בית פורומים בחדרי חרדים

מישהו קונה את זה שיש סיכוי שדגל ואגודה ירוצו בנפרד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2022 01:40 לינק ישיר 

רציף כתב:
גרשום כתב:

כן פילוג.  לא פילוג. ירוצו לבד או ביחד. את הנזק הכבד שדגל גרמה בהצתתה את
אש המחלוקת המיותרת הזו, קשה יהיה לתקן כל כך מהר. 

אין לנו כל כך בעיה שיש לגפני קריזות, הוא איש מוכשר, רב עם כולם, חוץ ממירב מיכאלי שרקדה ריקוד סוחף בחתונה שלו,
אם כי אולי הגיע הזמן שגפני ילך

נשלח מהאנדרואיד שלי

וואלה. אז למה אתם רודפים אחריו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 04:15 לינק ישיר 

Honeycooki כתבה:

רציף כתב:
גרשום כתב:

כן פילוג.  לא פילוג. ירוצו לבד או ביחד. את הנזק הכבד שדגל גרמה בהצתתה את
אש המחלוקת המיותרת הזו, קשה יהיה לתקן כל כך מהר. 

אין לנו כל כך בעיה שיש לגפני קריזות, הוא איש מוכשר, רב עם כולם, חוץ ממירב מיכאלי שרקדה ריקוד סוחף בחתונה שלו,
אם כי אולי הגיע הזמן שגפני ילך

וואלה. אז למה אתם רודפים אחריו?

כי זה מה יש ; גפני, עצבני, מעצבן את כולם, ומסית את מרן,
והוא עוד נשאר צודק, ומרשה לפינדרוס לעבור על ההשקופה הנכונה.
חייבים שיהיה כאן מפלגה חרדית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 17:04 לינק ישיר 

דיווחים סותרים אם יש התקדמות במו"מ או שהעסק תקוע.
מה שבטוח, שבשבוע הבא בחמישי בלילה נסגר הרישום להתמודדות בבחירות, ואז נדע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 17:51 לינק ישיר 

ציוץ אנונימי בטוויטר. אין לי מושג אם הדיווח נכון.

בלילה האחרון דרמה של ממש בבית מנהיג דגל התורה לאור שיחה שקיים המנהיג הליטאי עם נציג בכיר וחשוב באגודת ישראל. 
הפונה נענה בחריפות חריגה מטעם ראש הישיבה על כל ענייני החינוך ופרשיית בעלזא.

הנציג פנה על דעת עצמו, אך יש לו מעמד חזק מאוד באגודת ישראל

מעניין שחשובי הצייצנים לא מודעים למה שקרה שם.
וזה היה דרמטי במיוחד. 

רק מראה לנו כמה העיתונאים לא מונחים בעומק שורש המחלוקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 21:25 לינק ישיר 

הסקופים: בלום ב'משפחה': בפגישה השבוע אצל הגר"ג אדלשטיין התקבלו 2 הנחיות.
להימנע מריצה משותפת אם ייכללו ברשימה נציגי חסידויות שמוסדותיהן ייכנסו לרפורמת החינוך,
ולמנוע הכנסת הת"תים של בעלזא לחינוך העצמאי.

ארי קלמן: גורמים בדגל: רה״י הרב אדלשטיין  מסרב לדון בשילוב מוסדות בעלזא לחינוך העצמאי בכל מחיר.

לאור זאת: זה או פיצול או שבעלז בחוץ. מתקשה לראות פיתרון אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 21:43 לינק ישיר 

התחושה שלי שאם אכן כך הם פני הדברים, אז בעלז בחוץ.

מצד אחד לא נראה לי שמישהו ישכב על הגדר בשבילם, מצד שני לא נראה לי שבעלז יוותרו.

ייתכן שיצביעו ש"ס, אבל הפצצה הגדולה תהיה אם באופן עצמאי הם יגיעו להסכמות עם אחד מהמפלגות הגדולות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 21:49 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

הסקופים: בלום ב'משפחה': בפגישה השבוע אצל הגר"ג אדלשטיין התקבלו 2 הנחיות.
להימנע מריצה משותפת אם ייכללו ברשימה נציגי חסידויות שמוסדותיהן ייכנסו לרפורמת החינוך,
ולמנוע הכנסת הת"תים של בעלזא לחינוך העצמאי.

ארי קלמן: גורמים בדגל: רה"י הרב אדלשטיין  מסרב לדון בשילוב מוסדות בעלזא לחינוך העצמאי בכל מחיר.

לאור זאת: זה או פיצול או שבעלז בחוץ. מתקשה לראות פיתרון אחר.

יבטיחו להעביר כספים רבים
לבעלז ולכל התתי"ם,
וזה רק אפשרות אחת,
יש עוד אפשרויות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 22:59 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
התחושה שלי שאם אכן כך הם פני הדברים, אז בעלז בחוץ.

מצד אחד לא נראה לי שמישהו ישכב על הגדר בשבילם, מצד שני לא נראה לי שבעלז יוותרו.

ייתכן שיצביעו ש"ס, אבל הפצצה הגדולה תהיה אם באופן עצמאי הם יגיעו להסכמות עם אחד מהמפלגות הגדולות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תפרט יותר.
עם מי תהיה ההסכמה? ולאיזה הסכמה בדיוק?

עם גנץ? לפיד? יצביעו להם? יישארו בבית?

רק להזכיר, שלפי ספר הבוחרים הפנימי של אגודה ובחישוב גידול טבעי,
בעלז שווים כיום כ10,500 קולות. זה לא מעט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 00:07 לינק ישיר 

שרי רוט

1.

ח”כ ישראל איכלר, הנציג של חסידות בעלזא בכנסת, שוהה בימים אלו של מתח פוליטי גואה בין אגודת ישראל ודגל התורה, הרחק מזירת ההתגוששות.

אמש, במנצ’סתר שבאנגליה, הוא חגג את נישואי נכדתו. אבל העימות על המתווה שרקחו ראשי  משרד החינוך עם חצר בעלזא, העיב על החגיגה המשפחתית. לפי התכנית המקורית, איכלר היה אמור לשוב לישראל רק ביום שלישי הבא, בתום ימי ה’שבע ברכות’ ורגע לפני הגשת הרשימות לוועדת הבחירות המרכזית.

אבל היום הורה לו האדמו”ר להקדים את בואו לישראל כבר ליום ראשון, מיד לאחר ‘שבת שבע ברכות’, בגלל המו”מ התקוע בין הצדדים.

עד אז לא תחול, ככל הנראה, התקדמות שתפתור את הסכסוך שקורע את הציבור החרדי.

2.

על השולחן מונחת כעת הבטחה של נתניהו לשדרג את תקציב מוסדות בעלזא למקסימום, בעוד ח”כ משה גפני ערב, כי יהדות התורה לא תיכנס לקואליציה מבלי שהאפליה של החינוך החרדי תמוגר, ושכר צוותי ההוראה במגזר החרדי יושוו לזה של מורי החינוך הממלכתי.

איפה הבעיה?

על השולחן מונחים כעת 40 מיליון שקלים שמוסדות החינוך של בעלזא יקבלו עבור השנה הקרובה, אם ראשי ועדת החינוך של החצר יחתמו עד ראש השנה על ה’קול קורא’ של משרד החינוך. בבעלזא מתקשים לאבד סכום כזה, בשביל ‘אם’ אחד גדול.

שכן, מי אמר שנתניהו יהיה זה שירכיב את הממשלה הבאה? עונים ב’דגל’, אם לא – תחזרו למתווה הממ”ח החסידי.

הדילמה: מי מבטיח שהממשלה הבאה תאפשר אותו?

הדרישה של בעלזא: במקרה כזה, תכניסו אותנו לחינוך העצמאי. אבל להבטחה כזו ‘דגל’ מסרבת, בהוראת מנהיגה הרוחני.

3.

גם  אם  נתניהו ישיג 61 מנדטים ויהיה זה שירכיב את הממשלה הבאה – מי מאמין לו?  וגם אם יאפשר לקדם את המהלך של שדרוג התקציב,  מי יבטיח שגפני לא יהיה זה שירצה לנקום בבעלזא בשל הבטן המלאה שיש לו עליה?

ויש שאלה קשה יותר שמטרידה את מנהלי המו”מ: גם אם יבצעו, בחסדי ה’,  את כל ההליכים הנדרשים למיגור האפליה – איך הם יעמדו במבחן בג”ץ, כאשר גם לא מלמדים בת”תים ליב”ה וגם מקבלים תקציב מלא?

הרי מתבקש כי מיד לאחר שיונפקו האישורים למוסדות החרדיים, ידרשו כל בתי הספר הפרטיים, חילונים וערבים, להינות מהעוגה גם הם – ויעתרו בדרישה לקבל תקציב זהה.

ההנחה היא שהמהלך לא יעבור בג”ץ, ולאשר תקציב מלא לכל בתי הספר בישראל – יהיה זה תקציב עתק שהמדינה לא תוכל לעמוד בו. גם החינוך הממלכתי, שמלמד ליב”ה, ידרוש הכפלת תקציב. מעמסה בלתי אפשרית.

לשאלה איך הממ”ח החסידי שנרקח עם בעלזא יעבור בג”ץ, אם מישהו יעתור – המונח המשפטי ‘גודל השעה’ יסייע, לדברי גורמים במשרד החינוך.

כלומר, כדי שהחסידים ילמדו ליב”ה צריך לעשות מאמץ מצד המדינה, ולפחות בשנים הראשונות להגדיל תקציבים על אף שהליב”ה לא תהיה מושלמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 00:10 לינק ישיר 

זה לא הגיוני שבעלז תצביע למפלגה לא חרדית.
האפשרויות הן *אגודה *שס *דגל
או שההוראה תיהיה *מפלגה חרדית

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 14:35 לינק ישיר 

משאולזון
תהנו

התוכנית של נתניהו והציונות הדתית: יקראו לציבור החרדי מצביעי ימין להצביע אגו"י 

ההנחה בלשכת נתניהו שהפור נפל. גם בגזרת בכירים בגוש הימין עם הצלבות שונות, גפני החליט סופית לרוץ בנפרד ומדובר במשא ומתן עקר למשוך זמן.
עוד נודע כי מטרת גפני לחבל במערכת הבחירות ולדאוג שאגודת ישראל לא תעבור, במטרה לא לתת לנתניהו את ה61. 
גורמים בכירים שעלו על הטריק של גפני וכבר באמצע הקדנציה חשדו בו על שיתוף פעולה עם השמאל לחבל בימין.

גם דרעי רותח כפי שלא היה מעולם ורק השבוע נפל לו האסימון שגפני נהפך למשת"פ.

ממה שנראה כעת ועל פי מה שסוכם נתניהו והציונות הדתית יבקשו מבוחרים חרדים להצביע למפלגות האם כדי לא לחבל ב61 והפעם להבין את גודל השעה.
עיקר במאמצים יהיו לתדלק את אגודת ישראל כדי שתעבור בוודאות.

לדברי נתניהו במאמץ כביר ביותר יוכלו להעביר את אגו"י אם נועם ואלי ישי יהיו ברשימה. כעת בכירים בימין יושבים עם אלי ישי ונועם כדי לחברם לאגו"י.

סמוטריץ אמר אמש אני מוכן להפסיד חצי מנדט כדי להכניס את אגודת ישראל. 

דווקא מאיר פרוש נשמע רגוע הבוקר ואמר דגל התורה תופתע בענק אם תחליט לנסות אותנו. עושים הכל ללכת לאחדות אבל אם ירצו פילוג נתמודד עם זה  בגדול. 

בקגב דגל התורה אמר היום בכיר, המטרה להפוך את אגו"י לפא"י ואנחנו עובדים בעיקר שאגו"י לא יעברו.
פורסם על ידי בעולמם של חרדים ב- 13:46:00 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2022 02:23 לינק ישיר 

בקשו רחמים www.kikar.co.il/haredim-news/427019

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2022 07:30 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
משאולזון
תהנו

ההנחה בלשכת נתניהו שהפור נפל. גם בגזרת בכירים בגוש הימין עם הצלבות שונות, גפני החליט סופית לרוץ בנפרד ומדובר במשא ומתן עקר למשוך זמן.
עוד נודע כי מטרת גפני לחבל במערכת הבחירות ולדאוג שאגודת ישראל לא תעבור, במטרה לא לתת לנתניהו את ה61. 
גורמים בכירים שעלו על הטריק של גפני וכבר באמצע הקדנציה חשדו בו על שיתוף פעולה עם השמאל לחבל בימין.

ממה שנראה כעת ועל פי מה שסוכם נתניהו והציונות הדתית יבקשו מבוחרים חרדים להצביע למפלגות האם כדי לא לחבל ב61 והפעם להבין את גודל השעה.

לדברי נתניהו במאמץ כביר ביותר יוכלו להעביר את אגו"י אם נועם ואלי ישי יהיו ברשימה. כעת בכירים בימין יושבים עם אלי ישי ונועם כדי לחברם לאגו"י.

דווקא מאיר פרוש נשמע רגוע הבוקר ואמר דגל התורה תופתע בענק אם תחליט לנסות אותנו. עושים הכל ללכת לאחדות אבל אם ירצו פילוג נתמודד עם זה  בגדול. 

בקגב דגל התורה אמר היום בכיר, המטרה להפוך את אגו"י לפא"י ואנחנו עובדים בעיקר שאגו"י לא יעברו.
אלי ישי הוא יותר נזק עבור אגודה מאשר תועלת. כנל נועם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2022 22:31 לינק ישיר 

muki28 כתב:

חריף_ומקשה כתב:
משאולזון
תהנו

אלי ישי הוא יותר נזק עבור אגודה מאשר תועלת. כנל נועם

אני לא מסכים אתך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2022 22:34 לינק ישיר 

עידכון www.kikar.co.il/haredim-news/427087

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מישהו קונה את זה שיש סיכוי שדגל ואגודה ירוצו בנפרד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.