בית פורומים בחדרי חרדים

חדרי הורים של ליטאים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2022 11:20 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

הכובס1 כתב:
לענד זאת הוצאת לעז חלילה לך מלהעיד מתמונה שלא ניתן להפריד את המיטה,.......בוודאי שבכל חדר של יהודים שומרי תורה ומצוות המיטות יכולוץ להפרד, או שלא התבוננת או שאלה היו אנשים שעדיין לא שומרים תומצ

תיאורטית בזוג מבוגר כן אפשר מיטות שלא יכולות להיפרד, לא?

יש מספיק דרכים להסביר למה אין כאן בעיה הלכתית, אבל טחו עיניו מראות שום זכות לליטאים. ואחר כך מדברים על "6-3".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 11:21 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

מי חי ככה ? החזו"א ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:09 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

בונדמן כתב:

מי חי ככה ? החזו"א ?

חחח
נראה אם הוא יבין למה זה מצחיק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:29 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
לענד זאת הוצאת לעז חלילה לך מלהעיד מתמונה שלא ניתן להפריד את המיטה,.......בוודאי שבכל חדר של יהודים שומרי תורה ומצוות המיטות יכולוץ להפרד, או שלא התבוננת או שאלה היו אנשים שעדיין לא שומרים תומצ

תיאורטית בזוג מבוגר כן אפשר מיטות שלא יכולות להיפרד, לא?
דין הרחקה של יום כיפור חמור יותר מ-בהרחקה כשאשתו נדה (או"ח סי תרט"ו)

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/08/2022 13:40:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:40 לינק ישיר 

לך תדע- עכשיו הבנתי את הרמז....
ועדיין מי שנוח לו ככה, יוכל איכשהו לילה אחד בשנה לישון במקום אחר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:42 לינק ישיר 
בונדמן

גרשום כתב:
בונדמן. חפש דירות של בריסקערס. אצלם המיטות הן ככה:

מיטת קומותיים דניאל מעץ אורן מלא | מיטות קומותיים – Chiboboo

תוקן על ידי גרשום ב- 16/08/2022 10:17:24

צריך לוודא שזה לא דרך עזות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:43 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
לך תדע- עכשיו הבנתי את הרמז....
ועדיין מי שנוח לו ככה, יוכל איכשהו לילה אחד בשנה לישון במקום אחר...
בהחלט, אין שום שאלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:44 לינק ישיר 
בונדמן

חריף_ומקשה כתב:
ענה כסיל כאיוולתו
כנראה רצו להבריח חסידים מסריחים מהדירה שלהם, אז חיברו חזק חזק את המיטות..

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה שלא הפריע להם לנדנד כל שעה למה אנחנו עד לא סוגרים אתם, והאם אנחנו רוצים הנחה של 50 ש"ח, וזה אחרי שהם שמעו בדיוק באיזה חסידות מדובר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:51 לינק ישיר 

רבותי, 

אני רואה שהליטאים פה לקחו קשה את הנושא, אז אחזור שוב, בשבילי זה היה חידוש, קיבלתי תמונות של למעלה מעשר דירות, ובכולם היו המיטות מחוברות, עד היום ידעתי שזה מקובל רק אצל עדות המזרח, לכן שאלתי אם זו דרך חיים מקובלת אצל כולם,  ומי מרבותיהם חי ככה,
אבל לפני שהליטאי התורן חושב שהוא פראייר שלא חי ככה, אז מן ההגינות לציין שפעת לקחתי דירה אצל אברך צולניק נכד הגרמי"ל זצ"ל ושם היו המיטות נפרדות כדבעי, ועוד תמונה של אדמו"ר מפורסם בחדר השינה, ולא אשכח שבכל הבית היה מיזוג רק לא בחדר השינה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 13:54 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
בונדמן. חפש דירות של בריסקערס. אצלם המיטות הן ככה:

מיטת קומותיים דניאל מעץ אורן מלא | מיטות קומותיים – Chiboboo

תוקן על ידי גרשום ב- 16/08/2022 10:17:24

צריך לוודא שזה לא דרך עזות, 
 מדובר "בעזות דקדושה"

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/08/2022 14:19:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 14:03 לינק ישיר 

רוב המיטות שהציבור הליטאי והספרדי קונה (איני יודע מה הולך בציבור החסידי) הן מיטות כאלה המיוצרות באופן שהן נראות מיטה אחת, מראשות המיטה וכן מרגלות המיטה הן מקשה אחת, וכאשר צריך להפריד את המיטות יש מיטה אחת שיוצאת החוצה.  המזרונים נפרדים כל השנה, כמובן, ויש פתרונות מיוחדים להפוך אותם למקשה אחת כאשר בני הזוג מותרים.

אין שום פסול מבחינה הלכתית או מבחינה חינוכית שהמיטות יהיו מחוברות תמיד, וכאשר האשה נדה או אסורה מכל סיבה אחרת, מופרדות המיטות בשקט בלילה ללא שהילדים מודעים לכך. אדרבה, זה המצב האידאלי והנורמלי, וכך מדריכים רוב מדריכי החתנים.

מי שמתרחק מאשתו בכל ימות השנה שיבושם לו, אך שלא יסתכל בתמהון על אחרים כאשר הוא הוא התמהוני והמוזר. 

חז"ל נהגו לישון במיטה אחת גם עם הילדים, בעירום ובחוסר כל, ורק כשהגדילו הילדים ועברו גיל 12 - החמירו ללבוש פיג'מה.... בגמ' קידושין (דף פ') איתא "מתייחד אדם עם אמו ועם בתו וישן עמהם בקירוב בשר, ואם הגדילו - זו ישנה בכסותה וזה ישן בכסותו". ונפסק להלכה בשו"ע אה"ע סימן כ"א סעיף ז'.

עם ירידת הדורות הגענו למצב הזוי שאנשים ישנים כל לילה בריחוק מנשותיהם, ולא עוד אלא שתמהים על הישנים במיטות מחוברות כל השנה...

בליוורנו רצה הצייר להמחיש מהי "וירא את עניינו - זוהי פרישות דרך ארץ" וכך צייר:

תוקן על ידי Safra ב- 16/08/2022 14:13:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 14:23 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
חדרי הורים של ליטאים

במסגרת חיפושינו אחר דירה לימי בין הזמנים בשכונות ירושלים כמו בית וגן הר נוף ורמות למשפחתינו המורחבת קיבלנו הרבה הצעות ממשפחות שמעוניינות להשכיר את דירותיהם, התקבלו תמונות במייל מכל דירה, אך אליה וקוץ בה, כל המיטות בחדרי השינה של המשפחות הליטאיות - מחוברות, בחלק מהם זה נראה גם שאי אפשר אפילו להפריד אותם, 

מה נסגר איתם ? מי חי ככה ? החזו"א ? הסטייפלער ? ר' יחזקאל לוינשטיין ? מאיפה זה בא להם ? 

תוקן על ידי בונדמן ב- 16/08/2022 00:46:09

אמנם אני לא ליטאי, אבל הודעה כזו - אפילו הרבי הגדול בלעם (מק"ק טונאבייגעלס) לא העז לכתוב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 14:26 לינק ישיר 

הרב בונדמן,

הנוהג הזה היה עד לפני עשרות שנים רק אצל ספרדים, ולפני כעשרים שנה החל לחדור למגזר הליטאי המודרני
והיום זה נהוג גם אצל הליטאים הקלאסיים.

לפני כחמש עשרה שנה, התאונן אצלי מרביץ תורה ליטאי, על 'ירידת הדורות' הקיימת בציבור כהיום, ונתן לי את הדוגמא - את הצמדת המיטות, שדור ה'ישיבישערס' לפני כמה עשורים לא מילל ולא פילל (אלא המודרניים, החברוניים וכדומה, אבל לא הבני ברקים והמודיעין עלית'ניקים) - וכיום זה נפוץ.

כלומר מה שהחברה תמהים עליך, היה נקרא דבר תימה לפני פחות מעשרים שנה. זה אכן משהו די חדש, שחברי המועצגדוה"ת של דגל התורה למשל, לא נוהגים ככה, עם כל הציטוטים הנכבדים דלעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 15:43 לינק ישיר 
איפה_יוסלה

חריף_ומקשה כתב:
ענה כסיל כאיוולתו
כנראה רצו להבריח חסידים מסריחים מהדירה שלהם, אז חיברו חזק חזק את המיטות..

האם כוונתך היא שהחסידים מסריחים בכלליות?
או שהחסידים שאינם רוצים לישון במיטה מחוברת מסריחים?
ונגיד שאני נמנה על אלו שישנים במיטות נפרדות, האם יש לי דרך להוריד ממני את הסירחון? (אני מתקלח מידי יום ברגיל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2022 16:36 לינק ישיר 

אתה מנסה להבין לומדעס של ליטוואק??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חדרי הורים של ליטאים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.