|
|
| נשלח ב-8/8/2022 01:00 |
|
| |
אם הג'האד (הקטן) יש עוצמת אש שכזו, אז מה יש לחמאס.
אם לג'האד שהוא סה"כ ארגון קטן , הייתה יכולת לירות בזמן קצר מאות טילים ולטווחים שונים. אז מה הם היכולות של החמאס (הארגון הגדול) ?. הרי חייבת להיות מגבלה כמה טילים כיפת ברזל יכולה ליירט בו זמנית. וגם יש לקחת בחשבון את היכולות של החיזבלאה שהם הרבה מעבר ליכולות של החמאס. במלחמת ששת הימים המנהיגות הבינה שחייבים להקדים ולתת מכת מנע. ב"ה היו ניסים גלויים והייתה הצלחה גדולה. במלחמת יוה"כ, גם אחרי שהייה ברור ש'הקונספציה' שגויה, גם אחרי שהצמרת ידעה בברור שהמצרים והסורים יתקפו, בכ"ז גולדה חששה מלתת מכת מנע. המחיר הייה נורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2022 02:36 |
|
| |
שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותינו.. והקב"ה מצילנו מידם.. יש לו עדיין איזה מילה בנושא.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2022 10:57 |
|
| |
בעזרת השם, בעוד שנה שנתיים, יהיו מכונות יירוט טילים על בסיס לייזר,
ואז היירוט יהיה זול, מהיר יותר, מסוכן פחות,
ויהפוך את הרקטות של החמאס למשהו שיהיה יעיל רק בתנאים שבהם לייזר לא יכול לפעול כמו גשם חזק.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2022 10:36 |
|
| |
היום חמאס, מחר ג'יהאד. תלוי מי ישלם יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2022 18:40 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
בעזרת השם, בעוד שנה שנתיים, יהיו מכונות יירוט טילים על בסיס לייזר,
ואז היירוט יהיה זול, מהיר יותר, מסוכן פחות,
ויהפוך את הרקטות של החמאס למשהו שיהיה יעיל רק בתנאים שבהם לייזר לא יכול לפעול כמו גשם חזק. |
|
בני גנץ מבטיח את זה כבר כמה שנים, גם בקשר לבלוני תבערה. איכשהו במציאות יש עדיין טילים ובלונים, כנראה שאת מכונות הלייזר המדוברות מייצר "המימד החמישי". יש גם גורם נוסף שהוכח בשומר חומות, שגם ארגוני הטרוק משכללים את הטילים שלהם ולכן כנראה הטילים של חמאס יותר קשים ליירוט נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2022 18:45 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אם הג'האד (הקטן) יש עוצמת אש שכזו, אז מה יש לחמאס.
אם לג'האד שהוא סה"כ ארגון קטן , הייתה יכולת לירות בזמן קצר מאות טילים ולטווחים שונים. אז מה הם היכולות של החמאס (הארגון הגדול) ?. הרי חייבת להיות מגבלה כמה טילים כיפת ברזל יכולה ליירט בו זמנית. וגם יש לקחת בחשבון את היכולות של החיזבלאה שהם הרבה מעבר ליכולות של החמאס. במלחמת ששת הימים המנהיגות הבינה שחייבים להקדים ולתת מכת מנע. ב"ה היו ניסים גלויים והייתה הצלחה גדולה. במלחמת יוה"כ, גם אחרי שהייה ברור ש'הקונספציה' שגויה, גם אחרי שהצמרת ידעה בברור שהמצרים והסורים יתקפו, בכ"ז גולדה חששה מלתת מכת מנע. המחיר הייה נורא.
|
|
היו על זה כתבות במאקו, כמה טילים יש לכל ארגון וכו'. הבעיה, לפי מה שאני מבין, היא לא הכמות ולא השימוש. תיאורטית לפי חשבון פשוט שלי כשקראתי את הכתבה, אם צהל עושה מבצע של 10-15 ימים בעזה, הוא אמור לחסל את כל הטילים שלהם. אגב תושבי הדרום שדיברתי איתם (וכולם ימניים- ליכודניקים) היו ממש שמחים שיעשו מבצע ארוך וקשה שיושיב אותם במקלטים הרבה זמן אבל יבטל לחלוטין את כל הסאגה הזו של הטפטופים והאיום המתמיד. איפה הבעיה? לפי הבנתי יש 2 בעיות: 1. העולם שכל הזמן יושב לישראל על הגרון, הוא זה שתמיד דוחק לסיים מבצעים מוקדם ולא להביא להישגים. 2. ארגוני הטרור מסוססים בעיקר על מצב סוציולוגי-דתי. אם יגמרו להם את הטילים הם יתחמשו שוב, אם יחסלו את חמאס יוקם ארגון אחר. יש הרבה מוחות מבחוץ, שיש להם הרבה כסף וסבלות והם - בניגוד לעזתים - לא סובלים משום טיל או מבצע, והם ממנפים כל פעם ארגון אחר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|