|
|
| נשלח ב-24/8/2022 08:55 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | נ.ב איזה אדמור אמיתי (בדדיצ'וב לא נחשב) אתה מכיר שחי בפשיטות למעט האדמו"ר מאמשינוב ? |
|
הרבה מאד אדמורי"ם. בדוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 09:00 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אשכול המפגר ודי סוטה הזה...
|
|
מסכים. ובונדמן - בד"כ אתה ניק חריף ושנון ויסכימו גם אלו שלא מסכים לאידאולוגיה הקיצונית שלך. אבל הפעם עשית שטות בפתיחת האשכול.
תוקן על ידי שלג_דאשתקד ב- 24/08/2022 09:03:34
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 11:54 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
אכן אין להשוות בכלל, בזה אתה צודק פרעס, ככל שיהיה גדול, הוא עדיין נושא אוכל בלבד, ואינו פוגם בקדושת האדם לעומת זאת נושא האישות, כבר אמרו חז"ל רשימה ארוכה של ענינים גרועים למי שמרבה בו, גם כשמדובר בהיתר ובמצוה.
|
|
נו נו כרגיל דעת בעלי בתים ("חשובים") הפך דעת תורה
בעל התניא: כמארז"ל גבי זיוג כאלו כפאו שד, וקל וחומר בשאר דברים ולא כמו שמדמין העולם שזהו דבר מאוס מפני שצריך טבילה אחרי זה, לא כן, כי הוא דבר גדול וגם למעלה הוא דבר גדול, וקל וחומר אצל אכילה ושתיה ושאר דברים שצריך להיות כאלו כפאו שד. (תורה אור על מגילת אסתר עמ' 184) .
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 24/08/2022 11:54:49
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 14:29 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | נו נו כרגיל דעת בעלי בתים ("חשובים") הפך דעת תורה
בעל התניא: כמארז"ל גבי זיוג כאלו כפאו שד, וקל וחומר בשאר דברים ולא כמו שמדמין העולם שזהו דבר מאוס מפני שצריך טבילה אחרי זה, לא כן, כי הוא דבר גדול וגם למעלה הוא דבר גדול, וקל וחומר אצל אכילה ושתיה ושאר דברים שצריך להיות כאלו כפאו שד. (תורה אור על מגילת אסתר עמ' 184)
|
|
תאמין לי, כש'בעלי בתים קלי דעת' מסוגך פוגשים את בעל התניא דרך גוגל, ומצטטים אותו בצורה שקרנית, לדעתי מתוך זדון, זה גרוע פי כמה
אתה הרי יודע שאני לא עצלן ותמיד הולך לבדוק מקורות, ושוב אתה משמיט כמה מילים המשנים את כל המשמעות אני אצטט כאן את מלוא דבריו כולל המילים שכרגיל השמטת.
ועכשיו ג"כ צ"ל כל דבר גופני בבחי' אחור כמארז"ל גבי זיווג כאלו כפאו שד. וק"ו אצל שארי דברים ולא כמו שמדמין העולם שזהו דבר מאוס מפני שצריך טבילה אח"ז לא כן כי הוא דבר גדול וגם למעלה הוא דבר גדול וק"ו אצל אכילה וש"ד שצ"ל כאלו כפאו שד ולא לומר שזה אינו יכול לאכול כו'.
ההבנה מתוך דבריו המלאים זיווג הוא ענין קדוש, ולא כפי שמדמים העולם שהוא מאוס ולכן צריך אחריו טבילה ק"ו על אכילה ושתיה שאין לומר עליהם שאינם ראויים
מקל וחומר זה אתה מבין, שקל וחומר שאכילה ושתיה שהם פחות מאוסים, שעליהם בוודאי אין לומר שאין לאכול ולשתות כי הם דברים מאוסים מכאן מבינים שלדעתו אכילה ושתיה פחות מאוס, ולכן נוצר פה קל וחומר
ההבנה שלך הפוכה לגמרי, ועל זה נאמר דעת תורה היפך דעת בעלי בתים או שמא אינך יודע מה זה קל וחומר..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 14:38 |
|
| |
a_smithee
ההבנה הפשוטה בדברי התניא מהקטע שהבאת (לא ראיתי אותו במקום) היא לכאורה שהעולם חושב שזיווג צריך להיות כפי שכפאו שד בגלל שהוא מאוס אבל שאר דברים לא צריכים להעשות כפי שכפאו שד כי הם לא מאוסים, אבל המחבר חושב שזיווג הוא דבר גדול ולכן ק"ו שאכילה ושאר דברים צריכים להיות כפי שכפאו שד (כלומר הם פחותים מזיווג), לדבריך שהק"ו הוא על כך שאכילה ושאר דברים הם דברים גדולים מק"ו מזיווג אי אפשר להבין איך מוכיח שצריכים להעשות כמי שכפאו שד
תוקן על ידי A_Smithee ב- 24/08/2022 14:46:13
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 16:31 |
|
| |
אשרינו לזכינו לפלפל בדברי קדשו של בעל התניא. לענ"ד כוונתו היא שיש קל וחומר מאכילה ושתיה שאף אחד לא יגיד שבגלל שהם מאוסים אז צריך להתנזר מהם לחלוטין - כך זיווג שהוא קדוש בדיוק כמוהם, אסור להתנזר ממנו אלא צריך לעשותו כמי שכפאו שד. בקיצור הקל וחומר הוא מזה שנם יותר הכרחיים לגוף. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 18:39 |
|
| |
וואי וואי איש חשוב ממש מבהיל על הרעיון. מאז ירדה תורה להר סיני לא נכתב כזה פילפול מרהיב ומבעית בעקמימותו.
לא יאומן עם איזה עמרץ צריך להתעסק כאן. קטע פשוט בבעל התניא לא יודע לקרוא. וכדרכו של בעלבת "חשוב" מעקם ומתפתל בפלפולים מעוררי גיחוך
עבור שבריר האחוז שאולי תאווה לשמוע ללמוד ולהבין באמת, הבנת הנקרא פשוטה בדברי בעל התניא: זיווג אינו מאוס והוא דבר גדול ונעלה יותר מאכילה ושתיה, ולכן אם בזיווג צריך לנהוג כמי שכפאו שד, אז קל וחומר באכילה ושתיה. המשפט האחרון שהוספת והדגשת בצהוב, זה סך הכול הסבר איך נוהגים כמי שכפאו שד בענייני אכילה ושתיה. הכוונה שאדם לא ירדוף אחרי מאכלים טעימים, שאדם לא יגיד את האוכל הזה אני לא יכול לאכול כי זה לא טעים, אלא יאכל לפי הצורך בין אם זה טעים ובין אם לא.
זה כ"כ פשוט ומובן. שלולי הכירותי את נפתולי עקמימיותך, אז היה מפתיע אותי שצריך בכלל להסביר את זה, אבל לגביך כבר שום דבר לא מפתיע אותי.
ואם כדרכך תמשיך ותתעקש להתווכח על הבנת הנקרא של קטע פשוט כך כך. אז הנה תקשיב כאן מדקה 9. המשפיע החבד"י המפורסם ר' יוסף יצחק (פיצ'ע) אופן שליט"א מסביר בדיוק כפי הפשט הפשוט שנאלצתי להסביר לך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 19:19 |
|
| |
משום מה נזכרתי בבדיחה עתיקה על איזה גביר חסידי עמרץ "חשוב" שהתעקש לשאול את הרב למה אין מדליקין בחלב נוֹחֶעם? מה נוֹחֶעם עשה שדווקא בחלב שלו לא מדליקים? וכל ניסיונות הרב להסביר לו שהוא לא שם את הנקודה במקום הנכון. וצריך לקרוא ..בחלב. נחום המדי אומר.. עלו בתוהו ורק הרגיזו יותר את הגביר. עד שהגיע איזה ליצן פיקח והסביר לו שכתוב ויהי בשלח פרעה את העם ולא נוֹחֶעם בגלל שנוֹחֶעם לא רצה לצאת ממצרים, לכן הענישו אותו שלא מדליקים בחלב לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 20:27 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | וואי וואי איש חשוב ממש מבהיל על הרעיון. מאז ירדה תורה להר סיני לא נכתב כזה פילפול מרהיב ומבעית בעקמימותו.
לא יאומן עם איזה עמרץ צריך להתעסק כאן. קטע פשוט בבעל התניא לא יודע לקרוא. וכדרכו של בעלבת "חשוב" מעקם ומתפתל בפלפולים מעוררי גיחוך
|
|
תודה על כל התארים והירידות האישיות אני חושב שאפשר לוותר על עצם הנושא ולהפוך את הכל כאן לנושא אישי נטו אז הנה התשובה שלי אליך עזוב את בעל התניא, לא נראה לי שהוא היה רוצה שאדם טמא כמוך, המקטרג ומסית בכל מקום אפשרי נגד עם ישראל החרדים, יעסוק בדבריו הק', מה לך ולהתעסקות בספריו הקדושים? אתה מכיר את הפסוק ול.. אמר אלוקים מה לך לספר חוקי?
תאמין לי, ברגע הראשון שהתחלת עם הירידה האישית בתשובה הראשונה שלך רציתי מיד לומר לך שתנהל דו שיח בצורה מכובדת או שתמצא לך מישהו אחר המילים שהשמטת כמו אחרון הזייפנים הגדולים, הם המפתח לדבריו, הקל וחומר הוא בדיוק על המילים המושמטות, אתה יודע את זה היטב, ולכן הפסקת בדיוק שם את הציטוט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 22:15 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | המילים שהשמטת כמו אחרון הזייפנים הגדולים, הם המפתח לדבריו, הקל וחומר הוא בדיוק על המילים המושמטות, אתה יודע את זה היטב, ולכן הפסקת בדיוק שם את הציטוט. |
|
חח ידעתי שתמשיך להתווכח בעקשנות. או מטיפשות או מחוסר מסוגלות להודות בטעות. כנראה שניהם גם יחד.
אתה בהחלט התיאור המושלם לבדיחה שכתבתי למעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 22:28 |
|
| |
אם אתה כזה חרוץ ויסודי "לא עצלן ותמיד הולך לבדוק מקורות" כפי שכתבת. כבר הספקת להיכנס לקישור שהבאתי לשיעור של המשפיע החב"די ?? כי אני מת מסקרנות לראות מה יהיה ההסברים העקומים שלך אחרי שתצפה בו מסביר בפשיטות בדיוק כפי ההבנת הנקרא הפשוטה. אולי בכלל תטען שאתה מבין יותר טוב ממנו ומכולם את כוונת בעל התניא..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 22:36 |
|
| |
יוצרים
| בונדמן כתב: |  | ובכן,
חזרנו מהחופש אי שם בריכוז ליטאי במזרח התיכון, בעל הבית הפריד לכבודנו את המיטות כדבעי, והכל היה בסדר, ב""ה שאין מניינים לאחר זמן תפילה בכל האזור, ובית המדרש מלא יחסית בלומדים על אף הבין הזמנים, כמו הבית המדרש החסידי שבשכונתי,
שתי דברים הפריעו לי בסופר השכונתי, נתקלתי בכמה וכמה מוצרי מתיקה מחו"ל עם הכיתוב 'כשר לאוכלי חלב נכרי' מישהו הסביר לי שם שיש להם באזור משפחות חרד"ליות ואולי הם הקהל יעד, כמו כן בעמידה בתור וכן הקופאיות בחלקם עם מטפחות המגלות שיער כשיעור אצבעיים ואף יותר, וגם ענין זה יתכן ושייך למיגזר הנ"ל, ריבונו של עולם. אני באמת מבררת. כחסיד שמור (שהפריעו מיטות בחדר שינה!!) מותר לגבר להסתכל על קופאית ולמדוד עד כדי זכירת פרטים?
תשאלי אותי איך נראית הקופאית, כנראה לא אדע להגיד, אבל כשעומדים מול הקופאית שיושבת,והאשראי כן עבר ולא עבר, והאם חישבת גם את זה ואת זה, אז הדבר הבולט הוא השיער המגולה, כנ"ל כשבוררים עגבניות וקישואים ואיזה גברת נדחפת בחוסר טאקט כאילו אני לוקח את העגבניות שלה, אז גם ניכר מידת כיסוי הראש, |
|
וכן הקופאיות בחלקם.. זה מה שכתבת. לא נשמע שזה מול אחת. הזכרת כמה ואף השווית. בקיצר אני חושבת שלמרות שהדיון התיימר להיות ענייני והלכתי או לפחות בירור השקפתי. נוכחנו לראות (לקרוא) שזה רחוק מכך. מה שיוצא וחבל שנתפסת דרך החסידות כדרך צבועה או לא מתכתבת עם האמת (הכוונה לאמת שאדם ישר מתנהג בכל הליכותיו בהתאמה שלימה ואם הוא חסיד שאכן אכפת לו איך נראה חדר מיטות של אנשים נשואים איכה לא אכפת לו לספר כי חזה במראה פנים של נשים ) .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 22:48 |
|
| |
יוצרים
| יוצרים כתב: |  | ובכן,
חזרנו מהחופש אי שם בריכוז ליטאי במזרח התיכון, בעל הבית הפריד לכבודנו את המיטות כדבעי, והכל היה בסדר, ב""ה שאין מניינים לאחר זמן תפילה בכל האזור, ובית המדרש מלא יחסית בלומדים על אף הבין הזמנים, כמו הבית המדרש החסידי שבשכונתי,
שתי דברים הפריעו לי בסופר השכונתי, נתקלתי בכמה וכמה מוצרי מתיקה מחו"ל עם הכיתוב 'כשר לאוכלי חלב נכרי' מישהו הסביר לי שם שיש להם באזור משפחות חרד"ליות ואולי הם הקהל יעד, כמו כן בעמידה בתור וכן הקופאיות בחלקם עם מטפחות המגלות שיער כשיעור אצבעיים ואף יותר, וגם ענין זה יתכן ושייך למיגזר הנ"ל, ריבונו של עולם. אני באמת מבררת. כחסיד שמור (שהפריעו מיטות בחדר שינה!!) מותר לגבר להסתכל על קופאית ולמדוד עד כדי זכירת פרטים?
תשאלי אותי איך נראית הקופאית, כנראה לא אדע להגיד, אבל כשעומדים מול הקופאית שיושבת,והאשראי כן עבר ולא עבר, והאם חישבת גם את זה ואת זה, אז הדבר הבולט הוא השיער המגולה, כנ"ל כשבוררים עגבניות וקישואים ואיזה גברת נדחפת בחוסר טאקט כאילו אני לוקח את העגבניות שלה, אז גם ניכר מידת כיסוי הראש,
וכן הקופאיות בחלקם.. זה מה שכתבת. לא נשמע שזה מול אחת. הזכרת כמה ואף השווית. בקיצר אני חושבת שלמרות שהדיון התיימר להיות ענייני והלכתי או לפחות בירור השקפתי. נוכחנו לראות (לקרוא) שזה רחוק מכך. מה שיוצא וחבל שנתפסת דרך החסידות כדרך צבועה או לא מתכתבת עם האמת (הכוונה לאמת שאדם ישר מתנהג בכל הליכותיו בהתאמה שלימה ואם הוא חסיד שאכן אכפת לו איך נראה חדר מיטות של אנשים נשואים איכה לא אכפת לו לספר כי חזה במראה פנים של נשים ) . |
|
שוב אני. סליחה על הנ"ל, אבל פשוט באמת מאוד מעריכה דרך חסידות וחסידים וחסידות.. אבל הענין הזה שווה בדיקה כי לטעמי, מהנסיון האישי שלי, בכל ויכוח מעין זה (והיו לי הרבה על הנושא בכל הרמות) יוצא מרצע מן השק, של דברים בעייתיים בהרבה ודווקא בעייני צניעות . ולכן אני חושבת שראוי לדאוג לבדיקה מחודשת גם חסידים, על מצווה חשובה זו של שלום בית וחיי אישות תקינים כפי שצווינו בספר בראשית ובכל הדינים וההלכות . שזה היסוד לכל תיקון העולם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 01:19 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | חח ידעתי שתמשיך להתווכח בעקשנות. או מטיפשות או מחוסר מסוגלות להודות בטעות. כנראה שניהם גם יחד.
אתה בהחלט התיאור המושלם לבדיחה שכתבתי למעלה. |
|
שמת בטח לב שאני לא נשאר הרבה חייב כאן תשובות בפורום יש לי הרבה מה לענות בנושא אתה לא תקבל ממני דיון עניני, כי כשאתה מתבטא בצורה דוחה, לא תקבל דיון עניני תבוא כמו בנאדם תפנה בכבוד ויתייחסו בכבוד לשאלותיך
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 01:24 |
|
| |
| יוצרים כתב: |  | תשאלי אותי איך נראית הקופאית, כנראה לא אדע להגיד, אבל כשעומדים מול הקופאית שיושבת,והאשראי כן עבר ולא עבר, והאם חישבת גם את זה ואת זה, אז הדבר הבולט הוא השיער המגולה, כנ"ל כשבוררים עגבניות וקישואים ואיזה גברת נדחפת בחוסר טאקט כאילו אני לוקח את העגבניות שלה, אז גם ניכר מידת כיסוי הראש,
וכן הקופאיות בחלקם.. זה מה שכתבת. לא נשמע שזה מול אחת. הזכרת כמה ואף השווית. בקיצר אני חושבת שלמרות שהדיון התיימר להיות ענייני והלכתי או לפחות בירור השקפתי. נוכחנו לראות (לקרוא) שזה רחוק מכך. מה שיוצא וחבל שנתפסת דרך החסידות כדרך צבועה או לא מתכתבת עם האמת (הכוונה לאמת שאדם ישר מתנהג בכל הליכותיו בהתאמה שלימה ואם הוא חסיד שאכן אכפת לו איך נראה חדר מיטות של אנשים נשואים איכה לא אכפת לו לספר כי חזה במראה פנים של נשים ) . |
|
לא מבין מה את רוצה ממנו יש הסתכלות ישירה מתוך רצון להסתכל בנשים (הדרך הליטאית) ויש ראיה מזוית העין בלי הסתכלות ישירה ראיה מזוית העין באה גם בלי רצון לראות אדם עומד מול הקופה, ובלי להסתכל ישירות על הקופאית יכול לראות בזוית העין אם היא הולכת בפאה או מטפחת גם אם הוא אינו מרים את עיניו מהחשבונית
אינני כולל בזאת צדיקים חסידים שהולכים עם העיניים בתוך הנעלים, אפשר לראות אותם לפעמים בשדה התעופה הולכים עם כיסוי על העיניים, אבל אדם רגיל שהולך סתם ברחוב, גם בלי להסתכל יכול לשים לב לפרטים מעין אלו
|
|
|
|
|