| נשלח ב-20/8/2022 22:12 |
|
| |
סלחו לי על "בורותי" החסידית, אבל כליטוואק קר ומשעמם, תמיד תמיד "חסידישע וורט" צרמו לאזני.. מי שעוקב אחרי תגובותי יודע שאני אוחז מר' שאול ודרכו, וההיפך הגמור מחשיבתי על גור, אבל הוורט הזה שנאמר בשם אביו ה"פני מנחם" (כמדומני) גם הוא צורם את אזני.. לו היה אומר ש"אין אכזריות אצל בעל הרחמים" היה נשמע הגיוני יותר וגם מתחבר לשאר דברי הניחומים שאמר שם, ברוח זו בדיוק. ידוע שמידה טובה ורעה שניהם באותו יסוד, והמרחם על רחמנים טבעו הנכון שיתאכזר על אכזרים, ולכן העקומים עושים ההיפך כי טבעם פגום ומבולבל. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 20/08/2022 22:16:13
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2022 15:49 |
|
| |
הרעיון נאמר בשם השפת אמת אז אולי תנסה להתאמץ יותר ולהבין זאת, ויש לזה הסברים פשוטים יחסית, אולי לא פשוטים ברמה של תגובה קלילה בפורום בהינף מקלדת אבל יש השפת אמת בוודאי ידע את מה שאתה חושב, לא שנכדו הפני מנחם לא...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2022 18:52 |
|
| |
איש_חשוב
| אךטובוחסד כתב: |  | סלחו לי על "בורותי" החסידית, אבל כליטוואק קר ומשעמם, תמיד תמיד "חסידישע וורט" צרמו לאזני.. מי שעוקב אחרי תגובותי יודע שאני אוחז מר' שאול ודרכו, וההיפך הגמור מחשיבתי על גור, אבל הוורט הזה שנאמר בשם אביו ה"פני מנחם" (כמדומני) גם הוא צורם את אזני.. לו היה אומר ש"אין אכזריות אצל בעל הרחמים" היה נשמע הגיוני יותר וגם מתחבר לשאר דברי הניחומים שאמר שם, ברוח זו בדיוק. ידוע שמידה טובה ורעה שניהם באותו יסוד, והמרחם על רחמנים טבעו הנכון שיתאכזר על אכזרים, ולכן העקומים עושים ההיפך כי טבעם פגום ומבולבל.
|
|
קח הצעה חינם אף פעם אל תאמין לכותרות, לך ובדוק את המקור האזנתי היטב לדבריו המלאים של הגר"ש, וזה היה בדיוק מה שהוא אמר "אין אצל הקב"ה אכזריות הכל רחמים" בעצם כל הדיבורים שלו כללו את המילים האלו שהכל רחמים המשפט הראשון היה אכן "כזו אכזריות יכול רק הקב"ה לעשות" אבל כל ההמשך הושמט, והוא שזו לא אכזריות כי אם רחמים, וכוונתו אם כך היתה "כזו אכזריות, שהיא בעצם רחמים, יכול רק הקב"ה לעשות"
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/08/2022 18:58:31
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2022 22:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2022 23:39 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש_חשוב
| אךטובוחסד כתב: |  | סלחו לי על "בורותי" החסידית, אבל כליטוואק קר ומשעמם, תמיד תמיד "חסידישע וורט" צרמו לאזני.. מי שעוקב אחרי תגובותי יודע שאני אוחז מר' שאול ודרכו, וההיפך הגמור מחשיבתי על גור, אבל הוורט הזה שנאמר בשם אביו ה"פני מנחם" (כמדומני) גם הוא צורם את אזני.. לו היה אומר ש"אין אכזריות אצל בעל הרחמים" היה נשמע הגיוני יותר וגם מתחבר לשאר דברי הניחומים שאמר שם, ברוח זו בדיוק. ידוע שמידה טובה ורעה שניהם באותו יסוד, והמרחם על רחמנים טבעו הנכון שיתאכזר על אכזרים, ולכן העקומים עושים ההיפך כי טבעם פגום ומבולבל.
|
|
קח הצעה חינם אף פעם אל תאמין לכותרות, לך ובדוק את המקור האזנתי היטב לדבריו המלאים של הגר"ש, וזה היה בדיוק מה שהוא אמר "אין אצל הקב"ה אכזריות הכל רחמים" בעצם כל הדיבורים שלו כללו את המילים האלו שהכל רחמים המשפט הראשון היה אכן "כזו אכזריות יכול רק הקב"ה לעשות" אבל כל ההמשך הושמט, והוא שזו לא אכזריות כי אם רחמים, וכוונתו אם כך היתה "כזו אכזריות, שהיא בעצם רחמים, יכול רק הקב"ה לעשות"
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/08/2022 18:58:31 |
|
כמוך, גם אני הקשבתי להכל... ולענ"ד המשפט הזה היה העיקר, וההמשך היה סוג של פרשנות חצי קלאץ' והמנגינה לא ממש התאימה לטקסט.. לכן גם הקדמתי שאני ליטוואק (ואני הבעיה..) והוורטים האלה מאז ומעולם פשוט לא עוברים אצלי באוזן (משפט ששמעתי מר' מרדכי אליפנט מאיתרי ז"ל שהיה מאוד "קשוח" בסברות באופן כללי). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2022 00:58 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | איש_חשוב
|
|
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 21/08/2022 18:58:31 |
|
כמוך, גם אני הקשבתי להכל... ולענ"ד המשפט הזה היה העיקר, וההמשך היה סוג של פרשנות חצי קלאץ' והמנגינה לא ממש התאימה לטקסט..
לכן גם הקדמתי שאני ליטוואק (ואני הבעיה..) והוורטים האלה מאז ומעולם פשוט לא עוברים אצלי באוזן (משפט ששמעתי מר' מרדכי אליפנט מאיתרי ז"ל שהיה מאוד "קשוח" בסברות באופן כללי).
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2022 18:14 |
|
| |
|
|
|