בית פורומים בחדרי חרדים

צפיה דרוכה לקראת מינוי הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך שליט"א לרבה של ירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2022 13:58 לינק ישיר 

ברדוואי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

ברדוואי כתב:

היהודי בעל חזות ירושלמי בגיל החמישים ומעלה, נראה תלמיד חכם ירא שמיים לא עושה רושם של קיצוני, בוודאי לא סיקריק שפל, אלים וגס רוח, מסופקני אם טעם טעם כלא אי פעם, נראה עדין נפש עד שהגאון פוסק הדור רבי משה שטרנבוך התחיל בהספדו העומד לצידי יורק על הרצפה, תוחב את אצבעותיו באוזניים, ואומר בשקט לעצמו ''עוכר ישראל, חופר קברים'' וחוזר על זה שוב ושוב.

ההיסטוריה של עם ישראל מלאה במחלוקות בין אדמו''רים רבנים ראשי ישיבות וגדולי הדור, מחלוקות הלכתיות, השקפתיות, אידאולוגיות תמיד היו ויהיו, אבל למה לתעב? למה להחרים? לאן הגענו?!

אוי ההיתממות הקדושה והמעושה.

כשאתה מחנך לקיצוניות חסרת פשרות, לחוסר סובלנות כלפי דעות אחרות.

אז אל תופתע שלא כולם יודעים לעצור בגבול המדויק הנכון לדעתך.

תמיד יהיה מישהו או קבוצה שתיקח את זה צעד אחד רחוק יותר ממה שחשבת.

בפשטות מרן האדמור מסאטמאר-ראדני שליט"א ראה איזה בנים גידלתי והם פשעו בי ומפגינים נגדי וזורקים פאשקווילים נגדי עד שהקיצוניות הזאת הורסת את קהילתי אמרתי די והורייתי לאפריים שטרן לפעול לביצוע המינוי של הגר"מ שטרנבוך שליט"א לגאבד ירושלים

נשלח מהאנדרואיד שלי

למעשה, סאטמר-ראדני כלשונך, להבדיל מסאטמר הופר, הם אלו שנלחמים על כל דבר שבקדושה, ואילו האדמו"ר מסאטמר הופר מנסה לקרר כמה שיותר.
הייתי יותר קורא לו האדמו"ר מסאטומר-בעלזא, לא לחנם הלך הזרזיר אצל עורב......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2022 16:03 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
כן כבר עודכנתי, כי ר"מ שטרנבוך היה הדיין התקיף שאסר לדון האם הצוואה שהוצגה ופורסמה של הרבי הקודם מתו"א, יש בה הוספות מזויפות או לא. דעת הגרפולוגים היתה שיש בה הרבה זיופים, והבי"ד הוציא פסק שאסור לחקור ולדון על כך.

גם אם זה נכון, קשה להאמין שיש קשר. 

האדמו"ר מתוא"י עדין נפש ומורם מעם ורחוק מהחשבונות האלו. הראב"ד היה כבר הרבה פעמים באירועים ונאם בתוא"י וכן האדמו"ר היה אצלו הרבה פעמים

הטענה המצחיקה שנכדי הראב"ד לומדים בבית יעקב, היא מגוחכת, כי נכדי הגאב"ד השערי טוביה גם לומדים בבית יעקב ואפילו בחינוך העצמאי

הם כולם געררעס שהידים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2022 16:38 לינק ישיר 

ואני הייתי קורא לאדמו"ר רז"ל אדמו"ר מסאטמר-אוהל שרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2022 18:24 לינק ישיר 

אם התרתם לעצמכם לדון על אופיו של אדמו"ר

עדינות נפש וכו', היא דבר מעולה ואפילו נדיר. וגם נדרשת לזה יגיעה אישית רבת שנים.

אבל בכגון דא, צריך דעת רחבה והגדלת ראש, וזה מצרך יותר נדיר בקרב המגזר הספציפי.

נכון שאומרים שיותר קשה לשבור מידה אחת מללמוד כל הש"ס, אבל קטנות מוחין שזה משהו גנטי/חינוכי מסופקני כמה ואם בכלל אפשר לבן אנוש להתאמץ בזה. אולי בגיל צעיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2022 09:11 לינק ישיר 

timobl כתב:

ברדוואי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

ברדוואי כתב:

היהודי בעל חזות ירושלמי בגיל החמישים ומעלה, נראה תלמיד חכם ירא שמיים לא עושה רושם של קיצוני, בוודאי לא סיקריק שפל, אלים וגס רוח, מסופקני אם טעם טעם כלא אי פעם, נראה עדין נפש עד שהגאון פוסק הדור רבי משה שטרנבוך התחיל בהספדו העומד לצידי יורק על הרצפה, תוחב את אצבעותיו באוזניים, ואומר בשקט לעצמו ''עוכר ישראל, חופר קברים'' וחוזר על זה שוב ושוב.

ההיסטוריה של עם ישראל מלאה במחלוקות בין אדמו''רים רבנים ראשי ישיבות וגדולי הדור, מחלוקות הלכתיות, השקפתיות, אידאולוגיות תמיד היו ויהיו, אבל למה לתעב? למה להחרים? לאן הגענו?!

אוי ההיתממות הקדושה והמעושה.

כשאתה מחנך לקיצוניות חסרת פשרות, לחוסר סובלנות כלפי דעות אחרות.

אז אל תופתע שלא כולם יודעים לעצור בגבול המדויק הנכון לדעתך.

תמיד יהיה מישהו או קבוצה שתיקח את זה צעד אחד רחוק יותר ממה שחשבת.

בפשטות מרן האדמור מסאטמאר-ראדני שליט"א ראה איזה בנים גידלתי והם פשעו בי ומפגינים נגדי וזורקים פאשקווילים נגדי עד שהקיצוניות הזאת הורסת את קהילתי אמרתי די והורייתי לאפריים שטרן לפעול לביצוע המינוי של הגר"מ שטרנבוך שליט"א לגאבד ירושלים

נשלח מהאנדרואיד שלי

למעשה, סאטמר-ראדני כלשונך, להבדיל מסאטמר הופר, הם אלו שנלחמים על כל דבר שבקדושה, ואילו האדמו"ר מסאטמר הופר מנסה לקרר כמה שיותר.
הייתי יותר קורא לו האדמו"ר מסאטומר-בעלזא, לא לחנם הלך הזרזיר אצל עורב......

שום קנאות ושום אידישקייט אצל סאטמאר-ראדני דבר אחד עניין אותם להראות שאני בעל הבית ואני הכי חזק בירושלים בהעדה החרדית, הכל הכל אינטרסים אישיים לצבור כוח והשפעה בסוף זה התפוצץ לו בפנים שהם הרשעים הסיקריקים פועלים בחירוף נפש נגדו בתוך קהילתו.
עוד לא היה קהילה שניסתה להחריב את העדה החרדית כמו סאטמאר-ראדני

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2022 15:39 לינק ישיר 

תמכור תותים לחברים שלך.
אני במקרה מתמצא בנעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2022 18:47 לינק ישיר 

timobl כתב:

תמכור תותים לחברים שלך.
אני במקרה מתמצא בנעשה.

המציאות ידועה ובהקלדת כמה תותים לא תצליח להכחיש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2022 19:01 לינק ישיר 

אם הבנתי נכון,הויכוח ביניכם הוא כזה:
לפי טימבול, המטרה היא להיות קיצוני וכל פשרה או תובנה שאינה מכריחה קיצוניות, היא קירור.
לפי ברדווי, יש לסאטמר דרך כלשהי שבאופן כללי נחשבת ליותר "פנאטית" ביחס לחלק מהעמדות הפופולריות ביהדות דהשתא. אבל סאטמר בכלל לא קיצונית, אלא שבשקלול העמדות והסיווג שלהן היא ממוקמת בצד קיצוני שלא בהכרח מאפיין אותה. לכן, דווקא האדמור שהוא יותר ת"ח עם ראש על הכתפיים (נניח) ולכאורה מעתיק שמועה טוב יותר, הוא יותר נאמן למקור.

הבנתי נכון?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2022 21:02 לינק ישיר 

צריך לזכור שבהשראת הרבי מסאטמאר זי"ע גורשו הנטורי קרתא מחוץ למחנה, זלמן לייב היה אז ילד והוא לא זוכר היסטוריה, הוא נותן חניה במגרש שלו לכל מיני אלמנטים שליליים שאין להם שום קשר עם סאטמאר, שיברר מאיפה נחת אצלו מאיר ראטה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2022 21:14 לינק ישיר 

מרן החזון איש כותב במכתבו, שעדיף לבחור בדרך הקיצוניות, ועל אף שנמצאים שם אנשים שלא שומעים בקול רבותיהם ואפי' עושים חילול השם, עדיף לשלם את המחיר.

חסידות סאטמר הינה חסידות שנבנתה ע"י ר' יואליש, וכל חסיד סאטמר מרגיש שהוא חסיד של ר' יואליש ומשתדל ללכת בדרכיו.

בסאטמר כיום ישנם 2 אדמורי"ם האחד האדמו"ר מקרית יואל ר' אהרן שהוא שינה הרבה מהדרך של ר' יואליש, והוא לא מסתיר זאת, חסידיו מדישים בכל הצורות שהוא לא פחות מר' יואליש ולכן זכותו לשנות. מלבד זאת הוא מסתכסך עם כל דבר שזז, כמעט אין חסידות באמריקה שהוא לא מתקוטט איתם, במקביל על אף שהוא משנה הרבה דברים, הוא משחק כאילו שהוא קנאי, אך בפועל הוא לא כזה.
השני האדמו"ר ר' זלמן ליב שנשאר נאמן לדרך ר' יואליש ורואה את עצמו כעומד בראש העדה, אך ממשיך להרגיש ולהדגיש שהאדמו"ר של סאטמר הוא ר' יואליש, והוא מקפיד לא לשנות מאומה מדרכו והוראותיו.

כמובן שאלו שלא מעונינים לשנות מהדרך הינם חסידיו של ר' זלמן ליב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2022 23:13 לינק ישיר 

ערבבת הרבה דברים ולא הבנתי מה התשובה לשאלתי.
החזון איש דיבר על קיצוניות בדברים שאתה מאמין בהם, הוא ממש לא חשב שצריכים להיות קיצוניים "סתם בשביל הקטע". אחרת החזונאישניקים היו בודאיסטים קיצוניים.
לגבי טענתך שחסידי הר"א טוענים שהוא גדול כמו ר' יואליש ואילו רז"ל טוען שהוא העתק הדבק של ר' יואליש. הרי גם אתה מבין שאין דבר כזה העתק הדבק, שאם לא כן - הרי כל מי שאתה מכיר כמודל (ר' יואליש, לצורך העניין), הוא בעצם חדשן ולא מקורי - בדיוק כמו שאתה טוען ביחס לר' אהרן. נהפוך הוא, ההגיון אומר שחסידים צריכים להיות חסידים של אדם גדול שעומד בזכות עצמו, ולא של אדם שהוא רק חיקוי, או המשכיות, או למעשה - מיותר.

וכעת בחזרה לשאלה: האם אתה תומך/חסיד של רז"ל בגלל שהוא מקורי או בגלל שהוא קיצוני?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 00:43 לינק ישיר 

המציאות היא בסאטמר שכשאומרים הרבי כולם יודעים שהכונה לר' יואליש, לטענתם הוא השאיר להם הוראות ברורות בכל הנושאים. כמובן שהם מחפשים מנהיג קיים שינווט אותם, אך לא אחד שירגיש את עצמו שהוא באותה רמה של ר' יואליש.
דבר זה קיים אצל רז"ל, ולא אצל ר"א.

לידיעתך, אני כלל לא תומך לא בזה ולא בזה. בסך הכל חידדתי את ההבדלים ביניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 01:23 לינק ישיר 

טימבול, אחרי ככלות הכל, כל אחד יודע שזלמן לייב אין לו שום דעה עצמית, וככל אשר יורו לו יעשה... ועפ"י רוב הוא ילד טוב ושומע בקול המורים ... ואידך זיל וגמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 01:55 לינק ישיר 
בונדמן

timobl כתב:
מרן החזון איש כותב במכתבו, שעדיף לבחור בדרך הקיצוניות, ועל אף שנמצאים שם אנשים שלא שומעים בקול רבותיהם ואפי' עושים חילול השם, עדיף לשלם את המחיר.

חסידות סאטמר הינה חסידות שנבנתה ע"י ר' יואליש, וכל חסיד סאטמר מרגיש שהוא חסיד של ר' יואליש ומשתדל ללכת בדרכיו.

בסאטמר כיום ישנם 2 אדמורי"ם האחד האדמו"ר מקרית יואל ר' אהרן שהוא שינה הרבה מהדרך של ר' יואליש, והוא לא מסתיר זאת, חסידיו מדישים בכל הצורות שהוא לא פחות מר' יואליש ולכן זכותו לשנות. מלבד זאת הוא מסתכסך עם כל דבר שזז, כמעט אין חסידות באמריקה שהוא לא מתקוטט איתם, במקביל על אף שהוא משנה הרבה דברים, הוא משחק כאילו שהוא קנאי, אך בפועל הוא לא כזה.
השני האדמו"ר ר' זלמן ליב שנשאר נאמן לדרך ר' יואליש ורואה את עצמו כעומד בראש העדה, אך ממשיך להרגיש ולהדגיש שהאדמו"ר של סאטמר הוא ר' יואליש, והוא מקפיד לא לשנות מאומה מדרכו והוראותיו.

כמובן שאלו שלא מעונינים לשנות מהדרך הינם חסידיו של ר' זלמן ליב.

ברחבי העולם החסידי נודע הרבי מסאטמאר בכינויו דער סאטמער רוב זכרונו לברכה הכינוי יואליש הוא משנות ילדותו, הכינוי ר' יואליש שגור בפי אלו שרחוקים מעולמה של חסידות בכלל ומסאטמאר בפרט, ממילא אם אתה כותב על "ר' יואליש" אז אתה לא כל כך בקי בהווי החסידי השורשי והפרשנויות שלך מיותרות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 01:55 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

צריך לזכור שבהשראת הרבי מסאטמאר זי"ע גורשו הנטורי קרתא מחוץ למחנה, זלמן לייב היה אז ילד והוא לא זוכר היסטוריה, הוא נותן חניה במגרש שלו לכל מיני אלמנטים שליליים שאין להם שום קשר עם סאטמאר, שיברר מאיפה נחת אצלו מאיר ראטה 

מאה אחוז, הם הסיקריקים הקיצונים השתלטו על בית מרן אדמו"ר מסאטמאר -ראדני עד שהוא תפס את החורבן שהם הקיצונים עשו לו וזה כבר מאוחר בשנים האחרונות האדמור רזל שליט"א מנסה לשנות את המצב וזאת באמצעות בנו יעקב בער שהוא הכי מקורב היום לאביו.
ליתר דיוק יעקב בער החליט להיצמד לאביו שיתרחק מהגורמים השלילים הנקראים סיקריקים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ברדוואי ב- 10/08/2022 01:56:36

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צפיה דרוכה לקראת מינוי הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך שליט"א לרבה של ירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.