זעזוע: בני מרן שר התורה מצהירים שכבר בשנת תשע"ג אביהם לא היה במיטבו והוצאו ממנו חתימות במרמה
בני ברק סוערת
בני הגר"ח קנייבסקי - שלמה ואברהם ישעיהו - הגישו תביעה בבית הדין בבני ברק, כנגד האח השלישי - שוקי [יצחק שאול] אביו של יענקוש
לאחר פטירת הגר"ח הוציא שוקי צוואה עליה חתום הגר"ח ובה נכתב כי הוא מוריש את כל אשר לו לשוקי.
תאריך הצוואה הוא בשנת תשע"ג - תקופה קצרה לאחר ששוקי עבר לגור בבית אביו.
מכוחה של צוואה זו שוקי לרשת את כל נכסי אביו.
האחים של שוקי כמובן אינם טומנים ידיהם בצלחת, ובימים האחרונים הוגשה תביעה מטעמם לבית הדין.
בתביעה שהגישו האחים נכתב כי בשנת תשע"ג אביהם הגר"ח כבר לא היה במיטבו, החתימה הוצאה ממנו על ידי שוקי במרמה, על כן בקשתם מבית הדין לבטל את תוקפה של הצוואה, ולחלק את הירושה באופן שווה בין כל היורשים.
ומה מגיבים הנתבעים?
בסביבת שוקי קנייבסקי דוחים בתוקף את טענותיהם של האחים.
"כיצד ניתן לומר שאבא זצ"ל לא היה בדעתו? הוא הרי נשא את כל הדור על כתיפיו"
"לאן נעלמה האמונת חכמים שלהם? האם בשביל בצע כסף מותר לבזות את אבא בצורה פומבית שכזו?"
הם מוסיפים לומר: "הם רוצים להרוס את כל חינוך ילדינו, הרי בטענה זו יש ערעור על כל מה שהנחלנו לילדינו בשנים האחרונות כי מה שיוצא מאבא הוא קודש קדשים, לא משנה בכלל מה הוא ידע ומה הוא לא ידע"
הדיון נקבע לימים הקרובים.
(מקור-בעולמם של חרדים)
נשלח ב-17/5/2022 21:33
אז אפשר לתבוע אותם על הונאה? ומה דינו של יענקוש על שעבד על כולם?
נשלח ב-17/5/2022 22:00
קרשינדו כתב:
אז אפשר לתבוע אותם על הונאה? ומה דינו של יענקוש על שעבד על כולם?
מי יתבע? הפוליטיקאים, העסקנים, צייצני הטוויטר והיחצנים נהנו מכל העסק הזה, זה שירת את המטרות שלהם.
נשלח ב-17/5/2022 23:14
אני נמצא בצד של הבנים בויכוח אבל האם עולם הפנטזיה של שאולזון הוא מקור אמין?
נשלח ב-17/5/2022 23:45
ליטאישעבר כתב:
אם איני טועה לפני מספר שנים כבר אמר אחד הבנים את שהצהיר כעת לפני ביה"ד. בזמנו היה אשכול בנושא.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/05/2022 00:01:18
נשלח ב-18/5/2022 00:20
ליטאישעבר כתב:
על הסכסוך ירושה בין הבנים כבר דווח בתקשורת (ולא אצל שאולזון) לפני מספר שבועות.
נשלח ב-18/5/2022 00:21
"הרי בטענה זו יש ערעור על כל מה שהנחלנו לילדינו בשנים האחרונות כי מה שיוצא מאבא הוא קודש קדשים, לא משנה בכלל מה הוא ידע ומה הוא לא ידע"
נשלח ב-18/5/2022 01:04
על-פניו נראה שהיורשים לא למדו יש נוחלין וכו' אבל הם למדו יש נוכלים.. האם מאן דהוא מעלה בדעתו שהגר"ח ציווה את נכסיו בניגוד להלכה?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/05/2022 01:27:49
נשלח ב-18/5/2022 08:02
על פי רוב, מי שחש שנושל מהירושה באופן לא הוגן, מגיש התנגדות לקיום הצוואה בטענות של אי-כשירות מנטלית של המנוח, ושהוא היה נתון להשפעה לא הוגנת, לכפיה, ללחצים, וכיו"ב.
זהו עניין שיגרתי. דבר יום ביומו במשרדי עורכי הדין. טענת הבנים שלמה ואברהם ישעיהו הן איפוא, חלק אינטגרלי במאבקי ירושה.
נשלח ב-18/5/2022 10:51
גרשום - אתה באמת חושב שרבנים צדיקים כמו הבנים של ר' חיים ימציאו סתם טענות שקריות רק כי "זה עניין שגרתי"?
נשלח ב-18/5/2022 10:57
מצדרביעי כתב:
גרשום - אתה באמת חושב שרבנים צדיקים כמו הבנים של ר' חיים ימציאו סתם טענות שקריות רק כי "זה עניין שגרתי"?
אין להוציא מכלל אפשרות שהטענה גם נכונה, בנוסף לעניין השיגרתי.
נשלח ב-18/5/2022 15:01
גרשום כתב:
על פי רוב, מי שחש שנושל מהירושה באופן לא הוגן, מגיש התנגדות לקיום הצוואה בטענות של אי-כשירות מנטלית של המנוח, ושהוא היה נתון להשפעה לא הוגנת, לכפיה, ללחצים, וכיו"ב.
זהו עניין שיגרתי. דבר יום ביומו במשרדי עורכי הדין. טענת הבנים שלמה ואברהם ישעיהו הן איפוא, חלק אינטגרלי במאבקי ירושה.
משום מה במקרה דנן מי שקורא את הידיעה לא מופתע כלל מטענות הבנים בעניין
נשלח ב-18/5/2022 15:42
אין לי ספק שהגר"ח לא עשה כנגד דברי חכמים. אני יודע שהוא גם פסק כך לאבות שבנם ירד מהדרך שלא ינשלו מהירושה.
שאלוזון כמובן אינו מוסמך לפיקנטריה. יתכן שיש סכסוך ירושה, אבל לא נאמרו הדברים המצוטטים.
גם אם נאמרו, הילדים יודעים שהיה ניתן להוציא מאבא במרמה מכתב. יש סרטון ידוע על אתרא קדישא שהגר"ח טען שלא זוכר שחתם למרות שחתם. אין לזה קשר לשאלה האם הרב היה צלול. הוא לא היה מעורה בנושאים כלכליים. ואין לדעת באיזה טריק הוצאנ ממנו הצוואה.
נשלח ב-18/5/2022 15:57
קלעפער כתב:
אין לי ספק שהגר"ח לא עשה כנגד דברי חכמים. אני יודע שהוא גם פסק כך לאבות שבנם ירד מהדרך שלא ינשלו מהירושה.
שאלוזון כמובן אינו מוסמך לפיקנטריה. יתכן שיש סכסוך ירושה, אבל לא נאמרו הדברים המצוטטים.
גם אם נאמרו, הילדים יודעים שהיה ניתן להוציא מאבא במרמה מכתב. יש סרטון ידוע על אתרא קדישא שהגר"ח טען שלא זוכר שחתם למרות שחתם. אין לזה קשר לשאלה האם הרב היה צלול. הוא לא היה מעורה בנושאים כלכליים. ואין לדעת באיזה טריק הוצאנ ממנו הצוואה.
יש סכסוך, הוא פיקנטי הרבה יותר ממה שתואר, ונידון בבית הדין בבני ברק.
לא נותר אלא לאחל בהצלחה לשני הצדדים (מנחם בגין, שם), יראו עינינו וישמח ליבנו ותגל נפשנו.
נשלח ב-18/5/2022 16:25
יתכן. אבל שאולזון אינו האיש לספר על כך.
נשלח ב-18/5/2022 17:36
נעילה כתבה:
קלעפער כתב:
יש סכסוך, הוא פיקנטי הרבה יותר ממה שתואר, ונידון בבית הדין בבני ברק.
לא נותר אלא לאחל בהצלחה לשני הצדדים (מנחם בגין, שם), יראו עינינו וישמח ליבנו ותגל נפשנו.