| נשלח ב-15/6/2022 12:21 |
|
| |
מעשה בחידושי תורה של האדמור מגור
קיבלתי
משה, אחד מתלמידי ר' שאול אלתר מבחין מרחוק שאיזה גורי מתקרב אליו בריצה, משה התחיל לרעוד מפחד, מה הוא רוצה לעשות לו? לברוח הוא כבר לא יספיק, בעל כורחו הוא נשאר על עמדו וחיכה לבאות, הגורי נעצר לידו, שלף מהכיס עלון 'בנאות דשא' וקרע אותו בכעס מול עיניו של משה, משה לא איבד עשתונות, שלף מהכיס דף ריק וקרע אותו מול עיניו של הגורי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2022 12:39 |
|
| |
לא מצחיק ! לידיעתך כמעט רוב מוחלט של האדמורים לא חיברו ספרים . אם הייתה לי אפמתיה כלפי חסידי ר' שאול כי חשבתי לתומי שהם נרדפים , הרי שהיא נמוגה אחרי שראיתי את התחקיר אמש בו רואים מפורש שאין להם גבולות ! כמו רצונם להביא לבית משפט את האדמו"ר עצמו ואפילו שואפים להכניסו לכלא .... ועוד הרבה תוכניות עברייניות . טוב ... נו ... נדון אותם לכף זכות ... בכל זאת יש להם גנים של גערעס (; נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2022 13:08 |
|
| |
בהחלט, הדבר הנדרש ביותר מחסידי ר' שאול הוא גבולות. הרי הצד השני פועל בדיוק לפי חוקי האתיקה ואמנות האום.... ואם האדמור שלהם מעודד נזיקין וחילולי שבת, הריסת בתי כנסת ובזיון דברי תורה, הרי שלא מגיע לו שום כבוד ומן הראוי שיישפט בבית המשפט ובמידת הצורך ישב בכלא. ואם יש ספק בדבר, אדרבה- יבוא יעמוד על רגליו ויעידו בו. דווקא בדור הזה, שראינו כמה הארגונים הדתיים זקוקים למוראה של מלכות וכמה נוח להפנות חשודים ופושעים כמו הרבנים ברלנד, מוטי אלון, שמואל טל, יזדי ולמעלה בקודש הרבי הנוכחי מוויזניץ וארז אלברנס וכו' (אלו ששכחתי את שמותיהם, ימחלו על כבודם...). למה ארגונים דתיים צריכים את כל התסבוכת הזו אם הממשלה ממונה על שלום אזרחיה, ובפרט כשאין שום ראיה שהמנהיג בכלל ראוי לכתרה של תורה (וזה בשונה מכל הנ"ל!!). לצערי נחשפתי לאחרונה למאמר שכתב ר' משה לייב ליליינבלום (מראשוני המשכילים, בעצמו היה שומר תומ"צ) שכתב ביקורת על הממסד שחשש מהמלכות הרומית וממלכי בית חשמונאי. אני הק' (כמו רוב האורתודוקסיים) לא ראוי למתוח ביקורת על חז"ל, אבל בכל זאת למדתי שההיסטוריה שופטת את הפחדנים והמשכיל הבא רק ייעזר בכל אלה שכאילו שמרו על כבוד התורה. ב"ה מאוד קל לשמור היום על כבוד התורה, זה דורש לא לקרוע דברי תורה, לא להרוס בית כנסת, לא לפגוע ולזלזל בתלמידי חכם של החסידות השכנה. ממש לא צריך להגיע להנהגה הזו שאתה דורש. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2022 17:42 |
|
| |
גלאגוזים
| יו_טיוב כתב: |  | לא מצחיק ! לידיעתך כמעט רוב מוחלט של האדמורים לא חיברו ספרים .
אם הייתה לי אפמתיה כלפי חסידי ר' שאול כי חשבתי לתומי שהם נרדפים , הרי שהיא נמוגה אחרי שראיתי את התחקיר אמש בו רואים מפורש שאין להם גבולות ! כמו רצונם להביא לבית משפט את האדמו"ר עצמו ואפילו שואפים להכניסו לכלא .... ועוד הרבה תוכניות עברייניות .
טוב ... נו ... נדון אותם לכף זכות ... בכל זאת יש להם גנים של גערעס (;
|
|
שאיפה להכניס מישהו -גדול ככל שיהיה- לכלא, היא שאיפה לא ראויה, אך בוודאי לא עבריינית. הנסיון של שרקי ליצור סימטריה בין הפוגרומים של חס"ג ל'תכניות פעולה' של שניים שאינם מייצגים את הקהילה, הוא בושה למקצוע העיתונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2022 17:54 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  | לא מצחיק ! לידיעתך כמעט רוב מוחלט של האדמורים לא חיברו ספרים . אם הייתה לי אפמתיה כלפי חסידי ר' שאול כי חשבתי לתומי שהם נרדפים , הרי שהיא נמוגה אחרי שראיתי את התחקיר אמש בו רואים מפורש שאין להם גבולות ! כמו רצונם להביא לבית משפט את האדמו"ר עצמו ואפילו שואפים להכניסו לכלא .... ועוד הרבה תוכניות עברייניות . טוב ... נו ... נדון אותם לכף זכות ... בכל זאת יש להם גנים של גערעס (; נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כל האדמורי"ם בכל הדורות באופן שיטתי אמרו תורה כל טיש או אירוע חשוב,
כוווווווולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2022 19:50 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | הנסיון של שרקי ליצור סימטריה בין הפוגרומים של חס"ג ל'תכניות פעולה' של שניים שאינם מייצגים את הקהילה, הוא בושה למקצוע העיתונות. |
| אלבוים בהחלט מייצג את הקהילה. והשאיפה שלו להגיש תביעה אישית נגד האדמו"ר, אם יהיה לו אישור מבי"ד. היא שאיפה ראויה מאוד. ויש להניח שתמומש בקרוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2022 20:27 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
| יו_טיוב כתב: |  | לא מצחיק ! לידיעתך כמעט רוב מוחלט של האדמורים לא חיברו ספרים . אם הייתה לי אפמתיה כלפי חסידי ר' שאול כי חשבתי לתומי שהם נרדפים , הרי שהיא נמוגה אחרי שראיתי את התחקיר אמש בו רואים מפורש שאין להם גבולות ! כמו רצונם להביא לבית משפט את האדמו"ר עצמו ואפילו שואפים להכניסו לכלא .... ועוד הרבה תוכניות עברייניות . טוב ... נו ... נדון אותם לכף זכות ... בכל זאת יש להם גנים של גערעס (; נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כל האדמורי"ם בכל הדורות באופן שיטתי אמרו תורה כל טיש או אירוע חשוב,
כוווווווולם. |
|
לא כל האדמורים אמרו דברי תורה בטיש ובאירועים, האדמור מוורקא, ששתק הרבה, האדמור מקאצק, שהיה ספון בחדרו הרבה זמן, והאדמור צבי בן הבעל שם טוב, כל הנ"ל הרבה זמן לא אמרו דברי תורה, ויש עוד, לא זה המדד לצדקות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2022 20:44 |
|
| |
מישהו מהם היתר חילול שבת, חילול השם, הכאה ורדיפות, קריעה וביזוי של דברי תורה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|