| נשלח ב-10/6/2022 12:18 |
|
| |
השקט שאחרי הסערה
השקט שאחרי הסערה. זה מה שיש פה עכשיו. וזה משו שקורה כאן כמעט מדי יום ביומו. זה שקט עייף כזה, אחרי שנדמו הצעקות, שקט שבו כל אחד מאיתנו מתעסק בנייד ומנסה להרגע, שקט שבו הרעש שהיה קודם בחוץ הופך אצלי לרעש פנימי, והראש שלי מאיים להתפוצץ מרב עומס של מחשבות חזרתיות, החלטות חותכות, ודמיונות מרגשים על סיום כל דבר יציב בחיי הרעועים. ואני בראש שלי ככ מתעצבנת עליו, ומרגישה ככ צודקת וחכמה, אבל גם ככ חסרת אונים. למה הוא לא פועל כמו שאני חושבת? הוא לא מבין שככה זה הכי נכון בעולם?! ואז לפעמים אני גם חושבת שכל כך הרבה תלוי באופן בו אני פועלת, ושאם רק הייתי מתנהגת באופן אחר, אז הוא היה בשמחה בא לקראתי ודברים ביננו היו קורים יותר כמו שאני רוצה. אז למה אני לא עושה את זה???? למה אני לא שמה חיוך ומשתמשת ביצירתיות ובהומור ובכושר הרטורי שלי, ומקדמת אותנו למימוש הדברים הללו??? אולי כי זה לא מדויק, ובעצם חלק מהדרישות שלי לא היו מתמלאות גם אם הייתי נעימה ופעילה, ואז כשחלק מהדברים לא היו מסתדרים כמו בחזון שלי, הייתי צריכה להמשיך להיות נעימה ופעילה, ולהתמודד בנעימות, ולא בצעקות, עם זה שחלק מהרצונות שלי לא מתמלאים ושאין לי מה לעשות נגד זה, עם זה שאין לי שליטה על זה, שבעצם אין לי אבקת קסמים שפשוט בחרתי לא לפזר, כמו שאני מדמיינת כרגע ברגליים משוכלות ופה קפוץ... ולהכיר גם בכך שהאחר רוצה אחרת, חושב אחרת, פועל אחרת, עם זה שיש בכלל אחר... והוא לא חלק ממני שאני יכולה להפעיל בלחיצה. אוף. אז בינתיים אני נשארת ככה, לא ממש קלאס, אבל באפס מאמץ, חולמות שהוא ישתנה, חולמת שיהיה אחרת, אבל לא נוקפת אצבע, כדי לא לפגוש אמיתות כואבות.
הוא בינתיים פנה מכאן ואני שומעת מהמטבח את קול חיתוך הירקות למרק. אולי ככה הוא מוציא את העצבים שלו, ואולי הוא כבר עבר הלאה. אולי אגש לעזור לו. אולי אולי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2022 18:17 |
|
| |
אולי לא יפה להגיב לך על זה. אני לא מזדהה איתך לשמחתי. בעלי היה הגב שלי , קוד הנורמליות בחיים שלי. ואני דחיתי אותו מעל פניי. צעקתי עליו, האשמתי אותו, דרשתי ממנו דרישות לא אנושיות, הפקדתי בידיו את כל הבית. הוא היה מעיר את הילגים בבוקר, מלביש אותם, לוקח לגן, מחזיר, מכין להם צהריים (אטריות) לוקח אותם לגינה, מקלח ומשכיב ואני בכל הזמן הזה כתבתי בלוגים והלכתי לפסיכולוג. הייתי צריכה לקחת אוטובוס-רכבת-אוטובוס, אבל הוא היה שווה. וזה היה היום היחיד בשבוע שהטרחתי את עצמי להתלבש, להתאפר ולעלות על נעלי-חיקוי-מעצבים. ההורים של בעלי דחקו בו להתגרש ממני, הם כעסו שמכרו להם תותים, שידעו שהייתי חולה ולא ספרו להם. בשלב כלשהו גם בעלי השתכנע, אבל למזלי ומזלו יש לנו רב, המשגיח של בעלי, שאיתו אנחנו מתייעצים בכל צומת. ובעלי דיבר איתו, אח"כ הוא ביקש לדבר איתי, ואז הוא אמר לבעלי, תחכה בסבלות, היא עוד תחזור לעצמה. הוא לקח על עצמו גם לדבר עם חמי וחמותי. לא אגיד שהדרך היתה קלה, אבל בעלי אומר היום שאני טובה יותר מהאישה שהתחתנה איתו. אנג'לה, מלאכית, שום דבר א"א לקנות בכסף. הכל תלוי בעמל ויגיעה. בליצור אמון ולשדר אהבה (אוי כמה זה קשה). אבל לרצות לקום לפייס אותו. רק ה"לרצות" הוא צעד גדול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2022 18:30 |
|
| |
אבל איך עשית את זה?
כתבת יותר מפורט על איך שהיה פעם, שאת זה אני ממש מבינה,
ואז כתבת שהיום זה אחרת, ואני מבינה שמאד השתפר.
אבל מה היה באמצע? איך זה השתנה? מה עשית בשביל זה? או עשיתם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2022 21:43 |
|
| |
בתחילה הסכמתי להתאשפז. לתת לעובדה שאני "חולת נפש" לחלחל לתוכי. ההסכמה להודות היא חלק מהטיפול. כי אז הסכמתי ללכת לפסיכיאטרית, לקחת כדורים, לשנות פה ולבקר שם. הייתי מאושפזת 3 פעמים בהן ניסו להתאים לי תרופות אבל לא היתה עליהן השפעה כבר אז, הפסיכיאטר שלי היום, עבד כרופא מומחה במחלקה ובכל פעם שהתאשפזתי הוא ניהל את התיק שלי. ואז הוא קרא לבעלי, לשיחה ארוכה שכללה גם אותי, והסביר לו ממש בבהירות מה עובר עלי. איזה חלקים במוח אחראיים על תמסורת של ההורמונים האלה והאלה, ולמה זה משפיע על חלקים אחרים במוח. אז דבר ראשון, בעלי הבין שאני לא מפלצת שיצאה לקרב, אלא אישה מסכנה שההורמונים שלה השתגעו מסיבה מסויימת ועכשיו מנסים לאזן אותם בעזרת כדורים. זה היה השלב הראשון. הוא נתן לבעלי את מספר הטלפון שלו לכל מקרה שהוא נתקל בהתנהגות חריגה. ואז התאשפזתי ל3 חודשים רצופים בהם הוחלט על טיפול בנזעי חשמל. עברתי סט ואחריו התחלתי להיות יותר סבילה. התחלתי להתעניין בבעלי, לשאול מה הוא מרגיש, ממה הוא מפחד, איך היה לו היום, עדיין הייתי במיטה, אבל עצם ההשתתפות בעול שלו עזרה לו מאוד. אח"כ התחלתי לשקם את ההריסות עם הילדים, ואז התפרצה אצלי מאניה דפרסיה. הרגשתי שאני נופלת לתוך בור עמוק. היי כבר הצלחתי לצאת מחוסר הנורמליות, מה עכשיו. שוב התאשפזתי לעוד 2 סטים של חשמל, והשתחררתי אחרי חודש, עם תנאי לבוא לטיפולים בצורה אמבולטורית. שנאאאאאאאאאאתי את הטיפולים. במשך 3 שנים התייצבתי שם, עד שהחלטתי שזה לא עוזר לי בכלל והפסקתי. ואז היה המשבר הגדול, בו רציתי להתאבד, ושם היה השינוי שהחלטתי להניח את מה שהיה מאחוריי ולהתחיל מחדש, עם בעלי לא הייתי צריכה לעבוד הרבה כי הוא כבר היה על הסוס מהפעם הקודמת שנפלתי ועכשיו הוא רכב עליו יופי ונתן לי את כל התמיכה שהייתי צריכה. אבל עם הילדים היה ממש קשה. הם כבר היו גדולים ולא נתנו בי אמון. אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת. לסיכום, אני חושבת ששיתוף והשתתפות ברגשות שלכם יכול מאד לקרב וגם לגרום לעזור מתוך רצון ולא להרגיש חייב רק בגלל שהוא בן זוג.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2022 23:53 |
|
| |
את מספרת שאחרי הטיפול בנזעי חשמל נהית יותר סבילה, והתחלת להתעניין בבעלך, לשאול, לשמוע, להשתתף ולשתף. אני חושבת שאצלך, הבסיס של האופי שלך הוא טוב ורק המחלה הנפשית פגעה בבסיס הטוב, ולכן לאחר שקבלת טיפול שהתאים למצב, היכולות היפות שלך והאופי הטוב שהוסתרו על ידי המחלה יצאו מן הכח אל הפועל. והתחלת להתעניין, לרצות בו, להראות אהבה וכו. כמובן בעבודה עצמית ומאמץ אבל בכל אופן דברים טובים שבאו מתוך הפנימיות הטובה האמיתית. אצלי זה שונה. אצלי אין איזה טוב פנימי שמוסתר על ידי מחלה. הפגיעה אצלי היא בגרעין הפנימי של העצמיות, ואני מאד מרוכזת בעצמי. ולהתענין, לשתף ולהראות אהבה מן השפה ולחוץ זה לא מוביל לשומקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2022 00:48 |
|
| |
אז איך התחילו הנישואים האלה? אף פעם לא אהבת אותו באמת? אף פעם הוא לא היה מושא התשוקה שלך ואיש סודך?
|
|
|
|
|