בית פורומים בחדרי חרדים

חדרי הורים של ליטאים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2022 03:31 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:

מעניין, שבכל הנוגע לענייני תאוות נשים בשפה עממית, ובשפה תורנית: השקעה בקשר הזוגי - הליטאים נהנים ברשמי מכל המנעמים והחסידים פחות נהנים מכך באופן הרשמי (כי באופן לא רשמי, כמחצית מן החסידים גם נוהגים כמנהג ליטאים. אל דאגה...)

ואילו בכל הנוגע לענייני תאוות ממון בשפה עממית, ובשפה תורנית: אחריות לחיים והעיסוק בפרנסה - החסידים נהנים ברשמי מכל המנעמים, עוזבים את הכוללים בגילים צעירים, ומעמיסים את השוק הישראלי בעובדי כפיים, בעובדי הייטק, ובמלאכות לא מכבדות, ומזניחים (מעט) את עמל התורה. ואילו הליטאים, בחינוך הרשמי, מטיפים להישאר במסגרת תורנית עד מאה ועשרים, ולמעלה ממחציתם אכן עושים כן בדביקות ובנאמנות. כשבני ביתם מסתפקים במועט, והם לובשים בצורה מאוד מינימלית, אין להם בביתם לא ארונות מפוארים, לא ויטרינות, לא מכוניות לא חופשים ולא מלונות. הם לגמרי פרושים מהעוה"ז.

רק המודרנים משני המגזרים, נהנים משני העולמות גם יחד...  אך על הדרך כנראה מזניחים את ההשקעה למען עולם הבא... וכותבי הפורום מהמגזר הזה יעידו, כשהם מגלים את 'תובנות' החיים 'וסדר העדיפויות' מאשכול לאשכול.

אבל מעודי אני תמה, על העניין הנ"ל, מדוע החסידים נוהגים כך, וכמובן לא בגלל שהם דבקים בהקב"ה, כי הרי רובם עובדים ויגיעי כפיים, ואינם עובדי השי"ת קונבציונליים, שמתפללים שעה ארוכה בדביקות כמו זקניהם, כך שהם מונחים שתי רגליים בעולם הזה, וגם בתיהם ורהיטיהם מושקעים בהתאם. וכן מלבושיהם ומלבושי בני ביתם. ואילו הליטאים בני התורה מנוזרים מכל זה. ומואסים בכל זה. ואילו בענייני אישות מתהפכים היוצרות.
כנראה איפוא, שאדם מן השורה, לא יכול להתנזר משתי התאוות הבסיסיות של החיים על פני האדמה, דו"ק והבן.

שמעת אי פעם על "בכל דרכיך דעהו"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 03:40 לינק ישיר 

הציבור הליטאי נוהג יותר פתיחות בקשר בין בעל ואשה ברבים למשל בנושא המסעדות והמלונות וההליכה ברחוב בציבור החסידי עושים זאת יותר בהיחבא אבל גם הולך ומתרחב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 17:34 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

יוחנןש כתב:

מעניין, שבכל הנוגע לענייני תאוות נשים בשפה עממית, ובשפה תורנית: השקעה בקשר הזוגי - הליטאים נהנים ברשמי מכל המנעמים והחסידים פחות נהנים מכך באופן הרשמי (כי באופן לא רשמי, כמחצית מן החסידים גם נוהגים כמנהג ליטאים. אל דאגה...)

ואילו בכל הנוגע לענייני תאוות ממון בשפה עממית, ובשפה תורנית: אחריות לחיים והעיסוק בפרנסה - החסידים נהנים ברשמי מכל המנעמים, עוזבים את הכוללים בגילים צעירים, ומעמיסים את השוק הישראלי בעובדי כפיים, בעובדי הייטק, ובמלאכות לא מכבדות, ומזניחים (מעט) את עמל התורה. ואילו הליטאים, בחינוך הרשמי, מטיפים להישאר במסגרת תורנית עד מאה ועשרים, ולמעלה ממחציתם אכן עושים כן בדביקות ובנאמנות. כשבני ביתם מסתפקים במועט, והם לובשים בצורה מאוד מינימלית, אין להם בביתם לא ארונות מפוארים, לא ויטרינות, לא מכוניות לא חופשים ולא מלונות. הם לגמרי פרושים מהעוה"ז.

רק המודרנים משני המגזרים, נהנים משני העולמות גם יחד...  אך על הדרך כנראה מזניחים את ההשקעה למען עולם הבא... וכותבי הפורום מהמגזר הזה יעידו, כשהם מגלים את 'תובנות' החיים 'וסדר העדיפויות' מאשכול לאשכול.

אבל מעודי אני תמה, על העניין הנ"ל, מדוע החסידים נוהגים כך, וכמובן לא בגלל שהם דבקים בהקב"ה, כי הרי רובם עובדים ויגיעי כפיים, ואינם עובדי השי"ת קונבציונליים, שמתפללים שעה ארוכה בדביקות כמו זקניהם, כך שהם מונחים שתי רגליים בעולם הזה, וגם בתיהם ורהיטיהם מושקעים בהתאם. וכן מלבושיהם ומלבושי בני ביתם. ואילו הליטאים בני התורה מנוזרים מכל זה. ומואסים בכל זה. ואילו בענייני אישות מתהפכים היוצרות.
כנראה איפוא, שאדם מן השורה, לא יכול להתנזר משתי התאוות הבסיסיות של החיים על פני האדמה, דו"ק והבן.

שמעת אי פעם על "בכל דרכיך דעהו"?

הכוונה היא שנהנה בכיף
וגם לכוון לשם שמים,
איזה טוב ה'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 19:09 לינק ישיר 

לענד כוונתו למה שאומר השלחן ערוך בסימן רמב, שצריך לעשות הכל ולכוון לשם שמים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 19:29 לינק ישיר 

ולאפוקי ממה שכיום נוהגים לחלוץ ולא לייבם, כי אף אחד לא יכול בימינו לקיים מצוות יבום לשמה, ודו"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 19:49 לינק ישיר 
זה מה שעניתי למישהו כאן

נאמר בספר דברים, שהתורה לא באה למנוע דבר מבני אדם.
הדיעה המובילה זה כן להנות, מכל דבר, מאוכל, ממין, מדירה נאה מכלים נאים.
יש את החז"ל שעתיד אדם ליתן דין וחשבון מכל מה שהוא לא נהנה.
הדיעה המובילה שנזיר הוא חוטא.
מה שכן חשוב ונחוץ, זה לא לשקוע בתאוות.
צטטתי דברים מהזיכרון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 19:54 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ולאפוקי ממה שכיום נוהגים לחלוץ ולא לייבם, כי אף אחד לא יכול בימינו לקיים מצוות יבום לשמה, ודו"ק.

אם לא קשה לך,
תביא ראיה ברורה.
ולא דברים לא ברורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 20:10 לינק ישיר 

לא הבאתי ראיה אלא קושיא לדבריו
כתבתי בצורה מרומזת כי לא מתאים לדון בפרהסיא בנושאים אלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 22:55 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2022 11:56 לינק ישיר 

רציף כתב:

איש_חשוב כתב:

אם לא קשה לך,
תביא ראיה ברורה.
ולא דברים לא ברורים.

זה מחלוקת בין אבא שאול לחכמים במסכת יבמות. להלכה, נהגו כדברי אבא שאול וכך כתוב במשנה בסוף פרק א של מסכת בכורות, ש"ייבום קודם לחליצה".
מלבד הבורות להציג את זה כאילו זה "נהגו כיום", על נדון שמופיע במשנה, יש כמה בעיות קטנטנות בדרך להשליך מהמנהג הזה להלכות אחרות:
1. לדעת אבא שאול מי שמתכוון לשם נוי או לשם ממון, דומה כמי שפוגע בערווה. אם ההלכה הייתה כדעת אבא שאול הרי שהיו אוסרים לגמרי את הייבום ולא רק מקדימים אותו לחליצה.
2. מנהג התימנים לייבם ולא לחלוץ, שלא כדעת אבא שאול. איך נסביר את הגישה הזו לשיטתם?
3. חזל הכריעו לחלוץ ולא לייבם, כי כנראה רובם חושבים גם על נוי וממון. אז לפי דברי איש חשוב, למה חזל לא אסרו להתחתן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2022 11:57 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אני מסכים איתך שהדיון הזה הזוי (למרות שאני משתתף בו..), אך את הראיה לא הבנתי כל כך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2022 19:51 לינק ישיר 
פלדלפי

יוחנןש כתב:

2 הנושאים אינם בכלל ברי השוואה !! 
אין מה להשוואת בין הנאת הליטאים מהאישה להנאת החסידים משאר עולם הזה! 

הליטאי משמש בעונתה ולפי הכללים שנכתבו בספרים ונמסרו מהחכמים וההבדל היחיד בינו לבין החסיד שהוא לא מפריד את המיטות שבועיים בחודש 
לעומת זאת הפרעס החסידי מהעולם הזה לא יודע שובע... הרהיטים המהודרים... וויטרינה מלאה בכלי כסף... מעדניות "עונג שבת"... מסעות סקי בקברי צדיקים.... רכבי שרד...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2022 20:29 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
פלדלפי

יוחנןש כתב:

2 הנושאים אינם בכלל ברי השוואה !! 
אין מה להשוואת בין הנאת הליטאים מהאישה להנאת החסידים משאר עולם הזה! 

הליטאי משמש בעונתה ולפי הכללים שנכתבו בספרים ונמסרו מהחכמים וההבדל היחיד בינו לבין החסיד שהוא לא מפריד את המיטות שבועיים בחודש 
לעומת זאת הפרעס החסידי מהעולם הזה לא יודע שובע... הרהיטים המהודרים... וויטרינה מלאה בכלי כסף... מעדניות "עונג שבת"... מסעות סקי בקברי צדיקים.... רכבי שרד...  

עלילת דם על ה"פרעס החסידי",
זה מתאים יופי לאשכול
הזה של שנאת חינם.

כמדומני שאצל הליטאים הכל
פשוט יותר ובלי חומרות,
שלוש ארבע פעמים בשבוע
זה המצווה כפשוטה.
לליטאי זה טוב,
הוא יודע שאין מה להחמיר
במינון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2022 20:33 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

זה מחלוקת בין אבא שאול לחכמים במסכת יבמות. להלכה, נהגו כדברי אבא שאול וכך כתוב במשנה בסוף פרק א של מסכת בכורות, ש"ייבום קודם לחליצה".
מלבד הבורות להציג את זה כאילו זה "נהגו כיום", על נדון שמופיע במשנה, יש כמה בעיות קטנטנות בדרך להשליך מהמנהג הזה להלכות אחרות:
1. לדעת אבא שאול מי שמתכוון לשם נוי או לשם ממון, דומה כמי שפוגע בערווה. אם ההלכה הייתה כדעת אבא שאול הרי שהיו אוסרים לגמרי את הייבום ולא רק מקדימים אותו לחליצה.
2. מנהג התימנים לייבם ולא לחלוץ, שלא כדעת אבא שאול. איך נסביר את הגישה הזו לשיטתם?
3. חזל הכריעו לחלוץ ולא לייבם, כי כנראה רובם חושבים גם על נוי וממון. אז לפי דברי איש חשוב, למה חזל לא אסרו להתחתן?

אם אתה כבר מדבר על בורות, התבטאת כאן כמו עם הארץ דאורייתא..
להתחתן סתם שלא לשם מצוה זה לא בעיה, לייבם שלא לשם יבום, הרי זה איסור אשת אח דאורייתא

אתה מדבר כאן על דעת אבא שאול כאילו הוא איזה דעת יחיד, אבל האמת היא שדעתו נתקבלה וכך נוהגים היום כל עם ישראל שלא לייבם, מלבד התימנים שציינת, הראיה שלי אם כך היא ממה שנהוג בכל קהילות ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2022 20:53 לינק ישיר 

ובכן, 

חזרנו מהחופש אי שם בריכוז ליטאי במזרח התיכון, בעל הבית הפריד לכבודנו את המיטות כדבעי, והכל היה בסדר, ב""ה שאין מניינים לאחר זמן תפילה בכל האזור, ובית המדרש מלא יחסית בלומדים על אף הבין הזמנים, כמו הבית המדרש החסידי שבשכונתי, 

שתי דברים הפריעו לי בסופר השכונתי, נתקלתי בכמה וכמה מוצרי מתיקה מחו"ל עם הכיתוב 'כשר לאוכלי חלב נכרי' מישהו הסביר לי שם שיש להם באזור משפחות חרד"ליות ואולי הם הקהל יעד, כמו כן בעמידה בתור וכן הקופאיות בחלקם עם מטפחות המגלות שיער כשיעור אצבעיים ואף יותר, וגם ענין זה יתכן ושייך למיגזר הנ"ל, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חדרי הורים של ליטאים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.