המפלגות החרדיות כל מהותן הוא של הנחתה של הוראות מלמעלה ונסיונות כפייה מסוגים שונים על הציבור. חסר להם שהציבור עוד יבחר את נציגיו? נו באמת...זה לא יקרה לעולם
שבוע וחצי לפני הגשת הרשימות לכנסת.
הפריימריז לרשימות החרדיות עולה שלבלהצבעה: https://bit.ly/3KquDueניתן להצביע ולהתעדכן בתוצאות גם בטלפון 077-3461310/ 6665*
נשלח ב-6/9/2022 00:21
ברכת_החמה כתב:
המפלגות החרדיות כל מהותן הוא של הנחתה של הוראות מלמעלה ונסיונות כפייה מסוגים שונים על הציבור. חסר להם שהציבור עוד יבחר את נציגיו? נו באמת...זה לא יקרה לעולם
במפלגות החילוניות היינו הך.
שם בדרך כלל מי שמנחית את ההוראות זה יו"ר המפלגה. או פשוט אופורטוניזם.
הבדל הוא שהמפלגות החילוניות אינם מייצגות "ציבור" מסוים ומוגדר ש"חייב" להצביע לאותן מפלגות (והמפלגות שכן מייצגות ציבור מוגדר יותר, כמו המפד"ל-ציונות דתית/עבודה/מרץ כן עושות פריימריז)...
אגב, שמעתי שגם הרב שך היה בעד פריימריז, אבל "משום מה" בזה לא שמעו לו (לפי מה ששמעתי-רביץ ז"ל רצה לקדם את זה, וגפני "משום מה" לא זרם עם זה)....
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/09/2022 10:00:11
נשלח ב-6/9/2022 10:19
בסניף דגל בביתר עילית עורכים בחירות פנימיות. כל חבר קהילה שמשלם הו"ק לבית הכנסת הקהילתי יש לו זכות בחירה לבחור בבחירות חשאיות בקלפי נציגים\גבאים. נציגי הקהילות בוחרים בבחירות חשאיות בקלפי את רשימת המועמדים למועצת העירייה.
נשלח ב-6/9/2022 11:01
כל עוד אני לא יודע, מי עומד מאחורי הגוף הזה, ומה האינטרס שלו,
אני לא הולך להשתתף בזה.
נשלח ב-6/9/2022 11:05
מצדרביעי כתב:
מצדרביעי
תמניא_אפי כתב:
ברכת_החמה כתב:
הבדל הוא שהמפלגות החילוניות אינם מייצגות "ציבור" מסוים ומוגדר ש"חייב" להצביע לאותן מפלגות (והמפלגות שכן מייצגות ציבור מוגדר יותר, כמו המפד"ל-ציונות דתית/עבודה/מרץ כן עושות פריימריז)...
אגב, שמעתי שגם הרב שך היה בעד פריימריז, אבל "משום מה" בזה לא שמעו לו (לפי מה ששמעתי-רביץ ז"ל רצה לקדם את זה, וגפני "משום מה" לא זרם עם זה)....
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/09/2022 10:00:11
אין לי שום דבר נגד פריימריז, ואני רחוק מלסנגר על המפלגות החרדיות שבאמת היו צריכים טלטול רציני.
תגובתי היתה על הנימה של ברכת שכאילו הסיאוב וההנחתות הן נחלתן של המפלגות החרדיות בלבד, ועל זה כתבתי מה שכתבתי.
הפוליטיקה תמיד היתה מושחתת, אבל בשנים האחרונות השחיתות לבשה פנים חדשות ומפחידות.