| נשלח ב-19/8/2022 12:40 |
|
| |
דילמה בהנגשת "מערת המכפלה" - מה דעתכם?
קראתי ב אתר ישראל היום (מי שיכול - שיטמיע), שלאור הדרישה להנגיש את מערת המכפלה, המנהל האזרחי מתעקש על ביצוע הפעולות במהירות האפשרית כשהמחיר הוא כיסוי של עתיקות רבות בחול. לי אישית היה קצת מוזר העניין, ודווקא בגלל שהמנהל האזרחי לא ידוע כמי שממהר לאפשר בנייה של יהודים בהתנחלויות. מה גם שלדעתי הענייה, עתיקות הן ערך מקודש אצל כל קולקטיב שמאמין שיש לו שורשים. מצד שני, חשבתי שאולי נושא ההנגשה והשוויון הוא שדוחה את כל העולם כולו. מה דעתכם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 17:35 |
|
| |
בדיוק אני שומע ברקע את השיר ; עיר האלוקים מושפלת עד שאול תחתיה, ובכל זאת, אנו לקה ועיננו לקה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 18:02 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | דילמה בהנגשת "מערת המכפלה" - מה דעתכם?
קראתי ב אתר ישראל היום (מי שיכול - שיטמיע), שלאור הדרישה להנגיש את מערת המכפלה, המנהל האזרחי מתעקש על ביצוע הפעולות במהירות האפשרית כשהמחיר הוא כיסוי של עתיקות רבות בחול. לי אישית היה קצת מוזר העניין, ודווקא בגלל שהמנהל האזרחי לא ידוע כמי שממהר לאפשר בנייה של יהודים בהתנחלויות. מה גם שלדעתי הענייה, עתיקות הן ערך מקודש אצל כל קולקטיב שמאמין שיש לו שורשים. מצד שני, חשבתי שאולי נושא ההנגשה והשוויון הוא שדוחה את כל העולם כולו. מה דעתכם? |
|
לה''ו. לא דעה. מידיעה!!! נחשף שם עיר תחתית שמשתרעת ימה וקדמה צפונה ונגבה, של עיר יהודית מובהקת כל מה שהם צריכים עכשיו זו ההוכחה הזו... וכן,מי שהיה שם, רואה שהיסודות של המעלית, לא מפריעה כלל להמשך החפירה! ''פתאום'' אכפת להם שיהיה יפה ונגיש. אבל אנו יהודים מאמינים בני מאמינים, יודעים שהשטח שקנה אברהם אבינו עליו השלום משתרעת על פני כ12 ק''מ רבועים לכל כיוון, במחיר מופקע!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 18:27 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2022 21:19 |
|
| |
תודה על התגובות, אני מנסה לחשוב על מה שעומד מאחורי ההחלטה- 1. ניסיון להעלים עתיקות. 2. חשש שתכניות אחרות ייקחו זמן רב או יפקיעו שטחים של הפרטנר לשלום (לי לא נשמע הגיוני, אבל במצב התסבוכת המשפטית שנוצרת מכל אבן שזזה, הכל אפשרי). 3. הם מניחים שעוד כמה עתיקות לא ישנו הרבה במחקר והתיירות באזור חברון. 4. התפיסה הפרוגרסיבית השתלטה על חיינו. הם באמת רואים את ההנגשה כערך יותר חשוב מהכל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 19:46 |
|
| |
כל המהות של הגוף המושחת הזה המתקרא 'המנהל האזרחי' היא להציק להרוס ולהחריב ישובים יהודיים. כמובן שיזמת המעלית לא באה מהם, הם רק מציקים ומפריעים מה שאפשר
|
|
|
|
|