|
|
| נשלח ב-22/5/2022 12:27 |
|
| |
~ איזה תובנה של יראת שמים אפשר ללמוד מהתפרעות חסרת רסן ~
דברי רבינו ראש הישיבה מגור שליט"א בטיש סעודה שלישית בעקבות המהומות הקשות בשבת נגד חסידיו בכל הארץ
~ ביאור במשנה באבות בין תלמידים לבין יושבי בית המדרש ~
~ "בארדיטשוב'ערס" מה היה רוצה רבינו לבקש מהחסידים אבל נמנע מכך ~
~ "ישוב הדעת" מה התובנה שאפשר ללמוד מהתנהגות שלילית ~
⚜⚜⚜ לצפיה ולהורדה באיכות גבוהה:
לצפיה ולהורדה בגוגל דרייב: ⚜⚜⚜ להצטרפות לקבוצת "דבר ה' מירושלים":
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 16:03 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | תמניא, כנראה אתה בין המיתממים
אתה מדמיין את האדמו"ר מבעלז מגיע להר המנוחות ומנסים לפגוע בו ו/או כורזים לעברו ונגדו ברמקול, תגיד לי אתה בכנות אם החברה האלו היו יוצאים בחיים. |
|
אף אחד לא ניסה לפגוע באדמו"ר, כדרכך בקודש אתה מפיץ שקרים. מדובר באדם אחד בלבד הטוען שגור גזלו את בנותיו ובא להפגין מול האדמו"ר, בשביל זה פוגעים במאות איש וגורמים לחילול ה' איום? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 21:49 |
|
| |
הודעה קולית ממנכ"ל קהילת 'פני מנחם'. קורא בשם ראש הישיבה הגר"ש אלתר שלא להגיב ולא להיגרר באלימות בשום פנים ואופן. כי זו לא דרכנו. רק לקרוא למשטרה. ובמקרי חירום ליצור טבעת אנושית כדי להגן מפני התקפה. ואפילו מסנגר על הגוראים "כי לכל העם בשגגה". הם לא אשמים כי שטפו להם את המוח.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 22/05/2022 21:52:47
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 22:12 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | בליל שבת פרצו עימותים אלימים וחריגים בין הפלגים בחסידות גור
|
|
כותרת שקרית! אין שום אלימות בין הפלגים, פלג אחד אלים ופלג שני מוכה ומכאן אפשר להשליך על כל תגובותיך בעניין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 22:32 |
|
| |
| ולשרה_בן כתב: |  |
| נוירולוג כתב: |  | תמניא, כנראה אתה בין המיתממים
אתה מדמיין את האדמו"ר מבעלז מגיע להר המנוחות ומנסים לפגוע בו ו/או כורזים לעברו ונגדו ברמקול, תגיד לי אתה בכנות אם החברה האלו היו יוצאים בחיים. |
|
אף אחד לא ניסה לפגוע באדמו"ר, כדרכך בקודש אתה מפיץ שקרים. מדובר באדם אחד בלבד הטוען שגור גזלו את בנותיו ובא להפגין מול האדמו"ר, בשביל זה פוגעים במאות איש וגורמים לחילול ה' איום?
|
|
לכאורה הדרך האלימה של גור לא נולדה אתמול . זהו לחם חוקם . גם מנחם פורוש קיבל מכות מבחורים חסידי גור לפני 40 שנה .השתלטות על בתי כנסת זה דרך חיים אצלם . בגור מה שלא הולך בכוח הולך עם עוד כוח . הציבור צריך להוקיע אותם להשתדל לא להתעסק איתם ולא לקנות מהם עד שהם יבינו שזאת לא הדרך .
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 22/05/2022 22:32:52
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 22:56 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | אני נזכר בשנ אירועים.
בבית שמש מישהו הפיץ פשקוויל נגד האדמו"ר מגור, לפני כל המחלוקת בגור ובלי קשר. אלו היו כמה דפים שנחתנכו לחתיכות קטנות וממדפסת ביתית. תגובת גור - פוגרום אלים בפריצה לתוך בית הכנסת של הרב רוזנברג באמצע סעודה שלישית, ממש פוגרום מהסיפורים.
ובעניין הליטאים, מישהו ניסה פעם לרצוח את הרב שטיינמן, כמדומני, ולא זכור לי פוגרום שבא בעקבות כך.
בכל אופן, נוירולוג, ההשוואות שאתה מנסה לעשות רק מוכיחות את ההיפך הגמור, ההבדלים הולכים ונעשים בולטים יותר.
נו, מה באת להוכיח מזה? שהמקרים לא בדיוק דומים, מישהו אמר אחרת? אלימות קשה היתה בבעלז, בויזניץ, בסקווירא, בסאטמר, וגם אצל הליטאים. זה אומר שאלימות זה דבר שצריך להיות מקובל וכשר, ממש לא. הצבעתי על הצביעות הנוטפת.
הזכרת את הרב שטיינמן, אתייחס לזה. הסיפור עליו אתה מדבר, מדובר במעורער בנפשו שנשלח לאחר מכן לאברבנאל, עד היום 2 הפלגים הליטאים רבים ביניהם למי הוא שייך, ובכל מקרה כל הצדדים התנערו וגינו את המעשה מיידית. ואם כבר מדברים על הרב שטיינמן, היה סיפור בסנהדריה מורחבת בירושלים, שהרב שטיינמן הגיע וכמה קנאים צעקו לעברו, הם מיד חטפו כהוגן (אני מרשה לעצמי לנחש שהמכים לא נמנים על חס"ג), אחד מהם אף נשלח לבית החולים.
ולמקרה וגם אתה נופל בפח יקוש של הצבועים הדמגוגים שאני כביכול תומך באלימות, אז אומר שוב, אלימות זה דבר פסול.
אכן היתה אלימות, אני זוכר מה בעלז עשו בהכנסת ספר תורה, ועוד כהנה. אבל הציבור חכם מספיק בשביל להבחין בין מה שכבר התרגלנו אליו, לצערנו, לבין הסגנון הייחודי של גור..
אצל הרב שטיינמן היה זה מעורער בנפשו, ניתן היה לומר אולי שההסתה גרמה לכך. כאן מדובר באבא לשתי בנות שנלקחו ממנו (ואל תספר לי סיפורים על רצון חופשי, אלו שטויות שרק חילונים מאמינים בהם, ואני מכיר אישית אמא שהגורים גזלו לה את ילדיה בעבריינות ובאיומים על כל השכנים שלא 'ילשינו' שהיא אמא הכי טובה בבעולם), זו לא הסתה שגרמה, זה המהות של להיות אבא, אפילו לציפורים אסור לעשות את זה..
ולגבי מה שהיה בבית שמש אצל הרב רוזנברג, זו שיטה שלא ראיתי כמוה שנים במקום אחר, פוגרום, להפוך בית כנסת ולהפחיד רב - שלא היה קשור ישירות - ובעיקר ילדים שיסבלו אחר כך מסיוטים. והכל על ידי מאתיים חסידים שבאים בריש גלי, עם הבחורים שלהם. שמענו על טרור שעושים לעסקנים ספציפיים, אבל לא על פוגרום בכל מי שכל חטאו הוא בכך שרצה לפרוש מחסידות שנטרפה עליה דעתה. |
|
אז יש אלימים יותר ויש אלימים פחות, נו, אז? יש אלימות שהיא בסדר ויש אלימות שהיא לא בסדר?
לגבי משפחת סנדיק, הנושא נדוש כאן בעבר, על פניו נראה שהסיפור שם אינו תמים כלל, ולא מדובר בחטיפה כמו שניסו להציג אנשי ויחצני ר' שאול, המשטרה היתה מעורבת, רשויות הרווחה.
בשורה התחתונה יש עניין מאוד פשוט, אם צד אחד מסלים ומקצין את המערכה (וממש לא מדובר על משהו פעוט או נקודתי), וביתר שאת כשמדובר בחציית קווים אדומים בפגיעה באדמו"ר, אז הצד השני גם מסלים ומקצין (קוראים לזה מחאה וזה גולש לאלימות ע"י חלק מהמוחים), כך זה עובד, זו לא תוכנית כבקשתך (לא אתה אישית כמובן).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 23:13 |
|
| |
הגאון החסיד רבי יצחק ביין, מגיד שיעור בישיבת ‘פני מנחם’ בשכונת רמות
בירושלים, וממקימי הקהילה של ראש הישיבה מגור בבית שמש – הותקף היום
(ראשון) באלימות בקריה החרדית בבית שמש בידי פורעים מחסידי גור.
הרב ביין, המוכר בכינוי “איטשע”, הוא גיסו של הרב דוד אלתר, בנו הצעיר של הרבי מגור.
הוא הותקף בסמטת מעשי חייא, בכניסה לרחוב חזון איש, בידי תלמידי ישיבה
קטנה, שניפצו על ראשו חמישה בקבוקי זכוכית, מול עיני ילדתו הקטנה.
לאנשים שהגיעו לזירה, אמר הרב ביין: “תצלמו, שכל העולם ידע מהזוועה הזו, כי בפעם הבאה לא בטוח שאני אצא חי…”
הייתה זו תקיפה שניה בתוך פחות מיממה, כאשר בשבת בבוקר בחורים צעירים
חסמו את דרכו לביתו, דחפו אותו וצעקו עליו בקולי קולות. כאשר נאלץ לסגת, הם
החלו רודפים אחריו.
יצוין, כי גם אמש – במוצ”ש, הגיעו חסידים מגור לאיים על חייו. הוא ניגש
מיד לתחנת המשטרה, הגיש תלונה והדגיש כי חייו בסכנה. שוטרי התחנה אמרו לו,
כמובן, כי הם יטפלו בתלונה.
גם אחרי התקיפה הבוקר הוא הזעיק משטרה. זהות התוקפים ידועה.
אבי למדן, חובש רפואת חירום במד”א שהוזעק לזירה, פרסם הערב פוסט מטלטל בחשבון הפייסבוק שלו, מבלי לחשוף במי מדובר:
בְּשִׂמְלָה אֲדֻמָּה וּשְׁתֵּי צַמּוֹת,
יַלְדָּה קְטַנָּה, יְחִידָה וְתַמָּה
עָמְדָה וְשָׁאֲלָה – לָמָּה?
היה זה הבוקר כששיוועתי למעט מנוחה אחרי משמרת לילה מתישה במד”א. פתאום
הסירנה המלחיצה של אפליקציית מד”א נשמעה מהפון, ועל המסך קפצה קריאה על
אלימות עם חבלת ראש.
כבר משמו המגזרי של הנפגע שהופיע בקריאה הבנתי במה מדובר. אך כשהגעתי למקום לקח לי דקה להירגע מהזעזוע – – –
יוצא אבא יד ביד עם ילדתו הפעוטה להביאה לגן, ואז בפתח הבניין הוא מותקף
באכזריות בידי חבורת פורעים צמאי דם שמנפצים עליו חמשה (!!!) בקבוקי
זכוכית, למול עיני הילדה המבועתת – – –
ולא מדובר בערבים, ולא בערסים, ולא בעבריינים – חבורה של בחורים ‘הימישע
יונגרמאן’ מחסידות גור בגילאי ישיבה קטנה! רק לפני דקות סיימו תפילת שחרית
מול בוראם, וכעת אצים רצים הם לפתוח את היום ב’מצווה קדושה’ – מנסים הם
לרצוח אדם נורמטיבי, שכל חטאו שהעז לפרוש מחסידות ‘גור-רצח’, ולעבור
לחסידות ‘גור-תורה’.
הם לא ירגעו עד שמישו ירצח, אמר לי הנפגע המדמם. נראה לי כי טעות בידך, השבתי לו – כי גם אז מסופקני אם יירגעו אותם צמאי דם – – –
בְּשִׂמְלָה אֲדֻמָּה וּשְׁתֵּי צַמּוֹת,
יַלְדָּה קְטַנָּה, יְחִידָה וְתַמָּה
עָמְדָה וְשָׁאֲלָה – לָמָּה? – – –
וְכָל הַתּוֹתָחִים וְכֹל הַחַיָּלִים
וְכָל הַגְּדוֹלִים וְכָל הַחֲכָמִים
עָמְדוּ חִיוְרֵי פָּנִים וְלֹא מָצְאוּ תְּשׁוּבָה.
•
גדי גולדריג הגיב על הפוסט:
תכירו: זהו איש החסד, בעל הלב הענק והרחב, אוהב ישראל, הגאון החסיד,
המגיד שיעור הנערץ, האיש והאגדה, הרב יצחק ביין. או כמו שהוא אוהב, בפשטות:
*איטשע*.
איטשע ביין האגדי לקח על שכמו בתחילת הנהגת הגר”ש אלתר, לסבול את עול
מוסדות ‘פני מנחם’ בית שמש, וזה חוץ מעיסוקו היום-יומי בהרבצת תורה בישיבה
קטנה ‘פני מנחם’ בירושלים.
איטשע הוא איש רב מפעלות עזרה וחסד, ובין פעולותיו נמנים הקמת וביסוס
עזר יולדות בית שמש, מפעל ‘צוזאמען’ המעניק ערכת לידה יקרה ומכובדת לכל רך
נולד, קמחא דפסחא מפואר לכל קהילת ‘פני מנחם’, אך ללא ספק גולת הכותרת של
פעולותיו המפוארות זה הכולל המפואר שהקים מ-0 בעשר אצבעותיו ממש, בו שוקדים
יומם ולילה עשרות אברכים והוגים בתורה ובמחמדיה.
בקיצור: איטשע.
איטשע עסוק כל הזמן בין פעולה למשנתה, באיסוף כספים למען מטרותיו הנעלות העולות מיליוני שקלים חודשיים.
אך הנה לדאבונינו השיגה יד הרודפים הרעה את איטשע היום בבוקר כשיצא
מתפילת שחרית, ורגמוהו באגרופי הרשע שלהם באכזריות ורשע אין קץ, ופצעוהו
פצעים קשים ומדממים, עד שהוצרך להתפנות לטיפול רפואי בבית החולים.
ומי יעזור לאיטשע לגייס את התרומות הנצרכות כשהוא עובר ברגעים אלו טיפולים חיוניים בבית החולים?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 23:17 |
|
| |
תם יושב , אתה יכול להביא גאולה לעולם
תציין שהפרופוגנדה הזו היא מאתר חרדים 10 (שנמצא בשורה אחת עם הפייסבוק של רלבח, הטוויטר של דער גערער ושות')
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 01:59 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | תם יושב , אתה יכול להביא גאולה לעולם
תציין שהפרופוגנדה הזו היא מאתר חרדים 10 (שנמצא בשורה אחת עם הפייסבוק של רלבח, הטוויטר של דער גערער ושות')
|
|
גם הסרטונים בהם רואים כיצד חסידי גור משתוללים כחיות טרף זה פרופוגנדה של חסידי הראש ישיבה. הסרטונים מזויפים. הדם הנשפך מראשי הפצועים זה קטשופ שמרחו חסידי הראש ישיבה כדי ללכלך על חסידי גור. התירוצים העלובים שלך מזכירים את שקריו של פוטין. המילה בושה לא מוכרת לך. כולם זוכרים איך הגנת על ליצמן בפרשת מלכה לייפער. אני באמת לא מבין את חסידי גור שבחרו בשוטה כמוך לייצגם בפורום הזה. אתה עושה להם שירות דב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 02:36 |
|
| |
.
תוקן על ידי Astrolog ב- 23/05/2022 03:10:48
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 11:32 |
|
| |
"נוירלוג"
אני מאוד מעריך ומכבד אותך בגלל יושרך הפנימי ולכן אני בפלא גדול עליך .
ברור לי מסגנונך וכתיבתך שאינך נמנה על הפלג הירושלמי ובכל זאת במשך שנים זעקת זעקת אמת על העוול והרדיפה שהם עברו ואולי גם עוברים ולא דפקת חשבון לאיש .
לכן הפלא בעיני כפול איך אתה מבין
או מזדהה עם הרודפים מגור באכזריותם על תלמידי רב שאול .
ועוד מילה לחס"ג אלף כנסים מרשימים והפקות נוצצות של "מזומנים" לא ימחקו וישכיחו את התדמית השלילית שאתם מותירים על הציבור הכללי והחרדי בפרט בבריונות וברדיפה על חסידי רב שאול .
והנזק החינוכי שתותירו בצעירי הצאן יחרטו
בנפשם המצולקת .
"והאלוקים יבקש נרדף"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 13:57 |
|
| |
מפורום שכן
למה הכה מנכ"ל קופת החסד באכזריות חסיד בובוב?
את הרב משה לעזער שליט"א ישנם הרבה שמכירים. הוא תושב אשדוד, חסיד בובוב,
עובד ה' ידוע שזוכה לקדש בהליכותיו שם שמים ולהאהיב את שמו יתברך על
בריותיו.
מה שפחות ידוע הוא שבשבת האחרונה התנפל עליו לא אחר מאשר שמעון נפתלי אלתר,
מנכ"ל "קופת החסד אשדוד" ובעלי "אלטר מחשבים" והוא הפליא בו מכות נמרצות,
באכזריות ובטירוף.
מה לאלתר ולהרב לעזער?
מתברר שהרב לעזעזר שנחשף לאור תורתו של ראש הישיבה הגר"ש אלתר שליט"א מביא
עמו בכל שבוע את גליונות ה"בנאות דשא" על מנת לזכות את הרבים, מתפללי בעת
המדרש בובוב ברובע ז'.
בגין עוונו זה הוא ספג מכות נמרצות מ"איש החסד" שאולי מציג עצמו כדואג
לאלמנות אך בה בעת בכובעו השני כמנכ"ל וכמקים ארגון "יאספני" הוא דואג
ללבות שנאה ולהפריד בין הורים לילדיהם. כל זאת, כשאותו שמעון אלתר ידוע כמי
שדאג לחרף ולגדף את האדמו"ר מגור בכל הזדמנות, אך עתה לפתע הפך את עורו.
אם הייתם נוכחים כעדי ראיה לתקיפה או שברשותכם תיעוד נשמח אם תעבירו את החומר בהקדם למייל: terror.gur.ashdod*gmail*com
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 13:59 |
|
| |
תוקן על ידי תם_יושב ב- 23/05/2022 14:05:27
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 15:27 |
|
| |
קלעפער
| ולשרה_בן כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | תם יושב , אתה יכול להביא גאולה לעולם
|
|
גם הסרטונים בהם רואים כיצד חסידי גור משתוללים כחיות טרף זה פרופוגנדה של חסידי הראש ישיבה. הסרטונים מזויפים. הדם הנשפך מראשי הפצועים זה קטשופ שמרחו חסידי הראש ישיבה כדי ללכלך על חסידי גור. התירוצים העלובים שלך מזכירים את שקריו של פוטין.המילה בושה לא מוכרת לך. כולם זוכרים איך הגנת על ליצמן בפרשת מלכה לייפער. אני באמת לא מבין את חסידי גור שבחרו בשוטה כמוך לייצגם בפורום הזה. אתה עושה להם שירות דב. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מענין לציין, שהוא גם היה זה שחזר כתוכי אחרי התעמולה של פוטין כדי להצדיק את הפלישה לאוקריאנה. זה כנראה משהו גנטי להעריץ דיקטטורים ואלימות...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 21:12 |
|
| |
| bakבוק כתב: |  | | "נוירלוג"
אני מאוד מעריך ומכבד אותך בגלל יושרך הפנימי ולכן אני בפלא גדול עליך .
ברור לי מסגנונך וכתיבתך שאינך נמנה על הפלג הירושלמי ובכל זאת במשך שנים זעקת זעקת אמת על העוול והרדיפה שהם עברו ואולי גם עוברים ולא דפקת חשבון לאיש .
לכן הפלא בעיני כפול איך אתה מבין
או מזדהה עם הרודפים מגור באכזריותם על תלמידי רב שאול .
ועוד מילה לחס"ג אלף כנסים מרשימים והפקות נוצצות של "מזומנים" לא ימחקו וישכיחו את התדמית השלילית שאתם מותירים על הציבור הכללי והחרדי בפרט בבריונות וברדיפה על חסידי רב שאול .
והנזק החינוכי שתותירו בצעירי הצאן יחרטו
בנפשם המצולקת .
"והאלוקים יבקש נרדף" |
|
קודם כל מרענן לראות שיש בפורום גם מי שמגיב עניינית בלי התלהמות וקללות.
יש כאן איזו תפיסת עולם של רק שחור ולבן, או שאתה עם ר' שאול ומקלל את האדמו"ר מגור בוקר צהרים וערב, או שאתה "גערער".
אני סבור שזה לא שחור ולבן, ואחזור שוב על המובן מאליו, לאלימות אין מקום, והאלימות שכולנו ראינו ראויה לכל גינוי. מאידך (ומבלי להצדיק אלימות בתגובה) ההסלמה וההקצנה במלחמה באדמו"ר מגור, חציית הגבולות והקווים האדומים הובילו גם להסלמה והקצנה מהצד השני כולל אלימות. בשום מקום ושלב לא הזדהיתי עם האלימות.
בעניין התדמית, ברור שהתדמית של גור שלא היתה משהו לפני כן, רק תהיה גרועה יותר. לגבי הנזק החינוכי אני חושב שזה יותר מורכב ולא הכל מונח רק על כתפי גור, אבל לא נראה לי שיש כאן בפורום את הפתיחות המחשבתית והסובלנות לנהל דיון על זה, אז אוותר.
|
|
|
|
|