בית פורומים בחדרי חרדים

צפיה דרוכה לקראת מינוי הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך שליט"א לרבה של ירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2022 09:13 לינק ישיר 

אם כך, אתה רוצה לומר שהשטויות שרבך ר"א עושה, זה הוא בעצמו ללא כל יועצים.

נו, נו......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 11:52 לינק ישיר 

לא מסתבר שהחזון איש כתב דבר שהוא בעצמו לא עשה, למה הוא לא הלך כל שבוע להפגנה וזרק דברים על השוטרים ? למה הוא סגר את הישיבות כסדר כדי לסגור את כביש גהה לפחות כמו הפלג ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 12:48 לינק ישיר 

timobl כתב:

אם כך, אתה רוצה לומר שהשטויות שרבך ר"א עושה, זה הוא בעצמו ללא כל יועצים.

נו, נו......

אשמח אם תפרט איזה שטויות בשייכות לעדה החרדית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 13:45 לינק ישיר 

2oo9 כתב:
לא מסתבר שהחזון איש כתב דבר שהוא בעצמו לא עשה, למה הוא לא הלך כל שבוע להפגנה וזרק דברים על השוטרים ? למה הוא סגר את הישיבות כסדר כדי לסגור את כביש גהה לפחות כמו הפלג ?

הוא רק הלך לבקר בכלא את ר' עמרם בלוי בשבי לחזקו, שהיה קיצוני יותר מכל הקיצונים של היום.
וכתב במכתב הידוע שאם מדינת ישראל תחליט לגייס בנות, נשלח פלוגות של מתאבדים.

זה מספיק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 16:26 לינק ישיר 

מר עמרם בלוי לא היה יותר קיצוני מהקיצונים היום הוא היה כמו סאטמר זלוני רגיל היום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 16:29 לינק ישיר 

אני לא יודע איזה מכתב של החזון איש אבל אתה באמת חושב שהוא היה משלח מתאבדים ? אני בטוח שלא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2022 21:24 לינק ישיר 

timobl כתב:

2oo9 כתב:

הוא רק הלך לבקר בכלא את ר' עמרם בלוי בשבי לחזקו, שהיה קיצוני יותר מכל הקיצונים של היום.

זה מספיק?

לא מכיר תכנים כתובים בנושא פגישת החזון איש ור' עמרם בלוי, או מכתבו בנושא גיוס בנות. אבל גם לא מובן מה הקשר - הרי החזון איש היה איש צדיק ואוהב תורה והוא כיבד את ר' בלוי ופי אלף מזה הוא כיבד את הרב קוק - אז מה זה אומר לך?? (אגב, יש מתכב של החזו"א לר' אלחנן וסרמן שבו הוא כותב בחריפות נגד הדיבור הלא מכבד כלפי רבני המזרחי, המכתב מופיע גם בקובץ אגרות וגם בקובץ מאמרים).

לגבי גיוס בנות, אולי עמדתו הייתה שבזה יש בעיה (כיום אפשר להבין יותר...), אבל בנושאים אחרים העמדה שלו אחרת, אז בזה יתאבדו ובזה לא. גם המזרוחניקים "נותנים את הנשמה למדינה", לא מבטיחים ולא מאיימים. הם הולכים באלפיהם להסתכן במלחמות כי אלו העמדות שלהם, זה אומר שהם סאטמרים?!?

אני שוב כותב, המכתבים של החזון איש בנושא חינוך לקיצוניות מופיעים בקובץ אגרות. דבריו מנומקים ויפים וצריך ללמוד אותם מתוכם ולא תהעמיס עליו דברים שהוא לא כתב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2022 01:07 לינק ישיר 

קובץ אגרות חזו"א חלק ג' אגרת ס"א

כשם שהפשטות והאמת הם שמות נרדפות, כן הקיצוניות והגדלות שמות נרדפות, הקיצוניות היא ההשתלמות של הנושא, הדוגל בהבינוניות ומואס בקיצוניות, חלקו עם הזיפנים או עם חדלי תבונה.

אם אין קיצוניות אין שלמות, ואם אין שלמות אין התחלה, ההתחלה היא בקושיות ופרכות מתמידות, והתמימות היא התרצן החריף המכונן דבר דבור על אפנו ועל אמתתו.

רגילים אנחנו לשמוע בחוגים ידועים, כמכריזים על עצמם שאין חלקם בין הקיצונים, ומשאירים בכל זה לעצמם זכות ישראלי נאמן באמונה מספקת לתורה וד"ת, ומרשים אנחנו לעצמנו להגיד מנקודת משפט, כמו שאין באוהבי חכמה אהבה למיעוטה ושנאה לרב חכמתה, כן אין באוהבי תורה ומצוה אהבה לאמצעיות ושנאה לקיצוניות.

כל יסודי האמונה, י"ג העיקרים, והמסתעפים, המה תמיד בסתירה נמרצה עם המושכלות הקלות ושטף החיים המפותחות תחת השמש, והכרתם הבהירה, והמתורצת, והמושיטה דוקנות יתירה באמנותם, היא נועם הקיצוניות.

ואלה שמעידים על עצמם שלא טעמו מתק קיצוניות, מעידים יחד עם זה שהם חדלי אמונה בעיקרי הדת לפי כח עיוני ורגש נפשי, רק בחבלי יחוס-מה הם מתיחסים אליה, והקיצונים, לעמק נפשם, בכל רצון היותר כביר לחמלה על חדלי הקצה, לא ירחשו כבוד ויקר לאלה מתנגדיהם, והתהום המפסיק ביניהם, כאשר נפגש במעשים ממשיים המחוללות בהכרח טבען מריבות וקטטות, יוסיף את הקרע לאין מרפא.

הבינוניות שיש לה זכות הקיום, היא מדת הבינונים האוהבים את הקיצונות ושואפים אליה בכל משאת נפשם, ומחנכים את צאצאיהם לפסגת הקיצונות, אבל מה עלובה הבינונית הסואנת בוז לקיצונות.

חובת חינוכנו לקיצונות! הזיון של החינוך הוא, לטעת בוז וגיעול נפש להמתעוללים בקיצונות.

אמנם, לרוח הרותח בלב הנוער, לא יבצר להוציא משפט מרותח על האישים הפרטיים של המתעוללים, ובמדת ההפרזה, אך התפתחות הנוער לאהבת תורה באמת, הדרושה להתפעלות נפשי ונעימות שמימי, לא יתן לתת מעצורים על דרך החיים המוליכים ליושבים בעטרות ונהנים מזיו.

אלה המכוננים בתי חינוך ממוצעים, לא הצליחו, בשביל הזיוף שיש באמצעיות, ולב משכיל הולך ומזניח את הזיוף, החינוך שלהם, נותן את הצדק להחניך לפנות עורף להחוקים המושלכים עליו שלא לרצונו, ולהאמונות המעיקות לבו, 
נגד זרם החיים, ואת סוד הקיצונות גזלו ממנו, בהתעולל בה גם הוריו ומוריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2022 06:05 לינק ישיר 

החזו"א הזה קשה להבינו. אם החיפוש הוא אחרי הקיצויוניות הרי נטורי קרתא לוקחים בהליכה, אז צריכים כולנות להצטרף לנטורי קרתא?
אלא מאי, או שיטען החזו"א שהם לא קיצוניים כי הם טועים והם קיצונים בטעותם, אבל אז נשמט הטענה שחיפוש אחרי הקיצוניות הוא משובח שהרי רק קיצוניות של אמת אבל של המזרחי של שקר, ואם כן זה כבר חיפוש אחר האמת ולא אחר הקיצוניות.
אוו שכוונת החז"א שהבסיס היא השאיפה לקיצוניות, וכל מי שיש בידו השאיפה הזו משובח, כמובן בתנאי שימלא את השאיפה בקנאות על דעת הרב ולא קיצוניות גרידא שיכולה אפילו להזיק.

כמובן שיוקשה הרי גם לנטורי קרתא יש רבנים והם מאמינים שדעתם היא דעם הויואל משה או הרב עפשטיין, הרב יונגרייז ואפילו למעלה בקודש וכו וכו.

כך שאני לא מבין למה צריך כלל לשאוף לקיצוניות אם שאיפה לאמת אמורה להביא לאותו מצב בכל מקרה.

ואני חושב שנסתר מדעת הראשונים ששביל האמצע הוא שביל הזהב, שחינכו אותנו לא לחפש קיצוניות אלא ללכת בתום לב על פי ההלכה, וגם להיזהר מה זה עושה לבני הבית, אז כבר בין כה צריך לבטל את העיקרון כי יש מקומות שקיצוניות היא אסורה גם בכסות התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2022 08:42 לינק ישיר 
מתוך דברות קודש הגאון הגדול רבי יקותיאל סאמעט שליט"א דומ"ץ בבית המדרש תולדות אהרון בירושלים

מענטשן מיינען אז היינט וואס זיי זענען אין מלחמה קעגן דעם ראב"ד זאל זיין געזונט איז
עס וועגן קברים ,פוסטע מעשיות ,דאס איז נאר א שפעטערדיגע זאך ,איך געדענק נאך
דעם טאג וואס ער איז געווארן א דיין אין בי"ד זענען זיי שוין ארויס מיט א מלחמה קעגן
אים ,און זיי האבן אים אנגעהויבן צו רודפ'ן. די אתרא קדישא האבן אים אייביג מכבד
געווען און גערופן צו זאגן דרשות ,די אתרא קדישא האבן גערופן אויך אזעלכע וואס זיי
אליינ'ס האבן נישט געוואוסט פארוואס מ'רופט זיי ,און ס'איז געווען צוזאמען מיט די עדה
החרדית, אבער אז אתרא קדישא האט זיי גע'כשר'ט זענען זיי געווארן כשר ,דעמאלט'ס
איז געווען ר 'שלמה זלמן אויערבאך מיט הרב אלישיב ,מ'האט זיי גע'כשר'ט און געזעצט
אויבן אן ,זיי האבן נישט גערעדט קיין דרשות אבער אלס די כבוד פון די מחאה זענען זיי
געווארן כשר, נאר רבנים פון די עדה החרדית איז ביי זיי געווען פסול.
אבער זיי זענען געווען א מתי מעט ,שפעטער ווען ס'האט זיך אנגעפאנגען די פרשה פון די
קברים ]אין בית שמש[ האבן זיי זיך צוגעטשעפעט צו די אתרא קדישא, און אין זייער זכות
איז טאקע אתרא קדישא אינגאנצן חרוב געווארן .ס'איז שוין היינט נישט דא קיינער וואס
וויל ארויסגיין פאר א מחאה ווען אתרא קדישא שטעלט ארויס א צעטל ,זיי קענען נישט
צוזאמנעמען קיין הונדערט מענטשן ביי א מחאה ,אפי 'מיט צוואנציג צעטלעך ,אויב ווילן
זיי האבן א געלונגענע מחאה איז נאר ווען ס'געלונגט זיי אפצונערן דעם עולם ס'זאל
אויסזעהן אז ס'קומט פון בי"ד ,אן דעם האבן זיי גארנישט ,זיי האבן חרוב געמאכט די
גאנצע אתרא קדישא, ס'איז א געוואלדיגער שאד ,ווייל אתרא קדישא איז געווען זייער א
וויכטיגע זאך ,אבער זיי האבן עס חרוב געמאכט ,און דער ראש פון אתרא קדישא איז
אליינ'ס שולדיג ווייל ער האט זיך צוגעטשעפעט צו די חברה ,אזוי איז די פאקט.
יעצט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2022 09:59 לינק ישיר 

timobl כתב:

מכתב ידוע?.? איפה המכתב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2022 10:03 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
החזו"א הזה קשה להבינו. אם החיפוש הוא אחרי הקיצויוניות הרי נטורי קרתא לוקחים בהליכה, אז צריכים כולנות להצטרף לנטורי קרתא?
אלא מאי, או שיטען החזו"א שהם לא קיצוניים כי הם טועים והם קיצונים בטעותם, אבל אז נשמט הטענה שחיפוש אחרי הקיצוניות הוא משובח שהרי רק קיצוניות של אמת אבל של המזרחי של שקר, ואם כן זה כבר חיפוש אחר האמת ולא אחר הקיצוניות.
אוו שכוונת החז"א שהבסיס היא השאיפה לקיצוניות, וכל מי שיש בידו השאיפה הזו משובח, כמובן בתנאי שימלא את השאיפה בקנאות על דעת הרב ולא קיצוניות גרידא שיכולה אפילו להזיק.

כמובן שיוקשה הרי גם לנטורי קרתא יש רבנים והם מאמינים שדעתם היא דעם הויואל משה או הרב עפשטיין, הרב יונגרייז ואפילו למעלה בקודש וכו וכו.

כך שאני לא מבין למה צריך כלל לשאוף לקיצוניות אם שאיפה לאמת אמורה להביא לאותו מצב בכל מקרה.

ואני חושב שנסתר מדעת הראשונים ששביל האמצע הוא שביל הזהב, שחינכו אותנו לא לחפש קיצוניות אלא ללכת בתום לב על פי ההלכה, וגם להיזהר מה זה עושה לבני הבית, אז כבר בין כה צריך לבטל את העיקרון כי יש מקומות שקיצוניות היא אסורה גם בכסות התורה.

זה הכל בנקודת הנחה שהוא מכוין בדבריו לציונים ולמדינה וכו', לא עולה על דעתכם שהוא מכוין לקיצוניות ואדיקות בשמירת התורה והמצוות שלזה הוא הטיף כל הזמן ולא היה מוכן לשמוע שקשה לא לטלטל בשבת אפילו לנשים ושביעית בשמירה גם בפירת נכרים ובעיקר לשבת וללמוד כל היום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2022 10:55 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

ידידי, כתבת יפה ונכון, קיצוניות אין פירושה סיגול עמדות מסוימות. כפי שעתבתי לעיל - אם המטרה היא קיצוניות, אולי נהיה נוצרים קיצוניים!?

לגבי דברי החזוא עצמם, אני מבין אותם כך: לאחר שסיגלת עמדה ויש לך דעה ברורה ומוצקה (יהיה מי שיקרא לזה: בחרת רב הממוקם במקום ׳ במפה ההלכתית-דתית-השקפתית), אז תהיה קיצוני באותה עמדה. לדוגמה, אם החלטת שצריך להתפלל עם כובע וחליפה כי זה רצון ה', אז תשאף שאתה ותלמידיך תמיד יתפללו עם כובע וחליפה. אם אתה חושב שהמדינה הציונית היא אם כל חטאת, אל תשתף שום פעולה עם שום דבר שלה (ואל תיתן את המספר תעודת זהות של הבן שלך למוסד של המחבלים, ואל תיקח ביטוח לאומי ותגיד שאתה כפוף ובוכה), ואם דווקא נראה לך שמדינת ישראל היא ייסוד כיסא ה' בעולם, תפעל בכל דרך כדי שהבן שלך ישרת בצבא ותעשה הכל כדי שכל המניעות הדתיות וכדו' תתבטלנה. וכו וכו.

הרעיונות שנגדם, לפי הבנתי, מדבר החזון איש, הם אלה שמתמודדים בין הרצוי למצוי בדרך של ויתור (עושה מה שלא נכון לדעתו, אבל הוא כפוף ובוכה) או בדרך של פשרה (בזמנו היה מי שכתב: צודקים החרדים שלא הולכים לצבא, כי הנה הצבא עושה הכל כדי לא לקדם קצינים דתיים). כך שאם נגדיר זאת יותר עמוק, החזוא טוען שהעולם הוא אוטופי במהותו ולא יתכן אילוץ לעשות מעשה לא נכון. אם אין לך דרך לעשות מה שאתה מאמין (לדוגמה, לדעת נתי גרוסמן, לצאת לעבוד זה ממש עברה ומי שיוצא לעבוד צריך להיות כפוף ובוכה), אז כנראה שהמצפן שלך מקולקל ומה שאתה חושב שרע הוא לא רע אלא משהו אחר.

כלומר, הקיצוניות מאוד חשובה לדעת החזוא, אבל היא באה אחרי גיבוש עמדה ומיקום דתי-סוציולוגי (אם אני חושב שצריך להיות פשרן, אז אהיה קיצוני בחתירה לפשרנות). כך אני הבנתי אותו ובזה תסורנה כל הקושיות והתיאוריות דלעיל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2022 11:32 לינק ישיר 

איתמר בן גביר גם נקרא קיצוני אפשר החזון איש רוצה שיבחרו לבן גביר ? זה ברור שהמכתב עוסק בענין מידות ותורה ותפילה וכדומה ששם צריך לשאוף להיות קיצוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2022 02:51 לינק ישיר 

הערב התקיים ישיבה בעדה החרדית הדיון עסק במינויים הצפויים בבית הדין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > צפיה דרוכה לקראת מינוי הגאון הגדול רבי משה שטרנבוך שליט"א לרבה של ירושלים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.