|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:26 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | להביא את דבריו של אלי ביתאן שיסביר לנו מה היה זה פשוט בדיחה.
אלי ביתאן מתפקד כיחצן של קהילת ר' שאול אלתר כבר זמן רב, כדאי לדעת את זה כשקוראים "מידע" או ניתוחים שלו.
להיכנס לטוויטר שלו או לפייסבוק רלב"ח או לשאולזון, היינו הך. |
|
|
|
אתה מתכוון לגרסה של הצד השני (של גור)? לא ראיתי, הם לא חזקים ברשת כמו אנשי ר' שאול (שמסתייעים גם בשונאים ישנים של גור) לא נראה לי שאתה מבקש את נקודת המבט שלי (מיותר לציין ששוללת אלימות בכל מקרה) היא לא תהיה אובייקטיבית בעיניך, אז אוותר.
רק אעתיק ציוץ של דב אייכלר שלא חשוד כאוהד של גור, לא התיישר לגמרי עם הקו של אנשי ר' שאול, חטף טרור (וירטואלי) וירד למחתרת. הוא כתב לסיום את הציוץ הבא:
ואחרי הציוץ הזה אני יורד למחתרת: הצד שלהם: אובייקטיבית, לפחות בפרק הזה, תקיפת אדמו״ר היא אכן חציית קו אדום. צריך להיות הוגנים ולהודות שזהו טריגר שהיה מפעיל כל חרדי, או בכלל אדם דתי, בכל דת, בכל העולם. אבל כאמור, זהו רק פרק אחד ויש לסכסוך הזה (בנתיים) אלף פרקים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:28 |
|
| |
זה לא סותר בכלל לגירסת ביתאן. למעשה זוהי גירסה זהה לגמרי, ביחס לארועים עצמם.
הדעה שלו על מה היה קורה לו היו צועקים על מנהיג קהילה אחר. זה כבר לא קשור לארוע עצמו. זה סתם דעה שלכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:28 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | להביא את דבריו של אלי ביתאן שיסביר לנו מה היה זה פשוט בדיחה.
אלי ביתאן מתפקד כיחצן של קהילת ר' שאול אלתר כבר זמן רב, כדאי לדעת את זה כשקוראים "מידע" או ניתוחים שלו.
להיכנס לטוויטר שלו או לפייסבוק רלב"ח או לשאולזון, היינו הך. |
|
עזוב את אלי ביתאן
האם הסיפור נכון או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:31 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
ואחרי הציוץ הזה אני יורד למחתרת: הצד שלהם: אובייקטיבית, לפחות בפרק הזה, תקיפת אדמו״ר היא אכן חציית קו אדום. צריך להיות הוגנים ולהודות שזהו טריגר שהיה מפעיל כל חרדי, או בכלל אדם דתי, בכל דת, בכל העולם. אבל כאמור, זהו רק פרק אחד ויש לסכסוך הזה (בנתיים) אלף פרקים
|
|
ניתן להבין אילו היו תוקפים את אותו אחד שקרא קריאות גנאי לאדמו"ר אבל ללכת ולהכות את כל מי שנמנה על חסידי ר' שאול בעקבות אותה תקרית, נשמע יותר כמו מציאת הזדמנות לסגור חשבונות מול כל הקהילה, לא נשמע הגיוני.
|
|
|
|
|
| |
איזה סיפור? אתה יודע אותו לא פחות טוב ממנו.
הוא לא חידש כלום, רק נתן את הפרשנות והדעה האישית שלו.
|
|
|
|
|
| |
וסתם להשוואה, בפוניבז' זרקו לבן על הגרי"ג התגובה היתה עצרת מחאה. לא מכות, לא לינץ' לא פוגרומים והרס בתי כנסת. ולא אלימות.
(האלימות שם בישיבה עיקרה על רקע מאבקי נדל"ן מטופשים ומקומיים)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:32 |
|
| |
איש חשוב:
"ניתן להבין אילו היו תוקפים את אותו אחד שקרא קריאות גנאי לאדמו"ר אבל ללכת ולהכות את כל מי שנמנה על חסידי ר' שאול בעקבות אותה תקרית, נשמע יותר כמו מציאת הזדמנות לסגור חשבונות מול כל הקהילה, לא נשמע הגיוני."
אם אתה מצפה ממני שאצדיק את כל מה שקרה וקורה, טעית בכתובת.
(הוספתי את הציטוט שלך מאחר ולא ציטטתי בהתחלה ונוספו עוד תגובות בינתיים)
תוקן על ידי נוירולוג ב- 22/05/2022 03:01:43
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:35 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | וסתם להשוואה, בפוניבז' זרקו לבן על הגרי"ג התגובה היתה עצרת מחאה. לא מכות, לא לינץ' לא פוגרומים והרס בתי כנסת. ולא אלימות.
(האלימות שם בישיבה עיקרה על רקע מאבקי נדל"ן מטופשים ומקומיים) |
|
לא הייתי מציע לך להיכנס לנושא של פוניבז'
אני רואה את עדיני ואניני הנפש מהציבור הליטאי שמעולם לא ראו אלימות, ומזועזעים עד עמקי נשמתם מהחדשות האחרונות במלחמת גור.
כנראה מעולם לא שמעו על המלחמות והאלימות והחילול ה' הנוראי שהיה בפוניבז' כ"כ הרבה פעמים, על מכות הרצח שהחטיפו שם, על ההרס הרב ברכוש, על הוונדליזם הברברי מבית היוצר של פוניבז'.
באמת חבל שלא שמעתם על זה מעודכם, אולי אם הייתם שומעים נפשכם העדינה והשברירית לא היתה כ"כ נסערת מהמראות בגור.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:37 |
|
| |
למה אתה לא קורא מה שכותבים???
כתבתי שפגעו בגרי"ג, בתגובה היתה עצרת מחאה. והאלימות שיש שם, היא לא על רקע דתי. אלא על רקע מאבק מקומי וטפשי על שטחי נדל"ן
(והאלימות הזו לא זוכה לגיבוי מההנהגה הליטאית)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:41 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | למה אתה לא קורא מה שכותבים???
כתבתי שפגעו בגרי"ג, בתגובה היתה עצרת מחאה. והאלימות שיש שם, היא לא על רקע דתי. אלא על רקע מאבק מקומי וטפשי על שטחי נדל"ן
(והאלימות הזו לא זוכה לגיבוי מההנהגה הליטאית) |
|
אהה צודק זה לא אלימות על רקע דתי אז הכל בסדר תמשיכו להחטיף שם מכות רצח תמשיכו עם הוונדליזם תמשיכו לזרוק סטנדרים ליד ומול ארון הקודש תמשיכו עם החילול ה'
רק בבקשה די עם הצביעות שנוזלת מכם, אל תזדעזעו לי מאלימות במקומות אחרים כאילו מעולם לא נתקלתם, לא ראיתם, ולא שמעתם על אלימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 02:43 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | וסתם להשוואה, בפוניבז' זרקו לבן על הגרי"ג התגובה היתה עצרת מחאה. לא מכות, לא לינץ' לא פוגרומים והרס בתי כנסת. ולא אלימות.
(האלימות שם בישיבה עיקרה על רקע מאבקי נדל"ן מטופשים ומקומיים) |
|
יופי אז גם כאן תוכל לדחוף טענה כאילו המלחמה היא על נדל"ן
המלחמה בפונוביץ היא על מי יהיה ראש ישיבה, מי בראש, וממש לא על הנדל"ן
ומה אתה לוקח סיפור צדדי שזרקו לבן ואיך הגיבו, כולם יודעים כמה אלימות נשפכה בפונוביץ משני הצדדים
די כבר לצביעות, אלימות יש בכל קהילה בשפע, נא לא להיתמם ולגלגל עינים לשמים כאילו הכל בסדר בקהילה שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 05:10 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  |
תמשיך בשקריך. אנשים תקפו מילולית את ר' חיים, תקפו מילולית ופיזית את הגראי"ל, מעולם לא נעשה כדבר הזה... ההתנהגות הזאת שמורה רק לחסידי גור, עוד מפולין...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 05:49 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מה גורם לך לחשוב שניסיתי לשכנע מישהו? שטופי מוח ואכולי שנאה לא רק שלא מסוגלים לשמוע דעה אחרת, הם מתחרפנים שיש בכלל מישהו שמעז להביע דעה אחרת.
|
|
קשה לשמוע דעה של שקרן פתולוגי כמוך. אתה מנסה לתאר כאילו יש פה 2 צדדים הנוהגים באלימות ולא מפריע לך להתכחש לכל הסרטונים והתמונות המראים שיש אך ורק צד אחד אלים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 07:36 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | וסתם להשוואה, בפוניבז' זרקו לבן על הגרי"ג התגובה היתה עצרת מחאה. לא מכות, לא לינץ' לא פוגרומים והרס בתי כנסת. ולא אלימות.
(האלימות שם בישיבה עיקרה על רקע מאבקי נדל"ן מטופשים ומקומיים)
יופי אז גם כאן תוכל לדחוף טענה כאילו המלחמה היא על נדל"ן
המלחמה בפונוביץ היא על מי יהיה ראש ישיבה, מי בראש, וממש לא על הנדל"ן
ומה אתה לוקח סיפור צדדי שזרקו לבן ואיך הגיבו, כולם יודעים כמה אלימות נשפכה בפונוביץ משני הצדדים
די כבר לצביעות, אלימות יש בכל קהילה בשפע, נא לא להיתמם ולגלגל עינים לשמים כאילו הכל בסדר בקהילה שלך
|
| המחלוקת בפוניבז' היא לא על זהות ראש הישיבה. כולם יודעים שיש 2 ישיבות, לכל ישיבה יש את האנשים שלהם.
הנושא אינו אם יש אלימים בכל קהילה. ברור שיש. הנושא הוא ההנהגה. רק בגור יש אלימות מטעם ההנהגה, ועוד אלימות חמורה כל כך.
כל היתר, ההנהגה לא תתמוך באלימות בשום אופן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 07:40 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  |
| גינגישראלי כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  |
| תם_יושב כתב: |  | תמשיך בשקריך. אנשים תקפו מילולית את ר' חיים, תקפו מילולית ופיזית את הגראי"ל, מעולם לא נעשה כדבר הזה... ההתנהגות הזאת שמורה רק לחסידי גור, עוד מפולין...
|
|
עשה טובה לא נולדתי היום וגם אתה לא נולדת. אתה יודע בדיוק כמוני מה היה קורה במקרה דומה אם במקום האדמו"ר מגור מול אנשי ר' שאול היה את ר' חיים מול הפלג הירושלמי או לחסידים את האדמו"ר מבעלז מול מחנובקא (בזמנים "הטובים").
|
|
אתה באמת מביא את בעלז מחנובקא כדוגמא ומשווה לריב ליטאי כלשהו?! יש דוגמאות לא פחות מטורפות מחסידויות מטורפות לא פחות... אפילו מחלוקת פוניבז' לדורותיה לא חרגה מגבולות מאוד מסויימים נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כבר חזרתי על הטיעון הזה בתגובות שונות תאר לעצמך את ר' חיים עולה לבית החיים בבני ברק, ומישהו מהפלג הירושלמי היה מנסה לפגוע בו ו/או לכרוז לו ברמקול, האם הוא היה יוצא על הרגליים מהאירוע? ואם היו יודעים שהחברים שלו מהפלג הירושלמי הולכים לעשות אותו הדבר מתחת לבית של ר' חיים, האם היו מאפשרים להם? הם היו יוצאים על הרגליים?
תעשה טובה, כולנו יודעים את האמת |
|
נו.. ואנחנו מסבירים לך שאתה מבלבל את המוח כן, כגערער אתה לא מסוגל להבין שאם מישהו היה כורז לר' חיים 99% מהאנשים היו מסובבים אצבע ואומרים שהאיש משוגע, וכמה מקורבים היו דואגים לסלק אותו, ואולי בודדים היו מחכים לו בפינה חשוכה ומלמדים אותו לקח. בין הדברים שלך אתה מנסה לגמד את האלימות הגוראית במסרים כמו שזה הכל יחצנות של אנשי ר' שאול ושאם הייתם רוצים הייתם מראים מה זה אלימות.. איזה יופי! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואני אומר לך שאם זה היה קורה, כבר היו דואגים מהפלג הירושלמי להעיף אותו לכל הרוחות. מה שבגור מעודדים, ועוד מלמעלה...
 |
|
|
|
|
|