בית פורומים בחדרי חרדים

למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2022 22:53 לינק ישיר 

muki28 כתב:
מה עם יין? קשה לי להאמין שבטונות של האשכולות שנכנסים למכונה אין בוודאות כמה שקצים ורמשים נוספים.. יין בוודאות יש כי הענבים אפילו לא עוברים שטיפה, אבל היין עובר סינון בסיום כדי לסנן את השמרים כך שאין בעיה

הנידון היה האם זה נחשב ביטול איסור לכתחילה, אחרי שהוא התבטל אין באמת נפק"מ אם מסננים אותו או לא, כל עוד הוא בטל בשישים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 23:05 לינק ישיר 

ממה שראיתי בפורומים אחרים,

לכל המוצרים של סנפרוסט שנמצאו בהם כל מיני חלקי חיות ורמשים,

לא היה הכשר בד"ץ ! ! !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 23:11 לינק ישיר 

סנפרוסט זה לא בד"ץ בית יוסף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 23:25 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
סנפרוסט זה לא בד"ץ בית יוסף?

לא יודע, לא התכוונתי לבד"ץ בית יוסף,

בד"ץ בית יוסף הוא רבנות משופרת, 

ממש רחוק ברמת הכשרות שלו מכל הבדצי"ם האחרים.

הבדצי"ם הטובים זה בד"ץ העדה החרדית, הרב רובין, הרב מחפוד-יורה דעה, הרב לנדא, בעלז, ועוד כמה

אני תמיד שולח למי ששואל אותי איזה כשרויות טובות ואיזה לא ?

אני שולח אותם ל'כושרות' שהוא גוף סרוג 'חרדל"י בלי אינטרסים מיוחדים, שמפקח על מערכת הכשרות בכל הארץ,

וההמלצות שלהם לגבי כשרויות, נמצאים פה, ובד"ץ בית יוסף אינו מופיע ברשימה ! ! !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 23:51 לינק ישיר 
hhaavv

אדם_ה1 כתב:

אם יש בוודאות אז למאי נפק"מ אם בכללי זה מיעוט מצוי או לא? פה הרי סטטיסטית יש בוודאות..
אגב, אם כבר הזכרת מתעסק, האם אפשר לומר גם שזה דבר שאינו מתכוון? האם גם ב-99.999% אפשר לומר זאת וזה לא פסיק רישא?

כי במיעוט המצוי חז"ל חייבו בדיקה. מדאורייתא זה מותר.
מתעסק זו דרגה פחותה מדבר שאינו מתכוון. רק בחלבים ועריות חייב, משום שהחיוב הוא על ההנאה וכאן הוא בסופו של דבר נהנה. באכילת ג'וק תוך כדי הסלט, אך אחד לא נהנה, אז גם אין הנאה וגם אין מעשה כי זה מתעסק. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2022 08:46 לינק ישיר 

רבותי1 כתב:
למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים ולא רק חשש תולעים אלא ודאי מתולעים ומסתפקים רק באזהרה שהמוצר חייב בדיקה מתולעים, ובכשרות העל  של העדה החרדית אין כלל אזהרות.

מה ההיתר למכור תירס על קלח או תותים ואפילו תאנים מיובשים כאשר המומחים מתריעים שלא יימלט לא להכשל בהם באכילת שרצים.

לכאורה זו מכשול גדול.

מאי חזית רק ללא חשש ערלה טבל ושביעית , מנקי מחרקים , אדרבה אכילת שרצים חמור יותר.

תוקן על ידי רבותי1 ב- 23/08/2022 13:11:21

אם אתה לא בקיא בחומר אל תפתח אשכול, או קודם לך לעשות שיעורי בית.
לפי מה שפורסם שהשרצים התגלו באלו שאין להם הכשר מהעדה החרדית כי בעדה החרדית הבדיקות הם מאד חזקות שלא יהיו שרצים. בקטניות וכדומה שמצוי בהם שרצים צריך לבדוק אחד אחד ואכן זה מה שהם כותבים תמיד. ואף ממליצים לא לאכול תאנים ותותים ללא טחינה קודם והדברים ידועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2022 23:47 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:
אני שולח אותם ל'כושרות' שהוא גוף סרוג 'חרדל"י בלי אינטרסים מיוחדים, שמפקח על מערכת הכשרות בכל הארץ,
וההמלצות שלהם לגבי כשרויות, נמצאים פה, ובד"ץ בית יוסף אינו מופיע ברשימה

ציבור ספרדי גדול סומך על בד"ץ בית יוסף, עם או בלי המלצת "כושרות". אם תדפדף עוד קצת בעמוד שקישרת אליו, תראה ש"כושרות" כן ממליצים על עוף או בשר עטרה בהשגחת בית יוסף, בשר בקר טחון של טיבון ווייל בהשגחת בית יוסף, אטריות אורז או דפי אורז בהשגחת בית יוסף (של מאסטר שף וגם של אוסם), שמן אבוקדו בהשגחת בית יוסף, מוצרי מחלבות גד בהכשר בית יוסף. 

יש אמנם תלונות על הכשרות שלהם למסעדות שלעיתים לוקה בחסר, אני מאמין שהם משתפרים כל הזמן. אבל השלילה הגורפת היא פסולה, וכנראה נובעת משיקולים זרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2022 23:48 לינק ישיר 

רבותי1 כתב:
מה ההיתר למכור תירס על קלח או תותים

מתוך שיחה שמסר הראשון לציון, הרב יצחק יוסף:

"יצא ספר על הלכות תולעים, הרב ויא, אשריו ואשרי חלקו, הוא זיכה את הרבים, העלה את המודעות להיזהר בתולעים, מצוין.

אבל תדעו, לא כל מה שכותב זה נכון מבחינה הלכתית. הוא אוסר לאכול תאנים, הוא אוסר לאכול תותים, הוא אוסר לאכול גרעינים שחורים, הוא אוסר לאכול תירס, אני לא יודע מה הוא מתיר. הכל אסור אסור אסור.

למה? מצוי שמה תולעים!

מי שלא יודע הלכה, בבקשה שלא יאכל. בעיה שלו. מי שיודע הלכה, יודע שלפי הלכה רק אם יש מיעוט המצוי קרוב למחצה שליש אז צריך בדיקה, הא לאו הכי לא צריך בדיקה.

אני מעיד: האבא זצ"ל, היינו יושבים אצלו עד השנים האחרונות בליל טו' בשבט, אוכלים קצת פירות, דברי תורה והולכים. הוא היה בעצמו פותח את התאנים, בודק אותם טוב בעינים, 'קח, תאכל', נותן לזה, 'וכיפר בעדו ובעד ביתו', נותן לזה, נותן לזה נותן לזה היינו אוכלים בודקים אותם טוב. התותים, חותכים את הראש, פותחים אותם לשתים, בודקים מסתכלים יפה ואוכלים.

כותב הספר הזה, בגרעיני חמניות הוא פעם מצא שם תולעת, הוא הגדיל אותה הרבה ו... יש תולעים בגרעיני חמניות, צריך לפתוח אחד אחד כשאוכלים גרעינים... אחד אחד לפתוח לבדוק, איזה ביטול תורה! אבל כך הוא כותב.

רבותי, לפי ההלכה הוא לא צודק. למה הוא לא צודק? כי זה לא מיעוט המצוי! כמה יש תולעים בגרעיני חמניות? אחד במאה!

אז כל הכבוד שהוא הזהיר את הציבור מתולעים, לזכותו יאמר, אבל צריך לדעת שלא הכל אסור.

תירס, היינו פעם עם התלמידים שלנו בקעמפ, היינו בחיספין, ועלינו לאיזה מקום, כל התלמידים נמצאים איתי, היה שמה אחד מוכר תירס, 'עלה עשן באפו', אמרו לי התלמידים, 'הרב, קנה לנו תירס!' בסדר, קניתי להם. קם איזה אחד: 'הרב יש תולעים בתירס, אוי ואבוי!' הסתכלתי ראיתי התירס טרי, זה לא 'אבד עליו הקלח', אמרתי להם 'רבותי, מי שימצא תולעת אחת, על כל תולעת יקבל דולר!'

ישבו וחיפשו, רצו לקבל דולר, אפילו אחד לא מצאו! כל התלמידים בישיבה, מאה בחורים, כולם אוכלים תירס, חיפשו בנרות את התולעת ולא מצאו!

והוא כותב אסור לאכול תירס. למה אסור לאכול תירס? מה, לא אכלנו תירס? "צריך לבדוק". אוקיי, תבדוק, תראה משהו שחור תוציא אותו, אבל 'סגר עליהם המדבר'? הכל אסור??"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2022 05:01 לינק ישיר 

Safra כתב:

רבותי1 כתב:
מה ההיתר למכור תירס על קלח או תותים

מתוך שיחה שמסר הראשון לציון, הרב יצחק יוסף:

"יצא ספר על הלכות תולעים, הרב ויא, אשריו ואשרי חלקו, הוא זיכה את הרבים, העלה את המודעות להיזהר בתולעים, מצוין.

אבל תדעו, לא כל מה שכותב זה נכון מבחינה הלכתית. הוא אוסר לאכול תאנים, הוא אוסר לאכול תותים, הוא אוסר לאכול גרעינים שחורים, הוא אוסר לאכול תירס, אני לא יודע מה הוא מתיר. הכל אסור אסור אסור.

למה? מצוי שמה תולעים!

מי שלא יודע הלכה, בבקשה שלא יאכל. בעיה שלו. מי שיודע הלכה, יודע שלפי הלכה רק אם יש מיעוט המצוי קרוב למחצה שליש אז צריך בדיקה, הא לאו הכי לא צריך בדיקה.

אני מעיד: האבא זצ"ל, היינו יושבים אצלו עד השנים האחרונות בליל טו' בשבט, אוכלים קצת פירות, דברי תורה והולכים. הוא היה בעצמו פותח את התאנים, בודק אותם טוב בעינים, 'קח, תאכל', נותן לזה, 'וכיפר בעדו ובעד ביתו', נותן לזה, נותן לזה נותן לזה היינו אוכלים בודקים אותם טוב. התותים, חותכים את הראש, פותחים אותם לשתים, בודקים מסתכלים יפה ואוכלים.

כותב הספר הזה, בגרעיני חמניות הוא פעם מצא שם תולעת, הוא הגדיל אותה הרבה ו... יש תולעים בגרעיני חמניות, צריך לפתוח אחד אחד כשאוכלים גרעינים... אחד אחד לפתוח לבדוק, איזה ביטול תורה! אבל כך הוא כותב.

רבותי, לפי ההלכה הוא לא צודק. למה הוא לא צודק? כי זה לא מיעוט המצוי! כמה יש תולעים בגרעיני חמניות? אחד במאה!

אז כל הכבוד שהוא הזהיר את הציבור מתולעים, לזכותו יאמר, אבל צריך לדעת שלא הכל אסור.

תירס, היינו פעם עם התלמידים שלנו בקעמפ, היינו בחיספין, ועלינו לאיזה מקום, כל התלמידים נמצאים איתי, היה שמה אחד מוכר תירס, 'עלה עשן באפו', אמרו לי התלמידים, 'הרב, קנה לנו תירס!' בסדר, קניתי להם. קם איזה אחד: 'הרב יש תולעים בתירס, אוי ואבוי!' הסתכלתי ראיתי התירס טרי, זה לא 'אבד עליו הקלח', אמרתי להם 'רבותי, מי שימצא תולעת אחת, על כל תולעת יקבל דולר!'

ישבו וחיפשו, רצו לקבל דולר, אפילו אחד לא מצאו! כל התלמידים בישיבה, מאה בחורים, כולם אוכלים תירס, חיפשו בנרות את התולעת ולא מצאו!

והוא כותב אסור לאכול תירס. למה אסור לאכול תירס? מה, לא אכלנו תירס? "צריך לבדוק". אוקיי, תבדוק, תראה משהו שחור תוציא אותו, אבל 'סגר עליהם המדבר'? הכל אסור??"

קיים מכתב של הרב יצחק יוסף שמשתמע ממנו שהוא חזר בו מההיתר הגורף לתירס

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2022 05:02 לינק ישיר 

מיעוט המצוי נהוג להחמיר כמשכנות יעקב שזה עשר אחוז ולא כריב"ש שזה קרוב למחצה. לדעת הרב אלישיב זה אף שבע אחוז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2022 09:59 לינק ישיר 

הספרים בדיחה על הרב חיים סולובייצ'יק שעלה לשמים לאחר פטירתו.
שם נערכה לכבודו סעודת מצווה.  "מניין הכשרות"?  שאל הרב.  ענו לו
המלאכים, "כשרות מקומית, כמובן. כשרות גן-עדן".

"אם כך" - השיב הרב - "בשבילי, רק צלחת פירות"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2022 10:33 לינק ישיר 
רבותי1

שלג_דאשתקד כתב:
למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים ולא רק חשש תולעים אלא ודאי מתולעים ומסתפקים רק באזהרה שהמוצר חייב בדיקה מתולעים, ובכשרות העל  של העדה החרדית אין כלל אזהרות.

מה ההיתר למכור תירס על קלח או תותים ואפילו תאנים מיובשים כאשר המומחים מתריעים שלא יימלט לא להכשל בהם באכילת שרצים.

לכאורה זו מכשול גדול.

מאי חזית רק ללא חשש ערלה טבל ושביעית , מנקי מחרקים , אדרבה אכילת שרצים חמור יותר.

תוקן על ידי רבותי1 ב- 23/08/2022 13:11:21

אם אתה לא בקיא בחומר אל תפתח אשכול, או קודם לך לעשות שיעורי בית.
לפי מה שפורסם שהשרצים התגלו באלו שאין להם הכשר מהעדה החרדית כי בעדה החרדית הבדיקות הם מאד חזקות שלא יהיו שרצים. בקטניות וכדומה שמצוי בהם שרצים צריך לבדוק אחד אחד ואכן זה מה שהם כותבים תמיד. ואף ממליצים לא לאכול תאנים ותותים ללא טחינה קודם והדברים ידועים.

בקי לא פחות מסתם עמך.לא דברתי כלל על סנפרוסט דברתי על כל המושג השערוריתי שנותנים כשרות על מוצרים שרוב העם אינם בקיאים איך להכשירם ואף מוצרים שלא שייך להכשירם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.