| נשלח ב-24/8/2022 21:36 |
|
| |
אם האדמו"ר מבעלז היה מבקש להיפגש בארבע עיניים עם הרב אדלשטיין
ולשוחח עמו בעניינים העומדים על הפרק, לשמוע מה דעתו ולהשמיע את דעתו, האם ח"כי ועסקני דגל התורה ונכדי הדור היו מאפשרים זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 22:00 |
|
| |
הרב איידלשטיין הוא איש טוב, אלמלא המחלוקת הייתה תלויה בו? היא לא הייתה באה לעולם. נראה שמדובר במחלוקת ע"פ "נוסחת גזירת מלך" :אפילו שהמלך איננו, היא ממשיכה להתקיים. לא יודעת אם כדאי לאדמור מבעלזא לחשוב על הרעיון. הרב איידלשטיין כשלעצמו הוא "קודש קודשים", ומשכך, גם השועלים נמצאים במקום .
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/08/2022 22:11:58
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2022 22:15 |
|
| |
את בעצם מסבירה מדוע אין סיכוי שהשועלים יאפשרו להרב אדלשטיין להיות ולדון עם האדמו"ר מבעלז ללא השגחה שלהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 00:03 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | | את בעצם מסבירה מדוע אין סיכוי שהשועלים יאפשרו להרב אדלשטיין להיות ולדון עם האדמו"ר מבעלז ללא השגחה שלהם? |
| בהחלט. במקרה הזה, בהשגחתם, הכוונה ,להיפגש עם העסקנים ולא עמו .בשונה מהסבא של שר התורה שלא היה צלול. הוא ב"ה צלול, אבל מדירים אותו מכל הסיפור. כאן המקום להיזכר איך שמצאו את ההחלטות של ישיבת המעצה עוד לפני שהתקיימה הישיבה, כך שגם בזמן שהמועצת שלהם "דנה" בעניין מסוים המסקנות מודפסות מראש עוד לפני הישיבה, דהיינו, אין ערך להכרעתם של הגדולים ומטרת הדיון- ליצור מצג שווא בעיני הטיפשים והתמימים: אלעס איז א גרויסער ליצנות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/08/2022 00:40:52
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 00:31 |
|
| |
אם הגר"ש אלתר היה מבקש פגישה עם האדמו"ר מגור
לשוחח עמו בעניינים העומדים על הפרק, לשמוע מה דעתו ולהשמיע את דעתו,....
תוקן על ידי momeir ב- 25/08/2022 00:31:49
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 14:52 |
|
| |
גור שאני משום הני כלבין דחציפין.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 16:36 |
|
| |
אם היה מבקש היה מקבל, וכמובן היה שומע את אותם הדברים.
אלא שמה טעם בפגישה כזו, כאשר עמדות שני הצדדים ידועות וברורות ? ולכן באמת לא ביקש ...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 18:28 |
|
| |
משהו לא מובן בלוגיקה של פותח האשכול (ולא בפעם הראשונה). ממה נפשך, אם הרבי מבעלזא כזה צדיק ומיוחס שהוא צריך את ר' גרשון, למה לו להיפגש איתו? ואם הוא צריך את אישורו, אז אולי הוא מבין שעליו לכופף את דעתו בפני דעתו הרחבה של השנוא החדש שלכם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 20:02 |
|
| |
1. אם יש משהו לא מובן זה לא בהכרח בעיה בלוגיקה אלא קשיי הבנה של הקורא. 2. האדמו"ר מבעלז אינו זקוק לאישור של רשכבה"ג, הוא גדול בפני עצמו, ובטח גדול הרבה יותר מכל מיני ח"כים וחובבי ג'ובים שהחליטו ביום בהיר לזרוק את האידיאולוגיה והעקרונות ולהצטרף למוסדות הציוניים. 3. השאלה בעיקרה היתה רטורית, ברור שהשועלים לא היו מרשים לרשכבה"ג להיות לבד עם האדמו"ר מבעלז, וד"ל. 4. ברמה התיאורטית אילו היתה מתקיימת פגישה כזו ללא הח"כים ושאר שועלים ונכדים, יש סיכוי גדול שהיה מתברר שהמחלוקת אינה גדולה וניתן ליישב את העניינים למען השלום והאחדות (והעתיד הרוחני של צעירי הציבור החרדי). 5. כמעט כל בר דעת יודע ומבין שמה שמציק לאנשי דגל התורה זה העובדה שמישהו מגלה עצמאות והם עלולים לאבד שליטה וכסף אם מוסדות חרדים יגלו עצמאות. ראוי גם להזכיר שבעלזא היו רוצים להיכנס לחינוך העצמאי, אך החינוך העצמאי נשלט בידי אלו מה"אנכי ולא יהיה לך", הגערערס האלה, אופסס, תיקון קל, בידי הליטאים, והם לא הסכימו, אז בעלז נאלצו למצוא פתרונות אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 23:50 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2022 23:56 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | |
|
עד כמה שזכור לי התבכיינת והתלוננת לא פעם ולא פעמיים שכביכול אני לא מגיב לך לגופם של דברים (גם כשעניתי, אבל לא היתה לך ברירה אלא לשקר), אתה מוכיח את המובן מאליו שהבעיה היא חוסר היכולת שלך להתמודד כשאין לך מענה ראוי לדברים שמוצגים בפניך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 01:27 |
|
| |
להזכירכם, האדמו"ר מבעלזא ישב במועצת גדוה"ת של אגודה/דגל, כשהרב אדלשטיין עדיין היה המשגיח בסדר שלישי בישיבת פונוביז'....
תוקן על ידי דקחר ב- 26/08/2022 01:30:08
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 02:57 |
|
| |
| דקחר כתב: |  | להזכירכם, האדמו"ר מבעלזא ישב במועצת גדוה"ת של אגודה/דגל, כשהרב אדלשטיין עדיין היה המשגיח בסדר שלישי בישיבת פונוביז'....
|
|
אתה לא רק מחוצף ושקרן, אתה גם טיפש. אגב, ר' גרשון התמנה לר"מ בישיבת פוניבז' בשנה בה האדמו"ר מבעלזא נולד.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 08:20 |
|
| |
שאלת פותח האשכול מוזרה מאוד. שיחה בארבע עיניים, פירושו להוציא כל אדם אחר מהחדר. וזה בקשה מאוד מאוד משפילה כלפי אדם גדול. זוהי הבעת חוסר אימון משמעותית בשיקולים שלו אם להשאיר עוזרים בחדר או לא.
אף אדם שפוי לא יבקש בקשה מוזרה כל כך.
אם הוא ירצה פגישה אישית, ללא התערבות בזהות האנשים הנוספים שישהו בחדר. כמובן שבקשתו תתקבל, והוא יזכה לפגישה אישית עניינית לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 08:25 |
|
| |
לגופה של מחלוקת, לא ניתן לגשר על הפערים. הגרי"ג סבור שאסור לאפשר לבנים חרדים ללמוד לימודי ליב"ה. בשום מסגרת שהיא. כך הגראי"ל היה סבור. ולא חל שינוי בנושא זה. (גור נמצאים בחינוך העצמאי לפני שהמערכת עברה לשליטת דגל).
האדמו"ר מבלז סבור אחרת.
זכות כל אחד לעשות כהבנתו. רק שיש להבין שיש כאן פער אידיאולוגי עצום, שלא ניתן לגשר עליו.
האמירה כביכול אנשי דגל יאבדו שליטה וכסף, דבילית להחריד.
בלז רוצים להצטרף לחינוך העצמאי של דגל. אין להם עניין בשליטה על המערכת. אלא רק בלימודי ליבה ותיקצוב בהתאמה. דגל אמורים להרוויח מזה הרבה שליטה וכסף. האינטרס העליון של העסקנים הוא לאפשר לכל מי שרוצה לצרף מוסדות של בנים למערכת הזו.
אבל הגרי"ג לא מרשה שבנים יצטרפו למערכת הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 10:52 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| הדיבוק כתב: |  | |
|
עד כמה שזכור לי התבכיינת והתלוננת לא פעם ולא פעמיים שכביכול אני לא מגיב לך לגופם של דברים (גם כשעניתי, אבל לא היתה לך ברירה אלא לשקר), אתה מוכיח את המובן מאליו שהבעיה היא חוסר היכולת שלך להתמודד כשאין לך מענה ראוי לדברים שמוצגים בפניך.
|
|
כתבתי שפגישה כזו היא דבר מיותר ולכן היא לא אמורה להתרחש, ענית שאני לא מבין טת הלוגיקה שלך (אין יותר ענייני מזה!) ושהתכוונת רטורית וכל מיני בלה בלה. אז תכלס, הוא לא יזמין פגישה כי זה חסר טעם, ואם יזמין יגידו לו שזה חסר טעם ולא ייפגשו. אז למה להעליל על השועלים והארנבות? הם לא ייפגשו כי זה חסר טעם וסלמאט. עכשיו תורך לענות עניינית (ואל תענה לי ב"אבל כולם יודעים" "וכבר מזמן ש...". אנחנו מדברים נקודתית על האירוע הזה וההצעה שלך). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|