|
|
| נשלח ב-17/6/2022 16:45 |
|
| |
אתה אומר בדיוק מה שאני טוען עליך אין לך בעיה עקרונית לתת מכות לאדמו"ר מגור, זה אפילו היה רצוי בעיניך, אלא שאתה טוען גם שמבחינה פרקטית אין בזה תועלת כי זה לא מה שיחזיר את הילדות. אבל לו יצויר שכן, לתת מכות לאדמו"ר מגור זה דבר לגיטימי.
אני מקווה מאוד (ואפילו מאמין בכך) שרוב הציבור החרדי השפוי לא בעד לתת מכות לאדמו"ר מגור, וזה בעיקר נחלת שטופי המוח והשנאה, הטוקבקיסטים ונערי הטוויטר המתלהמים.
כאן בפורום למרבה הבושה רובם תומכים ברעיון של פגיעה אישית באדמו"ר, כך נראה, זה מעיד לאיזה תהומות שנאה יכולה להוביל אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 16:47 |
|
| |
לא הבנתי למה צריך להגיע לתהומות של שנאה בשביל זה.
נניח שאתה רואה איש ברחוב שחוטף ילדים. צריך שנאה בשביל לתת לו מכות שיפסיק?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 17:32 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | לא הבנתי למה צריך להגיע לתהומות של שנאה בשביל זה.
נניח שאתה רואה איש ברחוב שחוטף ילדים. צריך שנאה בשביל לתת לו מכות שיפסיק? |
|
זו בערך ההודעה שאני שלחתי בתחילה ומכאן הוא ישר עבר לתפקיפות אישיות וכו כדרכו. אז כל הכבטד לך שיש לך כח להתחיל את הסרט הזה עוד פעם... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 17:34 |
|
| |
ומילה גם לנוירולוג (לא יפה לקטוע את השרשרת, אחרי הכל הוא מרוויח על ההודעות האלה). התקשקשת על כל מה שכתבתי (בדברי הבל, אבל נניח לזה בינתיים), חוץ ממשהו שדורש ממך לפתוח גמרא ולעיין ברש"י ותוספות. קטע די קצר ופשוט, ברור לי שכמעט כל ילד חרדי בכיתה ז יכול ללמוד ולהסביר ולאחר מיכן להתדיין. אתה באמת עד כדי כך עם הארץ?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 18:09 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | avishai323 כתב: |  | לא הבנתי למה צריך להגיע לתהומות של שנאה בשביל זה.
נניח שאתה רואה איש ברחוב שחוטף ילדים. צריך שנאה בשביל לתת לו מכות שיפסיק? |
|
זו בערך ההודעה שאני שלחתי בתחילה ומכאן הוא ישר עבר לתפקיפות אישיות וכו כדרכו. אז כל הכבטד לך שיש לך כח להתחיל את הסרט הזה עוד פעם... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה פחדן? יש לך בעיה לומר בפה מלא את מה שאבישי ומצד רביעי אומרים? אתה הרי בדעה דומה לשלהם (כנ"ל בשנאה שאתה שטוף בה), הם אומרים בפה מלא שיש לכסח את הצורה לאדמו"ר מגור (או הפריץ מארסוף כפי שאתה מכנה אותו), אבישי רק טוען שזה לא יעזור, אבל לגיטימי זה לגיטימי,, אז מה העניין להסתבך עם עצמך, תהיה גבר ותגיד את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 18:14 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | ומילה גם לנוירולוג (לא יפה לקטוע את השרשרת, אחרי הכל הוא מרוויח על ההודעות האלה). התקשקשת על כל מה שכתבתי (בדברי הבל, אבל נניח לזה בינתיים), חוץ ממשהו שדורש ממך לפתוח גמרא ולעיין ברש"י ותוספות. קטע די קצר ופשוט, ברור לי שכמעט כל ילד חרדי בכיתה ז יכול ללמוד ולהסביר ולאחר מיכן להתדיין. אתה באמת עד כדי כך עם הארץ?? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
התעלמתי מזה, אך אתה מתחנן שאענה. התלבטתי אם לענות "לא בא לי" או "טרם הגעתי לכיתה ז' " וכן על זה הדרך, והאמת שזה מה שהיה ראוי לענות.
עכ"פ מי שרכש את הביטוחים וחבילות השמירה, שטרי הנחת והפרנסה תמורת אלפי שקלים לא היה נותן סכומים כאלו לצדקה אילולי ההבטחות והערבויות של ר' חיים. והדברים פשוטים חוץ מלאנשי רמיה ושקר שמרוויחים מזה במישרין או בעקיפין.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2022 23:56 |
|
| |
אני ממש לא מתחנן, אני רק בודק אם זה בגלל שאתה עם הארץ, והנה - תודה לך, הוכחת שאתה עם הארץ. עכשיו רק נשאר לבדוק, האם הבורות גרמה לטיפשות או שהטיפשות גרמה לבורות. ונפקא מינה כמובן, אם אנשים חכמים בגור כן יודעים קצת תורה, או שכולם אינפנתילים בענייני יהדות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 21:27 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אני ממש לא מתחנן, אני רק בודק אם זה בגלל שאתה עם הארץ, והנה - תודה לך, הוכחת שאתה עם הארץ. עכשיו רק נשאר לבדוק, האם הבורות גרמה לטיפשות או שהטיפשות גרמה לבורות. ונפקא מינה כמובן, אם אנשים חכמים בגור כן יודעים קצת תורה, או שכולם אינפנתילים בענייני יהדות נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אתה עדיין בזה? אתה באמת חושב שמזיז לי הפידבקים הפתטיים שאתה מנפיק? אתה כנראה רגיל בלנסות להרשים, אבל לא כולם כמוך, לא באתי לכאן בשביל חברותא אתך, ולא בכדי ללמוד עם החברים כאן, יש לזה מקומות אחרים.
מה שכן, בנוסף למה שכתבתי לך לעיל, והדברים פשוטים על למאוד, אני מבין את הקושי והבלבול שלך, ומה גורם לך לעיוות הגדול הזה.
כשאתה קורא את דברי הגמרא ורש"י בעניין, "כאן בישראל, כאן בנכרים", שישראל ליבו לשמיים ואינו קורא תגר כלפי הקב"ה גם אם מריעין לו אלא תולה הייסורין בעוונו, אבל גוי אם אין מיטיבין לו כגמולו קורא תגר.
כשאני (ואחרים) שואלים האם אין הונאה בהבטחות, חבילות השמירה והביטוחים, בשטרי הנחת והפרנסה ושות' תמורת בשם מרן שר התורה ר' חיים קנייבסקי, אתה מתקומם ומתפלץ, הסיבה היא מאחר ואצלך זה נקרא לקרוא תגר על הקב"ה, כי לשיטתך הכפרנית והמעוותת ר' חיים הוא הקב"ה, והוא זה שברא את העולם. זה מסביר את הלך החשיבה שלך ומה שאתה מנסה להוכיח מהגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 22:12 |
|
| |
טוב, באמת היה עדיף שרק נחשוב שאתה שוטה... לא הבנת כלום - אפילו לא בטיעונים של עצמך, ודאי שלא בראיה מהגמרא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 22:23 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | טוב, באמת היה עדיף שרק נחשוב שאתה שוטה... לא הבנת כלום - אפילו לא בטיעונים של עצמך, ודאי שלא בראיה מהגמרא. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ברור ניסית להיראות חכם ויצאת פיתה, אז לא פלא שאתה מאבד שיווי משקל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 22:40 |
|
| |
יקירי, אתה באמת מצפה שאסביר לך איך אתה מתבלבל כל פעם מחדש? מצטער אין לי כוחות. רק אציין שהנושא המקורי היה שאלה כלכלית - להכות את ר' חיים כדי שיחזיר את הכסף, אז עניתי לך שגם אם היית צודק, הזוי ועכו"ם לבקש כסף בחזרה כי זה תוהה על הראשונות. עכשיו אתה אומר לי "אבל זה הונאה".... תראה בעצמך שעברת נושאים והדיון על המכות כבר לא רלוונטי ושוב הדר דינא. בקיצור, באמת לא היה חכם לנסות לבקש ממך לקרוא קטע גמרא, וצדק האדמור שפטר אותך מזה.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 22:47 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | יקירי, אתה באמת מצפה שאסביר לך איך אתה מתבלבל כל פעם מחדש? מצטער אין לי כוחות. רק אציין שהנושא המקורי היה שאלה כלכלית - להכות את ר' חיים כדי שיחזיר את הכסף, אז עניתי לך שגם אם היית צודק, הזוי ועכו"ם לבקש כסף בחזרה כי זה תוהה על הראשונות. עכשיו אתה אומר לי "אבל זה הונאה".... תראה בעצמך שעברת נושאים והדיון על המכות כבר לא רלוונטי ושוב הדר דינא. בקיצור, באמת לא היה חכם לנסות לבקש ממך לקרוא קטע גמרא, וצדק האדמור שפטר אותך מזה.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא שיש לי בעיה לרדת עליך ולהשיב לך באותה מטבע, העניין הוא שאתה עושה את זה הכי טוב בעצמך. ושוב אתה מוכיח בדיוק מה שכתבתי, בשבילך ר' חיים הוא הקב"ה והוא ברא את העולם, וממנו הציפיות שלך. מבחינתך מה שרש"י כתב מכוון ומתייחס לר' חיים קנייבסקי, השקפת העולם שלך כפרנית בנוסף להיותה פסיכוטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 22:57 |
|
| |
ננסה עוד פעם: אדם חשב מסיבה כלשהי - אולי כי ראה מודעה עם תמונה של הגרח"ק - שאם הוא ייתן צדקה לקופת העיר (לצורך העניין), הוא יזכה לוילה בארסוף. מה לעשות, הוא לא קיבל וילה בארסוף. אם הוא תוהה על הראשונות, זה מראה שהסיבה שהוא תרם זה בגלל הרצון בווילה בארסוף, אבל הוא לא מעוניין לתרום כי מצוות צדקה היא קדושה וחשובה. אז אדם כזה הוא אולי נוירולוג, אבל הוא חייב גיור לקולא. אבל אם הוא לא תוהה על הראשונות, זה מראה שתרמתו לא נובעת מהרצון להיות הפריץ של ארסוף, אלא שהוא פשוט אוהב את הקב"ה ואת מצוותיו. אז הוא כנראה יהודי כשר. זה מסובך? נשארו לך עוד 387 הזדמנויות להסבר ממני (ובסופן, מסכן, תצטרך לסבול אותי 400 שנה...) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 23:12 |
|
| |
מיצינו אין טעם שתמחזר שוב ושוב את ההבלים הללו.
אנשים נותנים צדקה, בין השאר לקופת העיר (גם אני בתוכם), ללא תנאי ולא מתרעמים ולא קוראים תיגר, אך מי שנתן סכומים של 3000 ש"ח וכדו' עבור חבילות ביטוחים שמירות ונחת ופרנסה מר' חיים זה משהו אחר לגמרי.
רק אנשי רמיה ושקר, וכאלו שנהנים מזה במישרין או בעקיפין מסוגלים לטעון את טענות הסרק המטופשות שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 23:49 |
|
| |
שוב אתה מערבב מין בשאינו מינו. הסוגיא של הגמרא מדברת על על אנשים שהוטעו על ידי רמאים ונוכלים, ובכל זאת הם מבינים את מעלת הצדקה ולא מתרעמים (כי אם מדובר באנשים שבאמת מגיע להם שיחיב בנם וכדו' - הרי אתה מוציא את הקב"ה שקרן...). ולגבי השאלה האם באמת אנשי ר' חיים שיקרו, ומה זה קשטר לר' חיים - זו סוגיה בפני עצמה. אבל לעצם הדיון באשכול זה, אין כל ראיה מזה ואתה מצדך שגית בסוגיה מפורשת... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|