|
|
| נשלח ב-27/6/2022 19:32 |
|
| |
האדמו"ר מגור לא הזכיר את גור. הוא דיבר באופן כללי. 'כיכר השבת' החליט שזה ביקורת על הפורשים של ר' שאול.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2022 19:45 |
|
| |
| momeir כתב: |  | האדמו"ר מגור לא הזכיר את גור. הוא דיבר באופן כללי. 'כיכר השבת' החליט שזה ביקורת על הפורשים של ר' שאול. |
|
יתכן שלא הזכיר, אבל ברגע שהוא דיבר על "בזיון תלמידי חכמים", הרי ברור שהוא התכוון לאדמור מגור. ואפילו אם לא התכוון, הייתי מצפה שהאדמור מגור יתן לו איזו "מתנה דרשה" על דבריו הנלהבים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2022 19:59 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | עכשיו אני רגוע. לרגע חשבתי אולי אני לא קורא את המציאות נכון. אולי באמת יש פה רבי גדול שמוכן להילחם נגד הרשע. שמוכן ללכת עם האמת והצדק אפילו שזה עלול לפגוע במוסד האדמורות שמממו הוא שואב את כוחו אך מסתבר, שאין דבר כזה, ואדמור מעצם טיבעו יחפה על פשעי הקולגה שלו. ולכן הוא יוצא להגן עליו כאילו מדובר באיזה צדיק וגדול הדור.. ובכך הוא בעצם מגן גם על עצמו ועל מוסד האדמורות שהעניק לו את ההנהגה וההשפעה שיש לו. . נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני לא חסיד ויזניץ, ואין לי מידע לגבי כוונותיו, אך לדעתי האדמו"ר מחה נגד הרצח שהתחולל בקהילת ר' שאול ע"י חסידי גור ובהכוונה מלמעלה (ואינני רוצה לחשוב עד כמה למעלה)( ומנגד הוא מחה נגד פגיעה באדמו"ר, כיון שהאדמו"ר צריך להיות מחוץ לתחום.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 01:14 |
|
| |
| momeir כתב: |  | האדמו"ר מגור לא הזכיר את גור. הוא דיבר באופן כללי. 'כיכר השבת' החליט שזה ביקורת על הפורשים של ר' שאול. |
|
ידוע מי שולח חוברות לחסידי גור נגד האדמו"ר מגור:
"ראובן משתייך לחסידות מסויימת, ושמעון לחסידות אחרת, כאשר שמעון לא אוחז מרבו של ראובן, ובתגובה לכך הוא שולח כל מיני מכתבים וחוברות נגד הרבי שכוללים דברי בלע וביזוי תלמידי חכמים, ובכך הוא חושב שהוא נהיה גדול יותר. על זה הגמרא אומרת במפורש, 'אמר רב יהודה לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה תלמידי חכמים וכו'. 'כל המבזה תלמידי חכמים אין רפואה למכתו'".
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 08:16 |
|
| |
אני בהחלט מבין אותו שהוא מזועזע מכך שמדברים נגד אדמו"רים שיש להם הרבה חסידים. לא ציפיתי ממנו למשהו אחר.
מאידך, מאוד מעריך את העובדה שהוא נכנס בגור פעם אחר פעם על האלימות שלהם. למרות שיש להם הרבה חסידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 08:46 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | אני בהחלט מבין אותו שהוא מזועזע מכך שמדברים נגד אדמו"רים שיש להם הרבה חסידים. לא ציפיתי ממנו למשהו אחר.
מאידך, מאוד מעריך את העובדה שהוא נכנס בגור פעם אחר פעם על האלימות שלהם. למרות שיש להם הרבה חסידים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 12:21 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
|
יתכן שלא הזכיר, אבל ברגע שהוא דיבר על "בזיון תלמידי חכמים", הרי ברור שהוא התכוון לאדמור מגור. ואפילו אם לא התכוון, הייתי מצפה שהאדמור מגור יתן לו איזו "מתנה דרשה" על דבריו הנלהבים
|
|
חח ציניות משובחת מחאה נגד "ביזיון תלמידי חכמים" שהרי ברור שמנהיג גור הוא מגדולי תלמידי החכמים שבדורינו, אם לא הגדול שבכולם.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 14:06 |
|
| |
גלאגוזים
| הדיבוק כתב: |  | | avishai323 כתב: |  | אני בהחלט מבין אותו שהוא מזועזע מכך שמדברים נגד אדמו"רים שיש להם הרבה חסידים. לא ציפיתי ממנו למשהו אחר.
מאידך, מאוד מעריך את העובדה שהוא נכנס בגור פעם אחר פעם על האלימות שלהם. למרות שיש להם הרבה חסידים. |
|
ככתוב: מה שמותר לפיוטר, אסור לשור
|
|
מי זה פיוטר?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 14:58 |
|
| |
ולשרה_בן
| נוירולוג כתב: |  | האדמו"ר מגור לא הזכיר את גור. הוא דיבר באופן כללי. 'כיכר השבת' החליט שזה ביקורת על הפורשים של ר' שאול.
ידוע מי שולח חוברות לחסידי גור נגד האדמו"ר מגור:
"ראובן משתייך לחסידות מסויימת, ושמעון לחסידות אחרת, כאשר שמעון לא אוחז מרבו של ראובן, ובתגובה לכך הוא שולח כל מיני מכתבים וחוברות נגד הרבי שכוללים דברי בלע וביזוי תלמידי חכמים, ובכך הוא חושב שהוא נהיה גדול יותר. על זה הגמרא אומרת במפורש, 'אמר רב יהודה לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה תלמידי חכמים וכו'. 'כל המבזה תלמידי חכמים אין רפואה למכתו'". |
|
תברר אצל מעבידים שלך ותלמד שהם הראשונים שהוציאו חוברות הסתה נגד הראש ישיבה ושלחו אותם לכל חסידי גור. כנראה שמה שמותר להם לאחרים אסור.
אולי בעיניך רק האדמו"ר תלמיד חכם והראש ישיבה עם הארץ אבל מה לעשות והציבור טועה וחושב שהראש ישיבה תלמיד חכם כמו האדמו"ר לפחות ואולי קצת יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 16:02 |
|
| |
האל פיוטר, בהקשר הנוכחי, הוא ר' שרול. לו מותר לתקוף את התנהגות חסידי גור, אבל לחסידי ר' שאול הדבר אסור. יתכן שכשהאשה שהצילה לו את הקריירה (ולאבא שלו, את החסידות) קצת עסוקה, הוא מרשה לעצמו יותר.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 16:56 |
|
| |
האל פיוטר, בהקשר הנוכחי, הוא ר' שרול. לו מותר לתקוף את התנהגות חסידי גור, אבל לחסידי ר' שאול הדבר אסור. יתכן שכשהאשה שהצילה לו את הקריירה (ולאבא שלו, את החסידות) קצת עסוקה, הוא מרשה לעצמו יותר....
|
|
אתה בטוח שזה בסדר שאתה מכנה אותו אל? לא יהיה לך אלהים אחרים על פני יש רק קל אחד
מכירים כבר תירוצים כמו "זה רק ציטוט, זה רק משל" אתה דוחף לכאן מושגים טמאים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 18:14 |
|
| |
קלעפער
האל פיוטר, בהקשר הנוכחי, הוא ר' שרול. לו מותר לתקוף את התנהגות חסידי גור, אבל לחסידי ר' שאול הדבר אסור. יתכן שכשהאשה שהצילה לו את הקריירה (ולאבא שלו, את החסידות) קצת עסוקה, הוא מרשה לעצמו יותר.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יופיטר...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 19:16 |
|
| |
קלעפ, תודה על התיקון.. לא הבנתי מה הבעיה לציין שם תואר "אל" על דמות מהמיתולוגיה היוונית. זה מה שהוא היה "במקצועו". בעיקרון גם הקב"ה מכנה אותם כך; ראה רש"י על הפסוק "זובח לאלהים יחרם" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 21:09 |
|
| |
זו בעיה זניחה לעומת העיוות העיקרי שלו שהוא הפך את ר' חיים ז"ל לריבונו של עולם ואת יענקי לסגנו.
וכמובן הטענה שלו פשוט שקרית ומעוותת. אנשי ר' שאול שולחים חוברות הסתה וזלזול לבתיהם של "חסידי גור" נגד האדמו"ר שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 21:25 |
|
| |
נוירולוג, לגבי הרישא של דבריך, סתם שאבין- יותר חמור מבחינתך להאמין שר' חיים הוא אלוהים מאשר להאמין כך על איזה מישהו מהמיתולוגיה היוונית? אולי תסביר לנו מדוע? את הסיפא,בכנות, לא הבנתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|