מזכיר את זה שלפני 200 שנה, כשמישהו מבני המשפחה, אח או בן, הפך להיות חסיד, ישבו אליו הליטאים - המתנגדים - שבעה, התאבלו עליו יותר מאשר אילו התנצר
לא היה מעולם לא לפני 200 שנה, ולא לפני 100 שנה וגם לא היום ולהערכתי גם לא יהיה,
זה קיים רק בדמיונות של חסידים נחותים.
לצערי הכרתי מקרוב כמה חסידים נחיתים (שלא הייתה להם שום סיבה להיות נחיתים)
וכמות השטויות שמפיצים על הליטאים מלפני 200 או 100 שנה הזויה
ואולי מצריכה ספר שיוכיח שלכל הדמיונות הללו אין כל קשר למציאות.
יש לצערך כמה וכמה ספרים וגם תיעודים מאותם זמנים המתעדים את רדיפות המתנגדים החשוכים, שחשכו עיניהם מלראות כמה גדולה אור החסידות מי יגלה עפר מעיניהם שיראו כיום כמה פורחת החסידות, דידן נצח
אצטט חלק קטן ממעליהם של אותם מתנגדים חשוכים ונבזים, טעימה קטנה כדי להבין עד להיכן הגיעו ברשעותם
הם הלשינו אצל הרוסים כמה פעמים על הרב בעל התניא, זה מתועד גם בתיעודים בארכיונים רוסיים, ומי זה הם? אחד הרבנים של המתנגדים, בעל התניא ישב במאסר נחקר ושוחרר שלשה פעמים! החרימו את החסידים, הכריזו שיינם יין נסך ואסרו על שחיטתם אסרו חסידים בכיפה, הכו והלקו מומלץ לך לקרוא כאן חלק מהתיאורים, למרות שיש עוד המון תיעוד ואינני מסתמך רק על אתר זה כאן
בקשר ל"נחיתות שאתה טוען שיש לחסידים מול הליטאים".. אל דאגה, חסיד ממוצע מכיר על פי רוב בערך החסידות כדרך המנצחת, כשהליטאים אצלו ברמה פחותה ונחותה פי כמה מכל בחינה, עד שאמרו שהיה להוסיף ברכת שלא עשני ליטפאק וכל זה לא מוריד מהצורך לזכור מה שעשו המתנגדים לחסידים בראשית דרכם, כמאמר הכתוב והיה ראשיתך מצער ואחריתך ישגה מאוד תחילת הדרך המפוארת של החסידים היתה קשה מאוד ורצופה רדיפות של מתנגדים חלולים שלא היה להם חיים משלהם והם נאלצו להתערב כל חייהם במה נעשה בבתי החסידים (מבלי להתייחס כאן לגר"א עצמו כי לא נדבר כאן על רבנים, אלא למעשי הנבלה של המתנגדים באותו דור
לסיום, מתנגדים ישבו לגמרי שבעה על בן משפחתם שהלך והפך להיות חסיד, וכשאתה כותב ככה בבטחון שזה לא היה, אני יכול להסיק מכך שכך מנהגך בכל מה שאתה כותב בפורום, לכתוב מה שנראה לך ואז לשכנע את עצמך שאתה ממש יודע את זה בבירור בבקשה, תפסיק לכתוב כל כך בבטחון על כל דבר, כשמה שדוחף אותך זה לא ידע היסטורי אלא "ממש נראה לי ואני ממש בטוח ש..." זה מציק
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 26/06/2022 03:18:11
נשלח ב-26/6/2022 04:11
מצדרביעי כתב:
רק לי האשכול הזה מריח מגזענות? האם זאת בעייה וטעם לפגם כביכול שמישהו מתחתן עם אתיופית??
גזענות זו עבירה? לא בדת היהודית. (העבירות של הדת הפרוגרסיבית מעניינות בערך כמו העבירות באיסלאם) אצל היהודים אסור להתחתן עם מי שלא יהודי/ה, והאתיופים, מה לעשות, בחשש גדול לזה. כמובן שלא מדבר על המקרה הנוכחי ולא יודע מי עבר שם גיור ואיזה
גזענות זו הרגשת/הכרזת עליונות על זה שאתה ממוצא מסוים או ניחנת בנתון גופני מסוים, או זלזול במוצא כלשהו, אין גזענות בזה שאתה נמשך או לא בא לך על כל מוצא שהוא או צבע גוף וכדומה
גזענות לא עבירה. כמה וכמה מצוות ופרשיות בתורה בנויות על גזענות.
אחת מהם למדנו אתמול בפרשה.
הייחודיות של 'בני לוי' (בגלל איזה סיפור יפה עם האבות שלהם - הרי כל הצאצאים הגנטיים שלהם יש בהם סוג קדושה לעולם. וכי דמם יותר כחול. וכי גם הם היו מקדשים את ה' בחטא העגל כמו אביהם) וכן הייחודיות הכפולה של 'אהרן' וכל בניו. רק הצאצאים שלו כהנים.
גזענות למעליותא!! שלא היה עובר שום מבחן בגצ"י
אופס, ואכן יש אישיות ידועה שלא האמינה בזה, וכפרה בהפלייה הבלתי מוסברת הזאת, והלא צודקת הזאת - קראו לו "קרח". כעבור שלושת אלפי שנה יש לו חברים לדעה בפורום המתקרא בח"ח...
תוקן על ידי יוחנןש ב- 26/06/2022 06:25:55
נשלח ב-26/6/2022 08:05
שיהי'ה במזל טוב
נשלח ב-26/6/2022 08:24
קלעפער
יוחנןש כתב:
גזענות לא עבירה. כמה וכמה מצוות ופרשיות בתורה בנויות על גזענות.
אחת מהם למדנו אתמול בפרשה.
הייחודיות של 'בני לוי' (בגלל איזה סיפור יפה עם האבות שלהם - הרי כל הצאצאים הגנטיים שלהם יש בהם סוג קדושה לעולם. וכי דמם יותר כחול. וכי גם הם היו מקדשים את ה' בחטא העגל כמו אביהם) וכן הייחודיות הכפולה של 'אהרן' וכל בניו. רק הצאצאים שלו כהנים.
גזענות למעליותא!! שלא היה עובר שום מבחן בגצ"י
אופס, ואכן יש אישיות ידועה שלא האמינה בזה, וכפרה בהפלייה הבלתי מוסברת הזאת, והלא צודקת הזאת - קראו לו "קרח". כעבור שלושת אלפי שנה יש לו חברים לדעה בפורום המתקרא בח"ח...
תוקן על ידי יוחנןש ב- 26/06/2022 06:25:55
אכילת חרקים אינה עברה כי בתורה כתוב שמותר לאכול חגבים... זה בערך מה שאמרת.
אם בחור מעולה, ירא שמים, מתמיד, וכל המעלות, בא לישיבה להתקבל ולא מקבלים אותו כי הוא צ'למער, ספרדי, וכדומה, אתה לא חושב שזה מנוגד לצו התורני של ואהבת לרעך כמוך? כל מה שנאוי עליך לחברך לא תעשה?
נשלח ב-26/6/2022 09:46
1. ענית לי תשובה חילונית. 2. אם אתה כ"כ פתוח וליברל (ולדעתי שקרן בנפשך), אאחל לך שבנך יתחתן עם אתיופית. תגיד אמן.
נשלח ב-26/6/2022 10:04
רצונם של האנשים הוא, להתחתן עם כאלה שדומים להם מבחינה סוציולוגית.
סירובו של חילוני ועל אחת כמה וכמה של חרדי להתחתן עם אתיופית, אינו חוסה תחת ההגדרה של גזענות.
תוקן על ידי גרשום ב- 26/06/2022 10:13:46
נשלח ב-26/6/2022 10:17
איש_חשוב כתב:
מזכיר את זה שלפני 200 שנה, כשמישהו מבני המשפחה, אח או בן, הפך להיות חסיד, ישבו אליו הליטאים - המתנגדים - שבעה, התאבלו עליו יותר מאשר אילו התנצר
לא היה מעולם לא לפני 200 שנה, ולא לפני 100 שנה וגם לא היום ולהערכתי גם לא יהיה,
זה קיים רק בדמיונות של חסידים נחותים.
לצערי הכרתי מקרוב כמה חסידים נחיתים (שלא הייתה להם שום סיבה להיות נחיתים)
וכמות השטויות שמפיצים על הליטאים מלפני 200 או 100 שנה הזויה
ואולי מצריכה ספר שיוכיח שלכל הדמיונות הללו אין כל קשר למציאות.
יש לצערך כמה וכמה ספרים וגם תיעודים מאותם זמנים המתעדים את רדיפות המתנגדים החשוכים, שחשכו עיניהם מלראות כמה גדולה אור החסידות מי יגלה עפר מעיניהם שיראו כיום כמה פורחת החסידות, דידן נצח
אצטט חלק קטן ממעליהם של אותם מתנגדים חשוכים ונבזים, טעימה קטנה כדי להבין עד להיכן הגיעו ברשעותם
הם הלשינו אצל הרוסים כמה פעמים על הרב בעל התניא, זה מתועד גם בתיעודים בארכיונים רוסיים, ומי זה הם? אחד הרבנים של המתנגדים, בעל התניא ישב במאסר נחקר ושוחרר שלשה פעמים! החרימו את החסידים, הכריזו שיינם יין נסך ואסרו על שחיטתם אסרו חסידים בכיפה, הכו והלקו מומלץ לך לקרוא כאן חלק מהתיאורים, למרות שיש עוד המון תיעוד ואינני מסתמך רק על אתר זה כאן
בקשר ל"נחיתות שאתה טוען שיש לחסידים מול הליטאים".. אל דאגה, חסיד ממוצע מכיר על פי רוב בערך החסידות כדרך המנצחת, כשהליטאים אצלו ברמה פחותה ונחותה פי כמה מכל בחינה, עד שאמרו שהיה להוסיף ברכת שלא עשני ליטפאק וכל זה לא מוריד מהצורך לזכור מה שעשו המתנגדים לחסידים בראשית דרכם, כמאמר הכתוב והיה ראשיתך מצער ואחריתך ישגה מאוד תחילת הדרך המפוארת של החסידים היתה קשה מאוד ורצופה רדיפות של מתנגדים חלולים שלא היה להם חיים משלהם והם נאלצו להתערב כל חייהם במה נעשה בבתי החסידים (מבלי להתייחס כאן לגר"א עצמו כי לא נדבר כאן על רבנים, אלא למעשי הנבלה של המתנגדים באותו דור
לסיום, מתנגדים ישבו לגמרי שבעה על בן משפחתם שהלך והפך להיות חסיד, וכשאתה כותב ככה בבטחון שזה לא היה, אני יכול להסיק מכך שכך מנהגך בכל מה שאתה כותב בפורום, לכתוב מה שנראה לך ואז לשכנע את עצמך שאתה ממש יודע את זה בבירור בבקשה, תפסיק לכתוב כל כך בבטחון על כל דבר, כשמה שדוחף אותך זה לא ידע היסטורי אלא "ממש נראה לי ואני ממש בטוח ש..." זה מציק
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 26/06/2022 03:18:11
ראשית הכי מרגיז אותי שאתה כותב שאני חושב שכל החסידים מרגישים עצמם נחיתים,
ממש לא,
יש חסידים כאלה, והם לדעתי טיפשים, אין לכך סיבה, כמה אחוז כאלה יש אינני יודע אבל נתקלתי בלא מעט כאלה,
ההתנגדות לחסידות הייתה בעיקר של הממסד הרבני ושל הממסד העסקני של אותם ימים, (ראשי הקהל)
לא קשור בכלל לליטאים ולליטאים של ימינו.
בליטא הייתה התנגדות גדולה, זה נכון והחסידים נרדפו שם,
אבל הרדיפה הגדולה הייתה מהממסד היהודי שהיה באותם ימים,
לא קשור לליטאים אלא למתנגדים לחסידות שהיו בכל מזרח אירופה,
ואינני בטוח שרבי לוי יצחק מברדיצ'ב זצוק"ל שחי כל ימיו בגליציה ושנרדף כל ימיו ראה יותר מ100 ליטאים בחייו !
בעל התניא נרדף על ידי הממסד היהודי של אותם שנים, שהחסידות פגעה בו והפכה אותו ללא רצוי
והוא הגיב בצורה של הלשנה מרושעת,
לא מצאתי בשום מקום שבצורה שיטתית אבא לא בא לחתונת בנו כי הוא נהיה חסיד,
ולא מצאתי שאנשים ישבו שבעה על כך בנם נהיה חסיד.
(אשמח אם תביא לכך מקור)
נשלח ב-26/6/2022 10:50
ירו_שלמי
יוחנןש כתב:
1. ענית לי תשובה חילונית. 2. אם אתה כ"כ פתוח וליברל (ולדעתי שקרן בנפשך), אאחל לך שבנך יתחתן עם אתיופית. תגיד אמן.
אתה מדבר כאילו רק התורה היא נר לרגליך, ובסוף יוצא ממך האנטישמי הקטן - אה? רוצה אתיופית לבן שלך?.. אז תחליט מה חשוב לך קיום התורה או הסתלבטות על השונה ממך?
ראינו ממך כאן באשכול אמירות גזעניות שחוטאות לכל סעיף קטן של 'ואהבת לרעך כמוך', גם כשמדובר ב'פרענקים' הכה שנואים עליכם. לדידך זה שהילד יתחתן עם פרענק גם זה יגרום לך לשבת שבעה..
רוממות א-ל בגרונם וחרב פיפיות בידם.
נשלח ב-26/6/2022 11:02
כשלעצמי -
א. ה'גזע' האמור בתורה עניינו 'זכות אבות' - כשכר על מעשים טובים האב זוכה להוריש לילדיו יתרונות מסויימים, כמו רבי שמוריש לבניו או מלך. בשום אופן לא נאמר שזהו 'גזע' נחות וכיו"ב, ולגבי עונש לנכדים ולנינין, זו סוגיא קשה ויש בכך לכאורה סתירות בתורה.
ב. אני לא חושב שאין דבר כזה גזע, טכנית ישנם גנים שונים לכל אדם, לכן משפחה מתאפיינת מאוד בגנים, אבל ניתן להבחין בין אחים שהם בבחינת שמים וארץ. משפחה מורחבת מתאפיינת בגנים ואולי גם על ידי סביבה שונה שיצרו לעצמם, וכך חסידות וגם עם. לכן ניתן להבחין בין 'יקה' לבין 'פולני' באופן כוללני מאוד. אם כי אם ננסה לנחש התנהגות רק לפי גזע - לרוב נטעה. וכבר בחנתי את זה הרבה עם חברים.
ג. לכן, מותר פה ושם להבין התרחשויות גם בעזרת גזעים שונים, אף שבעולם החילוני זו נחשבת עבירה. זה כי הם מעדיפים לדבר על בעיית ה'גזענות' ולעקם לשם כך מחקרים רבים שמוצאים הבדלים בין גזע ומין, העיקר לא לדבר פשוט על להיות אנשים טובים. כביכול הגזענות רצחה אותנו בשואה ולא רוע ליבם של הגרמנים הארורים.
ד. מה שאסור, מרושע ואכזרי, זה לנהוג על פי הכללות אלו, או לצחוק על גזע מסויים, כשאתה יודע שברגע זה נפגעים הרבה אנשים שאין בהם כלום מפגם זה. במוסד קטנטן שהיתה לי בו השפעה קטנה, באו אליי בטענות למה אני מקבל כל כך הרבה ספרדים, ואמרתי להם שזה אולי כי הספרדים שרצו לבוא שווים לא פחות מהאשכנזים. כי אני הקפדתי על כללים מחמירים מאוד, ולצערם היו לא מעט ספרדים שעמדו בכך ולא מעט אשכנזים שלא עמדו בכך.. אי אפשר לדחות על הסף ספרדי רק בגלל צבע עורו!