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 09:54 |
|
| |
|
|
|
|
|