בא לי קצת לשתף אז אם יש כאן מישהו...
אז אתמול היתה לנו שמחה כפולה - בת מצוה לבת וגם הנחת תפילין ראשונה לבכור...
החלטנו לחגוג את זה ככה באינטימיות משפחתית ולצאת קצת להתחבר לירושלים שלנו לטייל ברחובותיה ובשווקיה ולספוג את הניחוחות והקסם שיש לנו מתחת לאף,
אז לכל טיול אבל במיוחד לטיול שורשים שכזה (ובקיץ הלוהט שירושלים יודעת להפיק מעצמה) הציוד הראשון שנצייד בו את הילדים חתן וכלת השמחה אלו הסנדלי שורש שנמצאים במגרה ומחכים בדיוק לכזו הזדמנות, אותם ינעלו הילדים ללא גרביים ויתחברו עמוק להוואי ולניחוח, זוג וורוד לכלה הצעירה זוג כחול לחתן הנרגש, נוסיף להם כובע רחב תיתורא כדי שנחזור בשלום ולא נצלה בשמש הקופחת...
יצאנו לדרך- האוויר קריר מעט עם הרבה רמזים לחום הקרב ובא..
כמובן התחנה הראשונה הכותל המערבי, הנחת תפלין ותפילה נרגשת, חיבוקים נשיקות תמונות ומתקדמים הלאה...מתקדמים קצת למעלה עוצרים לרענון בקצפת מתכוננים לספוג את החום הלוהט,
משלבים כולנו יחד ידיים ומתחילים לצעוד בואכה רחוב יפו וכיכר ספרא, עוצרים לנסות את מזלנו בפסנתר המפורסם, ממשיכים הלאה ברחוב יפו המתמלא באנשים הסועדים את לבם, נכנסים לנחלת שבעה- מן סמטא קסומה שם נכנסים למוזיאון המוזיקה העברי חווים כלי נגינה מסורתיים ומענינים ובעיקר משב רוח טוב של מזגן קריר...
יוצאים חזרה לרחוב יפו השוקק חיים צועדים ונהנים מכל רגע של הליכה בעירנו היפה, בשלב הזה כפות הידיים שלי ושל בני האחוזות יחדיו כבר לחות מאוד ואני מוצא את עצמי מקנא למדי בכפות רגליהם החשופות של הילדים הנתונות ברצועות דקיקות וזוכות למשב מרענן...
הולכים והולכים ומגיעים לדוידקה עוצרים בדוכנים הססגוניים מתבוננים רוכשים קצת ויושבים לנוח מעט
משם ממשיכים לאחד המקומות המדהימים של ירושלים- מחנה יהודה, איזו חוויה! סופגים ניחוחות צבעים וקולות טועמים חלבה וכנאפה נהנים מההמולה והאוירה נכנסים ויוצאים בין הסמטאות הקסומות מתבוננים בסקרנות בדוכנים השונים וגם נכנסים מדי פעם...
משם רכבת להרצל ואוטובוס לשכונת עין כרם הקסומה והשקטה, נוף מדהים, הררי, רובע אמנים אפוף מסתורין, גלריות,
יורדים קצת לטבע מוצאים פינה שקטה מתיישבים, הילדים מסירים את סנדליהם ואנחנו יושבים במעגל גיבוש מעלים זכרונות ומשוחחים קצת על החיים,
משם חוזרים אחורה נוסעים לגן סאקר הילדים משתובבים יחפים במדשאות, אוכלים,
ו...לצערנו הגיע הזמן לחזור, הילדים האחרים מחכים..ויש גם מסיבת בת מצוה משפחתית...
כמה מיוחדת ירושלים!
ההליכה הקסומה הזו בשווקים הקסומים היא חוויה שלא תשכח מהילדים הרבה זמן!
ההליכה בסנדלי שורש ללא גרביים היא בהחלט ערך מוסף לחוויה ולחיבור!
(נ.ב. למרות הרושם העולה מן הדברים אנחנו משתייכים למגזר החרדי ולא הדת"ל

)