בית פורומים בחדרי חרדים

צפיה דרוכה לקראת מינוי הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך שליט"א לרבה של ירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2022 01:18 לינק ישיר 

קרצטיונא כתב:

בדיחת השנה. יושבי סיר הבשר האמריקאי נלחמים ביניהם עבור יקירי ירושלים מי יהיה "מרא דארעא קדישא" הבא של "כל מקהלות האשכנזים בעיה"ק ירושלים תובב"א".
הדא הוא דכתיב "פני הדור כפני הכלב".

תוקן על ידי קרצטיונא ב- 03/08/2022 20:57:39

זה בבחינת שבט ומחוקק (עיין סנהדרין דף ה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 08:30 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

פרסום ראשון
הדרישה של 'תולדות אברהם יצחק' שדחתה את מינוי הגאב"ד
סערת מינוי גאב"ד לעדה החרדית: חצר תולדות אברהם יצחק שלה שני נציגים בועד הפועל של העדה, ובהוראתו של כ"ק האדמו"ר הטילה וטו על כל צעד שיעשה בנושא עד לר"ח אלול הקרוב
יאיר לוי ו' באב תשפ"ב 22:47

הדרמה סביב מינוי הגאב"ד: אמש היתה תוכנית להכתרתו של זקן הפוסקים הגר"מ שטרנבוך לגאב"ד העדה החרדית.
ל'המחדש' נודע כי על פי התוכנית היו אמורים לעלות לביתו של הגר"מ מס' דיינים ומורי צדק מהעדה ולהכתירו כגאב"ד, מי שאישרו בוודאות את השתתפותם היו הדיין הגר"נ קופשיץ המו"צ הגר"ע הופמן והמו"צ הגר"מ סירוטה,
אלא שהפלגים הקנאים דרך אחד הדיינים בבד"צ התכוונו לערוך החתמה של מס' חברי בד"צ העדה על מסמך שמתנגד להכתרתו של הראב"ד לגאב"ד העדה.
אלא ששני רבנים חשובים הקשורים בקהילות הקנאים התנגדו לאותה החתמה מתוך חשש של פגיעה בכבודו של גדול תורה וכן מתוך חשש של פילוג.
מנגד בחצר תולדות אברהם יצחק שלה שני נציגים בועד הפועל של העדה, ובהוראתו של כ"ק האדמו"ר הטילה וטו על כל צעד שיעשה בנושא עד לר"ח אלול הקרוב, שבעצם זו הטלת וטו על כוונת ההכתרה של הראב"ד באופן חד צדדי.
הוטו של תוא"י משמעותי ביותר, שכאמור יש לה שני נציגים בועד הפועל של העדה, והתנגדותם להכתרה היא שוברת שיוון מההסבר כדלהלן: בועד הפועל של העדה החרדית חברים 12 נציגים מכלל הקהילות, לאלו המכונים 'שמאל' והולכים אחר הראב"ד, יש רוב בועד הפועל,
אך ברגע שתוא"י שמו וטו על ההכתרה, זה מערער את הרוב של השמאל, כיוון שאחד הנציגים של תוא"י הוא חלק מהשמאל, וכעת כשהאדמו"ר שלו שם וטו על ההכתרה הנציג בעצם נספר עם הימין, המתנגד למינוי,
בנוסף הוטו של תוא"י עשוי באופן וודאי להשפיע גם על נציגו של האדמו"ר מהר"י מסאטמר, ר' אפרים שטרן המשתייך לבהמ"ד אהל רחל (סאטמר ירושלים יואל) שלמרות לכאורה היותו איש של הראב"ד, ייאלץ להצביע נגד ההכתרה החד צדדית שהרי מהר"י לא יתנגד לוטו של תוא"י,
כאמור כ"ז אמור היה לערער את הרוב של אנשי הראב"ד בועד הפועל, לפיכך אנשי הנהלת העדה פעלו מיד לבטל את תוכנית ההכתרה ולפיכך גם תוכנית ההחתמה של הפלגים הקנאים נגנזה.

הם תולדות אברהם יצחק האחרונים שיחליטו מי גאב"ד העדה החרדית ורבה של ירושלים,
שנים הם ירקו על העדה החרדית ולא לקחו שום חלק באירועים של העדה החרדית. הצפצוף הכי גדול על העדה החרדית שהם שברו את החרם על בעלזא שקהילות העדה שמרו על זה. אז הם האחרונים שיחליטו ויכריעו מי ראוי לכהן כרב ואב"ד העדה החרדית בירושלים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 08:31 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
הכותב משתמש בשם ראדני, לאות זלזול.

הכוונה לר' זלמן לייב, שבית מדרשו הוא ברחוב ראדני בוויליאמסבור, מקום ששם התפלל הרבי מסטמור הראשון רבי יואל ז"ל.

ומכיון שהוא חסיד של ר' אהרוני, לכן מזכירו עם השם סטמאר סתם.

זה באמת עוול ציבורי גדול, שלא הכריעו כבר למעלה מעשרים שנה על השם והכינוי. אתה רואה לוגו של סטמר ואיך תוכל להכריע באיזה סטמר מדובר. אני מבין שחסידי סטמר בפנים מסודרים, ויש כבר קודים, זה כותב ייטב לב, וזה כותב הגה"ק וכדומה. הם כבר מבינים מי זה אהרוני ומי זה זלמוני, איזה בית כנסת, ואיזה אטליז וכדומה.
אבל אנחנו תמימי עמך בית ישראל נשארנו תקועים ובלתי יודעים.

בשעה שרוב ככל שאר החסידיות המפולגות כבר נתנו שם יאה לזה ולזה. חוץ מוויזניץ למשל. שכתוב תמיד שהאדמו"ר מויזניץ ביקר אצל האדמור מויזניץ, ובא לך לבכות ולצחוק גם יחד.
לא מובן לי למה מגיבים פה בכלל לטרול הזה, צריך לתת לטרולים כמו ברדוואי להתייבש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 08:44 לינק ישיר 

נפל כתב:

יוחנןש כתב:
הכותב משתמש בשם ראדני, לאות זלזול.

הכוונה לר' זלמן לייב, שבית מדרשו הוא ברחוב ראדני בוויליאמסבור, מקום ששם התפלל הרבי מסטמור הראשון רבי יואל ז"ל.

ומכיון שהוא חסיד של ר' אהרוני, לכן מזכירו עם השם סטמאר סתם.

זה באמת עוול ציבורי גדול, שלא הכריעו כבר למעלה מעשרים שנה על השם והכינוי. אתה רואה לוגו של סטמר ואיך תוכל להכריע באיזה סטמר מדובר. אני מבין שחסידי סטמר בפנים מסודרים, ויש כבר קודים, זה כותב ייטב לב, וזה כותב הגה"ק וכדומה. הם כבר מבינים מי זה אהרוני ומי זה זלמוני, איזה בית כנסת, ואיזה אטליז וכדומה.
אבל אנחנו תמימי עמך בית ישראל נשארנו תקועים ובלתי יודעים.

בשעה שרוב ככל שאר החסידיות המפולגות כבר נתנו שם יאה לזה ולזה. חוץ מוויזניץ למשל. שכתוב תמיד שהאדמו"ר מויזניץ ביקר אצל האדמור מויזניץ, ובא לך לבכות ולצחוק גם יחד.
לא מובן לי למה מגיבים פה בכלל לטרול הזה, צריך לתת לטרולים כמו ברדוואי להתייבש

שאני כותב את האמת אז משמיצים תמשיך ככה הייתי כבר בסרט הזה.
נמשיך לכתוב רק את האמת בלי השמצות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 14:07 לינק ישיר 

שבטמישור כתב:

אני רק לא מבין איך עולה על דעת גדולי ישראל שהראב"ד הגר"מ שטרנבוך שליט"א שתמך ותומך בשכונת רמת אברהם (גולובנציץ) ושולח לגור שם (כמו גם הרב דושינסקי שליט"א) יכהן כגאב"ד שהעסקנים המנהיגים אותו סוברים שזה בית קברות......

מי הם העסקנים בדיוק ? על תעשה עסק מכמה זוטרים בגיבוי פלג הסיקריקים מסאטמאר-ראדני שהם מזרימים אנדרלין וכסף לאלו שאתה קורה עסקנים .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 22:38 לינק ישיר 

לא מבין מה קורה כאן.
נניח שממנים את ר' משה לגאב"ד.
את מי ממנים לראב"ד?

הרי מצבו של ר 'משה הוא לא סוד.
אם מינוי ר' משה יהיה כרוך במינוי ראב"ד צעיר המזוהה עם צד מוהרי"י,
לא בטוח שלברדוואי יש  סיבה לחגוג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 01:29 לינק ישיר 

בעולם הרבנות מקובל לקרוא להתנגדות מסוג זה בכינוי "פרוגער שניידר" (החייט של פראג) ע"ש שפעם אחת נמנו וגמרו סלתה ושמנה של עדת פראג המעטירה להכתיר כרב ואב"ד את אחד מגדולי הדור בשעתו, ולפתע נשמע הקול בכל הכיכרות והמקוואות בעיר שהחייט מתנגד בתוקף רב למינוי, והוא מאיים שאם לא יתחשבו בו הוא יעשה כל אשר לאל ידו לשבש את הסדר התקין בקהילה, 
פגש אותו אחד מז' טובי העיר ושאל אותו מה לך ולמינוי כי תתנגד לו, ענה החייט, פשוט מאוד, כל השנה, מי יודע ממני ומי שומע ממני הכל נוסע על מי מנוחות ואף אחד לא שואל לדעתי, כעת שכל אנשי העיר בלי יוצא מן הכלל הסכימו לרב דנן, ורק אני המתנגד הקולני, מעתה בעל כרחך ידעו ממני וידושו בדעתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 01:48 לינק ישיר 
דברים לאמיתותם ע"י המגיד שיעור המשפיע רבי יונה גרין שליט"א

ועתה היית לשתי מחנות | העדה החרדית כמרקחה

בבוקרו של יום השבת קודש פרשת 'מסעי' התפשטה השמועה ברחובות ירושלים עיר הקודש על פטירתו של כבוד קדושת מרן גאב"ד העדה החרדית רבה של ירושלים הגאון רבי יצחק טוביה וייס זכר צדיק וקדוש לברכה. תושבי ירושלים אנשי העדה החרדית קיוו שמדובר רק בשמועה, אך עם צאת השבת הוסרה הפרוכת מעל ארון הקודש בבית מדרשו של מרן הגאב''ד זצ''ל לאות אבל, ואלפי תלמידיו חסידיו ומקורביו קרעו את בגדיהם ובכו את האבדה הגדולה, ''וכל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה' בהילקח מאתנו האי צדיק וקדוש'' כרז הכרוז.

באותה עת עם הגעתה של מיטת הגאב"ד זצוק''ל למעון קדשו בשכונת גבעת משה בירושלים בזמן שהמונים צובאים על ביתו לחלוק לו כבוד אחרון לאמירת תהילים ולהדליק נר לזכרו הטהור בחדרו הקדוש ובבית מדרשו שם קיבל רבבות לעצה וברכה, ולהיפרד כיאה לאותו צדיק, בקצה השני של העיר בשכונת גבעת שאול בביתו של חבר הביד''צ הגאון הגדול רבי אברהם יצחק אולמן שליט''א התקיימה פגישה של ראשי וחברי הנהלת 'העדה החרדית' שם דנו על מועד הלוויה ובין היתר על זהותו של הממשיך וממלא מקומו בתפקיד מרן הגאב''ד – גאון אב בית דין, מרא דארעא קדישא.

הסיבה לכך שהפגישה התקיימה במעונו של הרב אולמן ולא בלשכת הביד''צ ב'בנייני זופניק' ברחוב שטראוס היא מכמה סיבות. אחת מהן מפני החשאיות שבדבר, אולם בעיקר כדי לקבל אישור מהרב למנות אותו לסגן גאב"ד, מטבע הדברים אם הגאון רבי משה שטרנבוך מתמנה לגאב''ד, הרב אולמן כדיין בכיר ביותר יורש את מקומו כראב''ד – ראש אב בית דין. בפגישה אצל הרב הועלה הצעה למנות את הגאון רבי משה שטרנבוך – הראב''ד לתפקיד גאב''ד ירושלים, ואת הגאון רבי אברהם יצחק אולמן לסגן גאב''ד במקום ראב''ד, לתפקיד ראב''ד – ראש אב בית דין יביאו רב מחוץ לארץ.

'ביקשו צדיקים לישב בשלווה קפץ עליו רוגזו של יוסף' בזמן שבכירי העדה תכננו איך לחלק את העוגה ביניהם, אחרים שרפו את כל העוגה והשאירו סירחון. קיצוני העדה החרדית לא ראו זאת בעין יפה להכתיר את הגר''מ שטרנבוך לגאב''ד וכינו את המהלך להוציא את הלוויה במוצאי שבת כ''מחטף'' להכתיר את הרב שטרנבוך מאחורי גבם, ובשל כך עשו הכל למנוע לוויה והכתרה במוצ''ש, ובהוראת בנו יחידו של מרן הגאב''ד זצ"ל דחו את הלוויה למחרת יום ראשון בבוקר בנימוקים שונים.

צעקות ב'כיכר זופניק' בירושלים היא דבר שבשגרה, הרי לשם כך נועד המקום לעצרות זעקות ומחאות ולקדש שם שמיים, גם הרבנים והדיינים היושבים בלשכת הביד''צ בקומה שניה זוכים לקיתונות של שופכין, אבל צעקות בעיצומה של לווייה על גדול הדור קצת פחות שגרתי, אם כי על הקבוצה ההזויה והקיצונית המכונה בשם "סיקריקים" עליהם לא שואלים שאלות, כי לא נקבל תשובות, ומיותר להתייחס אליהם.

אבל ליהודי הזה שעמד לצידי בלוויית מרן הגאב''ד זצ''ל אני כן רוצה להתייחס וכואב לי עליו, היהודי בעל חזות ירושלמי בגיל החמישים ומעלה, נראה תלמיד חכם ירא שמיים לא עושה רושם של קיצוני, בוודאי לא סיקריק שפל, אלים וגס רוח, מסופקני אם טעם טעם כלא אי פעם, נראה עדין נפש עד שהגאון פוסק הדור רבי משה שטרנבוך התחיל בהספדו העומד לצידי יורק על הרצפה, תוחב את אצבעותיו באוזניים, ואומר בשקט לעצמו ''עוכר ישראל, חופר קברים'' וחוזר על זה שוב ושוב.

ההיסטוריה של עם ישראל מלאה במחלוקות בין אדמו''רים רבנים ראשי ישיבות וגדולי הדור, מחלוקות הלכתיות, השקפתיות, אידאולוגיות תמיד היו ויהיו, אבל למה לתעב? למה להחרים? לאן הגענו?!

היה ברור וגלוי לכל שלאחר פטירתו של מרן הגאב''ד רבי יצחק טוביה וייס זצ''ל המינוי של הגאון רבי משה שטרנבוך לגאב''ד ירושלים לא יעבור חלק (אם יעבור) מאלף ואחת סיבות, אך לפי מה שנראה דווקא 'פרשת גולובנציץ' הסערה שהכי מזוהה עם הרב שטרנבוך יכולה להביא לו את התפקיד הנחשק, בזכות קולותיהם (בהצבעה) של קהילות דושינסקיא ותולדות אהרן והכרת הטוב והמחויבות שלהם כלפי הרב.

בחסידות דושינסקיא ותולדות אהרן סאטמר מהר''א (מונארו) מאיצים למנות את הראב"ד, מי שהיווה מכשול הם הצד הקיצוני בהעדה החרדית (הרעכטע) ובעיקר קהילת סאטמר מהרז'''ל (וויליאמסבורג), בעל המאה בעל הדעה - אומר הפתגם אי לכך חתרו הצד שתומכים בהרב שטרנבוך לדיל עם בית האדמו''ר מהרז''ל מסאטמר בניו יורק ונציגיו בארץ בראשם חבר הנהלת העדה רבי אפרים שטרן, אתם תכתירו את הרב שטרנבוך ואנחנו נתמוך ברב משלכם לתפקיד הראב"ד, כך היה הדיל שלעת עתה לא יצא לפועל.

איך אומרים ביידיש? "געשטארבן באגראבן אראפ פון מארק". עצוב היה לראות שבזמן שאלפים מבני ירושלים בראשות רבנים ואדמו''רים עולים לבית מדרשו של רבינו הגאב"ד זצ"ל לניחום אבלים אצל בנו יחידו רבי שלמה זלמן ולעלות את זכרו הגדול בסיפורי עובדות של האי זקן וצדיק, נראה ברחובות ירושלים, בכוללים ובשטיבלך "שמי זוכר" כולם מתעסקים במי הגאב"ד הבא? מי יזכה בתואר הנחשק - "רבה של ירושלים".

למחרת הלוויה עלו ללשכת הביד"צ קבוצת עסקנים בבקשה להוציא ''מודעת מחאה'' על הפגיעה שנעשה במרן הראב''ד רבי משה שטרנבוך שליט"א, אנשים שהיו שם מספרים על ישיבה טעונה מאוד, חבר הביד''צ רבי יהושע רוזנברגר התנגד לחתום על המחאה ואף התבטא בחריפות נגד הראב''ד והביע תמיכה במוחים, הגאון הגדול רבי אברהם יצחק אולמן בכיר הדיינים (מועמד לראב''ד או לסגן גאב''ד) שכבוד בית דין מבחינתו לפני הכל לא הסכים לחתום רק אם כל חברי הביד''צ חותמים, בסופו של דבר הוחלט להוציא מכתב ''בפקודת הקודש''. חרפה בפני עצמו!

שמח לאיד?! עיתונאים אצו רצו ששו לצייץ על ''תם עידן העדה החרדית'' עיתון 'המבשר' כאידיוט קופץ בראש פרסם מודעת מחאה אנונימית תחת הכותרת "רבם דקרו" על הפגיעה שנעשה בכבודו של הראב"ד, בינתיים ככל שעובר הזמן הולך וקטן הסיכוי של הגאון רבי משה שטרנבוך שליט''א לקבל את התפקיד גאב''ד, לא תם ולא נשלם 'העדה החרדית' כמרקחה, החגיגה רחוקה מלהסתיים וקיים חשש לפילוג בתוך העדה, שתי מחנות, שתי העדה'ס, רעכטע, לינקע, ימים מעניינים לפנינו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 12:19 לינק ישיר 

אויויוי כתב:

לא מבין מה קורה כאן.
נניח שממנים את ר' משה לגאב"ד.
את מי ממנים לראב"ד?

הרי מצבו של ר 'משה הוא לא סוד.
אם מינוי ר' משה יהיה כרוך במינוי ראב"ד צעיר המזוהה עם צד מוהרי"י,
לא בטוח שלברדוואי יש  סיבה לחגוג

אחרי שסאטמאר-ראדני החריבו את העדה החרדית אין סיכוי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 15:50 לינק ישיר 

שמח בשכונה. פשקווילים נגד הכתרת הראב"ד לגאב"ד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 16:38 לינק ישיר 

יש סיכוי שכל הבלגן הזה נועד כדי שהכאילו-תפקיד הזה עוד יעניין מישהו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2022 21:30 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

יש סיכוי שכל הבלגן הזה נועד כדי שהכאילו-תפקיד הזה עוד יעניין מישהו?

עובדה שפתחת את האשכול עברת על הודעות והגבת אז התפקיד והנושא מעניין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2022 21:53 לינק ישיר 

ברדוואי כתב:

היהודי בעל חזות ירושלמי בגיל החמישים ומעלה, נראה תלמיד חכם ירא שמיים לא עושה רושם של קיצוני, בוודאי לא סיקריק שפל, אלים וגס רוח, מסופקני אם טעם טעם כלא אי פעם, נראה עדין נפש עד שהגאון פוסק הדור רבי משה שטרנבוך התחיל בהספדו העומד לצידי יורק על הרצפה, תוחב את אצבעותיו באוזניים, ואומר בשקט לעצמו ''עוכר ישראל, חופר קברים'' וחוזר על זה שוב ושוב.

ההיסטוריה של עם ישראל מלאה במחלוקות בין אדמו''רים רבנים ראשי ישיבות וגדולי הדור, מחלוקות הלכתיות, השקפתיות, אידאולוגיות תמיד היו ויהיו, אבל למה לתעב? למה להחרים? לאן הגענו?!

אוי ההיתממות הקדושה והמעושה.

כשאתה מחנך לקיצוניות חסרת פשרות, לחוסר סובלנות כלפי דעות אחרות.

אז אל תופתע שלא כולם יודעים לעצור בגבול המדויק הנכון לדעתך.

תמיד יהיה מישהו או קבוצה שתיקח את זה צעד אחד רחוק יותר ממה שחשבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2022 05:15 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

ברדוואי כתב:

היהודי בעל חזות ירושלמי בגיל החמישים ומעלה, נראה תלמיד חכם ירא שמיים לא עושה רושם של קיצוני, בוודאי לא סיקריק שפל, אלים וגס רוח, מסופקני אם טעם טעם כלא אי פעם, נראה עדין נפש עד שהגאון פוסק הדור רבי משה שטרנבוך התחיל בהספדו העומד לצידי יורק על הרצפה, תוחב את אצבעותיו באוזניים, ואומר בשקט לעצמו ''עוכר ישראל, חופר קברים'' וחוזר על זה שוב ושוב.

אוי ההיתממות הקדושה והמעושה.

כשאתה מחנך לקיצוניות חסרת פשרות, לחוסר סובלנות כלפי דעות אחרות.

אז אל תופתע שלא כולם יודעים לעצור בגבול המדויק הנכון לדעתך.

תמיד יהיה מישהו או קבוצה שתיקח את זה צעד אחד רחוק יותר ממה שחשבת.

בפשטות מרן האדמור מסאטמאר-ראדני שליט"א ראה איזה בנים גידלתי והם פשעו בי ומפגינים נגדי וזורקים פאשקווילים נגדי עד שהקיצוניות הזאת הורסת את קהילתי אמרתי די והורייתי לאפריים שטרן לפעול לביצוע המינוי של הגר"מ שטרנבוך שליט"א לגאבד ירושלים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2022 08:37 לינק ישיר 

כן כבר עודכנתי, כי ר"מ שטרנבוך היה הדיין התקיף שאסר לדון האם הצוואה שהוצגה ופורסמה של הרבי הקודם מתו"א, יש בה הוספות מזויפות או לא. דעת הגרפולוגים היתה שיש בה הרבה זיופים, והבי"ד הוציא פסק שאסור לחקור ולדון על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צפיה דרוכה לקראת מינוי הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך שליט"א לרבה של ירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.