3 נושאים עלו באשכול :
1) רפורמת דרך שווה
2) הייצוג הפוליטי של חברי דגל התורה
3) נושאי צניעות, עבודה גברים ונשים
ואתייחס לכולם:
1)
רפורמת דרך שווה
מדובר ברפורמה מכוונת נגד הצרכים של הציבור החרדי , שנועדה גם לפגוע חד משמעית בכיס החרדי.
היא מכילה גם תופינים שכביכול קשה לדבר נגדה, אבל היא מכוונת חד משמעית נגד הציבור החרדי, ואפרט:
· טענת האפלייה המתקנת שבוטלה
גם הטענה הנ"ל שסה"כ בוטלה האפלייה המתקנת., מתקבלת על הדעת.
הביטול החד והאגרסיבי - מאות אחוזים.
זה לא אנושי.
ככה לא עושים דברים.
אבל זה הרבה מעבר לזה :
· חוסר התחשבות בצרכים החרדיים
הערים החרדיות הן קטנות ויש בהחלט הגיון למחיר נמוך בהשוואה לנסיעה בירושלים / תל אביב / או מטרופולין כלשהו.
מה הרפורמה אומרת? תמורת הגדלת המחיר תקבלו את טווח הנסיעה.
אז זהו!! מויחל טובות ...
לא צריכים את זה ולא רוצים את זה !
אין צורך בהגדלת טווח הנסיעה
הציבור החרדי שגר בעיר חרדים זה מה שהוא צריך ב95% מהמקרים
נסיעה לכולל, לסמינר, לבית ספר, וכו'
התחומים בתוך אותה עיר קטנה, נסיעה של מקסימום ק"מ - שניים.
· עליית מחיר התחבורה באופן קיצוני , וביטול הערך הצבור
הפתרון המוצע – חופשי חודשי... !
אבל באותו תעריף של עיר גדולה / מטרופולין גדול, בעצם לכל הארץ.
למה לחייב אותנו בתשלום על מוצר שאנחנו לא צריכים ??
תקני בקבוק סודה תמורת 70 ₪ ותקבלי תיק לגן,
הי אני לא צריכה תיק לגן .... יש משהו ששומע ??
· וזה לא רק הענין הקודם יש גם מעבר לזה
אני תמהה איך העסקנים החשובים לא נזעקו על שמירת יסודות הדת,
בעיני זה יותר גרוע מרפורמת הסלולרים הכשרים, שיש להורים שליטה, איזו מסלול יהיה הטלפון (גם אם לא כל העולם ואשתו יוכלו לדעת )
כאן, הנער מקבל חופשי חודשי כדי להגיע לישיבה, וכל הארץ פתוחה בפניו. נקודה למחשבה
ועדיין, אין לי בעיה עם חופשי ארצי, זה גם יכול להוזיל וכו'- וכל אחד לשיקול דעתו.
אבל לבטל חופשי מקומי?? ולהציע אלטרנטיבה של 'חופשי ארצי'??
ניתוק כ"כ גדול מהמגזר החרדי...
· הגדרת הערים החרדיות: אלעד, מודיעין עילית וביתר, כגושי מטרופולין
פשוט הזיה
ואין לי שום בעיה עם בית שמש.
רק אני תמהה: מה כ"כ כואב למיכאלי ? מה כ"כ רע לה?
· תשלום מוזל יותר למשתמשי טלפוניים חכמים - חוסר שוויון מובהק
תשלום דרך אפליקציה תאפשר בסוף חודש למשתמשי האפליקציה לשלם את התשלום הנמוך יותר עבורם: לפי נסיעה / חופשי וכו'
יש פה פגיעה קולקטיבית בכל הציבור החרדי, ואגב: גם לחרדים משתמשי הטלפונים החכמים - הילדים לא מחזיקים טלפונים חכמים, צרכני התחבורה הגדולים ביותר.
נזק מכוון שלא יפסח על אף חרדי.
הדבר מתחדד - כאשר מחד, מבטלים את הערך הצבור. ומאידך, מעניקים הטבה למשתמשי טלפונים חכמים
כל מילה נוספת, מיותרת...
ועכשיו אני רק שאלה: רק אני שמתי לב שהרפורמה השווה מאד הזו, היא לא רק רפורמה בתחבורה??
2)
הייצוג הפוליטי של חברי דגל התורה
חברי הכנסת של דגל התורה, וכל חברי כנסת מכל זרם פוליטי' נבחרים כדי לקדם ערכים, אג'נדה, בכלים פרלמנטרים
במהלך כל הממשלה האחרונה, הם לא היו בקואליציה, לכאורה מה אני אמורה לצפות מהם? אבל בהחלט כן.
מה שנתתי זו דוגמא, לא רק לדבר על הדוכן, ואח"כ להסתחבק מאחורי הקלעים. להיות אכפתיים. באמת. מי שהוא אכפתי מנסה, אם הוא לא מצליח - זה כבר לא תלוי בו
אבל להיות בכנסת רק כדי להיות חבר אופוזיציה מהשורה (או חבר קואליציה מהשורה),
סתם אצבע שמצביעה על אוטומט (או מקדמת ערכים אוניברסלים). מה הערך המוסף??
כן!! חברי כנסת של ש"ס היו יותר אפקטיבים, גם בתוכן הדברים והמאבק שלהם לאורך כל הקדנציה הקצרה, גם בקמפיין שהם התחילו, האכפתיות שהם משדרים.
הקמפיין של יהדות התורה... שבוע לפני הבחירות - קול קורא - לא מספיק לי!
ואם אני באמת חושבת על זה ש"ס תמיד היו קצת יותר אפקטיבים בנושא החברתי -כלכלי-חרדי. (ואפילו אגוד"י, ליצמן: טיפולי שיניים לילדים, חסכון לכל ילד)
את דגל התורה משום מה זה לא מעניין.
הדוגמא של "דרך שווה" היא באמת דוגמא, מנסים לפגוע בציבור שלך: תנסה, תנסה ושוב פעם תנסה. בשביל מה הקשרים הידידותים האלו (ואין לי התנגדות עקרונית לכך אבל - )
הם אמורים לשרת מטרה, לא?
מה המטרה?
לעזור לציבור שלך !!
הרי גפני לא חבר של כ-ו-ל-ם את יועז הנדל הוא יודע להחרים יפה יפה, וגם מתן כהנא נגע לו בנקודה רגישה והוא 'פסול חיתון' מבחינתו. למה?
יש דברים שהם בסדר ואפשר אח"כ לעבוד ביחד, ויש דברים שהם לא.... מה הקריטריונים?
האם פגיעה מכוונת בציבור החרדי במטרה להציק + לשנות, כן עוברת בקיבה הרגישה של גפני ??
למה יועז הנדל יותר גרוע? למה זה לא אותו דבר? (משקולי שמירת יסודות הדת, וגטאות פעילים )
ואגב, האג'נדה המאד חילוני.ת וחולני.ת של מיכאלי הרבה יותר מסוכנת
די להתיפיפות שצריך לעבוד עם כולם !!
צריך! אבל אם לקשרים שלך אין שום ערך, היחס החביב למי שמכאיב לנו הוא רק בעיטה בבטן בשבילנו.
(תזכורת, לפני מס' שנים כתבתי כאן, שליברמן מסוכן יותר מיאיר לפיד, כמובן שרובם כאן - לא הסכימו עם הטענה המנומקת, הרי כל העסקונה החרדית התחבקה איתו... איזה חוסר ראיית הנולד.
היום, אני יכולה לומר : אמרתי לכם? )
3)
נושאי צניעות, עבודה גברים ונשים
כמובן שיש מרחב ציבורי משותף: יש קופאית, יש מוכרת, יש נהג,
וגם יש גברים ונשים שעובדים יחד במתחם עבודה ומנהלים שיח.רציף, מקצועי.
אבל יש לזה גדרים, יתכן ולכל אחד גדרים אחרים. ועדיין, הטענה היא לא על עצם השיח אלא על - החמימות!
נכון, החתונה האמורה לא רלוונטית לעניין הרי מיכאלי התקבלה בעזרת נשים ואין כאן בעיה צניעותית. אבל לא חסרות תמונות אחרות - לא הסרטון הנ"ל בא להוכיח יחסי ידידות וקירבה. אך הם קיימים, יען הם קיימים.
ואולי? מותר גם לשמוע ביקורת ולחשב מסלול מחדש, לנסות לראות את התמונה במבט אובייקטיבי. האם כך זה אמור להיות? להראות?, נציגים חרדיים לא אמורים לשקף רמה גבוהה יותר? איכותית יותר? לא נדבר על הצוות מסביב עוזרים פרלמנטרים וכו', זה לא הטופ.
ובהחלט ניכר גם בנושאי יחסי עבודה, מעבר לתקינים, כנדרש.
אגב, אולי בכנסת ובבתי המשפט שואלים את עצמם: למה החרדים כ"כ מתעקשים על לימודים בהפרדה, אירועים והופעות בהפרדה, סה"כ לא כ"כ נורא. וההוכחה בכנסת.