בית פורומים בחדרי חרדים

רבני תימן במחאה נמרצת נגד דברי הר' אברהם יוסף ”קבוצות של תימנים חסרי דעת”

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2022 15:23 לינק ישיר 
רבני תימן במחאה נמרצת נגד דברי הר' אברהם יוסף ”קבוצות של תימנים חסרי דעת”

מכתב חסר תקדים בחריפותו, עליו חתומים גדולי רבני עדת תימן, פורסם היום (חמישי)  כנגד הגאון רבי אברהם יוסף,  אחרי שכינה את התימנים כ''חסרי דעת'' – וזאת רק משום שהם ממשיכים לדבוק במנהגי אבותיהם המיוסדים על הראשונים, הגאונים והרמב''ם.

בתוכניתו ברדיו קול חי, התבטא הגר''י יוסף במילים חריפות, כאשר הסביר וביאר את המקור למנהג שלא לאכול בשר ועוף בתשעת הימים: ''אין מי שיפרוץ גדר, אין מי שיזוז מהמנהג, ויאמר אנחנו לא נהגנו''.

על מנהגם של יהודי תימן לאכול בשר בתשעת הימים התבטא: ''לצערי יש בארץ קבוצות של תימנים חסרי דעת''.

הרב אברהם יוסף הדגיש כי הוא מכנה חלק מהתימנים 'חסרי דעת', כי ''הם לא מוכנים לקבל את דעת הכלל, הם מוכנים לעשות הכל לשמר את מנהגי אבותיהם. ובאמת אם היה בדעתם לחזור לתימן – בבקשה שיאכלו בשר. אני לא מכיר תימני אחד שרוצה לחזור לתימן. הם באו לארץ במטרה להישאר בארץ. אם כך איזה סיבה יש להקל ראש בעניין אבלות על תשעה באב. וכי תשעה באב שייך לכל העדות חוץ מהתימנים? מה הם לא בכלל ישראל? חלילה. לכן צריך ללמד אותם מוסר השכל להיות חלק מעם ישראל, להיות מהמתאבלים על ירושלים ולא לאכול בשר בתשעת הימים כמו כלל ישראל''.

דבריו עוררו, כצפוי,  סערה בקהילות תימן אשר ממילא אינם מרוצים מיחסם של הספרדים כלפיהם – ומחאת רבני העדה התימנית לא אחרה מלהגיע.

במכתב מחאה חריף, עליו חתומים 18 מגדולי רבני העדה, הם מוחים על הזלזול והפגיעה: ''ארץ רעשה אף שמים נטפו מפני דברי בלע שנשמעו בפני רבים, של ביזוי עדה קדושה שלימה מישראל, עדת תימן המעטירה, מפי אחד מבני יוסף הלא הוא אברהם לא אוהבי, המתנשא לאמר אני אמלוך, אני אחנך, בכנותו את הנוהגים לפי מסורת תימן ודין התלמוד והגאונים וכו' 'כחסרי דעת'.

''ולא נוכל לראות כבלע את הקודש לבזות עדה קדושה, מי נתן למשיסה גדולי קדמונינו, אשר על פיהם יחנו ועל פיהם יסעו כלל עדתינו עדת קודש תימן המפוארה במהלך הדורות, ולמרות שמהנכון היה שלא להגיב מבחינת אל תען וכו', מ''מ אם לא נמחה מחאה נמרצת יאמרו מדשתקי ניחא להו לרבנן ופן נלכד ח''ו לא עת לחשות.

''אנו קוראים לו לחזור ולהתנצל בפומבי על דבריו המתנשאים שיצאו מפיו בבלי דעת, דעת קנית מה חסרת. ובפרט בימים אלו ימי בין המצרים, בשעה שאנו אבלים על חרבן הבית שנחרב בעוון שנאת חנם!

''וכתבנו כל זאת מתוך דמע ומכאוב, על דרכו של הרב אברהם יוסף המביאה לידי קנאות ומחלוקת, ותקותינו שהדברים אשר כתבנו יחוללו שינוי לטובה, ואם החכמים יבינו זאת והיה זה שכרנו''.

אחד מגדולי הרבנים הוסיף: ''כבר 130 שנים שהספרדים מנסים לכפות את עצמם עלינו ולהכתיב לנו, מתי הם יבינו שאנחנו לא ספרדים, אנחנו תימנים!''.
https://ch10.co.il/news/758647

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 15:40 לינק ישיר 

לכאו' זו סוגיה של חומרי המקום שבא לשם, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 15:59 לינק ישיר 

לכאורה זו סוגיא האם בארץ ישראל כולם (כולל האשכנזים) חייבים לנהוג כדעת הבית יוסף או שבהיותה ארץ של קיבוץ גלויות כל עדה יכולה לשמור על מנהגיה הוותיקים.    

הרב עובדיה יוסף חשב שכולם חייבים לנהוג כדעת הבית יוסף, הוא ידע שהוא לא יכול לכפות זאת על האשכנזים ולכן לא ניסה, הוא במידה רבה הצליח לאחד את מנהגי הספרדים (למרות מחאות בעיקר מצד רבנים מרוקאים), פחות הצליח לו עם התימנים (בעיקר הבלדים) שמנהגיהם שונים ומיוחדים הבן ממשיך לנסות.

לגבי חומרי מקום וכו', האם ארץ ישראל היא 'מקום' אחד? האם סורא ונהרדעא הם מקום אחד? האם ליטאים/חסידים שמגיעים לעיירת פיתוח מאמצים את מנהגי עדות המזרח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 16:58 לינק ישיר 

עצוב לשמוע על המריבות האלה בתשעת הימים, ובעיקר לראות כיצד רבני תימן מפולגים ביניהם בנושא כל כך בסיסי (לא יודע אם צריך לכתוב מכתב כל כך חריף, אבל להתעלם?!).
רק כמה הערות קטנות:
1. האיסטר לאכול בשר רק בסעודה מפסקת מקורו במשנה, כל השאר לא נתקן על ידי חזל. לזלזל בקהילה שכבר אלפי שנים נשארה עם המשנה זה מראה בעיקר על המזלזל.
2. קהילת תימן הגיעה לארץ בדיוק כמו קהילות אחרות. לא נראה לי שהרב יוסף רוצה לחזור לעיראק. לכל קהילה יש רמת "קבלת הוראות מרן" מאוד מיוחדת, ובניגוד לעיראקים שיחסית הבן איש חי מתבטא בחריפות על החולקים על מרן (וגם הוא חלק המון על מרן...), אצל התימנים היא הרבה פחות תקיפה. כל מי שמכיר את הסוגיא יודע שיש בזה דואליות בוטה בדברי מהרי"ץ והרב רצאבי כתב על זה כמה קונטרסים.
3. המחלוקת ביחס לתימנים והדרישות מהם להסתפרד, היא אכן בת 130 שנה. כל פעם היא לובשת צורה חדשה, אבל החומר אותו חומר, וברור מלכתחילה שלא תהיה לזה הכרעה. האמת היה לי קשה לקרוא את נוסח המכתב, אבל עוד יותר היו חסרים לי שמות של רבנים חשובים רבים שהיו חרדים על מנהגי תימן (הרב מחפוד, ה"ש בעדני, בני קורח נעדרו מהמחלוקת, משפ' הלוי, הרב רצאבי ועוד..), מדוע נדמו גלגלי מרכבותיהם? אלו הבחירות שמשתקות אותם?!
4. מה למען השם גורם לרב מוכר וחשוב, שכבר למד מתישהו איך גורמים לחילול ה', לדבר ככה ברדיו? איפה הוא היה בשבוע של "חכמים היזהרו בדבריכם"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 17:47 לינק ישיר 

רק אני שמתי לב שיש רב תימני ששם משפחתו הוא שפירא ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 18:11 לינק ישיר 

אכן, זה אירמות (סוג של עברות) של השם מליחי.
אגב הוא תלמיד חכם גדול וצנוע

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 18:47 לינק ישיר 

התימנים ימשיכו להיות תימנים על כל המשתמע מכך, והרב יוסף, נשאר אותו אחד-שלא מבין שרק "חסר דעת" מכניס את עצמו לסיטואציה כזאת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 19:29 לינק ישיר 

לה''ו. יש מבחן אחד!!! שבו תראו האם הסתפרדתם או שתעמדו על עקרונותיכם.
האם תצביעו שס, או כל מפלגה אחרת.
בחרתם שס, אז תחסכו לכולנו את הבכיינות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 23:31 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

לה''ו. יש מבחן אחד!!! שבו תראו האם הסתפרדתם או שתעמדו על עקרונותיכם.
האם תצביעו שס, או כל מפלגה אחרת.
בחרתם שס, אז תחסכו לכולנו את הבכיינות.

רובם מכהנים מטעם הממשךה והם לא מביעים עמדות פוליטיות. חלקם ממש לא שסניקים (לפחות שניים מהם הם ממשיכי דרכו של הרב קאפח, שלפי הראש"ל חסידיו לא מצטרפים למנין)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 01:03 לינק ישיר 

חסידיו של הרב קאפח?!
הרי הרב עובדיה יוסף ישב אתו באותו הרכב בבית הדין,
אז איך פסל את חסידיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 10:17 לינק ישיר 

הרב קאפח היה תלמיד חכם גדול וגם איש עניו וטוב לב, בנוסף הוא משויך לכת הדרדעים שהיו רבנים שטענו שהעומד בראשה הוא כופר בעיקרי היהדות. אני באופן אישי שמעתי קיבלתי הוראה מהראשל הנוכחי לא לצרף דרדעים למנין. אני מניח שהרב עובדיה לא שלט על ההרכבים בבית הדין, אבל במה שכן הייתה שליטה חרדית, לדוגמה בהוצאת רמבם פרנקל, הרב קאפח לא קיים על כל המשתמע מכך.
האם הרב קאפח היה דרדעי? האם תלמידיו דרדעים? מה זה בדיוק דרדעים ומה דעתם בכל נושא? מה המשמעות של דרדעים בימינו? - תצטרך 70 שנה כדי ללמוד את הנושא. מה עט שסקרתי ובדקתי אומר לך כך: העמדות הדרדעיות הרבה פחות מפחידות וקיצוניות ממה שהן נשמעות; המלחמות שלה הדרדעים היו מול אנשים קיצוניים מאוד לצד השני; הרב קאפח מאזכר את הזוהר כעמדה לגיטימית; חד משמעית - לרב קאפח היו תפיסות דרדעיות.
ולעניינינו, הרב קאפח ותלמידיו היו תמיד בשוליים ומטבע הדברים הם לא היו אף פעם חלק מהמגזר החרדי. הם לא חלק משס משום צורה. הרב ערוסי בעצמו התמודד על משרת הראשל מול הבן של הרב עובדיה.

אגב, שמתי לב עכשיו שעל המכתב חתום גם ר' איתמר מחפוד מאשדוד, שחיבר חכאורה ספר שלם נגד הרב עובדיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 15:20 לינק ישיר 
קלעפער

דברי הרה"ג עובדיה יוסף שליט"א לזכרו של מו"ר הרה"ג יוסף קאפח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 15:53 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הרב קאפח היה תלמיד חכם גדול וגם איש עניו וטוב לב, בנוסף הוא משויך לכת הדרדעים שהיו רבנים שטענו שהעומד בראשה הוא כופר בעיקרי היהדות. אני באופן אישי שמעתי קיבלתי הוראה מהראשל הנוכחי לא לצרף דרדעים למנין. אני מניח שהרב עובדיה לא שלט על ההרכבים בבית הדין, אבל במה שכן הייתה שליטה חרדית, לדוגמה בהוצאת רמבם פרנקל, הרב קאפח לא קיים על כל המשתמע מכך

הגר"ע יוסף לא ישב בבית הדין עם הגר"י קאפח לפני שבדק את שאלת השתייכותו לדרדעים ושלל אותה. ממש מגוחך שמשייכים את הגר"י קאפח באופן אוטומטי לדרדעים, רק בגלל העובדה שסבו הוא אבי כת הדרדעים, כאשר כל ימי חייו של הגר"י קאפח מעולם לא אמר מילה וחצי מילה בנדון. ואדרבה, הוא מצטט את הזוהר במקומות רבים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 16:47 לינק ישיר 

Safra כתב:

הגר"ע יוסף לא ישב בבית הדין עם הגר"י קאפח לפני שבדק את שאלת השתייכותו לדרדעים ושלל אותה. ממש מגוחך שמשייכים את הגר"י קאפח באופן אוטומטי לדרדעים, רק בגלל העובדה שסבו הוא אבי כת הדרדעים, כאשר כל ימי חייו של הגר"י קאפח מעולם לא אמר מילה וחצי מילה בנדון. ואדרבה, הוא מצטט את הזוהר במקומות רבים. 

אשמח שתשים לב לזהירות שלי בהודעותיי, כי אני לא יודע דברים מפורשים (שמועות יש הרבה, אני מדבר על מקורות מבוססים).
כתבתי שהרב קאפח מאזכר את הזהר אבל הכתיבה שלו משדרת שהוא לא מאמין בזהר באופן מוחלט (יש הנוהגים... אומרים שזה בגלל הזהר), ובמקומות שהוא נדרש לשאלות דרדעיות הוא כותב כמו דרדעי. ראיתי פעם הסכמה שלו לספר שיצא לע"נ אדם כלשהו, והוא כותב שם שזה יפה שהם עושים דברים לזכרו ובטח יש לו נחת רוח מזה וכדו', נזהר בכל צורה מלומר "עילוי נשמה" או כל מה שנגזר מזה. כעת אינני פנוי להמציא לך מקורות, אבל יהיה לך קל למצוא את זה.
כתבתי שהראשל הנןכחי אומר שהדרדעים כופרים ואי ם מצטרפים למנין. זו עובדה, הוא אמר לי את זה באופן אישי. האם אבא שלו חשב ממש ככה? אינני יודע, אבל מעריך שלא הביע דברים הפוכים.
זה מה שכתבתי וזה מה שאני יודע. אם אתה רוצה להביא מידע מוסמך ומבורר, תבורך.

ושוב, לגופו של עניין. הרב ערוסי והרב נגר, שהם תלמידים מובהקים של הרב קאפח, אינם קשורים לשס בשום צורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 16:56 לינק ישיר 

זה טבעי לגמרי שהגר"י קאפח יכבד את סבו הגדול (שהיה אחד מגדולי תימן) ולא יכתוב דבר נגדו, בפרט שהוא לא רק סבו אלא גם רבו, ולימד אותו תורה, וגידל אותו כשהתייתם מאביו בגיל 5.

אבל אינך יכול לתייג את הגר"י קאפח כדרדעי על סמך מה שנדמה לך שהוא חושב בלבו, כאשר במשך כל ימי חייו לא כתב דבר בכיוון זה. 

ובפרט שהמציאות בארץ היא שונה לגמרי מהמציאות בתימן, שם נלחם סבו את מלחמתו נגד אמונות טפלות בתימן, שדים לחשים וקמיעות שהגיעו מהגויים, ולא הבדיל בין קודש לחול. גם המחלוקת בין התימנים עצמם שככה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2022 17:06 לינק ישיר 

יקירי.
את כל מה שאתה כותב בהודעתך האחרונה, כתבתי בהודעתי שלפני הקודמת. ציטטת חצי ממנה ומסתבר שלא הבחנת שזה מה שכתוב בחצי השני

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רבני תימן במחאה נמרצת נגד דברי הר' אברהם יוסף ”קבוצות של תימנים חסרי דעת”
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext