מצער מאוד שלאף אחד כאן (מלבד בודדים ממש שמדי פעם אומרים מילה בעניין) זה בכלל לא מפריע וכולם מקבלים את הנאצות והקללות והביטויים הללו כדבר לגיטימי בשגרה.
באשר לאיך דברים כאלו מתאפשרים כאן בפורום, אין לי מה לומר. בשום פורום מתורבת (אפילו חילוני) דברים כאלו לא היו מתקבלים. העיקר שאנו מזדעזעים מליברמן ולפיד, מסתבר שאצל רבים מאתנו הכל עניין של פוזיציה.
מסתבר ככה שהרבי מגור הוא רשע. אני כותב את מה שאני חושב לנכון. מוטל עלינו למחות במעודדי פוגרומים והתקפות אישיות ! וכן למחות במי שמחנך לחיי נישואין מעוותים וללא הסכמה ! וכן למחות במי שמנתק באכזריות ילדים מחיק הוריהם ! ימותו אלפים כמו הרבי הרשע מגור ולא ימחה פסוק אחד מהתורה ! .
רציף כשקראתי בהתחלה ניקדתי את זה רֶשע במקום רַשע. כי היה זכור לי שאתה אוהב ללמד זכות על גור גם בדרכים עקומות. ועתה משפירשת דבריך, אין לי אלא להשתאות על השינוי שחל אצלך ולהסכים עם ההגדרה בכול ליבי.
נשלח ב-7/6/2022 20:39
חלילה לומר/לכתוב רשע על יהודי שומר תורה ומצוות, וודאי יהודי שמנהיג קהילה גדולה מאוד.
חסיד גור ראה עמית מקהלת ר' שאול הולך ברחוב, הוא לא יכול להרים עליו יד כי הרבה אנשים מסתכלים
אז הוציא גליון בנאות דשא וקרע זאת בזעם זרק על הארץ ורמס ברגליו.
כתגובה, הוציא הפורש דף נייר ריק מכיסו, קרע בחמת זעם, זרק על הארץ ורמס ברגלו.
נשלח ב-7/6/2022 20:50
חריף_ומקשה כתב:
רציף כשקראתי בהתחלה ניקדתי את זה רֶשע במקום רַשע. כי היה זכור לי שאתה אוהב ללמד זכות על גור גם בדרכים עקומות. ועתה משפירשת דבריך, אין לי אלא להשתאות על השינוי שחל אצלך ולהסכים עם ההגדרה בכול ליבי.
אכן, בררתי את הנושא, על פניו מדובר בקבוצה של רשעים. זו הנחת העבודה. הלוואי ואתבדה. הם עדיין לא התנצלו על הפוגרום שהם עשו ברחבי הארץ ! אין עליהם לימוד זכות, יתכן שהרשע הרבי מגור השתבש לו משהו בשכל
מצער מאוד שלאף אחד כאן (מלבד בודדים ממש שמדי פעם אומרים מילה בעניין) זה בכלל לא מפריע וכולם מקבלים את הנאצות והקללות והביטויים הללו כדבר לגיטימי בשגרה.
באשר לאיך דברים כאלו מתאפשרים כאן בפורום, אין לי מה לומר. בשום פורום מתורבת (אפילו חילוני) דברים כאלו לא היו מתקבלים. העיקר שאנו מזדעזעים מליברמן ולפיד, מסתבר שאצל רבים מאתנו הכל עניין של פוזיציה.
מסכים עם נוירולוג, אבל מהסיבה של ברוריה אשת התנא ר' מאיר: "יתמו חטאים מן הארץ . חטאים ולא חוטאים ". כולנו מקווים ומתפללים שהרבי מגור יחזור בתשובה, יבקש סליחה ומחילה מבן דודו הגאון הגדול, יחזיר את הילדים לחיק הוריהם , יורה לחסידיו לבקש סליחה ומחילה עם פיצוי לכל הנפגעים בפגרום. ואז נזכה אי"ה להמשך הפסוק: " ורשעים עוד אינם " עם אריכות ימים ושנים.
אלה תקנות שייסד הבית ישראל זצ"ל. בזמנו רבים מגדולי ישראל התנגדו לתקנות (העדה החרדית , הסטייפלער ועוד) . מטבע הדברים המו"מ התנהל בצינעא. בתכל'ס התקנות הללו מנוגדות להלכה! ואכמ"ל. בכל מקרה, כל זה לא קשור להתנהגות וההתנהלות הכוחנית ואלימה של הרב'ה הנוכחי נגד הפורשים. יש שטוענים שההתנהגות היצרית והאלימה של חסידי גור נובעת מאותם מגבלות של התקונעס. אני לא מסכים עם הטיעון הזה. מעניין האם בקהילה של הגר"ש אלתר שליט"א מחנכים לתקונעס (הרגשתי שלא. עוד סיבה לרדוף אותו).
נשלח ב-7/6/2022 23:04
נוירולוג כתב:
אם "גור רשעים" רוצים לבלום את הירידה, אז הם יצטרכו לעשות שינוי.
אי אפשר לצפות מה עתידה של "גור רשעים" כי בקרוב הרשע יתפגר, ואז יהיה הנהגה חדשה.
בפורום חילוני לא כותבים דברים כאלו על פוטין? חוץ מהעובדה שפוטין גוי ואלתרון יהודי. איזה עוד מעלה יש לאלתרון על פני פוטין? לפוטין יש הרבה יותר חסידים!
נשלח ב-8/6/2022 00:05
ולשרה_בן
נוירולוג כתב:
אם "גור רשעים" רוצים לבלום את הירידה, אז הם יצטרכו לעשות שינוי.
אי אפשר לצפות מה עתידה של "גור רשעים" כי בקרוב הרשע יתפגר, ואז יהיה הנהגה חדשה.
לא טרחת לגנות את הריסת בתי כנסת על ידי חוליגנים בלבוש חרדי. לא טרחת לגנות הכאת עשרות יהודים יראי שמים. לא טרחת לגנות את אלו שירקו וניאצו את הראש ישיבה במשך שנים.
אתה הצבוע שכל יום פותח אשכולות בנושא משום מה לא טרחת לפתוח אשכול על כך שביזו קיללו וירקו על ראש ישיבת פני מנחם בחג מתן תורה. אבל כל מי שכותב ומכנה בשמות גנאי את האדמו"ר מגור שליט"א אתה קופץ כנחוש נחש למחות על פגיעה בכבודו.
על טיפוסים כמוך נאמר: ''אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס''.
נשלח ב-8/6/2022 00:15
חריף_ומקשה כתב:
קובעים ועוד איך. לולי התמיכה של הרבי הגוראי בעמדת הרבי הסלונימאי (או בבנו), כבר היינו ממזמן עם חוק גיוס לפי מתווה אטיאס.
אני רחוק מאוד מלהיות סנגור של גור ובוודאי של סלונים.
אבל חייבים להודות ביושר: בלי חוק הגיוס, ליברמן היה מוצא סיפור אחר לפוצץ עליו את העסק. יש מישהו כאן שבאמת חושב שהוא עבר צד מימין לשמאל בגלל פסיק בחוק הגיוס???
נשלח ב-8/6/2022 01:07
פצקו כתב:
חריף_ומקשה כתב:
קובעים ועוד איך. לולי התמיכה של הרבי הגוראי בעמדת הרבי הסלונימאי (או בבנו), כבר היינו ממזמן עם חוק גיוס לפי מתווה אטיאס.
אני רחוק מאוד מלהיות סנגור של גור ובוודאי של סלונים.
אבל חייבים להודות ביושר: בלי חוק הגיוס, ליברמן היה מוצא סיפור אחר לפוצץ עליו את העסק. יש מישהו כאן שבאמת חושב שהוא עבר צד מימין לשמאל בגלל פסיק בחוק הגיוס???
יש כללים במשא ומתן
מה שליברמן היה עושה, רק הוא יודע.
אנחנו לא היינו אמורים להגיש לו את זה על מגש של כסף.
לא טרחת לגנות את הריסת בתי כנסת על ידי חוליגנים בלבוש חרדי. לא טרחת לגנות הכאת עשרות יהודים יראי שמים. לא טרחת לגנות את אלו שירקו וניאצו את הראש ישיבה במשך שנים.
אתה הצבוע שכל יום פותח אשכולות בנושא משום מה לא טרחת לפתוח אשכול על כך שביזו קיללו וירקו על ראש ישיבת פני מנחם בחג מתן תורה. אבל כל מי שכותב ומכנה בשמות גנאי את האדמו"ר מגור שליט"א אתה קופץ כנחוש נחש למחות על פגיעה בכבודו.
על טיפוסים כמוך נאמר: ''אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס''.
איזה צפיות יש לך מדובר גור נדלן?? בגור נדלן לא מבינים שורדיגר ימשוך איתו גבירים עשירים רבים . אני לא הבנתי מה חיפש ורדיגר בגור נדלן ?? ולמה הוא תרם להם כסף ?? חסר לו מקומות לתרום שהוא תרם בדווקא להם . ולמה הוא לא עזב לקהילת פני מנחם??
'נוירולוג' הוא צדיק! כל כוונתו לשם שמיים (מתנצל שתקפתי אותו) הוא אדם אינטליגנטי ורגיש מאוד לצדק ומוסר יהודי. 'נוירולוג' לא רוצה שמעשיהם המכוערים של גור נדל"ן יישכחו. בחוכמתו הרבה, הוא בכוונה מגיב כ'איפכא מסתברא'. הכל רק מתוך כוונה טהורה שנחזור ונזכיר שוב ושוב את מעשיהם של הרשעים המתועבים, גסי הרוח והאלימים, מגור נדל"ן. 'נוירולוג' אשריך....