| נשלח ב-19/5/2022 23:35 |
|
| |
צפו במעמד הזיכרון המרגש להרוגי האסון שהתקיים במירון
מרגש מאוד. ומכובד מאוד. ראש הישיבה הגאון הגדול רבי יצחק אזרחי כיבד את המעמד בדברי התעוררות. שורת זמרים (אברימי רוט, מוטי שטיינמץ, חיים ישראל, ודודי קאליש) שרו שירי רגש. הוידיאו בקישור
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 19/05/2022 23:44:35
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2022 23:41 |
|
| |
רחב ליבי בראותי שהסיקריקים לא הצליחו במזימתם המרושעת להרוס את המעמד המרגש והנפלא הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 00:14 |
|
| |
לפי התמונות לא היה שם אפילו אחד ממשפחה.
המעמד הזה גם אם היה מלא ומוצלח אין לו סיכוי להכיל עשירית מהעוצמות שהיו בעת הדלקת 45 הנרות אתמול בערב באוירה חרדית ואותנטית. טוב שלפחות לא הוסיפו איזו דקת דומיה לכבוד הנפטרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 00:36 |
|
| |
למה לקשקש סתם? זיהיתי שם המון בני משפחה. וזה היה באווירה חרדית למהדרין! תצפה בוידיאו ואח"כ תדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 00:41 |
|
| |
חריף
מה גרם לך להתרגשות כה עזה ? מישהי מהממשלה הדליקה משואה לזכר הנספים ? הפרוייקטור עמד דום ? האם באזכרות אצלכם במשפחה/ בקהילה מביאים תמיד זמרים ואמנים בעלי שם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 01:00 |
|
| |
הוידאו לא נפתח באתרוג, אבל בתמונות אין אפילו כמות של 45 משפחות הקרובים מדרגה ראשונה. ואני מאמין שחלק גדול מאלו שהיו שם כלל לא קשורים למשפחה.
אני מחבב את הקנאים בדיוק כמוך, אבל הלב שלי רחב מספיק בשביל לשנוא את שני הצדדים..
הרי רואים שאת כל היום הזה ארגנו אנשים שלא רק שאין להם כל זיקה לתוכן המהותי של היום והמקום, אלא חלקם, כמו למשל כהנא, באו במטרה להשתלט לשנות ואולי אף לנקום בכל הנקרה בדרכם. למה למלא מקום קדוש וחרדי בשוטרות ולהכניס לתוך הציון גלויי ראש? למה לייבש את החניונים מח"י רוטל וכיו"ב? למה לעצור את המוזיקה על כל מדורה קטנה שמישהו הדליק? גם למשפחות אף אחד לא באמת דואג, אף אחד לא מדבר איתם שנה שלמה, לא איתם ולא עם הפצועים בגוף ובנפש, כאן הם נזכרו?
כל מי ששכל בקודקודו היה מבין שאי אפשר לקחת אירוע שהוא הנשמה והלב של עשרות אלפים, יש כאלו שהיום הזה הוא כמעט היום כיפור שלהם, לקחת אירוע כזה ולהפוך אותו למעמד רשמי וקריר, עם מטה הסברה ושידור חי עם סמל המדינה, הם נולדו היום? הם לא יודעים שזו השבתה של השמחה כולה?
אני לא סובל את הקנאים הסיקריקים, אבל היום באמת התחלתי לחשוב שהם צודקים במלחמה שלהם על ההר, אין ספק שהמקום צריך תיקון גדול בעיקר בחלק הבטיחות. אבל מצד שני ברור שההשתלטות היא עויינת, מישהו מנסה לכבות את האש היוקדת על ההר, להוציא מהמקום את מה שמשך בו במשך שנים יהודים חמים לשבות שם שבתות וכו'. זה לא יהיה זה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 01:11 |
|
| |
באתרים החרדיים היה את הוידיאו אבל עכשיו הוא אינו זמין. בכל מקרה, חבל על כל המלל. התמונות בערוץ 7 לא מייצגות בכלל את האירוע. תמונות מוזרות. תצפה ואח"כ תגיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 01:18 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | חריף
מה גרם לך להתרגשות כה עזה ? מישהי מהממשלה הדליקה משואה לזכר הנספים ? הפרוייקטור עמד דום ? האם באזכרות אצלכם במשפחה/ בקהילה מביאים תמיד זמרים ואמנים בעלי שם ? |
|
אטימות והתנשאות על ציבור גדול של בני משפחות הנספים. (לא כולם חסידים אשכנזיים מחסידיות הונגריות בדלניות..)
אולי לא שמת לב אבל ראש הישיבה הגאון הגדול רבי יצחק אזרחי שליט"א נאם במעמד וחיזק את בני המשפחה. היה מרגש ומחזק מאוד. אח"כ שרו שירי דבקות. הזמרים והקהל ביחד איתם. היו בני משפחה עם דמעות בעניים. שרו גם את השיר חמול על עמך של הזמר שרגא גשטטנר שנספה באסון, והשמיעו את קולו בקטעים מסוימים ועשו כאילו הם שרים ביחד איתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 10:59 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | הוידאו לא נפתח באתרוג, אבל בתמונות אין אפילו כמות של 45 משפחות הקרובים מדרגה ראשונה. ואני מאמין שחלק גדול מאלו שהיו שם כלל לא קשורים למשפחה.
אני מחבב את הקנאים בדיוק כמוך, אבל הלב שלי רחב מספיק בשביל לשנוא את שני הצדדים..
הרי רואים שאת כל היום הזה ארגנו אנשים שלא רק שאין להם כל זיקה לתוכן המהותי של היום והמקום, אלא חלקם, כמו למשל כהנא, באו במטרה להשתלט לשנות ואולי אף לנקום בכל הנקרה בדרכם. למה למלא מקום קדוש וחרדי בשוטרות ולהכניס לתוך הציון גלויי ראש? למה לייבש את החניונים מח"י רוטל וכיו"ב? למה לעצור את המוזיקה על כל מדורה קטנה שמישהו הדליק? גם למשפחות אף אחד לא באמת דואג, אף אחד לא מדבר איתם שנה שלמה, לא איתם ולא עם הפצועים בגוף ובנפש, כאן הם נזכרו?
כל מי ששכל בקודקודו היה מבין שאי אפשר לקחת אירוע שהוא הנשמה והלב של עשרות אלפים, יש כאלו שהיום הזה הוא כמעט היום כיפור שלהם, לקחת אירוע כזה ולהפוך אותו למעמד רשמי וקריר, עם מטה הסברה ושידור חי עם סמל המדינה, הם נולדו היום? הם לא יודעים שזו השבתה של השמחה כולה?
אני לא סובל את הקנאים הסיקריקים, אבל היום באמת התחלתי לחשוב שהם צודקים במלחמה שלהם על ההר, אין ספק שהמקום צריך תיקון גדול בעיקר בחלק הבטיחות. אבל מצד שני ברור שההשתלטות היא עויינת, מישהו מנסה לכבות את האש היוקדת על ההר, להוציא מהמקום את מה שמשך בו במשך שנים יהודים חמים לשבות שם שבתות וכו'. זה לא יהיה זה. |
|
אתחיל מזה שאני שותף לביקורת שלך על ההתנהלות הכללית ועל חוסר ההבנה הבסיסית באיך לנהל אירוע במירון בל"ג בעומר בהתאם לפסיפס האנושי שיש שם. וזה עוד עם שלל יועצים ואנשי הסברה חרדים (שלדעתי יש להם חלק לא מבוטל בכל מה שהיה רע שם).
ספציפית לגבי ההופעה (אני בכוונה קורא לזה כך) למשפחות הנספים, אני לא קנאי, אבל גם חושב שהאירוע לא מתאים לל"ג בעומר במירון, אך מצפייה באירוע (לכשלעצמו היה יפה) נראה שהיו בני משפחה, לא יודע לומר אם כולם וכמה, אבל בהחלט היה ניתן לראות בני משפחה של הנספים, ואם זה עשה להם טוב על הלב, שיהיה.
למה אני קורא לזה הופעה, כי זה באמת מה שזה היה, ועוד יותר מזה, זה מה שתוכנן, רק לאחר מחאה של חלק מהמשפחות הוחלט לצרף להופעה הזו ם דברי תורה ודרשות של רבנים (כך פורסם).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2022 11:33 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | הוידאו לא נפתח באתרוג, אבל בתמונות אין אפילו כמות של 45 משפחות הקרובים מדרגה ראשונה. ואני מאמין שחלק גדול מאלו שהיו שם כלל לא קשורים למשפחה.
אני לא סובל את הקנאים הסיקריקים, אבל היום באמת התחלתי לחשוב שהם צודקים במלחמה שלהם על ההר, אין ספק שהמקום צריך תיקון גדול בעיקר בחלק הבטיחות. אבל מצד שני ברור שההשתלטות היא עויינת, מישהו מנסה לכבות את האש היוקדת על ההר, להוציא מהמקום את מה שמשך בו במשך שנים יהודים חמים לשבות שם שבתות וכו'. זה לא יהיה זה. |
|
|
|
|
|
|