בית פורומים בחדרי חרדים

הרב יצחק יוסף נגד עליית בן גביר להר הבית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2022 00:40 לינק ישיר 
הרב יצחק יוסף נגד עליית בן גביר להר הבית

בשיעור ביזדים אמר בן גביר אהבל . אסור לעלות להר הבית האם לדעתכם זה פוליטי שדווקא עכשיו הרב מזכיר את בן גביר מחשש לזליגת קולות מש"ס אליו או שזה רק הפן ההלכתי ודבר נוסף ממתי רב מתבטא בלשון אהבל ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 00:49 לינק ישיר 

הרב הוא עממי,
הוא הזכיר את זה שבן גביר
עולה להר נגד כמעט כל הרבנים,
אהבל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 00:58 לינק ישיר 

הראשל"צ ערבב שני נושאים,
הפן ההלכתי והפן של התגרות.
בעוד הצד ההלכתי, מן הסתם, לא קשור לבחירות,
הרי שהזכרת שמו של בן גביר ומחאה על ה'התגרות' באוייב,
היא אמירה פוליטית נטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 01:40 לינק ישיר 

שס מרבה לקשקש על הר הבית לפני בחירות, מי שזוכר הם אפילו הצליחו בזמנו לגרום לאלי ישי לשנות את הרכב הרשימה שלו על ידי ראיונות שערכו כאלה שאמרו ש"כל מי שלומד גמרא יודע שעליה להר הבית זה כרת" ושאר דברים שכל מי שיודע לקרוא מסטגל להכחיש.
בכל מקרה הר הבית הוא נושא שיחה ידוע של הראשון לציון, לא יודע אם רק בגלל הבחירות. הוא גם נוהג לקרוא את ההבלים האלה בחוצות שעליה להר הבית היא כרת. תלמידי חכמים שלומדים את התורה יודעים את האמת בכל הנושא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי הדיבוק ב- 19/06/2022 01:43:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 01:53 לינק ישיר 

אני הקטן חושב שעליה שהר הבית גרועה יותר מכרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 01:57 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

אני הקטן חושב שעליה שהר הבית גרועה יותר מכרת.

הלכתית או השקפתית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 04:49 לינק ישיר 

הוא מנסה לשחק אותה אבא שלו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 08:26 לינק ישיר 

ריח הבחירות עלה באפה של שס
אני מניח שזה לא חדש לרב שבן גביר עלה להר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 09:16 לינק ישיר 
suki_104

אני לא מתלמידי הרב ולא מתומכי ש"ס בשום מובן ועניין, ובכ"ז קשה לי להאמין שיש זיקה פוליטית לאמירה זה לא סוד שבן גביר עושה את פעולותיו לצורך לאומני ודבר זה על פי רוב גדו"י מוגדר כהתגרות באומות שלעיתים יש לה הגדרה של "רודף",
הבחינה הזו שרירה וקיימת גם ללא האיסור לעלות להר שמוסכם על כל הרבנים בחברה חרדית וגם על מועצת הרבנות הראשית, יש מס' רבנים בחברה הד"לית שמתווכחים מסיבות שונות אבל הרב לא אמור ליצג את דעתם.
ולכן אין כל בעיה לקבל שדברי הרב משקפים נאמנה את דעתו ודעת התורה על מעשיו של בן גביר.
אמנם זה שהרב הגדיר אותו אהבל, ניתן להתווכח על הטרמינולגיה אך אין בכך כדי לשנות או להכהות את המסר שבדברי הרב, ואגב אם הוא היה אומר "חסר דעה" "ללא שיקו"ד" "לא חושב" וכדו' - לא היתה בעיה עם ההגדרה, ולכן חייבים להדגיש שהפרשנות של המילה אהבל אינה חריגה כי היא כוללת משמעויות אלו רק בטרמינוליה לא מכבדת.

תוקן על ידי suki_104 ב- 19/06/2022 09:22:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 09:28 לינק ישיר 

.

"...וְאַף כִּי-עַתָּה בֶּן-הַיְמִינִי, הַנִּחוּ לוֹ וִיקַלֵּל..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 10:56 לינק ישיר 

פוליטי נטו. 
אנשים הם לא 'אהבלים'
יש נהירה אל בן גביר  (כל הסקרים מראים זאת). ולא סתם. 
בן גביר מייצג את תורת ישראל ואת אהבת הארץ (בכנסת) פי אלף מכל נציג דתי/חרדי אחר. 
בן גביר פועל בתכל'ס בשטח. 
המצביעים לא 'אהבלים' וגם בן גביר לא 'אהבל'!  
הרב יוסף עומד בראש מועצת חכמי התורה של מפלגת ש"ס.  זה הסיפור. חבל שהוא יורד לרמה הזו !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 11:46 לינק ישיר 

התגובה החכמה של בן גביר מוכיחה שהוא אשף בתקשורת. 

שס ויהדוה"ת חוששות מבחירות קרובות. הן מבינות מצויין
שבן גביר וסמוטריץ יכרסמו בכוחן האלקטוראלי, הן רק לא
יודעות ואף אחד לא יודע עד כמה הכרסום יהיה עמוק וכואב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 12:25 לינק ישיר 
momeir

גרשום כתב:
התגובה החכמה של בן גביר מוכיחה שהוא אשף בתקשורת. 

שס ויהדוה"ת חוששות מבחירות קרובות. הן מבינות מצויין
שבן גביר וסמוטריץ יכרסמו בכוחן האלקטוראלי, הן רק לא
יודעות ואף אחד לא יודע עד כמה הכרסום יהיה עמוק וכואב.

מסכים לגמרי.
הכירסום בש"ס. בעיקר מ'אהבת מרדכי' - בן גביר.
הכירסום ביהדות התורה נועת גם מ 'שנאת המן'.....וד"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 15:36 לינק ישיר 

בחדרי חרדלי"ם.. מנסה למצוא אם נשארו פה גם חרדים.

בן גביר מייצג בכל פיפס שלו את הסיקריקים המטורפים ערב חורבן בית שני, אלו שדבקו באלימות ולא היו מוכנים קצת להוריד את הראש כדי להציל את בית המקדש, והכל, כביכול, למען בית המקדש והר הבית. אותם סיקריקים וצדוקים שחז"ל תיעבו בכל מאודם.

ראינו את תחקיר המקור, גם אם נאמין לחצי ממנו עדיין בן גביר עוכר ישראל, מטורף הזוי שבמקום להשפיע לטובה על נוער שוליים המחפש אקשן בסביבתו, הוא מעודד אותם ברמזים גלויים יותר ופחות להפוך כל היום בסטות של ערבים, לעשות פוגרומים בבתי ערבים בלי שום סיבה, וגם את הדרך לרצח הוא לא מנסה מספיק לעצור, והתוצאות הרי ידועות.

וכאן בפורום החרדי שלנו, אני רואה רק חוסר כבוד לאחד מחכמי הדור, והוא כבר יחסית קרוב בדעותיו לבן גביר הרבה יותר מאשר ראשי הישיבות והאדמורי"ם. והערצה עיוורות לאותו מופרע אלים וחסר אנושיות. אז הוא אוהב את הארץ ואת עמו, גם אוקראיני מצוי, רוסי, ואפגניסטני אוהבים את עמם ואת ארצם, בכך הוא לא שונה מלאומן אנטישמי מגולח בכל פינה בכדור הארץ, אהבת הארץ שלנו מתבטאת גם במידות טובות, ביושר, ובלימוד תורה..

אז אנא מכם, העבירו את דיוניכם לפורומים התאימים יותר, למה להתנחל דוקא אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 16:01 לינק ישיר 

מדובר בבירור בפוליטיזציה של ההלכה, אני מספיק מבוגר כדי לזכור איך בזמנו התייחסו כולם -חרדים ודת"ל - אל גרשון סולומון ותנועת 'נאמני הר הבית' שלו - כאל תמהונים, רוב ככול החרדים והדתים נמנעו מלעלות להר הבית, השינוי ביחס לזה לא נובע משינוי הלכתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2022 17:30 לינק ישיר 
קלעפער

ירו_שלמי כתב:
בחדרי חרדלי"ם.. מנסה למצוא אם נשארו פה גם חרדים.

בן גביר מייצג בכל פיפס שלו את הסיקריקים המטורפים ערב חורבן בית שני, אלו שדבקו באלימות ולא היו מוכנים קצת להוריד את הראש כדי להציל את בית המקדש, והכל, כביכול, למען בית המקדש והר הבית. אותם סיקריקים וצדוקים שחז"ל תיעבו בכל מאודם.

ראינו את תחקיר המקור, גם אם נאמין לחצי ממנו עדיין בן גביר עוכר ישראל, מטורף הזוי שבמקום להשפיע לטובה על נוער שוליים המחפש אקשן בסביבתו, הוא מעודד אותם ברמזים גלויים יותר ופחות להפוך כל היום בסטות של ערבים, לעשות פוגרומים בבתי ערבים בלי שום סיבה, וגם את הדרך לרצח הוא לא מנסה מספיק לעצור, והתוצאות הרי ידועות.

וכאן בפורום החרדי שלנו, אני רואה רק חוסר כבוד לאחד מחכמי הדור, והוא כבר יחסית קרוב בדעותיו לבן גביר הרבה יותר מאשר ראשי הישיבות והאדמורי"ם. והערצה עיוורות לאותו מופרע אלים וחסר אנושיות. אז הוא אוהב את הארץ ואת עמו, גם אוקראיני מצוי, רוסי, ואפגניסטני אוהבים את עמם ואת ארצם, בכך הוא לא שונה מלאומן אנטישמי מגולח בכל פינה בכדור הארץ, אהבת הארץ שלנו מתבטאת גם במידות טובות, ביושר, ובלימוד תורה..

אז אנא מכם, העבירו את דיוניכם לפורומים התאימים יותר, למה להתנחל דוקא אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב יצחק יוסף נגד עליית בן גביר להר הבית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext