| נשלח ב-6/5/2025 18:09 |
|
| |
כנראה שזכות ההדלקה חשובה כל כך, שכאשר ל"ג בעומר יוצא במוצרי שבת ראוי הוא להסתפק בדחיית ההדלקה באופן סמלי לכמה שעות אחרי צאת השבת, וכדאי הוא ר' שמעון שאלפי אחינו בני ישראל יחללו עליו את השבת, במקום ביטול ההדלקה בלילה ופתיחת האתר רק ביום , אין ספק בליבי שאם יד אחינו היראים באמת הייתה תקיפה, היו שוקלים לבטל את ההדלקה במצב כזה, אבל כיום אין פוצה פה ומצפצף, וזכות המחאה נתונה רק כנגד השלטונות ובלבד שאינם של אנ"ש .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2025 09:43 |
|
| |
וזאת תורת המצורע: כל דאלים גבר ...! אמר הכתוב: אין אדם דן עם מי שתקיף ממנו ופירש מרן החזו"א: אין לך תקיף יותר ממי שאינו מבין. ועתה צאו והילחמו בפרעה ובכל חילו.
תוקן על ידי נצל ב- 09/05/2025 09:44:55
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2025 21:32 |
|
| |
| בוכניק כתב: |  | | אילון מאסק התחיל למכור "זכות" לרכישת חלקה על הירח, כרגע יש לו עיכוב קל בגלל הטיל X SPACE שהתפוצץ, אבל מי שניחון בחוש מסחרי טוב כמו אותו יהודי צפתי שמכר את זכות ההדלקה במחיר מפולפל, ידע לנצל את ההזדמנות ולקנות חלקה על הירח, מי יודע אולי מאסק יקים מושבות על הירח ואפשר יהיה להדליק מדורת ל"ג בעומר, תזדרזו וכל הקודם זוכה. |
|
ואל תשכחו שהקבר של תנא קמא זה בירח .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2025 00:33 |
|
| |
| כפיר_שואג כתב: |  | אם מישהו בעל מממון ירצה לקנות את הזכות הדלקה בכסף מלא, מה הבעיה בזה? את האידישקייט של חסידי בויאן אתה כן מכיר? זה לא שייך לא לך ולא לבויאן וכל שנה זה זועק לשמיים. |
|
הדלקה כל כך מרכזית, לא אמורה ללכת לבעל ממון, ההדלקה הזאת חשובה מכדי שימכרו אותה בעד בצע כסף. משום מה הלכת כאן על ה"אידישקייט של חסידי בויאן", אבל הם הרי לא מדליקים, רק האדמו"ר שלהם, אז מה קשור מידת האידישקייט שלהם, וכן, אני מכיר את האידישקייט של האדמו"ר מבויאן, הוא צדיק גדול ובהחלט ראוי לזה, בטח יותר מאיזה בעל ממון אמריקאי, אני לא חסיד בויאן, וגם אני הייתי שמח מאוד שיהיה תור בין האדמור"ים, ושכל אדמו"ר ידליק שם פעם בחיים, וכך יהיה לכולם, רק כתבתי שהאדמורים בעצמם לא ירצו לקחת מהאדמור מבויאן את חזקתו, אם הוא צודק ואם לא.
אשר לעצם המכירה, אינני מבין איך יכלו אותם רבנים ספרדים לפני 150 שנה+ לעשות חזקה על דבר שאינו שלהם, הרי זה חזקה שאין עמה טענה, ואיך יכלו למכור משהו שאינו שלהם. (חזקה כידוע באה לחזק את טענתו של אדם שנכס פלוני שייכת לו אם הוא החזיק בה 3 שנים, בתנאי שאכן יש לו טענה כלשהי, אם הוא מודה שהוא סתם תפס את נכס פלוני, אין החזקה מועילה לו)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2025 13:01 |
|
| |
בשנת תש"פ בקורונה היה אישור ל50 איש המקרובים לצלחת להשתתף בהדלקה במירון ביניהם היו גם כמה אדמורים קרלין רחמסטריוקא ומודזיץ ועוד שגם השתתפו במעמד והייתי בטוח שאך טבעי הוא שהאדמורים שנבצר מהם לעשות הדלקה במירון יתכבדו להדליק גם הם את חלק מהשלהבת ובפרט שיש שם 2 מדורות על הגג אך מה רבה הייתה אכזבתי שהייתה התעלמות מוחלטת מהם וכדי ביזיון וקצף מלבד הקרלינער שקיבל "רשות" לגשת וליצוק שמן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|