בית פורומים בחדרי חרדים

הגרי"ג אדלשטיין: לא כדאי לחזק לימודי חול. מלמדים שעוברים לממ"ח בגלל המשכורת, מפסידים עולם הבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2022 09:42 לינק ישיר 
הגרי"ג אדלשטיין: לא כדאי לחזק לימודי חול. מלמדים שעוברים לממ"ח בגלל המשכורת, מפסידים עולם הבא

הגרי"ג אדלשטיין שליט"א:
מלמדים שעוברים ממוסדות פטור לממ"ח בגלל משכורת גבוהה יותר, מפסידים עולם הבא כי גורמים נזק למוסדות הפטור.
למרות שיש רפיון בשעות לימודי החול. לא כדאי לחזק לימודי חול. 

www.bhol.co.il/news/1404037

המנהלים: מוסדות ה'ממלכתי חרדי' מציעים למלמדים שלנו לעבור ללמד אצלם תמורת משכורת גבוהה יותר ויש שנמשכים לזה ונגרם נזק לחדרים שמלמדים עוזבים, מה לומר למלמדים על כך?.

ראש הישיבה הגרי"ג: הם מפסידים עולם הבא, מפסידים את העולם הבא.

המנהלים: אפילו שהם מלמדים שם את אותה התורה, הם מפסידים עולם הבא?

ראש הישיבה הגרי"ג: בודאי, המלמד מפסיד עולם הבא, זה מזיק לחדרים.

המנהלים: ואם נחדד את זה, כל צורה שמחזקים את הממלכתי חרדי שהוא גוף שהוקם נגד גדולי ישראל, אפילו שמלמדים שם תורה מפסידים עולם הבא?.

ראש הישיבה הגרי"ג: כן, נכון.

המנהלים: בדרך כלל השעה שלומדים לימודי חול אחרי הצהריים בחדרים, זה זמן שיש בו רפיון, האם ראוי לעשות מבצעים לחזק לימודי חול, או שיש להשאיר את המבצעים רק על לימודי קודש, ולא לחזק במבצעים על לימודי החול.

ראש הישיבה הגרי"ג: לא כדאי לחזק לימודי חול.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 09:46 לינק ישיר 

עוד חודשים ספורים יעשו קמפיין בקרב החרדים הפתוחים ויבקשו להצביע ולחזק את "יהדות התורה".
מקווה מאוד שישיבו באותו המטבע: "לא כדאי לחזק.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 10:03 לינק ישיר 

אני מציע לתקן את כותרת האשכול. לכאורה דברי הגריג עוסקים גם במי שפונה לממח לא רק בגלל המשכורת (יתכן שאם הם עוברים כדי לחזק ולעודד תורה וכדו, זה משהו אחר. אבל פשטות דבריו שמכל סיבה חומרית-טכנית שעוברים לממח, מועבר הפתק לסלקטורים של גן עדן)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 10:23 לינק ישיר 

נשמע שהמנהלים החוצפנים באו לבכות שהם צריכים להתאמץ ולשלם יותר למלמדים כדי שלא יעזבו, אז במקום לבכות ולהוציא כותרות שיפנימו שאנחנו בשוק חופשי ואם צריך לשמר מישהו אז צריך לשלם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 10:25 לינק ישיר 

בשביל להעלות משכורות, חייבים להעלות שכר לימוד. וזה לא מעשי.

אם היה כאן שוק חופשי, הרבה הורים היו שולחים לממ"חים כדי לחסוך את שכר הלימוד, ולקבל מורים מקצועיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 10:30 לינק ישיר 

muki28 כתב:

נשמע שהמנהלים החוצפנים באו לבכות שהם צריכים להתאמץ ולשלם יותר למלמדים כדי שלא יעזבו, אז במקום לבכות ולהוציא כותרות שיפנימו שאנחנו בשוק חופשי ואם צריך לשמר מישהו אז צריך לשלם

לה''ו. לא זו אף זו.
חסר מלמדים/מורים?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 10:32 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

בשביל להעלות משכורות, חייבים להעלות שכר לימוד. וזה לא מעשי.

אם היה כאן שוק חופשי, הרבה הורים היו שולחים לממ"חים כדי לחסוך את שכר הלימוד, ולקבל מורים מקצועיים.

לה''ו. לא צריך להעלות כלום (ואף אפשר להוריד)
בסה''כ המנהלים והבעלים של החיידר יכולים להחליף סיינות כל 3שנים, במקום כל שנה, ולבנות חדר אחד פחות בבית!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 10:51 לינק ישיר 

אני מכיר מישהו שלימד בממ"ח ולאחר פטירתו, כן קיבל עולם הבא. הוא נכנס בקלות לגן-עדן.

זאת לדעת, שההחלטה את מי להכניס לגן-עדן ואת מי לא, היא בלעדית בידי בית דין של מעלה.
לבית דין האמת הזה אין סניפים או נציגים בעולם הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 11:04 לינק ישיר 
hhaavv

גרשום כתב:

זאת לדעת, שההחלטה את מי להכניס לגן-עדן ואת מי לא, היא בלעדית בידי בית דין של מעלה. לבית דין האמת הזה אין סניפים או נציגים בעולם הזה.

"ובכלל המצוה גם כן לשמע ולעשות בכל זמן וזמן כמצות השופט, כלומר, החכם הגדול אשר יהיה בינינו בזמנינו, וכמו שדרשו זכרונם לברכה (ר"ה כה ב) ואל השפט אשר יהיה בימים ההם יפתח בדורו כשמואל בדורו, כלומר, שמצוה עלינו לשמע בקול יפתח בדורו כמו לשמואל בדורו. והעובר על זה ואינו שומע לעצת הגדולים שבדור בחכמת התורה ככל אשר יורו מבטל עשה זה וענשו גדול מאד, שזהו העמוד החזק, שהתורה נשענת בו, ידוע הדבר לכל מי שיש בו דעת" (חינוך תצ"ה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 11:20 לינק ישיר 

hhaavv

הציטטה שהבאת אינה סותרת את מה שכתבתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 11:52 לינק ישיר 

מעניין אותי על אלו שמתבכיינים פה על המשכורות של המלמדים, כמה הם בעצמם נותנים למלמדים בזמנים המיועדים לכך, פורים, חנוכה, ואסיפת הורים.

לי אישית לא קשה לנחש...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 12:01 לינק ישיר 

עולה מדבריו שלא רק המלמדים מפסידים את העולם הבא אלא כל מי שמחזק בכל צורה, זה אומר גם התלמידים, הורי התלמידים, ספקי הציוד והמזון, שירותי התיקונים ועוד.

המנהלים: ואם נחדד את זה, כל צורה שמחזקים את הממלכתי חרדי שהוא גוף שהוקם נגד גדולי ישראל, אפילו שמלמדים שם תורה מפסידים עולם הבא?.

ראש הישיבה הגרי"ג: כן, נכון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 12:02 לינק ישיר 

תמניא -אפי

מלמדים צריכים להתפרנס בכבוד. שכרם צריך להיות כ- 12.000 ש"ח לחודש כמו בממ"ח.

מה זה קשור לג'ובות שההורים זורקים להם בפורים וכד' כהכרת הטוב? אגב, יש מלמדים
שסולדים מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 12:10 לינק ישיר 

מה הסיכויים שהיו מפרסמים את הדו שיח הזה אם הרב אלדשטיין לא היה מתבטא בחריפות נגד המלמדים בממ"ח כפי שציפו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 13:13 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
עולה מדבריו שלא רק המלמדים מפסידים את העולם הבא אלא כל מי שמחזק בכל צורה, זה אומר גם התלמידים, הורי התלמידים, ספקי הציוד והמזון, שירותי התיקונים ועוד.

ראש הישיבה הגרי"ג: כן, נכון

אפשר לפלפל מה כוונתו לכלול בהשיבו לחיוב על כל צורה שמחזקים את את הממ"ח ומה לא נכלל בזה.
ולכן בכותרת התייחסתי רק לשאלה הספציפית המפורשת.

בכל אופן, הגרי"ג לא אמר שמפסידים את העולם הבא.
ולכן נראה שכוונתו שמפסידים משהו מן העולם הבא. ולא שמפסידים כל העולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2022 13:14 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
מה הסיכויים שהיו מפרסמים את הדו שיח הזה אם הרב אלדשטיין לא היה מתבטא בחריפות נגד המלמדים בממ"ח כפי שציפו?

"יתד נאמן" בוודאי לא היה מפרסם דברים שאינם תואמים את האג'נדה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הגרי"ג אדלשטיין: לא כדאי לחזק לימודי חול. מלמדים שעוברים לממ"ח בגלל המשכורת, מפסידים עולם הבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext