נוירולוג, טוב שאתה מעלה ומציף את הכיעור הזה. טוב שאתה שם לנו 'החרדים' מראה מול הפנים. אבל.... 1. ההתנהגות המכוערת של הבחורים בפוניבז' לא מכשירות את הפשעים המחרידים של גור נדל"ן. 2. בפוניבז' רבים על רכוש, רבים למי שייכת הישיבה. חבל שזה יורד לפסים אלימים. בגור הסיפור שונה לגמרי. בגור נדל"ן, מבצעים מעשי נבלה ואכזריות שנהוגים רק למי שפורש מ'כת'. הצד של הגר"ש שליט"א לא דורש מכם כ-ל-ו-ם !!!. לא רכוש, לא רביסטווע, לא ישיבה, לא את השם גור. כ-ל-ו-ם ! למה אתם לא מרשים למי שחפץ בכך לעזוב? התשובות ידועות גם ידועות.... אבל רק מפני רצונו של הגר"ש שליט"א לא נפרט ....
תוקן על ידי momeir ב- 22/06/2022 17:05:54
נשלח ב-22/6/2022 18:05
ההבדל מפונוביץ לגור אינו כל כך גדול
המלחמה בפונוביץ אינה על רכוש, כל צד היה שמח לקנות את החצי השני מהצד הנגדי המלחמה היא על מי ימלוך
בגור המלחמה היא גם על מי ימלוך, בעוד גור רואים את עצמם כמלוכה בלעדית ואיש בלעדם לא יפתח מוסד גור מתחרה נוסף (למרות שהגר"ש אלתר אינו קורא לעצמו אדמו"ר, לכן הדגשתי, מוסד גור מתחרה) בזמן שהגר"ש וחסידיו אומרים אנחנו גם גור, ולא תחת מלכותו של האדמו"ר מגור
אילו הגר"ש היה אומר אינני גור יותר, והמוסד החדש שפתחתי יהיה לובלין או ברדיטשוב או מה שלא תרצה, לא היית רואה את כל האש הזאת מצד גור, כי גם עד היום היו המון פורשים מגור ואף אחד לא רדף אחריהם ולמרות שהוא מדגיש שהוא אינו אדמו"ר כי אם ראש ישיבה, אבל הוא מייצג את גור עדיין, הוא לא התנער לגמרי ואמר אין לי קשר יותר לגור
ככל שאני סולד מהאלימות ומהחטיפות של גור, אבל זה לא כמו שכתבת שאנשים רק רוצים לפרוש מהם וללכת לדרכם.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 22/06/2022 18:17:08
נשלח ב-22/6/2022 21:21
momeir כתב:
נוירולוג, טוב שאתה מעלה ומציף את הכיעור הזה. טוב שאתה שם לנו 'החרדים' מראה מול הפנים. אבל.... 1. ההתנהגות המכוערת של הבחורים בפוניבז' לא מכשירות את הפשעים המחרידים של גור נדל"ן. 2. בפוניבז' רבים על רכוש, רבים למי שייכת הישיבה. חבל שזה יורד לפסים אלימים. בגור הסיפור שונה לגמרי. בגור נדל"ן, מבצעים מעשי נבלה ואכזריות שנהוגים רק למי שפורש מ'כת'. הצד של הגר"ש שליט"א לא דורש מכם כ-ל-ו-ם !!!. לא רכוש, לא רביסטווע, לא ישיבה, לא את השם גור. כ-ל-ו-ם ! למה אתם לא מרשים למי שחפץ בכך לעזוב? התשובות ידועות גם ידועות.... אבל רק מפני רצונו של הגר"ש שליט"א לא נפרט ....
תוקן על ידי momeir ב- 22/06/2022 17:05:54
האלימות והחרפה המתרחשת בפוניבז' אינה מכשירה אלימות במקומות אחרים, לא ברור לי מאיפה בכלל לקחת שזה מכשיר.
אין שום דרך להלבין את מה שקורה בפוניבז', גם אם גור תקוע לך (ואתה לא היחיד) בעיניים כל הזמן, ובכל פעם שאתה רואה את הניק שלי או משהו שכתבתי.
נשלח ב-22/6/2022 21:24
איש חשוב, אמנם זה לא נושא האשכול, ולא בטוח שזה במקום לדיון בנושא הזה, אך אתייחס בקצרה בהמשך למה שכתבת בתגובה לטענת מומיר, אין בעיה לומר שר' שאול החליט לפצל את גור ולהילחם באדמו"ר ולפתוח חסידות גור חדשה, כל הניסיונות לתאר את זה כאילו הוא לא רצה כלום וסך הכל הוא ראש ישיבה זה שקר גמור, אבל מסתבר שעובד על שטופי מוח. ר' שאול לא פתח ישיבה, אלא פתח קהילה או חסידות או איך שלא נקרא לזה, על כל מוסדותיה. אז תגידו שזה זכותו, אבל לפחות לא לשחק אותה מסכנים שלא מבינים מה קורה כאן בכלל.
נשלח ב-22/6/2022 22:24
יישר כח לנוירולוג שטורח להזכיר לנו כמה צריך לגנות אלימות מכל הכיוונים. משמח לראות כמה הוא קופץ בראש על כל "פרובוקציה" שנעשית מכל כיוון ללא יוצא מן הכלל (כמעט). אני לא בקי בנבכי הפוליטיקה של פוניבז', ככלל היא תמיד הצטיירה בעיניי כמכוערת מעצם קיומה. מכיוון שזכיתי להתגורר בסמיכות לישיבה בתקופת פטירת רה"י הגרמש"ב, שהייתה אחת התקופות המכוערות והמשמעותיות של הפילוג הזה, אני מודה שעצם הטירוף שם נוראי, ובזה כל הצדדים שותפים, אבל לדבר על פציפיזם במושגים של צעירים חמומי מוח ומריבה על ערכים דמיוניים של כסף וכבוד, זו גם נאיביות. להיפך, לפעמים הגיבור בכח מוכיח שהנכס שלו, וכמו שכתב הרא"ש בריש ב"מ (יש בזה ביאור יפה של הרב קוק זיע"א בהקדמה שכתב לספר "זכותינו ההיסטורית על ארץ ישראל"). לפעמים צריך אלימות, וסרטון מאעזה אירוע ללא הקדמה וניתוח וכו', שווה ממש לסרטונים שמפיץ בצלם. לגבי הניסיון להשוות את העמדות לגבי גור לעמדות לגבי פוניבז', לעניות דעתי גם בזה צודק נוירולוג. בפוניבז' המשטרה מעורבת באופן קבוע ואם אני מבין נכון אנשים נשפטים ומועדים לעונשים על מעשיהם. לי אין ספק שכל צד היה מכניס את רבני הצד השני לכלא, למרות היותם תלמידי חכמים ועשירים מופלגים (בעיקר יורשי הנכסים). לפחות להערכתי, עם המון זהירות, אם רק היו הרשויות מתערבות כשהתחילה תופעת המחנאות ונקמנות במגזר החרדי, ואולי חלק מהמורונים שלנו היו בכלא במקום המעט שיעורי תורה והמון הטפות שנאה שהם מסרו לנו, לא רק בפוניבז' - אחא אפילו בגור, הכל היה יותר טוב.
המלחמה בפונוביץ אינה על רכוש, כל צד היה שמח לקנות את החצי השני מהצד הנגדי המלחמה היא על מי ימלוך
אוי החרטטנות בשקל...
אין בפוניבז שום שאלה של מי ימלוך. יש ציבור של דגל ושם הרב כהנמן הוא פוניבז, ויש ציבור של עץ ושם הרב מרקוביץ הוא פוניבז. אין שום משמעות ציבורית , ולו הקלושה ביותר, לשאלת השליטה בבניין.
אם הרב כהנמן יעביר את ישיבתו להיכל אוהל קדושים,או לכל מקום ראוי אחר בבני ברק, מעמדו ומעמדה של ישיבתו לא ייפגע ולו במילימטר אחד. ההפך הגמור.
המריבה היא נטו על שליטה בבניין. נטו.
מה הפיתרון לעניין הזה? יש כל מיני רעיונות לפיתרון, אתם מוזמנים להציע אותם לכב' הבורר דוד חשין שיושב בימים אלו על המדוכה.
בכל מקרה, הנושא הזה כבר מזמן לא מסעיר את הציבור הליטאי ולא מעסיק אותו. עבור תלמידי הישיבות בפוניבז זה "כדורגל" חביב, שרובם נהנים לצפות בו, והאנרגטיים יותר נהנים גם להשתתף בו מדי פעם. סוג של "יאללה בא נתפרק קצת , ועל הדרך ישברו לי את המשקפיים וההנהלה תקנה לי משקפיים חדשות".
מלבד כהנמן ומרקוביץ עצמם, הנושא הזה לא טורד כיום את מנוחתו של איש.
כמובן שישנן לעיתים התנגשויות טכניות , שנובעות כתוצאה מהמצב ההזוי וחסר התקדים של שני מוסדות יריבים המתקיימים זה לצד זה בבית מדרש אחד 24/7.
בכל מקרה, ההשקעה הרבה של נוירולוג בהוכחות ש"גם בפוניבז האלימות היא לא רק מצד אחד", (הייתי עונה לו, אבל מניסיוני הארוך הבנתי שזה לא מעניין באמת את מישהו....) מצטרפת לעוד שורה ארוכה של ראיות, שה"גערער" שלנו, הוא ממש ממש לא גערער. "שונא הליטאים" המושבע שלנו, הוא ככל הנראה חובש כובע קנייטש וחליפה קצרה....
תוקן על ידי פצקו ב- 23/06/2022 00:29:01
נשלח ב-23/6/2022 01:28
פצקו כתב:
אוי החרטטנות בשקל...
אין בפוניבז שום שאלה של מי ימלוך. יש ציבור של דגל ושם הרב כהנמן הוא פוניבז, ויש ציבור של עץ ושם הרב מרקוביץ הוא פוניבז. אין שום משמעות ציבורית , ולו הקלושה ביותר, לשאלת השליטה בבניין.
אם הרב כהנמן יעביר את ישיבתו להיכל אוהל קדושים,או לכל מקום ראוי אחר בבני ברק, מעמדו ומעמדה של ישיבתו לא ייפגע ולו במילימטר אחד. ההפך הגמור.
המריבה היא נטו על שליטה בבניין. נטו.
יודע על מה אני קורא "חרטטנות בשקל"? על הסתירה מיניה וביה ממה שכתבת
בשורה אחת כתבת "אין שום משמעות ציבורית , ולו הקלושה ביותר, לשאלת השליטה בבניין" בשורה השניה כתבת "המריבה היא נטו על שליטה בבניין. נטו."
המריבה בפונוביץ הוא על השם פונוביץ, כשכל אחד היה רוצה את הבנין לעצמו ואת השם פונוביץ לעצמו, ולא בגלל ערך הבנין כרכוש, כפי שאמרתי שכל צד היה שמח לקנות בכסף מלא את הבנין, אלא בגלל השם פונוביץ וזה בדיוק שאלת מי ימלוך, ולא שאלה של רכוש
אינני שונא ליטאים, אבל אני כן שונא ליטאים מסוימים שמדברים על האלימות אצל החסידים, (לאו דווקא גור) וכשאומרים להם פונוביץ, יש להם ק"נ טעמים להכשיר את האלימות הליטאית ולהסביר בפלפולא חריפתא את "ההבדלים" אלימות היא אלימות.
נשלח ב-23/6/2022 01:33
איש חשוב, לא שהתעמקתי בויכוח שלכם, אבל אכן יש איזו אי בהירות בדבריו של קודמך. תקרא כמה פעמים ותבין את כוונתו (בחלק מדבריו הוא מתכוון שאין משמעות מבחינת העמדות של אנשים, ובחלקם הוכ מדבר על משמעות מבחינת הסיבות להתקוטט)
כמובן שאיש חשוב לא הבין את הנכתב ומצא סתירה שאינה סתירה כלל.
נשלח ב-23/6/2022 03:13
הדיבוק כתב:
איש חשוב, לא שהתעמקתי בויכוח שלכם, אבל אכן יש איזו אי בהירות בדבריו של קודמך. תקרא כמה פעמים ותבין את כוונתו (בחלק מדבריו הוא מתכוון שאין משמעות מבחינת העמדות של אנשים, ובחלקם הוכ מדבר על משמעות מבחינת הסיבות להתקוטט)
פחות מענין אותי ליישב את דבריו (בדוחק) עיקר הענין הוא המשך תשובתי על מה הסיבה למריבה, והיא - השם פונוביץ
נשלח ב-23/6/2022 09:09
לכל המצקצקים והמתחסדים. איש חשוב צודק. מן הטעם הפשוט. אם לשונאים, שהם הצד השפוי יותר, שבד"כ אינו פותח באלימות ורק לפעמים מגיב ונגרר. לא היה חשוב השם פוניבז' והסנטימנט לבניין המקורי. אז ממזמן היו מוצאים להם שטח אחר להקמת ישיבה חדשה, והציבור הליטאי היה מתגייס בהמוניו כדי לממן את הקמת הישיבה החדשה ביודעו שבכך מחסלים את המראות המבישים שבשלהן נפתח האשכול. ועוד שאלה קטנה, האם בחור מהשונאים שפעל באלימות (לא כהגנה עצמית) מעיפים אותו באותו הרגע מהישיבה? כן או לא?
בקשר לרעיון שהבאתי לבנות עוד קומה מעל פונוביץ הבאתי הדגמה, סליחה על חוסר ההשקעה, אין זמן
נשלח ב-23/6/2022 14:49
איש_חשוב כתב:
המריבה בפונוביץ הוא על השם פונוביץ, כשכל אחד היה רוצה את הבנין לעצמו ואת השם פונוביץ לעצמו, ולא בגלל ערך הבנין כרכוש, כפי שאמרתי שכל צד היה שמח לקנות בכסף מלא את הבנין, אלא בגלל השם פונוביץ וזה בדיוק שאלת מי ימלוך, ולא שאלה של רכוש
אתה לא שם לב לדברים שכותבים לך, מעתיק רק חלק מתוך חוסר שימת לב. וחבל.
אין כאן שאלת מי ימלוך. כל צד יכול מחר לפתוח פוניבז' חילופי בעיר אחרת. ולמלוך על הפוניבז' שלו. הצד של הגרי"ג או של ר"א דויטש, לא יפסיד כלום מהמהלך. רק שלשניהם אין כסף משלהם
מי שמחזיק את הישיבה, הם הגיסים. כהנמן ומרקוביץ.
והבניין מעניין רק אותם. את שני הגיסים, ואת הילדים שלהם. הבחורים לפעמים נגררים למריבה, סתם. לא מתוך איזה קטע אידיאולוגי כלשהו.
לצורך הדוגמא, אם מחר ביהכ"נ המרכזי של חסידות כלשהי יעבור לרשות היריב. (בלז סלונים צאנז גור ואפי' ויזניץ שאין מריבה שם) כל החסידים יכאבו כאב ממשי. יוכלו להרים מאצ'ינג אדיר כדי לפדות את השטח כולם ירגישו אבדן, חורבן, אבל ממשי.
בפוניבז', אם חשין יתן הכל למרקוביץ. איש לא יזיל דמעה עבור כהנמן.
כך גם הפוך. אם כהנמן יקבל הכל. העצניקים לא יזילו דמעה עבור מרקוביץ (יש מצב שהם אפילו ישמחו למשבתו)
נשלח ב-23/6/2022 15:05
חריף_ומקשה כתב:
לכל המצקצקים והמתחסדים. איש חשוב צודק. מן הטעם הפשוט. אם לשונאים, שהם הצד השפוי יותר, שבד"כ אינו פותח באלימות ורק לפעמים מגיב ונגרר. לא היה חשוב השם פוניבז' והסנטימנט לבניין המקורי. אז ממזמן היו מוצאים להם שטח אחר להקמת ישיבה חדשה, והציבור הליטאי היה מתגייס בהמוניו כדי לממן את הקמת הישיבה החדשה ביודעו שבכך מחסלים את המראות המבישים שבשלהן נפתח האשכול. ועוד שאלה קטנה, האם בחור מהשונאים שפעל באלימות (לא כהגנה עצמית) מעיפים אותו באותו הרגע מהישיבה? כן או לא?
יש אלימות גם מהצד של השונאים? בתגובתך הקודמת באשכול זה קבעת נחרצות שהאלימות היא של הפלסניקים.
נשלח ב-23/6/2022 15:11
נוירולוג כתב:
חריף_ומקשה כתב: