|
|
| נשלח ב-26/8/2022 11:43 |
|
| |
זה לא מדויק, במועצת ישבו בעבר גם הצדיק ר' בנימין זילבר ור' פישל רבינוביץ זיע"א. אבל צדק מי שציין שהרב אדלשטיין מחזיק במשרות מכובדות יחסית, עוד כשהרבי מבעלזא היה בשא"ש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 12:20 |
|
| |
באמת האדמור מבעלז קודש קדשים והוא רואה לרחוק מאוד ובוודאי שיש לו רוח הקודש וגילוי אליהו והוא רואה שבעתיד הלא רחוק בשנור כבר לא יעשו כסף כל מי שעוסק בתחום של השנור מודה שמשנה לשנה יורד דרסתי הסכומים של השנור הבעלזר רבי הוא באמת איש חכם לא מפחד מאיש הוא מפחד רק מבורא עולם ולכן החליט החלטה שלדעתי גם נכונה בלי שיש לי רוח הקודש וגילוי אליהו פשוט לא יכול להיות שיגדלו דור עני שלחם אין בבית לא עלינו והוא באמת דואג לעם ישראל ובפרט לבני קהילתו וחי עם המציאות ועובדתיות ושחיים וולדר ע"ה וחביריו לא יגידו השקפה לבעלזר רבי הוא לא צריך הסכמה מאף אחד ושאף אחד לא יחשוב שאני בעלזא אני לא קשור אליהם כלל וכלל אגוטון ערב שבת קודש
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 17:09 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | זה לא מדויק, במועצת ישבו בעבר גם הצדיק ר' בנימין זילבר ור' פישל רבינוביץ זיע"א. אבל צדק מי שציין שהרב אדלשטיין מחזיק במשרות מכובדות יחסית, עוד כשהרבי מבעלזא היה בשא"ש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה היה לפני הפילוג של דגל. בתקופה שהיו ממנים גם רבנים. ולא רק יתומים. האדמו"ר מבלז, אין מצב שהיה מתמנה למועצת אם אביו היה חי באותה עת. שהרי היתמות היא תנאי סף להתקבל למועצת הזו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 17:38 |
|
| |
אפרופו מי שדורש פגישה בין הרבנים. מישהו זוכר מה היה כשהגראי"ל זצוק"ל נסע במיוחד להיפגש עם הבעלזר לדון איתו פא"פ בנושא התמיכה בניר ברקת ומי מנע את קיום הפגישה? נא רעננו את זיכרוני. נראה לי שהיה על זה גם קריקטורה ביתד. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי לאסלקאדעתך ב- 26/08/2022 17:39:39
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 14:56 |
|
| |
1. בחו"ל כל כלל ישראל מנסה לקבל כמה שיותר תקציבים מהממשלות השונות, בין אם זה אירופה ובין אם זה ארה"ב. ומלמדים אנגלית וחשבון בכל המוסדות כולל סאטמאר וכולל אצל המוסדות הליטאים ואין זה סוד. א"כ מה ההבדל לילדי ארץ ישראל.
2. שיטת בעלזא ידוע לכל החל מהיום הראשון שהרבי ז"ל אמר בכמה הזדמנויות שאין הבדל בין מוסד ישראלי ובין מוסד גוי בחו"ל וצריך לקחת כמה שיותר ובפרט לתלמודי תורה, וא"כ כל מי שמנסה לבוא ולנסות להכריח את בעלזא לשנות מדעת קודשו של רבם ז"ל זה לא מתקבל על הדעת.
3. לדעת האוסרים מה ההבדל בין ילדי ישראל שכן מותר להם להנות בקופת חינוך העצמאי וחלק שאסור להם ?
4. מוסד כמו בעלזא עם כעשרת אלפים ילדים אומר שיש עוד כמות מטורפת של הוצאות מנגד, כמו בנינים, תפקידים ומשרות חיוניות שאינם מתוקצבים, הסעות, הוצאות שונות ומשונות, ואסור להם לתת לכל זה לקרוס בגלל שיש הנהגה מקבילה שמסודר איך שהוא, ובפרט שבחינת הקו של הקהילה זה שאין בעיה בזה ועוד לכתחילה.
5. פוליטיקה, לראות מי עומד בצד השני של הסקאלא אנשים שמעולם לא שילמו משכורות או מעולם לא היה על צווארם אחריות של קהילה ופרנסה של אלפי משפחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 15:46 |
|
| |
| chaverim כתב: |  | 1. בחו"ל כל כלל ישראל מנסה לקבל כמה שיותר תקציבים מהממשלות השונות, בין אם זה אירופה ובין אם זה ארה"ב. ומלמדים אנגלית וחשבון בכל המוסדות כולל סאטמאר וכולל אצל המוסדות הליטאים ואין זה סוד. א"כ מה ההבדל לילדי ארץ ישראל.
2. שיטת בעלזא ידועה לכל, החל מהיום הראשון שהרבי ז"ל אמר בכמה הזדמנויות שאין הבדל בין מוסד ישראלי ובין מוסד גוי בחו"ל, וצריך לקחת כמה שיותר ובפרט לתלמודי תורה, וא"כ כל מי שמנסה לבוא ולנסות להכריח את בעלזא לשנות מדעת קדשו של רבם ז"ל, זה דבר שלא מתקבל על הדעת.
3. לדעת האוסרים, מה ההבדל בין ילדי ישראל שכן מותר להם להנות בקופת חינוך העצמאי וחלק שאסור להם ?
4. מוסד כמו בעלזא, עם כעשרת אלפים ילדים, אומר שיש עוד כמות מטורפת של הוצאות מנגד, כמו בנינים, תפקידים ומשרות חיוניות שאינם מתוקצבים, הסעות, הוצאות שונות ומשונות, ואסור להם לתת לכל זה לקרוס בגלל שיש הנהגה מקבילה שמסודרת איך שהוא, ובפרט שבחינת הקו של הקהילה זה שאין בעיה בזה ועוד לכתחילה.
5. פוליטיקה, לראות מי עומד בצד השני של הסקאלא, אנשים שמעולם לא שילמו משכורות או מעולם לא היה על צווארם אחריות של קהילה ופרנסה של אלפי משפחות.
|
|
דברי פי חכם חן! דברים פשוטים וברורים לכל בר דעת הירא וחרד לדבר ה'.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:15 |
|
| |
הדיבוק, אני משוכנע שאתה לא הבנת דבר וחצי דבר ממה שכתבת בתגובתך השניה אלי באשכול זה. מצחיק שאתה מצפה לתגובה עניינית (שכבר קיבלת בצורה בהירה ומפורטת) על מלל מבולבל כ"כ.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:33 |
|
| |
יש משהו מטופש בתשובות של הבעלזרס, כאילו משהו פגע ברבם ומזלזל בו ומתחילים לברר למי יש זקן יותר גדול, הנידון הוא אחר לגמרי, לא ייתכן שבנידון השקפתי כל אחד יעשה שבת לעצמו ויבקשו מכולם להתאחד ברשימה אחת, אם יש מועצת דעת הרוב קובעת וכידוע הרוב חלוקים על דעת האדמור מבעלז תהיה גדלותו אשר תהיה, ולכן הדגלניקס עושים את מה שהיו צריכים לעשות רוב החסידים כנגד קהילות יחידות שעושות שבת לעצמם ומתירות אקדמיה ומתירות שפיכות דמים ומתירות חילול שבת וכו וכו, הסיבה שהדגלניקים נלחמים כי הם כיום שולטים בחינו"ע והניזקים העיקריים יהיו מהחינוה"ע כי הם מתיתרים לחלוטין אבל אילו היה המצב כבעבר הגוראים היו יוצאים בשצף קצף נגד מי שמחורר חור בכל הספינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:44 |
|
| |
בהצטרפות (חסרת התקדים) של דגל התורה למוסדות הציוניים מה היתה דעת המועצת?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 22:09 |
|
| |
התקופה שבראש מועצת גדולי התורה עמדו ה"לב שמחה" והרב שך, ואבישי שטוקהמר היה המזכיר הייתה תור הזהב של המועצת. נושאים שעל הפרק נידונו ולובנו סביב שולחן המועצת תוך חילוקי דעות סוערים אשר הוכרעו לעתים בהצבעות חברי המועצת.
מי שזוכר את התקופה הזאת כמוני, יודע על מה אני מדבר. כל כינוס היה אירוע מרתק. לא היה בארץ איש שלא ידע מה זה מועצת גדולי התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 22:42 |
|
| |
| suki_104 כתב: |  | | יש משהו מטופש בתשובות של הבעלזרס, כאילו משהו פגע ברבם ומזלזל בו ומתחילים לברר למי יש זקן יותר גדול, הנידון הוא אחר לגמרי, לא ייתכן שבנידון השקפתי כל אחד יעשה שבת לעצמו ויבקשו מכולם להתאחד ברשימה אחת, אם יש מועצת דעת הרוב קובעת וכידוע הרוב חלוקים על דעת האדמור מבעלז תהיה גדלותו אשר תהיה |
|
יכול להיות שאתה מעודכן במשהו סודי שדלף בלעדי אליך....?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2022 00:52 |
|
| |
הרב אדלשטיין כבר אמר שמי שתומך או עובד בממ"ח לא יהיה לו חלק לעולם הבא אז פגישה עם האדמור מבלעז תחזיר להם את החלק לעולם הבא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2022 02:12 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | הדיבוק, אני משוכנע שאתה לא הבנת דבר וחצי דבר ממה שכתבת בתגובתך השניה אלי באשכול זה. מצחיק שאתה מצפה לתגובה עניינית (שכבר קיבלת בצורה בהירה ומפורטת) על מלל מבולבל כ"כ. |
|
קשה לי להתייחס ברצינות לדברים, רק בגלל שאתה משוכנע בהם. בבקשה תפנה אותי לדברחם ספיציפיים שכתבתי ואשתדל להבהיר לצורך הדיון, עד גבול היכולת שלך ושלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|