| נשלח ב-3/7/2022 19:23 |
|
| |
נתניהו מתחייב נוריד את המיסים על החד פעמי והשתייה המתוקה
הנה סרטון בו מתחייב נתניהו להוריד מיסים על החד פעמי והשתייה המתוקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2022 20:06 |
|
| |
. כשהפופוליזם משתלט על השיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2022 20:37 |
|
| |
זה לא יעשה כלום. על גב החצי שקל מס העלו החברות 4-5 שקל במחיר של כל מוצר. יפחיתו כעת את המס, הם יורידו את החצי שקל של המס לא אגורה מעבר לזה. חבל על המאמץ, הדמגוגיה וההסתה שתצא מצעד פופוליסטי כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2022 20:52 |
|
| |
אל תאמינו לקפיטליסט החזיר הזה למילה אחת, הוא רק יעלה מיסים לעניים, ויוריד לעשירים, ולא יעזור לחלשים בכלום. אדם לא משתנה בגיל 72
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2022 21:07 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | אל תאמינו לקפיטליסט החזיר הזה למילה אחת, הוא רק יעלה מיסים לעניים, ויוריד לעשירים, ולא יעזור לחלשים בכלום. אדם לא משתנה בגיל 72 |
|
הוא כבר פעם אחת לפחות הוריד מיסים לעניים ודי הרבה,
הוא עשה מאות רפורמות בכלכלה,
והפך את מדינת ישראל,
ממדינה מתפתחת וענייה, למדינה עשירה.
התוצר גולמי לנפש מאז שהיה ראש ממשלה בקדנציה הראשונה הוכפל ויותר בעוד 50% (לא טעות)
ובמספרים, הוא קיבל את המדינה עם תוצר גולמי לנפש של 19.000 דולר,
וכיום התוצר גולמי לנפש מגיע ל51.000 דולר (לא טעות)
גידול של 170% יותר ! ! !
ישראל היום יותר עשירה בתוצר לנפש יותר מגרמניה וצרפת וארה"ב, מקום 15 בעולם,
וכאשר נתניהו דיבר על זה ב1996 בתשנ"ז, במערכת הבחירות, שאם יתנו לו לנהל את הכלכלה,
הוא יזניק את המשק לרמה הממוצעת באירופה,
כל הפרשנים צחקו עליו, סתם פופוליסט,
הוא טען שאין פה שום דבר שמונע את ההתפתחות הזאת, רק מגבלות שמפא"י שמה על המשק,
כיום נשאר לאותם עיתונאים שאכלו את הכובע,
רק למכור שנאה עיוורת לראש ממשלה הכי מוצלח שהיה למדינת ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2022 21:41 |
|
| |
קפיטליזם ושוק חופשי זה טוב לכולם. גם לעניים. העניים במדינות קפיטליסטיות חיים הרבה יותר טוב מהעניים במדינות קומוניסטיות. (מסכים שיש דברים בסיסיים כמו חינוך ובריאות שהמדינה צריכה לתת סוציאלית, כי אחרת כל החברה נדפקת כי העניים יהיו אנאלפבתים והומלסים שמלסטמים את הבריות)
בנוגע לחד"פ. זה מס מרושע ומיותר. שישקיעו בתשתית ופחים למיחזור פלסטיק, ולא יטילו עלינו מסים מרושעים.
בנוגע לשתייה מתוקה, אישית לא הייתי משתמש במס כדי לנסות לחנך את הציבור, אלא הייתי עושה קמפיין בנושא שמסביר כמה זה גרוע לבריאות. אך בהחלט אני יכול להבין את המס הזה, ואבין גם אם יכפילו את המס הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 00:47 |
|
| |
בנוגע לשתייה מתוקה, אישית לא הייתי משתמש במס כדי לנסות לחנך את הציבור, אלא הייתי עושה קמפיין בנושא שמסביר כמה זה גרוע לבריאות. אך בהחלט אני יכול להבין את המס הזה, ואבין גם אם יכפילו את המס הזה.[/quote]
לחריף אין בעיה שיכפילו את המס על שתיה מתוקה. ס'ה הגיוני.
תוקן על ידי שמעהתפילתי ב- 04/07/2022 00:48:00
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 02:09 |
|
| |
המיסים האלה לא היו הגיוניים מלכתחילה, והעובדה היא שבמקום לקחת את המס ולדאוג לציבור, העלו את המס על "כל החבילה". איכשהו המים המינרלים והסודה גם עלו; מוצרי החד פעמי מקרטון גם עלו... אז הממשלה מכרה איזה תירוץ לא מובן, כי אם מרוויחים על משקאות מתוקים, לכאורה נשאר כסף על רווח (שלא בא לעולם) על מים מינרלים. כל אחד מבין שהדרך להפוך לסינגפור, לא עובאת דרך העלאות מיסים מחניקות. הסיפור האמיתי היה ידוע לכולם, שהממשלה פשוט ניסתה לייצר כסף כדי לבזבז אותו על חתולים וערבים, כדי לרצות כל מיני שמאלנים שמנפחים את הכיסים של לפיד וגנץ, וגם כדי שזועבי וכל מיני ישבו בממשלה המכובדת הזו. לכן גם מאוד דאגו ששום תחליף לא יהיה מוזל, כי אם נתחיל להשתמש בכוסות קרטון לא יהיה כסף לזועבי. אישית, אני לא מבין שום העלאת מס כחינוך, וככלל קשה לי להאמין שהדרך הזו עובדת. ליצמן התחיל בזמנו עם סדרת העלאות של מחיר הסגריות (מעניין מה הייתה הסיבה; מי שזוכר, היה תחקיר מאוד מעניין על קשאיו של ליצמן עם דובק, שנגנז בצורה עוד יותר מעניינת). בפועל, לא אז ולא היום ניכר שינוי משמעותי בכמות הצריכה של סיגריות, שתייה מתוקה ומוצרי חד פעמי. זה בלוף שרוצים את טובת האזרח, והסיבה האמיתית היא שהממשלה מוצאת תירוצים לעושק שמנוגד בצורה הבסיסית ביותר לזכות לחירות. לגבי ביבי, ככלל הוא הפריח משמעותית את הכלכלה בישראל, וחלק מהקשיים שהומטו על האזרחים - בדגש על החרדים, היו בתקופת המשבר הכלכלי העולמי שלא הייתה דרך אחרת. מהניסיון ביבי מאוד זהיר בשינויים, אני מאוד מקווה שיקום מי שיוריד את המחירים בחזרה או לפחות יתעל את המס בצורה שתהיה טובה לאזרח ולסביבה כאחד. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 10:28 |
|
| |
ishhusha
בדיוק. לכן ההתיקרויות הם ברכה. כי הם מסמלות את השפע שיש כאן ואת העשירות של תושבי המדינה. בשוויץ ובעוד מדינות נורדיות עשירות הכל יקר בחנויות. יותר מישראל. זה סימן שמדובר בכלכלות חזקות. לכן אני לא מבין למה ש"ס יוצאת בקמפיין על הפגיעה בחלשים. להפך. הקמפיינים צריכים להיות העלאת המיסים והתייקרויות נוספות. זו הברכה האמיתית.
| רעיונוביץ כתב: |  | אל תאמינו לקפיטליסט החזיר הזה למילה אחת, הוא רק יעלה מיסים לעניים, ויוריד לעשירים, ולא יעזור לחלשים בכלום. אדם לא משתנה בגיל 72
והפך את מדינת ישראל,
התוצר גולמי לנפש מאז שהיה ראש ממשלה בקדנציה הראשונה הוכפל ויותר בעוד 50% (לא טעות)
גידול של 170% יותר ! ! !
וכאשר נתניהו דיבר על זה ב1996 בתשנ"ז, במערכת הבחירות, שאם יתנו לו לנהל את הכלכלה,
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 10:41 |
|
| |
בדיוק
ככה החלשים ימותו ברעב וכולם יהיו עשירים.
| IshHusha כתב: |  | בדיוק. לכן ההתיקרויות הם ברכה. כי הם מסמלות את השפע שיש כאן ואת העשירות של תושבי המדינה. בשוויץ ובעוד מדינות נורדיות עשירות הכל יקר בחנויות. יותר מישראל. זה סימן שמדובר בכלכלות חזקות. לכן אני לא מבין למה ש"ס יוצאת בקמפיין על הפגיעה בחלשים. להפך. הקמפיינים צריכים להיות העלאת המיסים והתייקרויות נוספות. זו הברכה האמיתית.
אל תאמינו לקפיטליסט החזיר הזה למילה אחת, הוא רק יעלה מיסים לעניים, ויוריד לעשירים, ולא יעזור לחלשים בכלום. אדם לא משתנה בגיל 72
והפך את מדינת ישראל,
גידול של 170% יותר ! ! !
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 11:22 |
|
| |
כדי לקושש קולות מן הגורן ומן היקב נתניהו גם יבטיח להוריד את המחירים של הטבילה במקוה ושל האתרוגים, ושל ההושענות וגם של הטשולנט. אפשר לסמוך על רעיונוביץ שיתאמץ לשכנע אותנו שעוד לא קם בישראל ראש ממשלה אמין, צדיק, ואוהב את התורה ולומדיה כמו נתנינו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 12:24 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | כדי לקושש קולות מן הגורן ומן היקב נתניהו גם יבטיח להוריד את המחירים של הטבילה במקוה ושל האתרוגים, ושל ההושענות וגם של הטשולנט. אפשר לסמוך על רעיונוביץ שיתאמץ לשכנע אותנו שעוד לא קם בישראל ראש ממשלה אמין, צדיק, ואוהב את התורה ולומדיה כמו נתנינו. |
|
אני לא חושב ולו לרגע שנתניהו הוא אוהב התורה ולומדיה הוא אכן מנסה לקושש קולות מהגורן ומהיקב אבל בהתנהלות כלכלית של מדינה הוא הוכיח שהוא יודע איך להתנהל ואם הוא חושב שאפשר או שרצוי לוותר על המיסים האלו הוא יוותר עליהם כי זה הדבר שבו הוא מציג את עצמו במידה רבה של צדק כהכי טוב שיש היום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 12:43 |
|
| |
גרשום, להתלונן מפוזיציה שרעיונוביץ תומך בנתניהו, זה לעשות בערך מה שעושה רעיונוביץ... אל קפונה, נתניהו לא רק חושב שזה לא נצרך - הוא גם לא עדה את זה. התקווה שהוא יהיה מספעק חזק לשנות את זה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 14:34 |
|
| |
רעיווביץ מותר לחשוב שהנתניהו הוא לא המושחת הכי גדול בעולם וגם לא הכי צדיק. מותר לחשוב שהוא לא גרוע אבל גם לא איזה משהו מיוחד שאין דומה לו. בכלל מייחסים יותר מדי לפוליטיקאים ולזהות ראה"מ לטוב ולרע. יש מיליון גורמים בכל נושא, וגם מנעד הבחירה של הפוליטקאים הוא לא כזה גדול [אלא אם מדובר בקיצוני לצד מסוים שבד"כ לא יהיה ראש ממשלה]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2022 18:30 |
|
| |
הכותבת היא פרופסור למדיניות ציבורית

תוקן על ידי momeir ב- 04/07/2022 18:30:30
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2022 15:18 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . כשהפופוליזם משתלט על השיח. |
|
המס הזה הוא מס פופוליסטי, בניגוד למשל לקנס 10 אגו לרוכש שקית, הכסף הולך לצרכי איכות סביבה, אבל הכסף מהמס הזה נכנס לקופת המדינה ומממן את השומנים של ליברמן .
|
|
|
|
|