|
|
| נשלח ב-22/8/2022 21:39 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | ובכן,
חזרנו מהחופש אי שם בריכוז ליטאי במזרח התיכון, בעל הבית הפריד לכבודנו את המיטות כדבעי, והכל היה בסדר, ב""ה שאין מניינים לאחר זמן תפילה בכל האזור, ובית המדרש מלא יחסית בלומדים על אף הבין הזמנים, כמו הבית המדרש החסידי שבשכונתי,
שתי דברים הפריעו לי בסופר השכונתי, נתקלתי בכמה וכמה מוצרי מתיקה מחו"ל עם הכיתוב 'כשר לאוכלי חלב נכרי' מישהו הסביר לי שם שיש להם באזור משפחות חרד"ליות ואולי הם הקהל יעד, כמו כן בעמידה בתור וכן הקופאיות בחלקם עם מטפחות המגלות שיער כשיעור אצבעיים ואף יותר, וגם ענין זה יתכן ושייך למיגזר הנ"ל, |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2022 21:46 |
|
| |
יוצרים
חזרנו מהחופש אי שם בריכוז ליטאי במזרח התיכון, בעל הבית הפריד לכבודנו את המיטות כדבעי, והכל היה בסדר, ב""ה שאין מניינים לאחר זמן תפילה בכל האזור, ובית המדרש מלא יחסית בלומדים על אף הבין הזמנים, כמו הבית המדרש החסידי שבשכונתי,
שתי דברים הפריעו לי בסופר השכונתי, נתקלתי בכמה וכמה מוצרי מתיקה מחו"ל עם הכיתוב 'כשר לאוכלי חלב נכרי' מישהו הסביר לי שם שיש להם באזור משפחות חרד"ליות ואולי הם הקהל יעד, כמו כן בעמידה בתור וכן הקופאיות בחלקם עם מטפחות המגלות שיער כשיעור אצבעיים ואף יותר, וגם ענין זה יתכן ושייך למיגזר הנ"ל, |
|
ריבונו של עולם. אני באמת מבררת. כחסיד שמור (שהפריעו מיטות בחדר שינה!!) מותר לגבר להסתכל על קופאית ולמדוד עד כדי זכירת פרטים?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 00:18 |
|
| |
בונדמן
| רציף כתב: |  | | בונדמן כתב: |  | ובכן,
|
|
| כמעט ואין שם עדות המזרח
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 00:23 |
|
| |
בונדמן
| יוצרים כתב: |  | ובכן,
שתי דברים הפריעו לי בסופר השכונתי, נתקלתי בכמה וכמה מוצרי מתיקה מחו"ל עם הכיתוב 'כשר לאוכלי חלב נכרי' מישהו הסביר לי שם שיש להם באזור משפחות חרד"ליות ואולי הם הקהל יעד, כמו כן בעמידה בתור וכן הקופאיות בחלקם עם מטפחות המגלות שיער כשיעור אצבעיים ואף יותר, וגם ענין זה יתכן ושייך למיגזר הנ"ל, ריבונו של עולם. אני באמת מבררת. כחסיד שמור (שהפריעו מיטות בחדר שינה!!) מותר לגבר להסתכל על קופאית ולמדוד עד כדי זכירת פרטים?
|
|
תשאלי אותי איך נראית הקופאית, כנראה לא אדע להגיד, אבל כשעומדים מול הקופאית שיושבת,והאשראי כן עבר ולא עבר, והאם חישבת גם את זה ואת זה, אז הדבר הבולט הוא השיער המגולה, כנ"ל כשבוררים עגבניות וקישואים ואיזה גברת נדחפת בחוסר טאקט כאילו אני לוקח את העגבניות שלה, אז גם ניכר מידת כיסוי הראש,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 00:39 |
|
| |
בונדמן הוא מאוד מקובע, כנראה גם מסודר, הוא בא מחסידות קיצונית של אני ואפסי עוד, אצלו הכל חייב להיות לפי המסגרת התורנית החסידית האדוקה, אם לא אז זה צורם לו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 01:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| הדיבוק כתב: |  |
זה מחלוקת בין אבא שאול לחכמים במסכת יבמות. להלכה, נהגו כדברי אבא שאול וכך כתוב במשנה בסוף פרק א של מסכת בכורות, ש"ייבום קודם לחליצה". מלבד הבורות להציג את זה כאילו זה "נהגו כיום", על נדון שמופיע במשנה, יש כמה בעיות קטנטנות בדרך להשליך מהמנהג הזה להלכות אחרות: 1. לדעת אבא שאול מי שמתכוון לשם נוי או לשם ממון, דומה כמי שפוגע בערווה. אם ההלכה הייתה כדעת אבא שאול הרי שהיו אוסרים לגמרי את הייבום ולא רק מקדימים אותו לחליצה. 2. מנהג התימנים לייבם ולא לחלוץ, שלא כדעת אבא שאול. איך נסביר את הגישה הזו לשיטתם? 3. חזל הכריעו לחלוץ ולא לייבם, כי כנראה רובם חושבים גם על נוי וממון. אז לפי דברי איש חשוב, למה חזל לא אסרו להתחתן?
|
|
אם אתה כבר מדבר על בורות, התבטאת כאן כמו עם הארץ דאורייתא.. להתחתן סתם שלא לשם מצוה זה לא בעיה, לייבם שלא לשם יבום, הרי זה איסור אשת אח דאורייתא
אתה מדבר כאן על דעת אבא שאול כאילו הוא איזה דעת יחיד, אבל האמת היא שדעתו נתקבלה וכך נוהגים היום כל עם ישראל שלא לייבם, מלבד התימנים שציינת, הראיה שלי אם כך היא ממה שנהוג בכל קהילות ישראל.
|
|
יישר כח על הדברים. 1. ייבום שלא לשמו הוא פגיעה בערווה?! יש משנה מפורשת "הבא על יבמתו בין בשוגג בין במזיד בין באונס בין ברצון קנה" (והלמדנים יצטטו לך את הסוגיה בסוף כיצד הרגל, על מי שנפל מהגג ולמטה הייתה יבמתו, שלכולי עלמא הוא קנה אותה...). זה ממש לא נכון מה שכתבת, לפי מי שחולק על אבא שאול, אין שום בעיה לייבם ללא כוונה וזה למעשה חוזר להיות מצווה של "יבמה יבוא עליה - מצוה". 2. הבהרתי היטב כיצד ובאיזו מידה התקבלה דעתו של אבא שאול להלכה. המשנה אומרת בפירוש שבזמן הזה חליצה קודמת לייבום, אבל ברור שהאופציה של ייבום עדיין קיימת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 01:11 |
|
| |
|
אני קורא את ההודעה שלך ונזכר בדבריו של משה רבינו: "נודע לי הדבר שהייתי תמה עליו מה חטאו ישראל מכל ע' אומות להיות נרדים בעבודת פרך אבל רואה אני שהם ראויים לכך". במקום פחות להסתכל (הרי זו המטרה של כיסוי ראש), פחות לברר מי אוכל מה ולמה, כמה ספרדים יש וכמה חרדלים (הרי אדם טוב מיד דן לכף זכות שכנראה יש ככה והנשים הן ככה, ולא מתחיל לברר ולבדוק מה התשובות האמיתיות. נהיית מבקר המדינה? יש לך איך לעזור להם להתחזק ביר"ש?), תתחיל להתמקד בעצמך. זה לא עניינך מה אנשים עושים, תאמין לי שלא אתה ולא אף אחד היה מוכן לעמוד תחת ביקורת כל כך חודרנית ושיפוטית, ואולי דווקא לפני אלול תתפוס את עצמך, כי הדין שלך בראש השנה יכול להיות גם בכזו רמה!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 01:28 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | בונדמן כתב: |  | ובכן,
|
אני קורא את ההודעה שלך ונזכר בדבריו של משה רבינו: "נודע לי הדבר שהייתי תמה עליו מה חטאו ישראל מכל ע' אומות להיות נרדים בעבודת פרך אבל רואה אני שהם ראויים לכך". במקום פחות להסתכל (הרי זו המטרה של כיסוי ראש), פחות לברר מי אוכל מה ולמה, כמה ספרדים יש וכמה חרדלים (הרי אדם טוב מיד דן לכף זכות שכנראה יש ככה והנשים הן ככה, ולא מתחיל לברר ולבדוק מה התשובות האמיתיות. נהיית מבקר המדינה? יש לך איך לעזור להם להתחזק ביר"ש?), תתחיל להתמקד בעצמך. זה לא עניינך מה אנשים עושים, תאמין לי שלא אתה ולא אף אחד היה מוכן לעמוד תחת ביקורת כל כך חודרנית ושיפוטית, ואולי דווקא לפני אלול תתפוס את עצמך, כי הדין שלך בראש השנה יכול להיות גם בכזו רמה!! נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אתה צודק! חייבים לדון לכף זכות. מה שבטוח שהחלב היה ע(ק)כו"ם אבל גם האורחים לא תמיד ישרים: אולי הממתקים נועדו-לאורחים החסידים וכו' שלא תמיד מקפידים לרכוש בחופשה את ההכשרים שצורכים בימי שגרה בזמן "שהשכנים שותפים אקטיביים לקנייה שלהם"
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 23/08/2022 02:07:40
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 02:23 |
|
| |
לא קשור לאשכול המפגר ודי סוטה הזה... אבל ממש הזכיר לי משפחה כלל חסידית ירושלמית, שבשום אופן לא אוכלים מילקי כי זה רובין, ולא חלב של וועדת מהדרין חלילה, גם לא קרלו! רק רק רק בד"ץ עדה חרדית. אבל כל שנה הם נוסעים לנופש במלון בחו"ל, כל שנה. בחוצלארץ אוכלים מה שיש, ככה הסבירה לי הגברת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 03:08 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
יישר כח על הדברים. 1. ייבום שלא לשמו הוא פגיעה בערווה?! יש משנה מפורשת "הבא על יבמתו בין בשוגג בין במזיד בין באונס בין ברצון קנה" (והלמדנים יצטטו לך את הסוגיה בסוף כיצד הרגל, על מי שנפל מהגג ולמטה הייתה יבמתו, שלכולי עלמא הוא קנה אותה...). זה ממש לא נכון מה שכתבת, לפי מי שחולק על אבא שאול, אין שום בעיה לייבם ללא כוונה וזה למעשה חוזר להיות מצווה של "יבמה יבוא עליה - מצוה". 2. הבהרתי היטב כיצד ובאיזו מידה התקבלה דעתו של אבא שאול להלכה. המשנה אומרת בפירוש שבזמן הזה חליצה קודמת לייבום, אבל ברור שהאופציה של ייבום עדיין קיימת.
|
|
אני לא מבין את הגישה שלך של הסקת מסקנות מכל מיני ראיות שלכאורה הן ממש חלשות הרי אתה יכול להביא פשוט את דבריו המפורשים של אבא שאול "הכונס יבמתו לשם נוי, לשם אישות ולשום דבר אחר, כאילו פוגע באיסור ערווה, וקרוב בעיניי להיות הוולד ממזר"
ציינתי כבר שכיום בכל הקהילות (גם אצל התימנים ברובם המוחלט) לא חושבים אפילו על אופציית מצוות יבום, והולכים אוטומטי לחליצה והעיקר הוא הראיה שהבאתי שקשה לומר על אדם כלשהו, כל עוד הוא אינו מלאך השרת ממש, שהוא יכול לעסוק בענינים אלו לשם מצוה נטו, וזה היה כנגד מה שאמר כאן מישהו "עושים הכל ומכוונים לשם שמים בלבד" נראה שמיצינו את הענין
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 03:15 |
|
| |
איש_חשוב
| פלדלפי כתב: |  | 2 הנושאים אינם בכלל ברי השוואה !! אין מה להשוואת בין הנאת הליטאים מהאישה להנאת החסידים משאר עולם הזה!
הליטאי משמש בעונתה ולפי הכללים שנכתבו בספרים ונמסרו מהחכמים וההבדל היחיד בינו לבין החסיד שהוא לא מפריד את המיטות שבועיים בחודש לעומת זאת הפרעס החסידי מהעולם הזה לא יודע שובע... הרהיטים המהודרים... וויטרינה מלאה בכלי כסף... מעדניות "עונג שבת"... מסעות סקי בקברי צדיקים.... רכבי שרד... |
|
אכן אין להשוות בכלל, בזה אתה צודק פרעס, ככל שיהיה גדול, הוא עדיין נושא אוכל בלבד, ואינו פוגם בקדושת האדם לעומת זאת נושא האישות, כבר אמרו חז"ל רשימה ארוכה של ענינים גרועים למי שמרבה בו, גם כשמדובר בהיתר ובמצוה.
אבל כמדומני שפספסת את הענין של שמירת עינים והמחשבה, הרי דובר כאן הרבה באשכול על התנזרותם של החסידים מכל הנאה בכיוון זה, לעומת הליטאים שעיניהם ומחשבותיהם משוטטות כרצונם, אל תברח לנושאי המצווה, מצאת כאן את ההבדל היחיד עלק בנושאי הפרדת המיטות...
בכל מקרה, גם בנוגע לאכילה - פרעס, ברבים מהחסידויות יש גם הימנעות מתאוות האכילה, בחלקם האדמורים גם גרים בדירה פשוטה בקומה שלישית, ואין להם רכב משלהם. לאט לך כשאתה מדבר על "הפרעס החסידי", לא רק שאסור להכליל, אלא שלאחרונה גם הליטאים לא טמנו את ידם בצלחות הפרעס, השמחות בשבתות בבתי הכנסת הליטאיים בהחלט אינן מביישות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 08:26 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  | 2 הנושאים אינם בכלל ברי השוואה !! אין מה להשוואת בין הנאת הליטאים מהאישה להנאת החסידים משאר עולם הזה!
הליטאי משמש בעונתה ולפי הכללים שנכתבו בספרים ונמסרו מהחכמים וההבדל היחיד בינו לבין החסיד שהוא לא מפריד את המיטות שבועיים בחודש לעומת זאת הפרעס החסידי מהעולם הזה לא יודע שובע... הרהיטים המהודרים... וויטרינה מלאה בכלי כסף... מעדניות "עונג שבת"... מסעות סקי בקברי צדיקים.... רכבי שרד...
אכן אין להשוות בכלל, בזה אתה צודק פרעס, ככל שיהיה גדול, הוא עדיין נושא אוכל בלבד, ואינו פוגם בקדושת האדם לעומת זאת נושא האישות, כבר אמרו חז"ל רשימה ארוכה של ענינים גרועים למי שמרבה בו, גם כשמדובר בהיתר ובמצוה.
אבל כמדומני שפספסת את הענין של שמירת עינים והמחשבה, הרי דובר כאן הרבה באשכול על התנזרותם של החסידים מכל הנאה בכיוון זה, לעומת הליטאים שעיניהם ומחשבותיהם משוטטות כרצונם, אל תברח לנושאי המצווה, מצאת כאן את ההבדל היחיד עלק בנושאי הפרדת המיטות...
בכל מקרה, גם בנוגע לאכילה - פרעס, ברבים מהחסידויות יש גם הימנעות מתאוות האכילה, בחלקם האדמורים גם גרים בדירה פשוטה בקומה שלישית, ואין להם רכב משלהם. לאט לך כשאתה מדבר על "הפרעס החסידי", לא רק שאסור להכליל, אלא שלאחרונה גם הליטאים לא טמנו את ידם בצלחות הפרעס, השמחות בשבתות בבתי הכנסת הליטאיים בהחלט אינן מביישות. |
|
להגיד שהליטאים לא שומרים על העיניים זו הוצאת שם רע אלא אם כן אתה מתכוון לאותם מודרנים שבשולי המחנה אבל אז אם נתחיל לדבר על שולי המחנה נגיע לחסידים שמשוטטים בבי בושת...
אברך ליטאי שומר על העיניים לא פחות מעמיתו החסיד רק שלא הופךאת זה לאחד מעיקרי היהדות אלא עוד ציווי שהוא מקפיד עליו בחומרה כמו הלכות שבת או שמחפש אתרוג מהודר
אם אתה לא מבין את הבעיה בתאוות האכילה אזי אתה מוזמן לבית המדרש ולפתוח כמה ספרים (אני מחכה לך פה) פן תאכל.. ורם לבבך - ואכל ושבע ופנה אל אלוקים אחרים - וישב העם לאכל ושתו... עשו להם עגל מסיכה - וישמן ישורון ויבעט - צדיק אוכל לשובע נפשו כך היא דרכה של תורה פת במלח וכו' חולין פד - לימדה תורה דרך ארץ שלא יאכל אדם בשר אלא לתאבון
בחסידות יש התיחסות רבה לנושא ... והחסידים של פעם עבדו רבות על שבירת תאוות האכילה ליקוטי מוהרן מז -מי שהוא שקוע בתאות אכילה בידוע שהוא רחוק מאמת ובידוע שדינים שורים עליו.. גם יבוא לידי בזיונות
בקיצור מספיק לראות את המשקל הממוצע ב2 הקהילות ולהבין מי אוכל לשובע נפשו ומי מחפש באוכל את הניצוצות לתיקן
נ.ב איזה אדמור אמיתי (בדדיצ'וב לא נחשב) אתה מכיר שחי בפשיטות למעט האדמו"ר מאמשינוב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 10:13 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש_חשוב
| פלדלפי כתב: |  | 2 הנושאים אינם בכלל ברי השוואה !! אין מה להשוואת בין הנאת הליטאים מהאישה להנאת החסידים משאר עולם הזה!
הליטאי משמש בעונתה ולפי הכללים שנכתבו בספרים ונמסרו מהחכמים וההבדל היחיד בינו לבין החסיד שהוא לא מפריד את המיטות שבועיים בחודש לעומת זאת הפרעס החסידי מהעולם הזה לא יודע שובע... הרהיטים המהודרים... וויטרינה מלאה בכלי כסף... מעדניות "עונג שבת"... מסעות סקי בקברי צדיקים.... רכבי שרד... |
|
בכל מקרה, גם בנוגע לאכילה - פרעס, ברבים מהחסידויות יש גם הימנעות מתאוות האכילה, בחלקם האדמורים גם גרים בדירה פשוטה בקומה שלישית, ואין להם רכב משלהם. לאט לך כשאתה מדבר על "הפרעס החסידי", לא רק שאסור להכליל, אלא שלאחרונה גם הליטאים לא טמנו את ידם בצלחות הפרעס, השמחות בשבתות בבתי הכנסת הליטאיים בהחלט אינן מביישות. |
|
לאחרונה ציטטו כאן אגרות של החזון איש. מישהו יכול להביא את האגרת בנושא תאוות האכילה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2022 13:25 |
|
| |
החזון איש כותב במקום אחד "אכילה ושתיה יתירה, אבי אבות הטומאה" א' ב' בחסידות לדעת מי הוא צדיק אמת, זה ששיבר את תאוות האכילה כראוי, מקובל שבש"צ התחילו לחשוד שמשהו לא כשורה אתו, בגלל אכילתו שהיתה כשל אדם רגיל ואף יותר לצד עיסוקו בקבלה מעשית, תילי תילים נכתבו להסביר את הנהגתו הטמירה של הרה"ק מאפטא זי"ע שבימות החול הכניס לקרבו פירורי מזון ספורים, ובשבת היתה אכילתו על דרך הגוזמא, ואמרו ששרף בהבל פיו את המזון כמו בקרבנות, ובדורינו אנו הרבי מראחמסטריווקא שליט"א חי כל השבוע מניסים ובשבת הוא אוכל שלא כדרך הטבע,
ולעצם האשכול,
זה היה תמיד מפלטים של המודרנים והשקצים, שהרבנים והאדמו"רים ישמרו על עיניהם כמו שצריך ולא יתעסקו בלבוש הנשים והכל יהיה בסדר, אחרת, כולם סוטים,
אפשר בצורה הזאת למחוק את כל גדרי הצניעות, שכל גבר ישמור על עיניו כראוי ואז יוכלו הנשים ללכת כרצונן, רבותינו הק' לא נרתעו אף פעם מהלעז הזה, ועמדו בשער והטיפו בנועם ובחריפות על כל פירצה וסטייה, רביה"ק מסאטמאר זי"ע שהיום יומא דהילוליה היה עומד על יד ארון הקודש בכניסת היום הקדוש בדרשה שלפני כל נדרי ומתחנן ושואג כארי לנשים שבעזרת נשים שיזהרו לא לפרוץ גדר בגילוי שיער ואף היה מעורר על תגלחת הנשים, ובפרט אחרי השואה שהיה מתחנן לנשים שיכבדו את זכר אמותיהן שעלו על המוקד, מרן הגר"ש ואזנר זי"ע היה עומד בדרשת שבת הגדול ושבת שובה ומעורר על הפיאות הארוכות ועל האופנה הקולקלת שמקורה מפריז ותרבות הגויים, וכהנה וכהנה,
בשביל מה אנחנו בנט אם לא בשביל זה,
 |
|
|
|
|
|