| נשלח ב-21/5/2022 21:00 |
|
| |
השבת השחורה
בכל רחבי הארץ ניצלו עדה לא קדושה את קדושת השבת ל"סזון" הכאה עד זוב דם ,ופיקוח נפש ,גרימת נזק לרכוש תוך כדי חילול שבת. הציבור שומ"צ הוקיע אותם בכל אתר ואתר,אין ספק שלשבת הזאת תזכר לדראון עולם ,גם פוליטית
תוקן על ידי משגיחבשער ב- 21/05/2022 21:05:15
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2022 21:06 |
|
| |
איזה חילול השם!! איזה חילול השם!! אבל מי שקורא ושונה ומשמש ת"ח, ואין משאו ומתנו באמונה, ואין דבורו בנחת עם הבריות, מה הבריות אומרות עליו, אוי לו לפלוני שלמד תורה, אוי לו לאביו שלמדו תורה, אוי לו לרבו שלמדו תורה, פלוני שלמד תורה, ראו כמה מקולקלין מעשיו וכמה מכוערין דרכיו, ועליו הכתוב אומר (יחזקאל לו, כ) באמור להם עם ה' אלה ומארצו יצאו נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 21/05/2022 21:12:13
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2022 21:56 |
|
| |
מאמין שאתה מתכוון גם לאלו שהכו בזמנו את ר משה טוביה גרינצוויג ז"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 03:21 |
|
| |
הוא מתכוון לאלו שר' משה טוביה ז"ל הכה בזמנו... 
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2022 16:17 |
|
| |
יתכן שעדיף לכתוב מפורש מי הם התוקפים והרוצחים, כדי שהם יפסיקו, ויש סיכוי שהם יעלמו עם הזמן, לא הייתי שם אז אינני יכול לכתוב
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/05/2022 16:47:25
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 04:47 |
|
| |
| רציף כתב: |  | יתכן שעדיף לכתוב מפורש מי הם התוקפים והרוצחים, כדי שהם יפסיקו, ויש סיכוי שהם יעלמו עם הזמן, לא הייתי שם אז אינני יכול לכתוב
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 22/05/2022 16:47:25 |
|
אני נכחתי באחת מזירות הפוגרום, ולכן למרות שיש לי מכרים חס"ג ,לא מסוגל ,לפחות לא בזמן הקרוב לדרוך בחנות בבעלות של מחללי שבת שדרדרו את רשות הרבים לשפל חדש
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 08:10 |
|
| |
| רציף כתב: |  | יתכן שעדיף לכתוב מפורש מי הם התוקפים והרוצחים, כדי שהם יפסיקו, ויש סיכוי שהם יעלמו עם הזמן, לא הייתי שם אז אינני יכול לכתוב
|
| כל מי שהוא חלק מהקהילה הזו ואינו מוחה בהם. שותף מלא לכל הרוע הנורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 12:12 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | כל מי שהוא חלק מהקהילה הזו ואינו מוחה בהם. שותף מלא לכל הרוע הנורא. |
|
אני מכיר חסידי גור שקטים ועדינים, מבוגרים על פי רוב, כאלה שכל מי שיש להם בראש זה תורה ותפילה, מעולם לא הרימו יד או אפילו את הקול על אדם כל אלו, שמהוים ציבור די גדול בתוך גור, חוששים לומר את דעתם נגד אלימות, פן יבולע להם והם ייזרקו מהשטיבל שלהם, בניהם / נכדיהם יסבלו גם בגללם, והאלימות תופנה גם אליהם מה נראה לך? הם צריכים למסור את נפשם וכל אשר להם כדי למחות, האם אתה הקשקשן הקטן שגדול רק בלכתוב בחדרי חרדים היית יוצא נגד האלימים של גור ומוסר את נפשך כפשוטו? לא נראה לי אל תבלבל בין החלק האלים של גור לבין הציבור הרחב של גור, אתה הרי לא ראית 10.000 גורים מרביצים, היו כמה מאות פראי אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 12:55 |
|
| |
אכן, יש שם הרבה אנשים טובים מכל הבחינות. הרבה מאוד. אבל, הם בעצם העובדה שהם שם, הם תומכים אקטיביים ברוע. הם אלו שהרוע מסתמך עליו. כל הסיבה שאנשים דורשים לכבד את האיש הרע הזה, הרי זה רק כי יש לו הרבה מאוד חסידים.
וכן, אם הייתי שם הייתי עוזב. לא הייתי נשאר יום אחד תחת האיש הרע הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 12:56 |
|
| |
בפרט שכיום, כל אחד שיעזוב יגרור אחריו עוד הרבה אנוסים. כאשר אנשים יתחילו להבין שבעצם יש הרבה אנוסים שרוצים לעזוב. ושהפחד לא באמת מוצדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 13:34 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | כל מי שהוא חלק מהקהילה הזו ואינו מוחה בהם. שותף מלא לכל הרוע הנורא. |
|
פשוט וברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 14:49 |
|
| |
לא פשוט ולא ברור. אם אין הוא פועל באקטיביות יתכן שחושש לעורו כפי שציין איש חשוב. צריך זהירות בכך שלא נספה צדיק עם רשע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 17:26 |
|
| |
לא תגורו מפני איש
כאשר אדם יודע שסופרים אותו בתוך מנין הבשר עליו המוזג האכזר מסתמך בבואו לערוך פוגרומים. חובה קדושה על כל אדם להכריז, אין לנו חלק ונחלה עם הפורעים מחללי שם שמים.
לא יתכן שאדם יהיה נמנה עם כת מחללי ה', וירחוץ בנקיון כפיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 18:17 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
אני מכיר חסידי גור שקטים ועדינים, מבוגרים על פי רוב, כאלה שכל מי שיש להם בראש זה תורה ותפילה, מעולם לא הרימו יד או אפילו את הקול על אדם כל אלו, שמהוים ציבור די גדול בתוך גור, חוששים לומר את דעתם נגד אלימות, פן יבולע להם והם ייזרקו מהשטיבל שלהם, בניהם / נכדיהם יסבלו גם בגללם, והאלימות תופנה גם אליהם מה נראה לך? הם צריכים למסור את נפשם וכל אשר להם כדי למחות, האם אתה הקשקשן הקטן שגדול רק בלכתוב בחדרי חרדים היית יוצא נגד האלימים של גור ומוסר את נפשך כפשוטו? לא נראה לי אל תבלבל בין החלק האלים של גור לבין הציבור הרחב של גור, אתה הרי לא ראית 10.000 גורים מרביצים, היו כמה מאות פראי אדם. |
|
לכאורה, לא חייבים למחות במקום סכנה. חייבים לעזוב. חייבים. אם הם אכן רואים שזו מגמה של אלימות מתמשכת. ושיעקרו למקום תורה שאין בו אלימות ורשע, אין מצוה להיות חסיד גור או חסיד רבי שאול נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 18:24 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | לא פשוט ולא ברור. אם אין הוא פועל באקטיביות יתכן שחושש לעורו כפי שציין איש חשוב. צריך זהירות בכך שלא נספה צדיק עם רשע. |
|
שיעזוב בשקט. לא חייב לעבור לר' שאול. אפשר לעבור לאמשינוב, סוכוצ'וב, מודז'יץ, ועוד שאר חסידיות פולניות. כמובן שיש לתכנן זאת היטב, ולוודא שהילדים לא נחטפים ..
אבל אתה יודע מה? אני נותן להם עוד כמה חודשי חסד להתארגן.
|
|
|
|
|