בית פורומים בחדרי חרדים

בליל שבת פרצו עימותים אלימים וחריגים בין הפלגים בחסידות גור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2022 08:34 לינק ישיר 

אני נזכר בשנ אירועים.

בבית שמש מישהו הפיץ פשקוויל נגד האדמו"ר מגור, לפני כל המחלוקת בגור ובלי קשר. אלו היו כמה דפים שנחתנכו לחתיכות קטנות וממדפסת ביתית. תגובת גור - פוגרום אלים בפריצה לתוך בית הכנסת של הרב רוזנברג באמצע סעודה שלישית, ממש פוגרום מהסיפורים.

ובעניין הליטאים, מישהו ניסה פעם לרצוח את הרב שטיינמן, כמדומני, ולא זכור לי פוגרום שבא בעקבות כך.

בכל אופן, נוירולוג, ההשוואות שאתה מנסה לעשות רק מוכיחות את ההיפך הגמור, ההבדלים הולכים ונעשים בולטים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 08:45 לינק ישיר 

נוירולוג,

עיצה טובה, תפסיק להגיב ותן לאשכול לדעוך, כל זמן שהוא קיים זה לא עושה לך ולחבורה שאתה מגן עליה, טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 08:50 לינק ישיר 

לא! אל תפסיק להגיב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 10:43 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
אני נזכר בשנ אירועים.

בבית שמש מישהו הפיץ פשקוויל נגד האדמו"ר מגור, לפני כל המחלוקת בגור ובלי קשר. אלו היו כמה דפים שנחתנכו לחתיכות קטנות וממדפסת ביתית. תגובת גור - פוגרום אלים בפריצה לתוך בית הכנסת של הרב רוזנברג באמצע סעודה שלישית, ממש פוגרום מהסיפורים.

ובעניין הליטאים, מישהו ניסה פעם לרצוח את הרב שטיינמן, כמדומני, ולא זכור לי פוגרום שבא בעקבות כך.

בכל אופן, נוירולוג, ההשוואות שאתה מנסה לעשות רק מוכיחות את ההיפך הגמור, ההבדלים הולכים ונעשים בולטים יותר.

נו, מה באת להוכיח מזה?
שהמקרים לא בדיוק דומים, מישהו אמר אחרת? 
אלימות קשה היתה בבעלז, בויזניץ, בסקווירא, בסאטמר, וגם אצל הליטאים. זה אומר שאלימות זה דבר שצריך להיות מקובל וכשר, ממש לא. הצבעתי על הצביעות הנוטפת.

הזכרת את הרב שטיינמן, אתייחס לזה.
הסיפור עליו אתה מדבר, מדובר במעורער בנפשו שנשלח לאחר מכן לאברבנאל, עד היום 2 הפלגים הליטאים רבים ביניהם למי הוא שייך, ובכל מקרה כל הצדדים התנערו וגינו את המעשה מיידית.
ואם כבר מדברים על הרב שטיינמן, היה סיפור בסנהדריה מורחבת בירושלים, שהרב שטיינמן הגיע וכמה קנאים צעקו לעברו, הם מיד חטפו כהוגן (אני מרשה לעצמי לנחש שהמכים לא נמנים על חס"ג), אחד מהם אף נשלח לבית החולים.

ולמקרה וגם אתה נופל בפח יקוש של הצבועים הדמגוגים שאני כביכול תומך באלימות, אז אומר שוב,  אלימות זה דבר פסול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 10:44 לינק ישיר 

timobl כתב:
נוירולוג,

עיצה טובה, תפסיק להגיב ותן לאשכול לדעוך, כל זמן שהוא קיים זה לא עושה לך ולחבורה שאתה מגן עליה, טוב.

אני יודע שאתה דואג לטובתי, אני גם יודע שכל עצה שלך שווה זהב, אבל ברשותך אוותר הפעם.

מדהים לראות את הציניות של אנשי הפלג הירושלמי שמזועזעים מאלימות ושות'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 10:46 לינק ישיר 

כאן לא היתה אלימות, כאן היה פוגרום כלל ארצי מאורגן בסגנון הכנופיות של שייח' אמין אל חוסייני או הפרעות בנגב. יהודים הוכו, בתי כנסת נבזזו, למה ברוסיה צעקנו וכאן אנו שותקים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 10:47 לינק ישיר 

קהלת כתב:
כאן לא היתה אלימות, כאן היה פוגרום כלל ארצי מאורגן בסגנון הכנופיות של שייח' אמין אל חוסייני או הפרעות בנגב. יהודים הוכו, בתי כנסת נבזזו, למה ברוסיה צעקנו וכאן אנו שותקים ?

למה לא שואה?
הכנופיות של שייח אמין אל חוסייני זה כאין וכאפס לעומת מה שהלך אתמול, זה מינימום שואה, אם לא יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 10:56 לינק ישיר 

שואה לא. פוגרום כן. אל תנסה להגחיך כי לא תצליח/ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 11:03 לינק ישיר 

קהלת כתב:
שואה לא. פוגרום כן. אל תנסה להגחיך כי לא תצליח/ו.

אתם מגחיכים את זה עם השוואות לאמין אל חוסייני וכדו'

מה שראינו מספיק חמור וראוי לגינוי גם בלי השוואות מטופשות על אמין אל חוסייני וכדו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 11:09 לינק ישיר 

אם לא נקרא לילד בשמו היום, בסוף נקבל שואה. חסידי גור הוכיחו שאין להם קוים אדומים, לא תורה, לא הלכה, לא שבת, לא כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 11:14 לינק ישיר 

קהלת כתב:
אם לא נקרא לילד בשמו היום, בסוף נקבל שואה. חסידי גור הוכיחו שאין להם קוים אדומים, לא תורה, לא הלכה, לא שבת, לא כלום.

תקרא לזה ישר שואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 11:26 לינק ישיר 

דווקא לא רע בעיני שגור ילחמו בינם לבין עצמם- ויניחו אותנו לנפשנו ....אלימות זה הצד החזק שלהם
היה ועודנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 11:45 לינק ישיר 
ירו_שלמי

נוירולוג כתב:
אני נזכר בשנ אירועים.

נו, מה באת להוכיח מזה?
שהמקרים לא בדיוק דומים, מישהו אמר אחרת? 
אלימות קשה היתה בבעלז, בויזניץ, בסקווירא, בסאטמר, וגם אצל הליטאים. זה אומר שאלימות זה דבר שצריך להיות מקובל וכשר, ממש לא. הצבעתי על הצביעות הנוטפת.

הזכרת את הרב שטיינמן, אתייחס לזה.
הסיפור עליו אתה מדבר, מדובר במעורער בנפשו שנשלח לאחר מכן לאברבנאל, עד היום 2 הפלגים הליטאים רבים ביניהם למי הוא שייך, ובכל מקרה כל הצדדים התנערו וגינו את המעשה מיידית.
ואם כבר מדברים על הרב שטיינמן, היה סיפור בסנהדריה מורחבת בירושלים, שהרב שטיינמן הגיע וכמה קנאים צעקו לעברו, הם מיד חטפו כהוגן (אני מרשה לעצמי לנחש שהמכים לא נמנים על חס"ג), אחד מהם אף נשלח לבית החולים.

ולמקרה וגם אתה נופל בפח יקוש של הצבועים הדמגוגים שאני כביכול תומך באלימות, אז אומר שוב,  אלימות זה דבר פסול.

אכן היתה אלימות, אני זוכר מה בעלז עשו בהכנסת ספר תורה, ועוד כהנה. אבל הציבור חכם מספיק בשביל להבחין בין מה שכבר התרגלנו אליו, לצערנו, לבין הסגנון הייחודי של גור..

אצל הרב שטיינמן היה זה מעורער בנפשו, ניתן היה לומר אולי שההסתה גרמה לכך. כאן מדובר באבא לשתי בנות שנלקחו ממנו (ואל תספר לי סיפורים על רצון חופשי, אלו שטויות שרק חילונים מאמינים בהם, ואני מכיר אישית אמא שהגורים גזלו לה את ילדיה בעבריינות ובאיומים על כל השכנים שלא 'ילשינו' שהיא אמא הכי טובה בבעולם), זו לא הסתה שגרמה, זה המהות של להיות אבא, אפילו לציפורים אסור לעשות את זה..

ולגבי מה שהיה בבית שמש אצל הרב רוזנברג, זו שיטה שלא ראיתי כמוה שנים במקום אחר, פוגרום, להפוך בית כנסת ולהפחיד רב - שלא היה קשור ישירות - ובעיקר ילדים שיסבלו אחר כך מסיוטים. והכל על ידי מאתיים חסידים שבאים בריש גלי, עם הבחורים שלהם. שמענו על טרור שעושים לעסקנים ספציפיים, אבל לא על פוגרום בכל מי שכל חטאו הוא בכך שרצה לפרוש מחסידות שנטרפה עליה דעתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 11:53 לינק ישיר 

יש סרטונים ברורים עם פרצופים של בחורים ואברכים מכים ושוברים, ולמרות זאת נכון לשעה זו, ולמרות כל התלונות שכבר הוגשו אמש, אין אף עצור. הסיבה לכך שיש סיכום מסודר בין חסידות גור למשטרה, הניחו לנו, אנו נרגיע את הרוחות, ופוצי מוצי הכול יהיה בסדר. אח"כ המשטרה תתפלא מדוע המגזר החרדי לא סומך עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2022 11:58 לינק ישיר 

מאפיית המשטרה והחונטה המשפטית עושים יד אחת עם הממסד הגוראי.
בדיוק כמו שהם עושים עם השמאל והערבים.
והכול בגיבוי מלא של התקשורת המושחתת.
עצוב. אבל זה המצב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בליל שבת פרצו עימותים אלימים וחריגים בין הפלגים בחסידות גור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.