| נשלח ב-24/6/2022 17:34 |
|
| |
דודי זילברשלג - יהדות התורה מפסידה 3 מנדטים ! ! !
דודי זילברשלג היה בעבר הרחוק הדובר של הציבור החרדי,
הופיע בתקשורת הכללית,עשרות פעמים,
לא אחת כדי להציל את הציבור החרדי מטעויות שעשו מנהיגיו ( בעיקר החסידיים) שלא הבינו מה הם עושים........
מאז אמר כמה דברים לא נכונים, ולא הבין כמה דברים,
כי כשיש לו אינטרס הוא טועה ולעיתים בהרבה וחבל.
אבל הוא טוען שהציבור החרדי מפסיד ייצוג בכנסת של 3 מנדטים,
בגלל כמה עסקנים וכמה אדמורי"ם........
הנה מה שהוא אומר
החברה החרדית צמחה בישראל למימדים עצומים, גודשת היכלות, אצטדיונים וכיכרות בהמון רב. רק נוכחות אחת מצטמקת והולכת - הייצוג בכנסת. שנת ההדרה בשיא הדרה הגיעה אל קיצה, למודי לקח כמו מרבית תומכי מפלגות הימין, מתגבשת נחישות שיא להצבעה מתקנת והגדלת הכח היהודי/אמוני/ימני בישראל. אלא שניתוח פנים מגזרי מקצועי מגלה שהמצביע החרדי עליו נאמר בעבר כי 'חי או מת' הוא מצביע, כבר אינו כתמול שלשום, במקביל להערכת נציגיו היעילים עטורי התוצאות, מתנהלת מערכת נחלות ותורשות ששורשיהן בימי מתושלח. קבוצות נחשבות ועתירות הון אנושי אינן מיוצגות ומקופחות בבוטות. מסלול ההעפלה לתפקידי מפתח מוגבל ומיועד ל'מיוחסים' בלבד, חלוקת ה'שלל' שמורה ומיועדת לסובבי הקדירה וגם המועצות למיניהם נדרשות ומתכנסות בעיקר לצרכי בחירות כי דרישת המפלגות קודמים לצרכי עמך בית ישראל. רחש בחש ניכר מלוה בימים אלה את מינויו של נציג גור כמי ש'נחשד' כעושק השכירים הגדול במגזר, צעד שמסלק ציבור גדול מתמיכה ביהדות התורה, הוסף לכך, את פורשי ה'פלג' ה'חרדים החדשים' מקופחי כל הקהילות, תלמידי הרב מאזוז שליט"א, פורשי חצר גור ורבים אחרים. הכל חשופים לכתובת, רק ראשי יהדות התורה בוחרים להתעלם, היוהרה והאדנות הזו מסכנת לעת עתה את הרוב הנדרש לחילוץ מהיר ממשלת השינוי והשגת רוב קואליציוני. האחריות החרדית העליונה מחייבת לעשות הכל, אבל הכל למניעת אובדן חלק מכוחו האלקטורלי, יהיה אשר יהיה. הערכה זעירה וזהירה משערת אבדן של למעלה מ3 מנדטים למפלגות ימין, דתי/חילוני. האחריות החרדית מציבה אתגר של מניעת זליגה, במקום רם פי כמה מהמאמץ על יציבותם או מעמדם של המפלגות הקיימות. בימים האחרונים חברו מספר עסקנים נטולי אספרציות פוליטיות למאבק על הצלת הקולות העלולים לרדת לטמיון
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 24/06/2022 17:44:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2022 23:59 |
|
| |
מה שהיה הוא שיהיה, כל זמן שאין בחירות פנים מפלגתי, ג' פשוט ילך "ויצתמק ויפה לו"...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 21:03 |
|
| |
התכוונת ל'מצטמק ויפה ללפיד/ליברמן/מנסור עבאס'???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 22:00 |
|
| |
לי, בשונה מדודי זילברשלג, אין כישורי נבואה. אני לא יודע מה תהיינה תוצאות הבחירות. לא לגבי יהדות התורה ולא כיצד תיראה המפה הפוליטית.
אך כמי שמכיר קצת את הסחר מכר שמאפיין את הפוליטיקה, אני יודע שהפוליטיקה היא אמנות האפשר. אין להוציא מכלל אפשרות של קונסטלציה פוליטית שבה תוקם ממשלה שהמפלגות החרדיות ויש עתיד ישבו ביחד.
ולמה אני אומר יש עתיד? כי יאיר לפיד הוא פוליטיקאי פרגמטי. הח"כים שלו הם כבשים כנועות וצייתניות שלא ממרות את פיו. הוא שולט בהם ביד רמה.
יאיר לפיד גם נעדר אג'נדה. הערכים אצלו נזילים והוא תכליתי. אפשר לעשות אתו עסקים. ובניגוד לנתניהו הוא נחשב לאמין. הוא מכבד את המילה שלו.
אבל האפשרות הזאת הס מלהזכיר לפני הבחירות. כי זה לא יורד טוב בגרון של המצביע החרדי. הח"כים החרדים מכירים את הלוך הרוחות ברחוב החרדי והם פוחדים להעלות על דל שפתם את האפשרות הזו. אבל בהחלט חושבים ברצינות בכיוון הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 22:06 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | לי, בשונה מדודי זילברשלג, אין כישורי נבואה. אני לא יודע מה תהיינה תוצאות הבחירות. לא לגבי יהדות התורה ולא כיצד תיראה המפה הפוליטית.
אך כמי שמכיר קצת את הסחר מכר שמאפיין את הפוליטיקה, אני יודע שהפוליטיקה היא אמנות האפשר. אין להוציא מכלל אפשרות של קונסטלציה פוליטית שבה תוקם ממשלה שהמפלגות החרדיות ויש עתיד ישבו ביחד.
ולמה אני אומר יש עתיד? כי יאיר לפיד הוא פוליטיקאי פרגמטי. הח"כים שלו הם כבשים כנועות וצייתניות שלא ממרות את פיו. הוא שולט בהם ביד רמה.
יאיר לפיד גם נעדר אג'נדה. הערכים אצלו נזילים והוא תכליתי. אפשר לעשות אתו עסקים. ובניגוד לנתניהו הוא נחשב לאמין. הוא מכבד את המילה שלו.
אבל האפשרות הזאת הס מלהזכיר לפני הבחירות. כי זה לא יורד טוב בגרון של המצביע החרדי. הח"כים החרדים מכירים את הלוך הרוחות ברחוב החרדי והם פוחדים להעלות על דל שפתם את האפשרות הזו. אבל בהחלט חושבים ברצינות בכיוון הזה.
|
|
תשאל את בני גנץ על היהיר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 22:08 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | דודי זילברשלג היה בעבר הרחוק הדובר של הציבור החרדי,
הופיע בתקשורת הכללית,עשרות פעמים,
לא אחת כדי להציל את הציבור החרדי מטעויות שעשו מנהיגיו ( בעיקר החסידיים) שלא הבינו מה הם עושים........
מאז אמר כמה דברים לא נכונים, ולא הבין כמה דברים,
כי כשיש לו אינטרס הוא טועה ולעיתים בהרבה וחבל.
אבל הוא טוען שהציבור החרדי מפסיד ייצוג בכנסת של 3 מנדטים,
בגלל כמה עסקנים וכמה אדמורי"ם........
הנה מה שהוא אומר
החברה החרדית צמחה בישראל למימדים עצומים, גודשת היכלות, אצטדיונים וכיכרות בהמון רב. רק נוכחות אחת מצטמקת והולכת - הייצוג בכנסת. שנת ההדרה בשיא הדרה הגיעה אל קיצה, למודי לקח כמו מרבית תומכי מפלגות הימין, מתגבשת נחישות שיא להצבעה מתקנת והגדלת הכח היהודי/אמוני/ימני בישראל. אלא שניתוח פנים מגזרי מקצועי מגלה שהמצביע החרדי עליו נאמר בעבר כי 'חי או מת' הוא מצביע, כבר אינו כתמול שלשום, במקביל להערכת נציגיו היעילים עטורי התוצאות, מתנהלת מערכת נחלות ותורשות ששורשיהן בימי מתושלח. קבוצות נחשבות ועתירות הון אנושי אינן מיוצגות ומקופחות בבוטות. מסלול ההעפלה לתפקידי מפתח מוגבל ומיועד ל'מיוחסים' בלבד, חלוקת ה'שלל' שמורה ומיועדת לסובבי הקדירה וגם המועצות למיניהם נדרשות ומתכנסות בעיקר לצרכי בחירות כי דרישת המפלגות קודמים לצרכי עמך בית ישראל. רחש בחש ניכר מלוה בימים אלה את מינויו של נציג גור כמי ש'נחשד' כעושק השכירים הגדול במגזר, צעד שמסלק ציבור גדול מתמיכה ביהדות התורה, הוסף לכך, את פורשי ה'פלג' ה'חרדים החדשים' מקופחי כל הקהילות, תלמידי הרב מאזוז שליט"א, פורשי חצר גור ורבים אחרים. הכל חשופים לכתובת, רק ראשי יהדות התורה בוחרים להתעלם, היוהרה והאדנות הזו מסכנת לעת עתה את הרוב הנדרש לחילוץ מהיר ממשלת השינוי והשגת רוב קואליציוני. האחריות החרדית העליונה מחייבת לעשות הכל, אבל הכל למניעת אובדן חלק מכוחו האלקטורלי, יהיה אשר יהיה. הערכה זעירה וזהירה משערת אבדן של למעלה מ3 מנדטים למפלגות ימין, דתי/חילוני. האחריות החרדית מציבה אתגר של מניעת זליגה, במקום רם פי כמה מהמאמץ על יציבותם או מעמדם של המפלגות הקיימות. בימים האחרונים חברו מספר עסקנים נטולי אספרציות פוליטיות למאבק על הצלת הקולות העלולים לרדת לטמיון
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 24/06/2022 17:44:20 |
|
אמר איש הפתק הלבן..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 22:24 |
|
| |
איזה בלבולי מוח. ל'יהדות התורה' יש אלקטורט קשיח שנשמע לרבנים ומיום היווסדה היא צומחת פחות או יותר בהתאם לגידול הטבעי. כמובן בהתחשב בכך, שהפלג הירושלמי הפסיק להשתתף בבחירות. יש ציבור מצביעים שאינו קשיח, כמו חב"דניקים, חרד"לניקים, חרדים-לייט וכדו'. ששווים כ30 אלף קולות, שכאשר אין להם מפלגה מתאימה, הם מצביעים ג'. מאחר והחרדים שייכים לגוש הימין, אין הבדל אם הקולות האלו יהיו אצל סמוטריץ' או אצל ג'.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 22:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 23:34 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  |
זה לא ההוא שפתח מפלגה עם אלי ישי בהצלחה מסחררת?
|
|
ההוא שפתח מפלגה עם אלי ישי זה דודי שוומנפלד - שדרן רדיו. דודי זילברשלג הוא פרשן ועסקן מוערך, האבא של מיילך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 23:37 |
|
| |
הוא ''עבד'' עם אלי ישי, בזמנו הוא דיבר שיש וידאו של מרן מבית החולים שיש בעיה להפיץ אותו וכו' הוא שרוף אצלי. פרשן מוערך.. אצל ''רציף''
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2022 23:40 |
|
| |
זה יכול לקרות, שתיהיה ירידה גדולה ליהדות התורה, במיוחד עם גפני יקים מפלגה. יש גם סיכון שבבחירות האלה תיהיה אחוז הצבעה גבוה. אל לה ליהדות התורה להציק לבוחריה ולהכפיש את השם שלה בבחירת נציג לא ראוי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2022 02:34 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | איזה בלבולי מוח. ל'יהדות התורה' יש אלקטורט קשיח שנשמע לרבנים ומיום היווסדה היא צומחת פחות או יותר בהתאם לגידול הטבעי. כמובן בהתחשב בכך, שהפלג הירושלמי הפסיק להשתתף בבחירות. יש ציבור מצביעים שאינו קשיח, כמו חב"דניקים, חרד"לניקים, חרדים-לייט וכדו'. ששווים כ30 אלף קולות, שכאשר אין להם מפלגה מתאימה, הם מצביעים ג'. מאחר והחרדים שייכים לגוש הימין, אין הבדל אם הקולות האלו יהיו אצל סמוטריץ' או אצל ג'. |
|
כרגיל, כותב שטויות ומקנח במילים משכנעות כמו "בלבולי מוח" האם אתה מודע לכך שבבחירות הראשונות יהדות התורה איבדה 40 אלף קולות מהבחירות שקדמו להם? ואם נחשב את זה שלחרדים יש גידול טבעי מבורך, הרי שזה נתון די מדאיג מסתבר שיהדות התורה בבעיה, יש קהילות חסידויות גדולות שהחליטו בבחירות האחרונות שלא לבחור כל אחת מסיבותיה יש שם אצל עסקני יהדות התורה בעיה של אף גבוה מידי, ושל אי התחשבות ואי הידברות עם קהילות מוטו של התעלמות מבעיות או דרישות של קהילות וחסידויות
אם אכן יתפצלו אגודה ודגל, יש לאגודה הרבה מאוד מה להפסיד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2022 10:04 |
|
| |
רק פיצול באגו"י יחזיר את הפלג את תלמידי הגר"ש אלתר את ויזניץ מרכז ועוד לחיק ההצבעה ודם הציבוריים שבכיס המפלגות יבואו להצביע בצורה מלאה, זה נכון שהפילוג לא נעים ציבורית אבל מבניית שס יצא לחרדים הכפלת כח וכך יהיה מפיצול אגו"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2022 10:11 |
|
| |
הפעם דודי צודק בהחלט. השינויים הפרסונליים ברשימה פשוט לועגים לציבור הבוחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2022 10:12 |
|
| |
אני וכמה מחברי הצבענו בבחירות האחרונות לבן גביר כמחאה על שאגודת ישראל לא נפרדה מדגל (התורה?) לאור התנהגות דגל התורה כלפי אגודת ישראל אחרי הבחירות המוניציפליות.
אם אגודת ישראל תתפצל עכשיו מדגל נחזור ונצביע לאגודת ישראל וננסה גם להשפיע על אחרים לעשות כן.
ונקווה לדידן נצח
די להתנשאות של דגל (במיוחד כאן בפורום)
תוקן על ידי קרשינדו ב- 26/06/2022 10:12:59
תוקן על ידי קרשינדו ב- 26/06/2022 10:14:00
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2022 10:48 |
|
| |
למה צריך להצביע לבן גביר?
גם לי נמאס מג' ושס אז לא הצבעתי לאף אחד מהם ואני די נהנה שלא צריך לקחת ללב מכל מה שהם מדברים ועושים,
תקציבי הישיבות לא נפגעו אף בחור לא גוייס ואפי המעונות שזה היה קומבינה של החרדים גם לא קרסו ,גם הפעם אשב בבית ולא אצביע ולא אסמיק כל פעם שגפני/פרוש/פינדרוס/אייכלר/"גולדקנופף" ידברו או יעשו שטויות,
לקחת את מיסוי החד פעמי כגזירת שמד זה טיפה יותר מידי לטעמי,
|
|
|
|
|