להביע שאט נפש מאלימות וחילול ה' זה פריקת יצרים. אלימות נוראה על יהודים חפים מפשע זה עימותים שפרצו בין יריבים ובאשמת המוכים...
הנה הנדסת תודעה מבית מדרשו של ניורופוטין.
נשלח ב-24/5/2022 20:33
מצדרביעי כתב:
האם יש רסנים שהוסרו שהם יותר חמורים מאשר לכסח אנשים תמימים ברחוב? די עם הדמוגגיה ועם האשמת הכבשה...
אין טעם לחזור על מה שכתבתי שוב ושוב, צד אחד מקצין, השני גם מקצין, זה לא תוכנית כבקשתך. (ואני מגנה אלימות).
בקשר אליך אני לא חושב שאתה באמת מזועזע, אחד שאין לו בעיה עם מראות של דפיקת גולגולת של אנשים בכביש ואף מצדיק את זה, רק כי אתה שונא אותם, לא נראה לי שיש לו בעיה עם לראות קצת דם.
נשלח ב-24/5/2022 20:37
קלעפער כתב:
להביע שאט נפש מאלימות וחילול ה' זה פריקת יצרים. אלימות נוראה על יהודים חפים מפשע זה עימותים שפרצו בין יריבים ובאשמת המוכים...
מה שמתחולל כאן בפורום ע"י קבוצת אנשים אחוזת אמוק, שטופי מוח ואכולי שנאה, הביטויים, הרעיונות המזעזעים, זה בהחלט פריקת יצרים, השלתם מעליכם את כל המסכות, את התורה, את הדרך ארץ הכל הכל.
ודי עם הדמגוגיה (לא שזה יעזור, אתם תמשיכו בה כי זה הדבר היחיד שאתם טובים בו), אף אחד לא מצדיק את האלימות, האלימות היא לא באשמת המוכים, אך יש דינמיקה כזו גם אם אני אישית לא מסכים איתה, הדינמיקה היא כשצד אחד מקצין ומסלים, והצד השני מרגיש שהגדישו את הסאה ורק הולך להיות יותר קשה ומסוכן, הוא גם מסלים, ואת התוצאות המצערות כולם רואים.
מ
נשלח ב-24/5/2022 22:12
קלעפער
נוירולוג כתב:
מה שמתחולל כאן בפורום ע"י קבוצת אנשים אחוזת אמוק, שטופי מוח ואכולי שנאה, הביטויים, הרעיונות המזעזעים, זה בהחלט פריקת יצרים, השלתם מעליכם את כל המסכות, את התורה, את הדרך ארץ הכל הכל.
ודי עם הדמגוגיה (לא שזה יעזור, אתם תמשיכו בה כי זה הדבר היחיד שאתם טובים בו), אף אחד לא מצדיק את האלימות, האלימות היא לא באשמת המוכים, אך יש דינמיקה כזו גם אם אני אישית לא מסכים איתה, הדינמיקה היא כשצד אחד מקצין ומסלים, והצד השני מרגיש שהגדישו את הסאה ורק הולך להיות יותר קשה ומסוכן, הוא גם מסלים, ואת התוצאות המצערות כולם רואים.
מ
אלו רעיונות?
גם אני נגד רצח יהודים חפים מפשע, אבל אם ישראל מקצינה ומרשה לומר ליהודי שמע ישראל בהר הבית, הצד השני מרגיש שהולך להיות יותר קשה ומסוכן והוא גם מסלים...כמובן שאני נגד הדינמיקה הזו אבל...
ואת התוצאות רואים כולם...
נשלח ב-24/5/2022 22:18
ולשרה_בן
נוירולוג כתב:
מ
מה לא עושה צ'אלמר זב חוטם עבור כמה פרוטות.
הצ'אלמר שורץ פה ופותח עשרות אשכולות נגד חסידי הראש ישיבה, מעולם הצבוע לא פתח אשכול על האלימות של חסידי גור ויש לו את החוצפה לומר כאילו הוא נגד אלימות.
נשלח ב-24/5/2022 22:26
ולשרה_בן
נוירולוג כתב:
נוירולוג יודע ומבין שטענותיו הזויות .. הוא נהנה מהצ'ומי שהוא מקבל מכולם. להפסיק להגיב לו. כבר אמר החכם מכל האדם. " גם אם תכתוש את האוויל במכתש...לא תסור איוולתו מעליו "
תוקן על ידי momeir ב- 23/05/2022 22:31:01
אתה מפזר את גלליך אלו בכל אשכול אני מרשה לעצמי לנחש שאתה לא רווה נחת מכך שאני מעיב על חגיגת השנאה וההסתה שלך, ונותן מענה שמחרפן אותך. אתה צריך להפנים שאנחנו במדינה דמוקרטית, וזה פורום ציבורי, ולא כל מה שתקרא כאן יהיה לשביעות רצונך ובהתאם לפוזיציה והא'ג'נדה האישית שלך.
למה שינסו לסתום את הפה המטונף שלך, אתה עושה שירות דב לאלו שמשלמים לך
נשלח ב-24/5/2022 23:01
ספיציפית באירוע האחרון ייתכן שהיו גם כאלו שבלי ציניות הזדעזעו מהאלימות. אבל זה עניין נקודתי כאן.
באופן כללי, ברור שהסיבה העיקרית להתעניינות של הציבור בגורלה של חסידות של 400 משפחות, היא אחת ויחידה- העובדה שחסידות גור לא מפסיקה לרגע לשדר לכל העולם, כמה החסידות הזו מפריעה לה ,ומוציאה אותה משיווי משקלה.
ביום שחסידות גור תחדל מלשדר זאת, ההתעניינות הציבורית בנושא תדעך לחלוטין. אלו דברים ברורים ומוסכמים, שאינם שנויים במחלוקת. אלא שלמערכת הגוראית יש סדרי עדיפויות, ובכדי להשיג את ההרתעה הפנימית הם מוכנים לשלם את המחיר הציבורי.
נשלח ב-24/5/2022 23:34
קלעפער
ולשרה_בן כתב:
מ
הצ'אלמר שורץ פה ופותח עשרות אשכולות נגד חסידי הראש ישיבה, מעולם הצבוע לא פתח אשכול על האלימות של חסידי גור ויש לו את החוצפה לומר כאילו הוא נגד אלימות.
מה זו הגזענות הזו נגד צ'אלמער? מעולם לא הושטתי יד לשנור ומעולם לא קיבלתי שנור. גם מה שמגיע לי מהכולל (לא מוסד לימוד) שאנחנו משתייכים לו אני תורם לנזקקים.
נשלח ב-25/5/2022 00:09
ולשרה_בן
קלעפער כתב:
מ
מה זו הגזענות הזו נגד צ'אלמער? מעולם לא הושטתי יד לשנור ומעולם לא קיבלתי שנור. גם מה שמגיע לי מהכולל (לא מוסד לימוד) שאנחנו משתייכים לו אני תורם לנזקקים.
חס ושלום, יש צ'אלמרס צדיקים וטובים. אני התכוונתי רק לצ'אלמר השוטה שכותב פה בתשלום. אני לא נוהג לעשות הכללות וסליחה אם לא הובנתי נכון
נשלח ב-25/5/2022 01:05
נוירולוג כתב:
ליצר הזה יש כח להביא כאלו שהיו פעם אנשים לבצע פוגרומים בשבת
ליצר הזה יש כוח להביא אנשים כמו אבישי להתעסק עם שלטים בגנות האדמו"ר מגור
מדהים לראות תגובה כזו, מאדם שעד אתמול היה מחפש כמו נרקומן כל גרעפס של יענקי קנייבסקי (שאגב, ההבדל העיקרי בינו לר' יעקב אלתר, זה שרק לאחד מהם האבא ת"ח שעמל בתורה)
נשלח ב-25/5/2022 01:34
"שעמל"? לשון עבר?
נשלח ב-25/5/2022 10:43
הדיבוק כתב:
ליצר הזה יש כח להביא כאלו שהיו פעם אנשים לבצע פוגרומים בשבת
ליצר הזה יש כוח להביא אנשים כמו אבישי להתעסק עם שלטים בגנות האדמו"ר מגור
מדהים לראות תגובה כזו, מאדם שעד אתמול היה מחפש כמו נרקומן כל גרעפס של יענקי קנייבסקי (שאגב, ההבדל העיקרי בינו לר' יעקב אלתר, זה שרק לאחד מהם האבא ת"ח שעמל בתורה)
שאפו על כך שהצלחת להוציא תגובה בלי איזה כינוי גנאי בזוי לאדמו"ר מגור.
אני יודע שיענקי ומשפחתו זה נושא סופר רגיש אצלך, זה מערער אצלך את האמונה הבסיסית, אך לא הבנתי מה אתה מנסה לומר. מישהו רדף עם שלטים ורמקולים אחרי המנהיג יענקי או אחרי סבו?
מאחר והתגובה של אבישי נמצאת בציטוט יחד עם התגובה שלי, מצוף בזה צילום מסך למען הסדר הטוב.
קהילה ששווה חצי מנדט מקבלת 2 ח"כים ביהדות התורה . הגיע הזמן שיעיפו אותם ויסתדרו מצוין בלעדיהם. גם הבוחרים צריכים לאיים שלא יצביעו ג' עד שיעיפו את (מילה גסה) האלה.
כיבסתי היום את חולצת בני, הספוגה בדמעות זיעה ופחד. היא הייתה אפרפרה והיו בה ריח של אימה, שעה ורבע של מצור אכזרי, ובריחה הביתה בסמטאות צדדיות מאימת הפורעים.
ובחזוני עמדתי במקום שאין בו יום ואין בו לילה, ומלוא כל האופק נשקפה התמונה, תמונת הפוגרום ברחוב יוסף זיו, ובת קול יוצאת ואומרת:
בנך כאן
בנך כאן
בנך כאן
ואני מסתכלת בתמונה ורואה את הרצח בעיניים, את הרוע, את הפראות. את המכות הניחתות ופוצעות בשבת קודש
ויודעת שבני כאן
ושואלת את בת הקול באימה ופחד:
באיזה צד של התמונה הוא נמצא?
תגידו לי באיזה צד הבן שלי
כי אם הוא בימין
למה לי בן ולמה חיים
יצאה בת קול ואמרה:
בצד שמאל הוא
בצד שמאל
ובבת אחת נשמתי לרווחה כי ידעתי שבני מהנרדפים ולא מהרודפים. ולא יכה לעולם על גולגלתו של יהודי ולא יהלום בו במוטות ברזל וזכוכית ולא יחייך ברשעות מול הדם הזב ולא יפרוץ לבתים פרטיים לזרוע אימה ופחד.
ונזרקתי משם חזרה כל הדרך אל המציאות.
"למה השם עושה לנו ככה?" שאל הילד את בעלי בדרך הביתה. כשהם מתקדמים לכיוון אחד, רואים שם לינץ' בבן הקהילה, נסוגים לכיוון ההפוך, מחפשים מבואות חשוכים להיעלם בהם. "למה השם עושה לנו ככה?" הוא חזר ושאל ושאל.
תשובה אין לי, רק יודעת שזכית, ילד, לא להיות מן הרודפים.
ורק חוט השערה מפריד בינינו לבינם.
גם אנחנו נולדנו גערערס. יודעים טעמה של אלימות, מכירים את הרצון 'להראות להם', 'להחזיר', 'לפוצץ אותם'. אבל זכינו לעבור את הדרך הזו של תיקון המידות (ועדיין עוברים בכל יום). של התכנסות, הרגעת הדחפים, התמודדות עם אמונה ושליטה עצמית.
כמעט היינו כהם. כמעט כהמונם
לפיכך אנחנו חייבים להודות
נשלח ב-25/5/2022 14:59
א מאדנע שאלה!
א. אין זה מחלוקת "פנימית" בגור. קהילת פ"מ פרשה מגור ואינה חלק ממנה. ב. כפי שאמרו לך כאן כמה פעמים, אלוקים יבקש נרדף. ונצטווינו ללכת בדרכיו: מה הוא חנון וכו' ואם האלקים יבקש את נרדף גם אנו מחוייבים לבקש אותו. ג. ואינו אומר אלקים יעזור לנרדף אלא יבקש, הכוונה שיבקש קרבותו, ואם יש לנו קבוצה שהתורה אומרת שהבורא מבקש את קרבתם נראה לך שאנו לא נעזור אפילו במחאה? ד. כפי שמצד רביעי אוהב להביא, היום זה הם מחר זה יהיה אתה. שתקנו כשהיכו מכות רצח את הירשמן וכו וכו וזו התוצאה.