|
|
| נשלח ב-25/10/2022 03:53 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | | הקפצה, כשמדברים על החובה להצביע למפלגה ה"דתית ביותר", אני לא בטוח שסמוטריץ' ובן גביר אינם מייצגים ציבור שהוא יותר דתי ויר"ש מאשר הציבור של גולדקנוף וד"ל... |
|
שים לב שאמירתו של הרבי נ"ע נאמרה בדייקא. המפלגה (רשימה) הדתית ביותר, ולא דוקא האנשים הדתיים ביותר. הענין הוא לו יצוייר שחברי הכנסת של שס"ג היו חילוניים גמורים אבל נוהגים בקלה כבחמורה כמו אייכלר וגפני, במבחינת "חובת ההצבעה" זה לא משנה כמעט. הרעיון להצביע ל"דגל" מסויים שמייצג את עיקר עולמך. מבחינה זו ודאי שבן גביר וסמוטריץ עדיפים על נציגי כת הפוגרומ-ליסטים. כי בכל מה שקשור באינטרס החרדי\דתי הם יקפידו כמו גפני ושות' ואף אולי יותר.
ולכן, זה שישנם חילוניים במפלגתם אינו משנה את דרך המפלגה ככלל. החילונים מן הסתם יצביעו עם הקואליציה. ותינוקות שנשבו אלו ודאי עדיפים על גולדקנופף.
(נ.ב. כל זה רק לפילפול ולא למעשה, כי בן גביר בריון ללא שום ירא"ש כלל. הוא יוותר על כל התורה בשביל עמדותיו וצרכיו.)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2022 09:25 |
|
| |
מצדרביעי
לקלעפר, כתבת יפה אבל בשורה האחרונה לכלכת, מלמד עליך זכות שממקום מושבך בארה"ב מהנדסים לך את המוח...
בן גביר לא "בריון", הוא בסה"כ אוהב אלוקים וישראל, שמבין שחייבים לעמוד על נפשנו מול אויבינו, אני לא מכיר עוד הרבה אנשים שמכבדים את הדת-חרדים ורבנים (גם אלו שתוקפים אותו) כמוהו, אם אתה סבור אחרת אנא בסס את טענתך איכשהו....
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 25/10/2022 09:25:18
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2022 10:25 |
|
| |
כחיזוק לדברי קלעפער (מבלי להתייחס למשפט שנאמר בסוגריים, בלא ראיה ובלא מידי). בזמנו היו דיונים במפדל, אם להכניס חילוניים. ההחלטה הייתה להכניס וככה שילבו בשורותיה את פרופ' אלדד. לאחר מכן הכניבו גם את שקד. שימו לב, שרוב הבעיות של המפדל בכל הגלגולים האלה, לא היו מהכיוון החילוני, כי דווקא החילונים שביניהם הבינו שמוטל עליהם ליישר קו עם העקרונות. את הבעיות עשו דווקא הדתיים, כמו אפי איתם (שאאל"ט הוא סוג של חרד"ל, ובהקשר אחרים הוא באמת אדם ראוי להערכה) ונפתלי בנט, שהגיעו מבפנים. גם שקד, שמאוד שנואה כיום ובצדק, היא בסופו של דבר בובה של האיש הרע (שבדיעבד גם תקע אותה והלך). לכן אני לא רואה סיבה לא להציע לחילוניים, ובוודאי שלא לדבר על שיתוף פעולה עם חילוניים, כל עוד זה מתאים לאינטרסים. וכאן שבה שאלת פותח האשכול, מהם האינטרסים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2022 14:57 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | לקלעפר, כתבת יפה אבל בשורה האחרונה לכלכת, מלמד עליך זכות שממקום מושבך בארה"ב מהנדסים לך את המוח...
בן גביר לא "בריון", הוא בסה"כ אוהב אלוקים וישראל, שמבין שחייבים לעמוד על נפשנו מול אויבינו, אני לא מכיר עוד הרבה אנשים שמכבדים את הדת-חרדים ורבנים (גם אלו שתוקפים אותו) כמוהו, אם אתה סבור אחרת אנא בסס את טענתך איכשהו....
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 25/10/2022 09:25:18 |
|
רק להעיר, שדעתי על בן גביר נקבעה בישראל... ואם כבר הונדסתי על ידי מקום הגידול שלי שבהם בן גביר פסול בתכלית הפסלות. ולמעשה חשבתי שזו עמדה מקובלת על כל איש שעיניו בראשו. מתברר שהנדסת התודעה הימינית עובדת יותר חזק ממה שחשבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2022 15:09 |
|
| |
גלאגוזים
אני לא יודע אם ההגדרה 'בריון' נכונה. אבל אין ספק שמדובר במגלומן חסר גבולות ומעצורים. אי אפשר לשכוח כי בעבר רץ לבחירות לבד, הגם שכל הסקרים בזמנים ההם, לא נתנו לו כל סיכוי, והיה ברור לו שהוא מסכן בכך את מחנה הימין כולו,
שימו לב לכרזת הבחירות שלו. אין כותרת על דרך ושיטה, אין תשבוחות למפלגתו, אלא רק התפארות של האיש עצמו: 'הגיע זמן בן גביר'.
לעומת אנשי השמאל החוששים ממנו בשל עמדותיו הקיצוניות והבלתי מתפשרות, אני חושש ממנו בכיוון ההפוך לבי אומר לי כי ה'התמתנות' שלו* תגבר, והוא יעשה הכל, אבל הכל, כדי למצוא חן בעיני מעצבי מה שקרוי ה'קוסנזוס'.
*הן בנושא המדיני וק"ו בענייני דת ומדינה.
תוקן על ידי גלאגוזים ב- 25/10/2022 15:10:33
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2022 15:50 |
|
| |
לגלאגוזים, האם את טענותיך כלפי בן גביר על כך ש"שרף קולות" (כשרק בזכות אותן שריפות הגיע לאן שהגיע) אתה מפנה גם כלפי שקד או שהיא מהיפים והנכונים ולכן מותר לה?
האם פעם חשבת על שקד משהו בהקשר של בריונות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2022 15:57 |
|
| |
מצד רביעי טעית בכתובת. בודאי שאני בז לאשה המוכה הזו. מעולם לא הייתי מהמתלהבים מ'ימניותה'. ובהחלט מלא כעס על שריפת הקולות שהיא גורמת. אם קראת את דברי לא השתמשתי במושג 'בריונות' על בן גביר, ומשום כך שאלתך לא נוסחה כראוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2022 16:08 |
|
| |
אמנם אני כן חושש מהפירומניות של בא"ג שהוכחה בשריפת הקולות, אבל צודק גל אגוזים שהוא כבר שבשבת המסתכל לאן הרוח נושבת.
|
|
|
|
|