הנוכלות אליבא דנוירולוג ושות' זו הטענה שיש רבונו של עולם ששומע תפילה וגומל על קיום מצוות, שיש מצוות צדקה והאומר שנותן צדקה על מנת שיחיה בנו - הוא צדיק, בכלל שיש תורה ומצוות ושכר ועונש.
אתה באמת חושב שזה ראוי ורצוי? נניח שכל אמצעי כשר בשביל לאסוף כסף לצדקה, אתה חושב שהאמצעי טוב?
נשלח ב-1/6/2022 00:08
ירו_שלמי כתב:
די לנו מרבנים מעופפים ומסעות ברחבי הגלובוס . שלב הבא רבנים יטוסו לחלל כי שם התפילה יותר קרובה לשמיים...
בעוד עשרים שנה זה כבר לא יהיה מצחיק, אני כמעט בטוח שזה יקרה.
אפשר כבר להזמין כרטיסים: בקרוב - מסע של 6 שעות בחלל בכדור פורח
https://tech.walla.co.il/item/3509486
נשלח ב-1/6/2022 08:36
יותר מתאים על שחתימת השטר תהיה על קברו של הגולם מפראג. מענין איך הגאון היה מתיחס לתעשיית הישועות הסיטונאית הזו. לי נראה שהוא היה מגדיר את זה אביזריהו דע"ז.
נשלח ב-1/6/2022 08:41
A_Smithee כתב:
הנוכלות אליבא דנוירולוג ושות' זו הטענה שיש רבונו של עולם ששומע תפילה וגומל על קיום מצוות, שיש מצוות צדקה והאומר שנותן צדקה על מנת שיחיה בנו - הוא צדיק, בכלל שיש תורה ומצוות ושכר ועונש. אתה באמת חושב שזה ראוי ורצוי? נניח שכל אמצעי כשר בשביל לאסוף כסף לצדקה, אתה חושב שהאמצעי טוב?
הזוי בעיני שכאשר יש כל כך הרבה רבנים חשובים שתומכים בקופת העיר על כל הפעולות האלו. אנשים קטנים באים לחלוק עליהם.
אני יכול רק להבין שאותם רבנים שתומכים בקופת העיר, רואים נגד העיניים שלהם את המצוקות של העניים. מה שהאנשים כאן לא רואים.