| נשלח ב-19/8/2022 13:02 |
|
| |
קראתי חלק מהמתואר בכתבה, ולקוצר דעתי יש כאן שלוש טענות: 1. ערבים לא עובד כמו חברת ביטוח. 2. ערבים מעביר כסף רק למי שמספיק חרדי בשבילם. 3. יש תנאים בערבים, בסגנון שאם יש ביטוח חיים וכדו' אז הם נותנים פחות.
לקוצר דעתי, אדם שבאמת חשוב לו ויש לו חששות - שיקרא טוב את הטפסים שהוא מקבל ואם באמת חברות ביטוח חיים יותר אטרקטיביות, שיילך אליהן (אגב לפי הסכומים שמופיעים שם, אאל"ט חברות הביטוח הרבה יותר זולות והרבה יותר אטרקטיביות). זה שהם לא עובדים כמו חברת ביטוח, זו בעיה שלהם מול המחוקק - אותי זה ממש לא מעניין איך עובדת כל חברה.
לגבי ההתנייה של הביטוח בהתנהלות הדתית של המשפחה, זה בהחלט הזוי אבל יש לזה שני היבטים: 1. עצם העובדה ששירותי צדקה וכדו' ניתנים רק למי שמספיק חרדי, היא חוצפה ועברה על ההלכה. אני פעם הוצאתי באגביות מגבאי צדקה בעיר מעורבת, שהוא מספר בחוץ שהוא נותן לכל העדות והמגזרים, אבל הוא משקר (עכ"ל הטמאה). אין לי מושג מי התיר לו לעשות סלקציה ומי התיר לו לשקר. אין לי ספק שבמצב אידיאלי גדולי ישראל היו אוסרים לתת צדקה לקופות כאלה. 2. אם כביטוח הם רוצים לעשות תנאים עם המבוטחים, אז אני לא רואה שום בעיה בשום תנאי, גם אם אני לא אוהב אותו. אבל זה חייב להיות חוזה מפורט ביותר עם תתי סעיפים לכל דבר, כי מי יכול להוכיח מה חרדי "נורמלי" ומה לא (ולקוצר הבנתי, קופת הצדקה היא לא ממש "המוחזק" בכסף), ומשום מה קשה לי להאמין שיש סעיפים מפורטים בחוזה על דברים כאלה.
אגב, לא מובן, מי שתובע זה בכיינים או אנשים שטוענים שהם לא קיבלו את המגיע להם?
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 19/08/2022 13:04:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 13:09 |
|
| |
בלי קשר, כל הכבוד לאתר חרדים 10 שמוכיח פעם אחר פעם שהוא האתר ה"צדיק בסדום" בתוך כלל האתרים החרדים שתמיד מתחנפים למימסד, ראינו את זה גם בפרשת הפרעות של גור...
צריך לחשוב איך לחזק אותם, אולי נבקש מהם להקים פורומים במתכונת דומה לבחדרי חרדים (ועל הדרך בממשק פחות מענה...) ונעבור לשם:)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 13:30 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | בלי קשר, כל הכבוד לאתר חרדים 10 שמוכיח פעם אחר פעם שהוא האתר ה"צדיק בסדום" בתוך כלל האתרים החרדים שתמיד מתחנפים למימסד, ראינו את זה גם בפרשת הפרעות של גור...
צריך לחשוב איך לחזק אותם, אולי נבקש מהם להקים פורומים במתכונת דומה לבחדרי חרדים (ועל הדרך בממשק פחות מענה...) ונעבור לשם:) |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 14:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 14:18 |
|
| |
היתרון היחיד בתכנית מלבד כמובן צדקה זה שלא צריך לחתום כמדומני על הצהרת בריאות. מעבר לזה מדובר בפרמיה לא זולה בכלל. 144 שקל לביטוח חיים של 400000 זה יקר מאד גם לגבר מעשן ודאי ללא מעשן ודאי וודאי שלאשה. רק לסבר את האוזן, במחיר הזה אפשר לקבל ביטוח חיים של כ 1.5 מיליון לאדם צעיר ובריא בלי תנאים דרקוניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 14:34 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | היתרון היחיד בתכנית מלבד כמובן צדקה זה שלא צריך לחתום כמדומני על הצהרת בריאות. מעבר לזה מדובר בפרמיה לא זולה בכלל. 144 שקל לביטוח חיים של 400000 זה יקר מאד גם לגבר מעשן ודאי ללא מעשן ודאי וודאי שלאשה. רק לסבר את האוזן, במחיר הזה אפשר לקבל ביטוח חיים של כ 1.5 מיליון לאדם צעיר ובריא בלי תנאים דרקוניים. |
|
איך הגעת ל400 אלף? אם יש לי עשרה ילדים, זה 2 מליון
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 15:03 |
|
| |
ראשית כל, כמו שאומרים "פותחים בכבוד פותח האשכול" ומודים לו על עצתו המחכימה מלפני כמה שנים, לפיה, לעשות ביטוח חיים יותר כדאי ומשתלם, וכו' וכ'. כמובן, שמי שנותן כספי צדקה ל"קופת העיר" מותר לו לחשוב-שאין נוהגין בכספים האלה- כמו שהוא באמת היה רוצה שינהגו, אחרת, פרשייה זו לא הייתה באה לעולם לכאורה . ההלכה היא שמפני השלום מפרנסים מכספי צדקה גם את העכו"ם . כבר כתבתי לפני כמה שנים: שמותר לחשוב שהמגבית החודשית לחתונת היתומים- עלומי השם היא בעייתית לכשעצמה. אולי, ליתומים האלה אין שמות משום שגם ברית לא עשו להם?, אולי הם עדיין סובלים מצהבת?! למי ששכח: לקופת העיר חלק משמעותי בקרן הנדל"ן "מגורית" שנסחרת בבורסה(אני מקווה שבכל הדירות שמגוריט רוכשת יש גנרטור לשבת. סתם בדיחה ,אבל אם עוד נשארו בדורנו ליטאים, חסידים, אדמורים, ורבנים שהכסף אינו נר לרגליהם: הם חייבים לשבת על המדוכה ולפחות לעורר ספק , ובצדק: האם מותר להשכיר דירות למי שיעשה בוודאות גמורה עבירות בדירות האלה: חילולי שבת, יחוד, וכו' וכו' יש פוסקים שאוסרים את זה היכן הבריסקערס?!') כך שאין מנוס מלהשית עליה את כללי הרגולציה ולוודא שאין באמת ניגוד אינטרסים בין העמותות ושהכול מתנהל באמת בלי שטיקים וטריקים. הייתי ממליצה-בחום לתובעים היקרים: להגיש בקשה לביהמ"ש לצו עשה: שקופת העיר תוכיח להם שכל גביה במסגרת תכנית ערבים-נעשה כדין ולא כשמישהו מנכדי העסקנים היה צריך לשלם על דירה.(אולי בכלל יתברר שעשו גביה בעקבות מות יקיריהם אבל הכסף לא שולם להם, לך תדע ,אומרת תמיד לך תדע) אני מקווה שהקופה תגיש נגד הבלוגר הידוע תביעת דיבה: היה כתוב אצלו-השבוע דברים מאוד חמורים נגד עסקני קופת העיר, שבמידה והם נכונים, הם עלולים להישפט לשנים רבות תחת סורג ובריח...אגב, יש גם במגזר הדתי לאומי תכנית ערבים, מישהו זוכר את שמה או לינק לאתר שלהם?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/08/2022 15:28:41
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/08/2022 15:41:52
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 15:37 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | היתרון היחיד בתכנית מלבד כמובן צדקה זה שלא צריך לחתום כמדומני על הצהרת בריאות. מעבר לזה מדובר בפרמיה לא זולה בכלל. 144 שקל לביטוח חיים של 400000 זה יקר מאד גם לגבר מעשן ודאי ללא מעשן ודאי וודאי שלאשה. רק לסבר את האוזן, במחיר הזה אפשר לקבל ביטוח חיים של כ 1.5 מיליון לאדם צעיר ובריא בלי תנאים דרקוניים. |
|
שתי טעויות 1, כבר כתב לך כאן מישהו שאם יש 10 ילדים זה יוצא 2 מליון, אבל האמת היא שזה יוצא 4 מליון ש"ח במקרה שציינת של ערבים בשלימות. 400 אלף לכל ילד 2. לא יורד כל חודש 144 ש"ח, אלא בחודש בו יש מקרה של יתומים חדשים ל"ע. לא עקבתי אחרי זה, אבל רוב החדשים אני מקבל שיחת טלפון בו מודיעים שהחודש לא תתבצע גביה כי ברוך השם לא נוספו יתומים סיכום, ממוצע של 50 ש"ח לחודש לביטוח של כמה מליונים, שווה
הבעיה היחידה היא שאם מקבלים כספים ממקומות אחרים, לדוגמא בתאונת דרכים שהביטוח משלם סכומים גדולים, במקרה כזה הם מקוזזים מהכספים של ערבים, נכון שזה פחות כסף, אבל מצד שני אתה מקבל את הכסף ממקום אחר במקרה כזה, כך שאתה מכוסה בכל מקרה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 16:06 |
|
| |
מתנצל, לא הכרתי את הפרטים. חשבתי 400 אלף בסך הכולל. מעניין מה המודל העסקי. להערכתי זה מתבסס על זה שיש לא מעט מקרים שהם לא צריכים לשלם כמו לדוגמא במקרה שציינת או אם לדוגמא מישהו יש לו ביטוח חיים מהעבודה, אחרת לא הגיוני שזה ישרוד לאורך זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 16:16 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | מתנצל, לא הכרתי את הפרטים. חשבתי 400 אלף בסך הכולל. מעניין מה המודל העסקי. להערכתי זה מתבסס על זה שיש לא מעט מקרים שהם לא צריכים לשלם כמו לדוגמא במקרה שציינת או אם לדוגמא מישהו יש לו ביטוח חיים מהעבודה, אחרת לא הגיוני שזה ישרוד לאורך זמן. |
|
זה בעצם כמו ביטוח שארים, לילדים בלבד, ועד החתונה בלבד, ורק אם לא ירדו מהדרך, ורק אם אין ביטוח אחר.. והתשואה של השקעת הכספים עד החתונה של כל יתום, חוזרת לקר ולא מועברת ליתומים. אני חושבת שכל אלו די מסבירים את המודל.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 16:22 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | בלי קשר, כל הכבוד לאתר חרדים 10 שמוכיח פעם אחר פעם שהוא האתר ה"צדיק בסדום" בתוך כלל האתרים החרדים שתמיד מתחנפים למימסד, ראינו את זה גם בפרשת הפרעות של גור...
צריך לחשוב איך לחזק אותם, אולי נבקש מהם להקים פורומים במתכונת דומה לבחדרי חרדים (ועל הדרך בממשק פחות מענה...) ונעבור לשם:) |
|
צר לי להרוס את התרגשות הרבתית שלך
זה יותר נראה לכאורה שקופת העיר לא רכשו "חבילה מתאימה" באתר חרדים10. מהצצה לאתר אני לא רואה פרסומים של קופת העיר, כפי שיש בבחדרי חרדים ובכיכר השבת. הסקת המסקנות שלך מוטעית לגמרי, היא הנותנת, כנראה שר' שאול ואנשיו רכשו חבילה משודרגת באתר הנ"ל, הסיקור שם בעניין המאבקים בגור נראה יותר כמו פרופוגנדה מאשר מעשה עיתונאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 16:35 |
|
| |
|
אך חבל שלפעמים מככב שם כתב בשם איזה "גרינבוים" שיכול להתחרות יפה בצהוב של הנואף המנוול חיים שאולזון
|
|
|
|
|