בית פורומים בחדרי חרדים

בליל שבת פרצו עימותים אלימים וחריגים בין הפלגים בחסידות גור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2022 22:31 לינק ישיר 

מבין אותך בקטע הזה, טבעי לגמרי שכטרוריסט אתה חושב שהליטאים גם אלימים.

אבל הם לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:35 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
מבין אותך בקטע הזה, טבעי לגמרי שכטרוריסט אתה חושב שהליטאים גם אלימים.

אבל הם לא

מבלי לעשות השוואות ומבלי לעשות הכללות, הליטאים גם אלימים.
ועם טריגר חזק החייתיות מתעוררת, גם אצל כאלה שביומיום לא נראים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:35 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

גינגישראלי כתב:
נוירולוג כתב:

תם_יושב כתב:
תמשיך בשקריך.
אנשים תקפו מילולית את ר' חיים, תקפו מילולית ופיזית את הגראי"ל, מעולם לא נעשה כדבר הזה...
ההתנהגות הזאת שמורה רק לחסידי גור, עוד מפולין...

עשה טובה
לא נולדתי היום וגם אתה לא נולדת.
אתה יודע בדיוק כמוני מה היה קורה במקרה דומה אם במקום האדמו"ר מגור מול אנשי ר' שאול היה את ר' חיים מול הפלג הירושלמי או לחסידים את האדמו"ר מבעלז מול מחנובקא (בזמנים "הטובים").

אתה באמת מביא את בעלז מחנובקא כדוגמא ומשווה לריב ליטאי כלשהו?!
יש דוגמאות לא פחות מטורפות מחסידויות מטורפות לא פחות...

אפילו מחלוקת פוניבז' לדורותיה לא חרגה מגבולות מאוד מסויימים

נשלח מהאנדרואיד שלי

כבר חזרתי על הטיעון הזה בתגובות שונות
תאר לעצמך את ר' חיים עולה לבית החיים בבני ברק, ומישהו מהפלג הירושלמי היה מנסה לפגוע בו ו/או לכרוז לו ברמקול, האם הוא היה יוצא על הרגליים מהאירוע?
ואם היו יודעים שהחברים שלו מהפלג הירושלמי הולכים לעשות אותו הדבר מתחת לבית של ר' חיים, האם היו מאפשרים להם? הם היו יוצאים על הרגליים?

תעשה טובה, כולנו יודעים את האמת

נו.. ואנחנו מסבירים לך שאתה מבלבל את המוח

כן, כגערער אתה לא מסוגל להבין שאם מישהו היה כורז לר' חיים 99% מהאנשים היו מסובבים אצבע ואומרים שהאיש משוגע, וכמה מקורבים היו דואגים לסלק אותו, ואולי בודדים היו מחכים לו בפינה חשוכה ומלמדים אותו לקח.

בין הדברים שלך אתה מנסה לגמד את האלימות הגוראית במסרים כמו שזה הכל יחצנות של אנשי ר' שאול ושאם הייתם רוצים הייתם מראים מה זה אלימות.. איזה יופי!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:40 לינק ישיר 

ניורולוג בלהיטותך להגן על גור בכל מחיר, אתה מצדיק אותם ולמעשה מסית לאלימות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:43 לינק ישיר 
ירו_שלמי

תם_יושב כתב:
איננינ מכיר את אנש בעלז, אבל אצל הליטאים לא היו עושים פוגרום רצחני נגד קבוצה, בגין מישהו מהם שפגע בכבוד הגר"ח קנייבסקי, ממש לא.

התם ומיתמם.

(לא מצדיק את גור, אבל לצערנו למדנו בשנים האחרונות שגם הליטאים מסוגלים לאלימות ורוע, ואגב - גם המחבלים הם תוצרת החינוך הליטאי..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:43 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:
נוירולוג כתב:

גינגישראלי כתב:
נוירולוג כתב:

תם_יושב כתב:
תמשיך בשקריך.
אנשים תקפו מילולית את ר' חיים, תקפו מילולית ופיזית את הגראי"ל, מעולם לא נעשה כדבר הזה...
ההתנהגות הזאת שמורה רק לחסידי גור, עוד מפולין...

עשה טובה
לא נולדתי היום וגם אתה לא נולדת.
אתה יודע בדיוק כמוני מה היה קורה במקרה דומה אם במקום האדמו"ר מגור מול אנשי ר' שאול היה את ר' חיים מול הפלג הירושלמי או לחסידים את האדמו"ר מבעלז מול מחנובקא (בזמנים "הטובים").

אתה באמת מביא את בעלז מחנובקא כדוגמא ומשווה לריב ליטאי כלשהו?!
יש דוגמאות לא פחות מטורפות מחסידויות מטורפות לא פחות...

אפילו מחלוקת פוניבז' לדורותיה לא חרגה מגבולות מאוד מסויימים

נשלח מהאנדרואיד שלי

כבר חזרתי על הטיעון הזה בתגובות שונות
תאר לעצמך את ר' חיים עולה לבית החיים בבני ברק, ומישהו מהפלג הירושלמי היה מנסה לפגוע בו ו/או לכרוז לו ברמקול, האם הוא היה יוצא על הרגליים מהאירוע?
ואם היו יודעים שהחברים שלו מהפלג הירושלמי הולכים לעשות אותו הדבר מתחת לבית של ר' חיים, האם היו מאפשרים להם? הם היו יוצאים על הרגליים?

תעשה טובה, כולנו יודעים את האמת

נו.. ואנחנו מסבירים לך שאתה מבלבל את המוח

כן, כגערער אתה לא מסוגל להבין שאם מישהו היה כורז לר' חיים 99% מהאנשים היו מסובבים אצבע ואומרים שהאיש משוגע, וכמה מקורבים היו דואגים לסלק אותו, ואולי בודדים היו מחכים לו בפינה חשוכה ומלמדים אותו לקח.

בין הדברים שלך אתה מנסה לגמד את האלימות הגוראית במסרים כמו שזה הכל יחצנות של אנשי ר' שאול ושאם הייתם רוצים הייתם מראים מה זה אלימות.. איזה יופי!

נשלח מהאנדרואיד שלי

ואני מסביר לכם שאתם שטופי מוח ואכולי שנאה עוד מימים ימימה, ולכן אינכם צריכים להפעיל את הראש או פילטר כלשהו ואוכלים כל לוקש וכל הגזמה כי זה מזין את היצרים.

החוסר יכולת שלכם להתמודד או אפילו רק לראות שיש מישהו עם דעה קצת שונה, והטרפת והטמטום שזה מוציא מכם, זו בעיקר תעודת עניות עבורכם.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 21/05/2022 22:47:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:47 לינק ישיר 
ירו_שלמי

ירו_שלמי כתב:
איננינ מכיר את אנש בעלז, אבל אצל הליטאים לא היו עושים פוגרום רצחני נגד קבוצה, בגין מישהו מהם שפגע בכבוד הגר"ח קנייבסקי, ממש לא.

התם ומיתמם.

(לא מצדיק את גור, אבל לצערנו למדנו בשנים האחרונות שגם הליטאים מסוגלים לאלימות ורוע, ואגב - גם המחבלים הם תוצרת החינוך הליטאי..)

חשוב לי לתקן - הכוחנות בגור היא לפעמים דרך חיים, שום חסידות, ואפילו לא הסיקריקים, לא מגיעה ל'רמה' שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:50 לינק ישיר 

הכוחנות בגור היא שם דבר, אני רק רוצה להזכיר שגם אנשי ר' שאול הם גערערס על כל המשתמע מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:52 לינק ישיר 
momeir

גרשום כתב:
גערער חסידים האבן זיך קונה שם געווען ווי שלעגערס. ביידע צדדים זענען ווילדע חיות. ייארן
לאנג האבן אנדערע געליטן פון זיי. דאס מאל איז זייערע מלחמה צווישן זיך.

זאלן זיי זיך צעממיתן און אויספליקן די בערד און פיאות איינער דעם צוויטן אן קיין שום רחמנות.

דער אייבערשטער זאל אונדז אלע שומר ומציל זיין פון זייערע הענט. און קיין שום יידיש קינד, 
זאל חלילה נישט געשעדידקט ווערן דורך זיי.

את הדברים בחרתי לכתוב באידיש כדי שהגוראים לא יבינו מה כתבתי ולא יכלו בי את זעמם.

גער זעננן גערכט מיט דער טענה אז ר' שאול איז א מורד.  וויל  ר' שאול איז זיי מחנך צו זיך אויס האלטן. ער איז זיי מחנך זיינע צו זיין אמענטש, און צו מידות טובות. 
'אלוקים יבקש נרדף'
מיטור נישט בשום אופן זיצן  און שווייגען. 
און יידער איינם וואס ער האט איידיש הארץ דארף העלפן ר' שאול און זיין קהילה. און מוחה זיין אקעגן די גערר רשעים.
זו פעם ראשונה שאני כותב משהו באידיש.... מקווה שזה מובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:55 לינק ישיר 

גרשום כתב:
גערער חסידים האבן זיך קונה שם געווען ווי שלעגערס. ביידע צדדים זענען ווילדע חיות. ייארן

זאלן זיי זיך צעממיתן און אויספליקן די בערד און פיאות איינער דעם צוויטן אן קיין שום רחמנות.

דער אייבערשטער זאל אונדז אלע שומר ומציל זיין פון זייערע הענט. און קיין שום יידיש קינד, 

את הדברים בחרתי לכתוב באידיש כדי שהגוראים לא יבינו מה כתבתי ולא יכלו בי את זעמם.

אכן אין הבדלים בין הצדדים
והרשה לי להרגיעך, אתה יכול לכתוב גם בעברית ללא כל חשש, אין כאן גערערס (חוץ ממני, כך אומרים המבינים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 22:58 לינק ישיר 
momeir

נוירולוג כתב:
הכוחנות בגור היא שם דבר, אני רק רוצה להזכיר שגם אנשי ר' שאול הם גערערס על כל המשתמע מכך.

לא ולא!
הם לא! 
ר' שאול כל הזמן מטיף לאיפוק. הוא מקנא  בעוה"ב של מי שנפגע ולא מגיב. הוא אכן 'מורד' בשיטה המעוותת שלכם. ומטיף להבלגה, למידות טובות. ההפך הגמור מגור. 
בניגוד לדעתו של ר' שאול , אני חושב שהגיע הזמן לדבר אתכם בשפה שלכם! לפוצף אתכם במכות. 

תוקן על ידי momeir ב- 21/05/2022 22:59:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 23:00 לינק ישיר 

momeir כתב:
momeir

גרשום כתב:

גער זעננן גערכט מיט דער טענה אז ר' שאול איז א מורד.  וויל  ר' שאול איז זיי מחנך צו זיך אויס האלטן. ער איז זיי מחנך זיינע צו זיין אמענטש, און צו מידות טובות. 
'אלוקים יבקש נרדף'
מיטור נישט בשום אופן זיצן  און שווייגען. 
און יידער איינם וואס ער האט איידיש הארץ דארף העלפן ר' שאול און זיין קהילה. און מוחה זיין אקעגן די גערר רשעים.
זו פעם ראשונה שאני כותב משהו באידיש.... מקווה שזה מובן.

איך קען נישט ר' שאול'ס עוילעם צו גיט, אבער ר' שאול פערזענליך איז זייער ווייט פון זיין א מוסטער צו א סטאנדארטע גערער שלעגער.
זיין פערזענליכקייט שיינט מיט א ווארימקייט און אהבת הבריות.

בכלל איז דער פני מנחם געוועזען א מאיר פנים צו מענטשען, אנדערשט ווי זיינע ברידער'ס די גערער רבי'ס זענען געוועזען. זיי זענען געוועזען אסאך שארפער און שטרענגער ווי דער פני מנחם. דער בית ישראל בפרט, אבער אויף דער לב שמחה וואלט איך נישט באטוינט אלץ צו א פריינדליכע מענטש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 23:15 לינק ישיר 
ירו_שלמי

נוירולוג כתב:

לצערי אין לי תשובה לכך, נראה שכעת הוא הנרדף, ואני גם נוטה תמיד לצד מי שלומד תורה, אבל עדיין עליהם להוכיח שהם מסוגלים להתנער מהחינוך הגוראי, נקוה שכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 23:17 לינק ישיר 

טבעי ואנושי להזדהות עם הנרדף, זה לא אומר בהכרח שהנרדף הוא רק נרדף, ובוודאי לא אומר שהוא הצדיק והצודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2022 23:26 לינק ישיר 
מנחה_חדשה

נוירולוג כתב:
ברמה העקרונית מאלימות אף צד לא מרוויח.
ומאחר וחסידות גור סובלת בין כה וכה מתדמית לא משהו, ומאחר וקל להסית נגד גור גם בתקשורת החרדית וגם בתקשורת הכללית, אז על פניו היא לא תרוויח מזה.
מאידך, הצד השני לא שה תמים בכלל, ונעשו מעשים שלא ייעשו, כאלו שאם היו מכוונים כנגד ר' חיים או הרב אדלשטיין או כל אדמו"ר נכבד אחר, אותם אלו שעשו היו סופגים מכות רצח עד מוות ורוב אלו ש"מזועזעים" כעת היו מצדיקים את האלימות הזו. אז בוא לא ניתמם.

תוקן על ידי נוירולוג ב- 21/05/2022 21:46:34

מכירים את התגובה של האיחוד האירופי כשחמאס עושה פיגוע בארץ?
"אנחנו קוראים ל2 הצדדים להימנע מאלימות"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בליל שבת פרצו עימותים אלימים וחריגים בין הפלגים בחסידות גור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.