|
|
| נשלח ב-17/8/2022 08:59 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | | לפני הרבה שנים רציתי להכניס זוג ליטאי לדירה באיזור חסידי בירושלים, ומפני הכבוד בקשתי רשות מהרב דשם, (רב חסידי מפורסם שכבר בעולם האמת), ואמר לי בוודאי ובוודאי שאפשר, החסידים לא מגיעים בכלל לשאול שאלות בענייני טהרת המשפחה, רק הליטאים באים לשאול. |
|
סיפור מופרך. בתי ההוראה של החסידים מלאים בדיוק כמו אצל הליטאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 09:49 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | רבותי,
אני רואה שהליטאים פה לקחו קשה את הנושא, אז אחזור שוב, בשבילי זה היה חידוש, קיבלתי תמונות של למעלה מעשר דירות, ובכולם היו המיטות מחוברות, עד היום ידעתי שזה מקובל רק אצל עדות המזרח, לכן שאלתי אם זו דרך חיים מקובלת אצל כולם, ומי מרבותיהם חי ככה, אבל לפני שהליטאי התורן חושב שהוא פראייר שלא חי ככה, אז מן ההגינות לציין שפעת לקחתי דירה אצל אברך צולניק נכד הגרמי"ל זצ"ל ושם היו המיטות נפרדות כדבעי, ועוד תמונה של אדמו"ר מפורסם בחדר השינה, ולא אשכח שבכל הבית היה מיזוג רק לא בחדר השינה, |
| זה בסדר שאתה שואל מאיפה זה בא, וזה בסדר לנהל דיון בנושא. כמו שליטאים מנהלים דיון על הסירוס של חס"ג. זה לא בסדר שאתה קובע לפי התמונות שזה נראה שאי אפשר להפריד. כאילו שהליטאים לא שומרי תורה ומצוות. ועל זה יצא הקצף.
מטבע הדברים, מקובל שיוצאים לנופש בימי טהרה. ורבים מאוד רגילים להצמיד מיטות בימי טהרה. ובהתאמה משאירים לך את המיטות כמקובל. ואתה רשאי להפריד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 11:23 |
|
| |
| שלג_דאשתקד כתב: |  |
| תם_יושב כתב: |  | | לפני הרבה שנים רציתי להכניס זוג ליטאי לדירה באיזור חסידי בירושלים, ומפני הכבוד בקשתי רשות מהרב דשם, (רב חסידי מפורסם שכבר בעולם האמת), ואמר לי בוודאי ובוודאי שאפשר, החסידים לא מגיעים בכלל לשאול שאלות בענייני טהרת המשפחה, רק הליטאים באים לשאול. |
|
סיפור מופרך. בתי ההוראה של החסידים מלאים בדיוק כמו אצל הליטאים. |
|
לא הבנת. הוא הסביר לך שהם מלאים בליטאים. אבל אולי מאידך, בתי ההוראה של הליטאים מלאים בחסידים. כי יתכן שמפני הצינעה או הבושה אנשים מעדיפים ללכת לשאול במקום שפחות מכירים אותם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 11:38 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  |
אני רואה שהליטאים פה לקחו קשה את הנושא, אז אחזור שוב, בשבילי זה היה חידוש, קיבלתי תמונות של למעלה מעשר דירות, ובכולם היו המיטות מחוברות, עד היום ידעתי שזה מקובל רק אצל עדות המזרח, לכן שאלתי אם זו דרך חיים מקובלת אצל כולם, ומי מרבותיהם חי ככה, אבל לפני שהליטאי התורן חושב שהוא פראייר שלא חי ככה, אז מן ההגינות לציין שפעת לקחתי דירה אצל אברך צולניק נכד הגרמי"ל זצ"ל ושם היו המיטות נפרדות כדבעי, ועוד תמונה של אדמו"ר מפורסם בחדר השינה, ולא אשכח שבכל הבית היה מיזוג רק לא בחדר השינה, |
| זה בסדר שאתה שואל מאיפה זה בא, וזה בסדר לנהל דיון בנושא. כמו שליטאים מנהלים דיון על הסירוס של חס"ג. זה לא בסדר שאתה קובע לפי התמונות שזה נראה שאי אפשר להפריד. כאילו שהליטאים לא שומרי תורה ומצוות. ועל זה יצא הקצף.
מטבע הדברים, מקובל שיוצאים לנופש בימי טהרה. ורבים מאוד רגילים להצמיד מיטות בימי טהרה. ובהתאמה משאירים לך את המיטות כמקובל. ואתה רשאי להפריד. |
|
אם כבר נכנסנו לנושא. אז בהרבה בתים, גם בימי ההרחקה, לא מפרידים את המיטות בצורה בולטת. כי אז הילדים יתחילו לשאול שאלות: למה הפרדתם? מה קרה? אז מפרידים בשיעור קטן, ס"מ בודדים, ושמים באמצע על אזור ההפרדה איזה שמיכת צמר קשה מגולגלות לאורך, וכדומה. זה גם מכסה ומחפה שלא יראו את ההפרדה. וגם חוצץ ומונע קירוב. וגם מהווה היכר ותזכורת שנמצאים בימי הרחקה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 14:10 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | גרשום
בונדמן. חפש דירות של בריסקערס. אצלם המיטות הן ככה:

תוקן על ידי גרשום ב- 16/08/2022 10:17:24 |
|
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/08/2022 14:10:43
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 16:10 |
|
| |
| שלג_דאשתקד כתב: |  | לפני הרבה שנים רציתי להכניס זוג ליטאי לדירה באיזור חסידי בירושלים, ומפני הכבוד בקשתי רשות מהרב דשם, (רב חסידי מפורסם שכבר בעולם האמת), ואמר לי בוודאי ובוודאי שאפשר, החסידים לא מגיעים בכלל לשאול שאלות בענייני טהרת המשפחה, רק הליטאים באים לשאול.
סיפור מופרך.
בתי ההוראה של החסידים מלאים בדיוק כמו אצל הליטאים. |
|
אני לא מכיר בתי הוראה של חסידים, אבל בוא נלך לבתי הוראה כלליים, כמו של העדה החרדית ברח' ישעיהו, ואפילו אצל מו"צ חסידי, ותראה בעיניך מי הם רוב השואלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 17:03 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  |
| שלג_דאשתקד כתב: |  | לפני הרבה שנים רציתי להכניס זוג ליטאי לדירה באיזור חסידי בירושלים, ומפני הכבוד בקשתי רשות מהרב דשם, (רב חסידי מפורסם שכבר בעולם האמת), ואמר לי בוודאי ובוודאי שאפשר, החסידים לא מגיעים בכלל לשאול שאלות בענייני טהרת המשפחה, רק הליטאים באים לשאול.
סיפור מופרך.
בתי ההוראה של החסידים מלאים בדיוק כמו אצל הליטאים. |
|
אני לא מכיר בתי הוראה של חסידים, אבל בוא נלך לבתי הוראה כלליים, כמו של העדה החרדית ברח' ישעיהו, ואפילו אצל מו"צ חסידי, ותראה בעיניך מי הם רוב השואלים.
|
|
למה נראה לך שרוב השואלים שואלים בענייני טהרה? או שברור שלחסידים אין שאלות בשום הלכה אחרת, כי גם ככה הכל כחומר ביד היוצר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 20:47 |
|
| |
בבתי ההוראה רוב השאלות הם בענייני טהרה, את שאר השאלות שואלים בטלפון.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2022 23:48 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | בבתי ההוראה רוב השאלות הם בענייני טהרה, את שאר השאלות שואלים בטלפון. |
|
לפי דבריך, כל מי שעומד בכניסה לבית הוראה בידוע שהוא בא לענייני טהרה. מוזר וממש לא צנוע.... (ממה שאני מכיר כשהייתי צריך, יש דרכים מאוד פשוטות לשאול בענייני טהרה גם בלי לבוא) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 08:51 |
|
| |
תמהני
| בונדמן כתב: |  | במסגרת חיפושינו אחר דירה לימי בין הזמנים בשכונות ירושלים כמו בית וגן הר נוף ורמות למשפחתינו המורחבת קיבלנו הרבה הצעות ממשפחות שמעוניינות להשכיר את דירותיהם, התקבלו תמונות במייל מכל דירה, אך אליה וקוץ בה, כל המיטות בחדרי השינה של המשפחות הליטאיות - מחוברות, בחלק מהם זה נראה גם שאי אפשר אפילו להפריד אותם,
מה נסגר איתם ? מי חי ככה ? החזו"א ? הסטייפלער ? ר' יחזקאל לוינשטיין ? מאיפה זה בא להם ?
תוקן על ידי בונדמן ב- 16/08/2022 00:46:09 |
|
תמהני מה ראוי אחי הליטאים להתרגש מפותח האשכול.
אני בעד לנהל דיונים אינטלגנטיים על כל נושא.
אבל להתייחס לאידיוט מושלם ומסכן שנעבעך מסתובב לחפש דירות להחליף ותוך כדי זה עולים לו כל מיני הרהורים מותרים או אסורים וכל מיני קלאץ קאשייעס. מה העניין? רפואה שלימה לפותח האשכול בתושח"י
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 16:44 |
|
| |
וכן, למר, והמברך יתברך בכפל כפליים, רק תכתוב את שם הניק של אמך שנוכל לעשות לך מי שבירך גם,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 16:48 |
|
| |
בונדמן
| חריף_ומקשה כתב: |  | | avishai323 כתב: |  |
מטבע הדברים, מקובל שיוצאים לנופש בימי טהרה. ורבים מאוד רגילים להצמיד מיטות בימי טהרה. ובהתאמה משאירים לך את המיטות כמקובל. ואתה רשאי להפריד. |
|
אם כבר נכנסנו לנושא. אז בהרבה בתים, גם בימי ההרחקה, לא מפרידים את המיטות בצורה בולטת. כי אז הילדים יתחילו לשאול שאלות: למה הפרדתם? מה קרה? אז מפרידים בשיעור קטן, ס"מ בודדים, ושמים באמצע על אזור ההפרדה איזה שמיכת צמר קשה מגולגלות לאורך, וכדומה. זה גם מכסה ומחפה שלא יראו את ההפרדה. וגם חוצץ ומונע קירוב. וגם מהווה היכר ותזכורת שנמצאים בימי הרחקה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אהה, השתא דאתינן להכי, על זה גופא אנו דנים, אלו שנוהגים לישון כתרנגולים, מה הם עושים בימי איסור, ישארו ככה ? לא בא בחשבון, יפרידו ? אז הילדים ישאלו שאלות, אז מרחיקים כמה ס"מ בודדים, ולא נוהגים כדין להפריד מאה, ופה מתחילים בתירוצים שכל הענין של אמה זה רק תקנה של הדורות האחרונים, ולא נתקבלה אצל כולם,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 17:08 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | בונדמן
|
אם כבר נכנסנו לנושא. אז בהרבה בתים, גם בימי ההרחקה, לא מפרידים את המיטות בצורה בולטת. כי אז הילדים יתחילו לשאול שאלות: למה הפרדתם? מה קרה? אז מפרידים בשיעור קטן, ס"מ בודדים, ושמים באמצע על אזור ההפרדה איזה שמיכת צמר קשה מגולגלות לאורך, וכדומה. זה גם מכסה ומחפה שלא יראו את ההפרדה. וגם חוצץ ומונע קירוב. וגם מהווה היכר ותזכורת שנמצאים בימי הרחקה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אהה, השתא דאתינן להכי, על זה גופא אנו דנים, אלו שנוהגים לישון כתרנגולים, מה הם עושים בימי איסור, ישארו ככה ? לא בא בחשבון, יפרידו ? אז הילדים ישאלו שאלות, אז מרחיקים כמה ס"מ בודדים, ולא נוהגים כדין להפריד מאה, ופה מתחילים בתירוצים שכל הענין של אמה זה רק תקנה של הדורות האחרונים, ולא נתקבלה אצל כולם, |
|
כל אחד ומה שחשוב לו יותר. לבונדמן יותר חשוב ה"תקנה" של הרחקה יתרה בין המיטות. ולחלק מהליטאים יותר חשוב מצווה דאורייתא של 'ודבק באשתו והיו לבשר אחד'. לליטאים מאוד חשוב להרבות אהבה וקירבה בין איש לאשתו. אתה צוחק על הליטאים שהם מצויים אצל נשותיהן כתרנגולים, והליטאים יצחקו עליך שאתה כארי דורס ואוכל בלי מגע וקירבה לפני כן. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 19:39 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| בונדמן כתב: |  | בונדמן
|
| אהה, השתא דאתינן להכי, על זה גופא אנו דנים, אלו שנוהגים לישון כתרנגולים, מה הם עושים בימי איסור, ישארו ככה ? לא בא בחשבון, יפרידו ? אז הילדים ישאלו שאלות, אז מרחיקים כמה ס"מ בודדים, ולא נוהגים כדין להפריד מאה, ופה מתחילים בתירוצים שכל הענין של אמה זה רק תקנה של הדורות האחרונים, ולא נתקבלה אצל כולם, |
|
כל אחד ומה שחשוב לו יותר. לבונדמן יותר חשוב ה"תקנה" של הרחקה יתרה בין המיטות. ולחלק מהליטאים יותר חשוב מצווה דאורייתא של 'ודבק באשתו והיו לבשר אחד'. לליטאים מאוד חשוב להרבות אהבה וקירבה בין איש לאשתו.
אתה צוחק על הליטאים שהם מצויים אצל נשותיהן כתרנגולים, והליטאים יצחקו עליך שאתה כארי דורס ואוכל בלי מגע וקירבה לפני כן.
|
|
ובינתיים בונדמן נכשל בשנאת חינם. ארי דורס זה לא משהו שקשור לכל הליטאים או לכל החסידים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|