בית פורומים בחדרי חרדים

"האמנו שהרב הוא אליהו הנביא"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2022 16:11 לינק ישיר 
"האמנו שהרב הוא אליהו הנביא"

כת חדשה נחשפה: האמנו שהוא אליהו הנביא
בתוכנית התחקירים של תאגיד השידור הציבורי מובאות עדויות קשות ומטרידות על ישיבה שהוביל הרב פנחס (פיני) אוחנה ועל ניצול נפשי, מיני וכלכלי לכאורה של תלמידיו ותלמידותיו | התלמידים נדרשו לעסות את רגליו בזמן השיעורים
שמחה ברנס, חדשות כיפה 03/08/22 11:07 ו באב התשפב
www.kipa.co.il/תרבות/טלוויזיה/1139450-0/

כבר קרוב לשני עשורים שהרב פינו אוחנה מוביל את ישיבת "אליהו הנביא" ביפו, סביבה הוא בנה קהילה בת עשרות מאמינים. בפרק נוסף בתוכנית "זמן אמת" שישודר הערב (ד') בכאן 11, מובאות עדויות קשות לכת שהוא בנה סביבו. על פי העדויות שייחשפו בתחקיר של מלי קמפנר ואסף ליברמן, ושרבות מהן הועברו בחודשים האחרונים גם למשטרה, אוחנה בנה סביבו סוג של כת, לכאורה, שבמסגרתה נדרשו התלמידים להפריש מעשרות וסכומי כסף גדולים עבור הקהילה וכן להתרים כספים בהיקפים גדולים – אולם חלק מהכספים שימשו את אוחנה, על פי החשד, לצרכיו האישיים.

בהמשך, דרש אוחנה מתלמידיו תשלומים של אלפי ועשרות אלפי שקלים עבור "פידיונות נפש" או "קנסות", ובמקרים אחרים לקח מחלק מהם, וכן מבני משפחה של חלק מתלמידיו, הלוואות של מאות אלפי שקלים שמעולם לא הוחזרו. 

במקביל, טוענים רבים מתלמידיו של הרב אוחנה כי הפכו בהדרגה למשרתיו האישיים כשהם מסיעים אותו ואת בני משפחתו, מוציאים לטיולים את כלבתו, עושים עבורו קניות, מנקים את ביתו הפרטי, עובדים תמורת סכומים זעומים בעסקים פרטיים הרשומים על שמו ואפילו נדרשים לעסות את רגליו בזמן השיעורים.

העדויות החמורות ביותר נוגעות למערכות יחסים מיניות שקיים לכאורה אוחנה עם תלמידות שלו, שכללו פגיעות מתמשכות. אחת מהפגיעות שביצע לכאורה הייתה כלפי אישה נשואה, תוך שהוא מסביר לה כי הדבר מאושר מבחינה הלכתית ואף מציג לה כביכול מכתב מצד "הרב שלו" לפיו בזמן שהיא בנידה ואסורה לבעלה – היא מורשית לקיים יחסי מין עם אוחנה. 

"אם את רוצה להתחתן תהיי חייבת להמשיך להיות איתי"
עדות נוספת מתארת מערכת יחסים מינית ממושכת עם תלמידה רווקה שאוחנה הקפיד להרחיק ממנה את כל המחזרים ואף לנבא כי אם תיענה לחיזוריו של אחד מהם "הוא ימות". גם במקרה הזה הקפיד אוחנה להציג את הצורך לקיים יחסי מין עמו, כצורך רוחני והלכתי של התלמידה: "הוא הסביר שאני שייכת לו מבחינה רוחנית בתור אישה ועלינו לעשות תיקון יחד. כשאמרתי לו שאני רוצה להתחתן הוא ענה לי: 'אם את רוצה להתחתן תהיי חייבת להמשיך איתי בקשר כמו עכשיו'". 

על פי העדויות, המעשים הללו נמשכו במשך מעל ל-15 שנה. בחודשים האחרונים, כשהחלה התמונה המלאה להיחשף בפני התלמידים, החליטו רבים מהם להתאגד והגישו תלונות למשטרה. במקביל, פנו לבית הדין הרבני של הרב שמואל אליהו והרב ראובן נקאר המסייע לנפגעי עבירות מין בקהילה החרדית וכן למרכז לנפגעי כתות בראשות רחל ליכטנשטיין.

פנחס אוחנה מסר בתגובה: "הכל מוכחש. אני חף מפשע מעולם לא עשיתי דבר ולא חצי דבר שהוא אינו חוקי. הדברים אין להם אחיזה במציאות והם חלק ממסע הרדיפה האישי כנגדי וכנגד משפחתי ועל מנת לפגוע בשמנו הטוב על לא עוול בכפנו. הדברים יתבררו בחקירת המשטרה ובבית המשפט".

זמן אמת | כאן 11 |  אחרי החדשות 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 00:17 לינק ישיר 

זמן אמת עונה 6 | פרק 10 - נביא השקר
 פנחס אוחנה מלמד קבלה כבר עשרות שנים בישיבת "אליהו הנביא" ביפו. השם אינו מקרי. אוחנה מספר שהוא גלגול של אליהו הנביא והוא שכנע בכך את תלמידיו בעזרת ניסים ונפלאות שהציג בפניהם (הזיז חפצים עם העיניים, גילה להם את המחשבות, את החלומות ועוד). עם תלמידיו נמנים עורכי דין, אנשי עסקים, פסיכולוגים, הייטקיסטים ובהם לא מעט חוזרים בתשובה שלעיתים משבר בחיים הוביל אותם לחפש משמעות והם מצאו אותה אצל אדם שידע לנצל כל חולשה - לטובתו. הם פיתחו בו תלות גדולה. עד כדי כך, שהדבר הכי נורא שיכול היה לקרות להם בחיים הוא שיפסיק לדבר איתם, יפסיק להשיא להם עצות. הניצול התחיל בכסף: הם העבירו לו תשלום קבוע, חלק משכרם, ושילמו גם עבור פדיונות נפש, תיקונים וברכות. עכשיו הם חושפים לראשונה מה קרה שם

www.youtube.com/watch?v=8d0Kk5EmT20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 14:09 לינק ישיר 

לכל מאמיני הנסים, המופתים, והפלאות.
צפו בסרטון ותראו אנשים מעידים שהם ראו *בעיניים שלהם* איך "הרב" הזה עושה מופתים.
איך הוא יודע על אנשים דברים סודיים דברים שלא היה לו דרך לדעת אותם.
איך הוא קורא מחשבות.
איך הוא מרפא חולים.
אמר לחולת סרטן שתאכל תמר וכך תירפא, והיא אכן נרפאה זמן קצר לאח"מ.
הניח את ידיו על ילד חולה צהבת במצב קשה, והוא נרפא באותו יום.
מזיז חפצים עם העיניים שלו. ועוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 14:38 לינק ישיר 

הסרטון מסתיים עם מילים מטלטלות של אישה שהייתה בכת:

היום אני שואלת את עצמי: 

איפה לעזאזל הייתי? איפה? 
אני בחורה חכמה. איפה הייתי?

אני פה כדי לגרום למי שיראה את זה לשאול את עצמו:

האם אני אדון לעצמי ? 
האם יש לי בחירה ? 
האם אני מפעיל שיקול דעת ? 
האם מישהו מחליט בשבילי ?