בית פורומים בחדרי חרדים

פינסק-קרלין- קרלין סטולין- כמה דם רע עבר לחינם וכמה מחלוקת על כלום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2022 07:44 לינק ישיר 
פינסק-קרלין- קרלין סטולין- כמה דם רע עבר לחינם וכמה מחלוקת על כלום

פינסק קארלין התגייסות כללית מחר

אתמול פורסם בפינסק קרלין בקשת האדמו"ר שמבקש מכל קהל חסידיו ללא יוצא מהכלל להופיע היום לטיש לרגל הילולת הבית אהרן.

היום הופיע האדמו"ר עם מנין יהודים בטבריה על ציון האדמו"ר רבי יוחנן וסבב הקבר ז פעמים והתקיימה מעמד בקשת סליחה [לא יודע בדיוק על מה].

מדברים כי היום האדמור יורה על הורדת השם קרלין ממוסדותיו.

אם מנהיגינו היו עם קצת שכל בקדקודם, והיו למרחק והיו דואגים להמשך החינוך היהודי לא היו מגיעים לזה כלל. 
כי הרי כמה משפחות נפרדו בזמנו על רקע המחלוקת המטופשת הזאת, כמו כל מחלוקת שזה מגיע אך ורק ממניעים של אגו וכבוד כסף ומויסדעס.
כעת מתבר שהכל לריק ולהבל בלי שום אידישקייט מאחורי זה. וכדי ביזיון וקצף על המחלוקת העבר וכל הכבוד לפינסקר רבי שיודע להודות ולתקן טעויות העבר.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 08:01 לינק ישיר 

אני ממש לא קארלינער.

אך דוקא בסיפור עם קרלין כשרואים לאן קרלין הידרדרה מבחינה רוחנית, נראה לי שההיפרדות היתה כורח המציאות למי שרצה להישאר מה שהוא, ולא להשתנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 08:58 לינק ישיר 

timobl כתב:
אני ממש לא קארלינער.

אך דוקא בסיפור עם קרלין כשרואים לאן קרלין הידרדרה מבחינה רוחנית, נראה לי שההיפרדות היתה כורח המציאות למי שרצה להישאר מה שהוא, ולא להשתנות.
לאן? שתף אותנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 14:22 לינק ישיר 

אומרים כי הכוונה הוא "היפרדו נא מעלי", שלא מתאים לפינסק קרלין שיזוהה עם המודרנה הראדיקלית של הנהגת קרלין סטולין, זה  אינו לרוחו וגם אשר רוח חכמים אינו נוחה הימנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 16:16 לינק ישיר 
קלעפער

timobl כתב:
אני ממש לא קארלינער.

גם אני אשמח לשמוע על התדרדרות של קרלין. 

והדגשתי את המילים בשחור. שני אלה אינם זהים, מי שאינו חפץ בהתדרדרות לא מחייב שהוא נגד שינוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 18:33 לינק ישיר 

muki28 כתב:
אני ממש לא קארלינער.

אך דוקא בסיפור עם קרלין כשרואים לאן קרלין הידרדרה מבחינה רוחנית, נראה לי שההיפרדות היתה כורח המציאות למי שרצה להישאר מה שהוא, ולא להשתנות. לאן? שתף אותנו

אולי יהיה קצת קשה לאלו שנמצאים באותו מעמד שקרלין נמצאים כיום, להבין אותה הידרדרות מהי
אבל קרלין של היום אינה בכלל קרלין של לפני 30-40 שנה
כמה עצוב
אני זוכר את קרלין של לפני 30-40 שנה, הזמנים בהם האדמור מקרלין עוד גר ברחוב עזרא, וקרלין היתה כולה אש קודש, היום רבים רבים בעיקר מהאברכים הצעירים שקועים מעל הראש ברכב הוואן הנוצץ, ובסמארטפון הכשר
אז תגיד שהסמארטפון הרי כשר, ומה אני רוצה, הרי אם לא זה הם היו נופלים לסמארטפון שאינו כשר
אבל איכה יועם זהב, הזאת קרלין? במקום שתפילה בוערת כמו אש בקול זעקה, מונח הראש בפראסטקייט וקאלטקייט, סמארטפון ועולם הזה
כמובן מבלי להכליל, אבל המספרים שם גדולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 19:43 לינק ישיר 

לפני 30-40 שנה לא היו סמארטפונים ולא וואנים נוצצים, הכל אצל כולם היה מיושן, היה סוסיתא מקסימים פורד
קורטינה או אופל קאדט למי שזוכר היה מקסימום טלפון ציבורי לא היו פלאפונים והעולם השתנה לחלוטין לא רק בקרלין אלא אצל כ ו ל ם ללא יוצא מהכלל ואל תאמר שהימים הראשונים היו טבים מאלה כי לא מחכמה שאלת זאת (קהלת ז,י)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 20:27 לינק ישיר 

דברי אתה ממש לא צודק
אין עוד חסידות שנפלה כמו קרלין בדברים אלו
בטח לא בכמויות האלו ואפילו לא חצי או רבע
אם במקומות אחרים מסתכלים אל אברכים שמסתובבים עם סמארטפון כשר כעל צידי המחנה, ה"קייליקע", הרי שבקרלין זה לכתחילה
נכון העולם השתנה, אבל החסידויות המרכזיות כמו ויזניץ בעלזא צאנז סלונים וכדו' נשארו ביושנם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 20:28 לינק ישיר 

תזכירו איזה עוד אדמו"ר התיר את הסמארטפונים, והוא עצמו מחזיק בסמארטפון ומקבל קויטלעך דרך 'וואטסאפ" ???

כולם ראינו את הסרטון ובו אברכים חסידי קרלין מגיעים בל"ג בעומר למירון וזוכים לתת לשוטרים שאינם שומרי תו"מ לזכות לחתוך לנער החלאקה את השערות..... אה... כמה קדושה מכניסים לילד בן 3.

ואלו רק דוגמאות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2022 23:48 לינק ישיר 

לא הבנתי את הקשר בין פתיחת האשכול לתגובות.

זה בסדר גמור שיש 2 קרלין, כמו 2 גור, בדיוק כמו דגל ועץ. וכמו ויזניץ.

כל אחד יכול גם לחשוב שהוא מושלם ובשני יש הרבה בעיות, וזה בסדר גמור.

אבל למה צריכה להיות איבה בין הצדדים?
בין דגל לעץ, היתה איבה קשה בזמן הפילוג ,וזה טבעי, אבל תוך זמן קצר מאוד, העסק נרגע ואף אחד לא מתעניין היום בזה, חוץ אולי מכמה בני ברקים יאכנעס.
כנ"ל בויזניץ היה קשה בהתחלה אבל אח"כ הסתדרו.

זה לא סותר לכך שליטאי ממוצע חושב שהעצניקים הם מושכי זנבות סוסים, והעצניקים חושבים שהליטאים כולם בצבא.
גם בויזניץ חושבים שהמנדליסטים פסיכים, ואלה כמובן חושבים שרק הם הממשיכים של השיטה הקדוישה וכו'.
אבל חיים בשלום יחסית.

יש מקומות אחרים, שבהם במשך שנים ארוכות האש לא מפסיקה לדעוך. למה בעצם?

תוקן על ידי מוישה_וחצי ב- 16/06/2022 23:50:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2022 00:42 לינק ישיר 

מוישה_וחצי כתב:
לא הבנתי את הקשר בין פתיחת האשכול לתגובות.

זה בסדר גמור שיש 2 קרלין, כמו 2 גור, בדיוק כמו דגל ועץ. וכמו ויזניץ.

כל אחד יכול גם לחשוב שהוא מושלם ובשני יש הרבה בעיות, וזה בסדר גמור.

אבל למה צריכה להיות איבה בין הצדדים?

איני יודע מה שמך האמיתי, אבל דמיין לרגע ששמך האמיתי הוא מוישה וחצי מרחוב סוקולוב בבני ברק, ויום אחד קם מישהו ומציג את עצמו למוישה וחצי מרחוב סוקולוב בבני ברק, מחקה אותך במלבוש במראה, יושב בבית הכנסת שלך ומציג את עצמו כאילו הוא אתה
האם היית נהנה מכל רגע ואומר "אוקיי יש שתי מוישה וחצי, יש מספיק לשנינו"?..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2022 01:45 לינק ישיר 

ההשוואה במקרה הזה ממש לא נכונה. סגנון הנהגה שונה לחלוטין. אפיחו לדמות את זה למישהו שפתח מכולת מול המכולת שלך זה לא נכון במקרה הזה כי זה יותר מישהו שפתח חנות ירקות מול המכולת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2022 01:53 לינק ישיר 

היו "דין תורה" על הנושא הזה,
כל אחד טען שלו הזכות להקרא קרלין,
זה לא אש,
זה יותר ויכוחים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2022 12:54 לינק ישיר 

איש חשוב, אני שואל שאלה פשוטה, למה מה שטוב לויזניץ ולליטאים, לא טוב לכמה וכמה חסידויות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2022 14:37 לינק ישיר 

גבעוני כתב:

אומרים כי הכוונה הוא "היפרדו נא מעלי", שלא מתאים לפינסק קרלין שיזוהה עם המודרנה הראדיקלית של הנהגת קרלין סטולין, זה  אינו לרוחו וגם אשר רוח חכמים אינו נוחה הימנו.

כנראה, שהפינסקר חושב.
שהקרלינר, מברך ברכה. מברכות השחר לבטלה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2022 14:45 לינק ישיר 

למי שמדבר על הסמארטפונים בחסידות קרלין

אין שום הבדל בין הסמארטפון בציבור הכלל חרדי לסמארטפון בציבור הקרליני, חוץ מזה שבציבור של קרלין לא מלמדים את הילדים לשקר ולהגיד במוסדות "כאילו" אין שום מחשב/סמארטפון בבית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פינסק-קרלין- קרלין סטולין- כמה דם רע עבר לחינם וכמה מחלוקת על כלום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext