בית פורומים בחדרי חרדים

מיהו הבכיר החרדי שנכלא לפני כ-4 שנים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/8/2022 11:02 לינק ישיר 
מיהו הבכיר החרדי שנכלא לפני כ-4 שנים?

תוקן על ידי פלדלפי ב- 17/08/2022 12:01:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 12:01 לינק ישיר 

מה קורה במשפט של איש ציבור חרדי בכיר שנכלא לפני כ-4 שנים

איש ציבור חרדי בכיר, שנעצר לפני כ-4 שנים, הודה והורשע בעסקת טיעון בביצוע מעשים חמורים במיוחד • נגזרו עליו 8 שנות מאסר בפועל, במקום מאסר עולם • גם 'העליון' נתן לו מתנה: איסור פרסום • בימים אלה מתנהלת נגדו תביעה אזרחית לפיצוי של נפגעת - וזה מה שקורה בבית המשפט
חיים טוויל

כ' אב התשפ"ב / 17.08.2022 10:39
צילום: Olivier Fitoussi/Flash90
תמונת אילוסטרציה. לתמונה אין קשר לכתבה
*************** src="https://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.ch10.co.il&width&height=62&colorscheme=light&show_faces=false&header=false&stream=false&show_border=false&appId=267023363482731" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="max-width: 133px; width: 133px; border-width: initial; border-style: none; overflow: hidden; height: 75px; position: relative; top: -41px; right: -65px;"><*  0

הוא היה איש ציבור ידוע, שכיהן במספר תפקידים בכירים במגזר  החרדי, מטעם סיעה חרדית.

לפני יותר משלוש וחצי שנים הוא נעצר בחשד שביצע מעשים חמורים במיוחד והטרדות של ילדות. בעקבות חקירת המשטרה הוא הועמד לדין בבית המשפט.

איש הציבור הבכיר הודה במסגרת עסקת טיעון במעשיו הנוראים, והורשע במאות מעשים חמורים במיוחד שביצע.

אבל עסקת הטיעון שקיבל הייתה נוחה במיוחד. בעיקר משום הנימוק שהוא חסך – כשהסכים להסדר טיעון – מהנפגעות את הצורך לעמוד על דוכן העדים ולהעיד נגדו.

בגזר הדין גזר עליו בית המשפט 8 שנות מאסר בפועל.

מאחר שבית המשפט העליון קבע, כי חל איסור פרסום גורף על פרטיו של איש הציבור ועל פרטי הפרשה, גזר הדין שהוטל עליו לא פורסם בהבלטה. בחסות צו ההשתקה הזה, הוא גם נעלם מהתודעה הציבורית במגזר החרדי.

בימים אלה מתנהלת נגדו תביעה אזרחית שהגישה אחת הנפגעות לפיצוי כספי, אותה מייצגת עורכת הדין רוני אלוני סדובדסקי.

אלא שבהליך משפטי הנוכחי הוא כבר מתכחש להודאתו בהליך הפלילי. הוא גם מעלה את קרבנותיו לדוכן העדים, בעוד עורך דינו החרדי מתנהג אליהן, לפי עדותה של עו”ד אלוני סדובדסקי, בצורה מזעזעת.

וכך כתבה עורכת הדין בפוסט שפרסמה בחשבון הפייסבוק שלה:

“הוא אחד הבכירים ביותר בעולם החרדי, כל מכריו יעידו כי כלפי חוץ מקפיד על קלה כחמורה, אך בחדרי חדרים? אלוהים שבשמיים – רצח נפשות של ילדות, זיהם תומתן וטימא אותן עד שבקשו נפשן למות.

הבאנו להרשעתו על מאות עבירות שביצע בילדות – אבל כרגיל ‘המחוזי’ נתן לו מתנה: גזר עליו עונש ‘סוף עונה’, 8 שנים בפועל במקום מאסר עולם, כי האמינו לו כשקם מולם ושיקר שהוא ‘לוקח אחריות על מעשיו ומבין את חומרתם’.

המחוזי גימד את עונשו לכלום, בנימוק שחסך לילדות את עדותן בבית המשפט, כשהסכים להסדר טיעון.

עוד מתנה נפלאה נתן לו בית המשפט העליון, כשקבע כי חל איסור פרסום גורף על פרטיו ופרטי הפרשה.

כעת בהליך הנזיקי הנסמך על הפלילי, שב״ס הביאו אותו מהכלא, ואני חקרתי אותו על דוכן העדים. הוא לא לוקח שום אחריות למעשיו. טוען שהנפגעות שקרניות ושלא נגרם להן שום נזק.

אני מקריאה לו פסוק מספר דברים פרק כב פסוק כו, שם נאמר כי הנזק לנערה מאונס שווה לנזק מרצח. ‘כִּ±י כַּֽאֲשֶׁר¹ יָק¸וּם אִ´ישׁ עַל־רֵעֵ¸הוּ© וּרְצָח³וֹ נֶ₪פֶשׁ כֵּ¦ן הַדָּבָµר הַזֶּֽה’.

אני מעמתת אותו עם דברי חז״ל שמעשה הפגיעה המינית כמוהו כרצח ואף גרוע מרצח, כי כשאדם נרצח סבלו נגמר, אבל אצל נאנסת – היא רצוחה נפש, ליבה מת.

והוא? הגדול בתורה? פונה לשופט ואומר לנו: ‘אין שום נזק. היא סתם רודפת בצע’.

את עדותה ממש לא חסך. אחריות? ממש לא לקח.

עובד על שב״ס כאילו הוא מתחרט… בטח מתכנן שחרור מוקדם… על גופתי המתה”.

בהמשך סיפרה: “האמת שזה תיק ממש ממש קשה עבורי נפשית. חזרתי גמורה מהדיון. העו”ד שלו מזעזע ביחסו לתיק. גם הוא חרדי, והוא כל הזמן צורח באולם צרחות – על הנפגעת, על המומחית. זה בלתי נסבל.

“הוא יודע שהרב הזה שהוא מייצג כבר הודה והורשע בהליך הפלילי, ובכל זאת הוא עומד על כך שלא נגרם נזק לנפגעת”.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 12:35 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

מה קורה במשפט של איש ציבור חרדי בכיר שנכלא לפני כ-4 שנים

איש ציבור חרדי בכיר, שנעצר לפני כ-4 שנים, הודה והורשע בעסקת טיעון בביצוע מעשים חמורים במיוחד •נגזרו עליו 8 שנות מאסר בפועל, במקום מאסר עולם •גם 'העליון' נתן לו מתנה: איסור פרסום •בימים אלה מתנהלת נגדו תביעה אזרחית לפיצוי של נפגעת - וזה מה שקורה בבית המשפט
חיים טוויל

כ' אב התשפ"ב / 17.08.2022 10:39
צילום: Olivier Fitoussi/Flash90
תמונת אילוסטרציה. לתמונה אין קשר לכתבה
*************** src="https://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.ch10.co.il&width&height=62&colorscheme=light&show_faces=false&header=false&stream=false&show_border=false&appId=267023363482731" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="max-width: 133px; width: 133px; border-width: initial; border-style: none; overflow: hidden; height: 75px; position: relative; top: -41px; right: -65px;"><*  0

הוא היה איש ציבור ידוע, שכיהן במספר תפקידים בכירים במגזר  החרדי, מטעם סיעה חרדית.

לפני יותר משלוש וחצי שנים הוא נעצר בחשד שביצע מעשים חמורים במיוחד והטרדות של ילדות. בעקבות חקירת המשטרה הוא הועמד לדין בבית המשפט.

איש הציבור הבכיר הודה במסגרת עסקת טיעון במעשיו הנוראים, והורשע במאות מעשים חמורים במיוחד שביצע.

אבל עסקת הטיעון שקיבל הייתה נוחה במיוחד. בעיקר משום הנימוק שהוא חסך –כשהסכים להסדר טיעון –מהנפגעות את הצורך לעמוד על דוכן העדים ולהעיד נגדו.

בגזר הדין גזר עליו בית המשפט 8 שנות מאסר בפועל.

מאחר שבית המשפט העליון קבע, כי חל איסור פרסום גורף על פרטיו של איש הציבור ועל פרטי הפרשה, גזר הדין שהוטל עליו לא פורסם בהבלטה. בחסות צו ההשתקה הזה, הוא גם נעלם מהתודעה הציבורית במגזר החרדי.

בימים אלה מתנהלת נגדו תביעה אזרחית שהגישה אחת הנפגעות לפיצוי כספי, אותה מייצגת עורכת הדין רוני אלוני סדובדסקי.

אלא שבהליך משפטי הנוכחי הוא כבר מתכחש להודאתו בהליך הפלילי. הוא גם מעלה את קרבנותיו לדוכן העדים, בעוד עורך דינו החרדי מתנהג אליהן, לפי עדותה של עו” אלוני סדובדסקי, בצורה מזעזעת.

וכך כתבה עורכת הדין בפוסט שפרסמה בחשבון הפייסבוק שלה:

“וא אחד הבכירים ביותר בעולם החרדי, כל מכריו יעידו כי כלפי חוץ מקפיד על קלה כחמורה, אך בחדרי חדרים? אלוהים שבשמיים –רצח נפשות של ילדות, זיהם תומתן וטימא אותן עד שבקשו נפשן למות.

הבאנו להרשעתו על מאות עבירות שביצע בילדות –אבל כרגיל ‘מחוזי’נתן לו מתנה: גזר עליו עונש ‘וף עונה’ 8 שנים בפועל במקום מאסר עולם, כי האמינו לו כשקם מולם ושיקר שהוא ‘וקח אחריות על מעשיו ומבין את חומרתם’

המחוזי גימד את עונשו לכלום, בנימוק שחסך לילדות את עדותן בבית המשפט, כשהסכים להסדר טיעון.

עוד מתנה נפלאה נתן לו בית המשפט העליון, כשקבע כי חל איסור פרסום גורף על פרטיו ופרטי הפרשה.

כעת בהליך הנזיקי הנסמך על הפלילי, שב"ס הביאו אותו מהכלא, ואני חקרתי אותו על דוכן העדים. הוא לא לוקח שום אחריות למעשיו. טוען שהנפגעות שקרניות ושלא נגרם להן שום נזק.

אני מקריאה לו פסוק מספר דברים פרק כב פסוק כו, שם נאמר כי הנזק לנערה מאונס שווה לנזק מרצח. ‘ִּ±י כַּֽאֲשֶׁר¹ יָק¸וּם אִ´ישׁ עַל־רֵעֵ¸הוּ© וּרְצָח³וֹ נֶ₪פֶשׁ כֵּ¦ן הַדָּבָµר הַזֶּֽה’

אני מעמתת אותו עם דברי חז"ל שמעשה הפגיעה המינית כמוהו כרצח ואף גרוע מרצח, כי כשאדם נרצח סבלו נגמר, אבל אצל נאנסת –היא רצוחה נפש, ליבה מת.

והוא? הגדול בתורה? פונה לשופט ואומר לנו: ‘ין שום נזק. היא סתם רודפת בצע’

את עדותה ממש לא חסך. אחריות? ממש לא לקח.

עובד על שב"ס כאילו הוא מתחרט…בטח מתכנן שחרור מוקדם…על גופתי המתה”

בהמשך סיפרה: “אמת שזה תיק ממש ממש קשה עבורי נפשית. חזרתי גמורה מהדיון. העו” שלו מזעזע ביחסו לתיק. גם הוא חרדי, והוא כל הזמן צורח באולם צרחות –על הנפגעת, על המומחית. זה בלתי נסבל.

“וא יודע שהרב הזה שהוא מייצג כבר הודה והורשע בהליך הפלילי, ובכל זאת הוא עומד על כך שלא נגרם נזק לנפגעת”

לה''ו. איזה ''רב גדול '' שכיהן כבכיר נעלם ונאלם בשנים האחרונות ?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 13:31 לינק ישיר 

שום דבר, זה אחד מעסקני שלו"א, איש בריון וחסר משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 13:37 לינק ישיר 

תם_יושב כתב:

לדברי העו"ד מדובר בפדופיל שעמד בראש מוסדות חינוך לבנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 14:21 לינק ישיר 
פלדלפי

חריף_ומקשה כתב:

לדברי העו"ד מדובר בפדופיל שעמד בראש מוסדות חינוך לבנות.

למה גבר מנהל מוסד של בנות? 
ירושלמי מפורש  - אין ממנים אפילו אדם נאמן וכשר להיות שומר בחצר שיש בו נשים

אם צריך מנהל כספי שישב במשרד של רואה חשבון
אם צריך מנהל רוחני שישב בכולל ויבוא למסור שיעורים...
מנהל שעומד בשער ומסתכל על אורך החצית של הבנות סופו שגם יוריד אותה.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 14:43 לינק ישיר 

מה שבטוח זה שאולי הוא גם רשע, אבל גם פה לא חסרים רשעים .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 15:26 לינק ישיר 

תם יושב. ואוו. מעניין. ואני חשדתי שזה דווקא איש מפלג אחר של החרדים. כלומניק אחר. לפני 8 שנים? בואו נחשוב.. אבל אסור היה לך לפרסם שום פרט. אבל לא יכולת להתגבר. שקר או אמת אבל היצר הרע והשנאה גדולים ממך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 15:56 לינק ישיר 

https://m.ynet.co.il/Articles/4192963

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 16:38 לינק ישיר 

שרון? 750 בנות חרדיות, יתכן קרית צאנז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 16:47 לינק ישיר 

הלינק לעיל מוביל לסיפור מלפני כ10 שנים.
אם אינני טועה המקרה ההוא היה קשור ברב המזוהה עם ש"ס

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 17:14 לינק ישיר 

לא יודע על מה מדובר, לצערינו כבר פגשנו רבמים ממש, או אנשי חינוך וחסד דגולים, שמעשיהם במחשכים היו קשים מאוד אז לצערי, אני מאמין שחושינו קהו ולא ניפול מהכסא כשנבין על מה מדובר.
רק 3 הערות:
1. אני שונא את הקטע של עורכי דין שמתפייטים בפייסבוק. זה מסריח אפילו יותר מיחצנים. הרי אתם מתפרנסים מזה, אתם נשכרים בלי שום מצפון (לפחות ככה עודים רבים מצהירים, ובצדק מסוים), אז תעשו את עבודתכם. אל תלכו מהצד ליצור תועדת קהל כדי לבוא לבית מדפט ולהגיד "אבל כולם הזדעזעו". זה היה מסריח מאוד עם ויינרוט ג'וניור וזה מסריח עם כל אחד אחר.
2. מי שמגיש תביעה פלילית, שלא יתפלא שמצפים לעדות שלו. מה זה משנה מה היו הנימוקים של השופטים בהליך הקודם? ואם צועקים עלייך זו גם זכותם. לא כולם מנומסים, אבל חוסר נימוס הוא לא תמיד עבירה על החוק או האתיקה.
3. אם באמת הוא מכחיש ומתחמק, לכאורה זה לא נחשב לקיחת אחריות ושיערערו על הפסק הקודם. בזמנו טענו שקצב לא נחשב שלקח אחריות בגלל שהוא לא הודה (זה בהחלט נושא לדיון, אבל ככה השופטים טענו בזמנו).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 18:10 לינק ישיר 

למה שמו חסוי? חבר של אסתר חיות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 19:48 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

למה שמו חסוי? חבר של אסתר חיות?

לה''ו. יותר סביר של חית הקָדֵש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2022 22:53 לינק ישיר 

לאחר חיפוש קצר בגוגל בתקופה האמורה
מצאתי 2 כתבות מה16/11/2018 שמתאימות לתיאור הנ"ל

רב חשוד באונס והטרדות מיניות של קטינות
הרב נעצר בחשד לביצוע עבירות מין במספר קטינות במשך תקופה ארוכה. על הפרשה הוטל צו איסור פרסום מחשש לשיבוש הליכים
אלישע בן קימון פורסם:  16.11.18 , 13:30
רב נעצר אתמול (ה') בחשד לאונס והטרדות מיניות של מספר קטינות במשך תקופה ארוכה. 
על הפרשה הוטל צו איסור פרסום מחשש לשיבוש הליכי חקירה.
עם זאת, ניתן לומר כי החשדות נגד הרב כבדים וכי מדובר על אירועים שנמשכו תקופה ארוכה.

בכיר לשעבר בציבור החרדי נעצר בחשד לביצוע אונס ומעשה סדום במשפחה
צו איסור פרסום הוטל על פרטי החקירה, שבמרכזה החשוד, בן 60 המתגורר במרכז הגדה. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו, אך בית משפט השלום בירושלים הורה לשחררו לחמישה ימי מעצר בית
יהושע (ג'וש) בריינר, יותם ברגר. 16 בנובמבר 2018
המשטרה עצרה בכיר לשעבר בציבור החרדי, המתגורר במרכז הגדה המערבית, בחשד למעורבות בעבירות מין חמורות. האיש חשוד בין השאר באונס, במעשה סדום ובעבירות מין במשפחה. בית משפט השלום בירושלים הוציא צו איסור פרסום על פרטי החקירה ועל פרטים העלולים לזהות את החשוד. החשוד, בן 60, נשלח היום (שישי) לחמישה ימי מעצר בית, ובית המשפט אסר עליו ליצור קשר עם המעורבים בפרשה. לפי שעה הוא מכחיש את החשדות נגדו.
בחקירתה אמרה המתלוננת כי המעשים המיוחסים לאיש על פי החשד נעשו בשנים האחרונות. היום ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשמונה ימים, אך חרף החשדות החמורים הורה שופט השלום בירושלים, נאיל מהנא, לשחררו למעצר בית. המשטרה ביקשה לעכב את החלטת בית המשפט כדי שתינתן לה האפשרות להגיש ערר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2022 09:34 לינק ישיר 

כמדומה שלא מדובר באיש ציבור מן הקלאסה כמו שאנו אמורים לחשוב

מדובר בסה"כ בד.א. מגבעת שאול, נכד לאיש העדה החרדית. זה כל התואר 'איש ציבור'. (אולי בגלל שהיה מחבר ספרים)
גם עבירות האינוס וכו' הם בתוך ביתו פנימה, כלומר באשתו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מיהו הבכיר החרדי שנכלא לפני כ-4 שנים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext